5 kilo afvallen in 2 weken – Is dit haalbaar? (+ schema)

Ben jij van plan om af te vallen? Dan wil je dat natuurlijk zo effectief mogelijk doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 5 kilo af te vallen in 2 weken.

Maar hoe kun je 5 kg afvallen in 2 weken zo effectief mogelijk doen? Dat lees je in dit artikel. Ook lees je meer over hoe je dit op een gezonde manier doet.

Tenslotte krijg je een schema te zien waarmee je 5 kilo afvalt in 2 weken.

Hoe kan ik gezond 5 kg afvallen in 2 weken?

Allereerst wil je natuurlijk weten of 5 kilo afvallen in twee weken verantwoord is. Gelukkig kun je op een redelijk gezonde manier in twee weken 5 kilogram afvallen.

Wel is het belangrijk om na die twee weken je dieet iets aan te passen. Je moet jezelf natuurlijk niet gaan verhongeren om maar af te kunnen vallen.

Hieronder lees je hoe je zorgt dat je 5 kilo afvalt in twee weken tijd.

De eerste week

gezond eten

De eerste week is het belangrijk om meteen gezond te eten en goed van start te gaan. Ook wil je het aantal calorieën die je eet flink verlagen. De vuistregel is om in de eerste week 500-750 calorieën onder je caloriebehoefte te zitten.

Verder wil je in week één meteen gaan beginnen met cardiotrainingen. Om in twee weken 5 kilo af te vallen is er veel cardio nodig.

Stap daarom in de eerste week minimaal een uur op de loopband of hometrainer. Heb je een slechte conditie? Probeer dan zo lang mogelijk intensief te trainen en doe daarna wat rustiger aan. Maak in ieder geval elke dag dat uur vol.

Je kunt dit altijd nog uitbreiden met krachttraining, maar let er hierbij op dat spieropbouw en afvallen moeilijk samen gaan. In dit geval kun je dus beter focussen op cardiotraining.

Geen sportschool abonnement? Geen zorgen! Buiten wandelen, fietsen, joggen of hardlopen is natuurlijk ook een optie.

Verwacht overigens niet dat je na een week al meteen enorm dun bent. Een platte buik in één week is alleen mogelijk als je al relatief afgetraind bent.

De tweede week

De tweede week is het belangrijk om op dezelfde voet verder te gaan. Gaat het afvallen niet snel genoeg? Dan kun je eventueel afslankpillen gebruiken om het afvalproces te versnellen. Maak deze keuze wel verantwoord.

In de tweede week kun je ook kijken of je je calorie-inname kunt verlagen. Doe dit echter alleen als dit op een gezonde manier kan. Je lichaam heeft de voedingsstoffen namelijk ook gewoon nodig.

Tenslotte pak je je trainingen nog fanatieker op. Als je lichaam het aankan, schroef je je conditietrainingstijd op naar 1,5 uur per dag. Wil je het helemaal goed doen kun je zelfs 2 uur per dag aan cardio doen.

Ook in week twee geldt dat je niet continu voluit hoeft te gaan. Zolang je jezelf maar uitdaagt om tijdens de intensieve trainingsmomenten tot het gaatje te gaan.

Let er in beide weken wel op dat je de boel niet gaat overdrijven. Het afvallen moet verantwoord gaan én blijven gaan. Jezelf uitdagen is belangrijk, maar het moet niet op een ongezonde manier gaan.

5 kilo afvallen in 2 weken schema

Om 5 kilo af te vallen in twee weken heb je allereerst een dieet nodig. Deze kun je bijvoorbeeld zelf samenstellen in een kant en klaar dieet schema. Verder is het belangrijk om ook een sportschema op te maken.

Hieronder vind je een voorbeeld van een effectief schema om 5 kilo af te vallen in 2 weken. In het dieet is er uitgegaan van de caloriebehoefte van een man van 80 kilo. Hierbij is de gemiddelde caloriebehoefte bepaald op 1900 calorieën.

Ben je lichter of zwaarder dan 80 kilo? Reken dan zelf je caloriebehoefte uit en ga daar 500-750 kcal onder zitten.

WeekDieet (kcal)CardioKracht
Week 1Ontbijt: 300 tot 400 calorieën Lunch: 300 tot 500 calorieën Diner: 400 tot 600kcal Tussendoortje: max. 150 kcal Extra: eiwitshake en eventueel een fatburner60 minuten cardio per dagEventueel aanvullen met een training met lichaamsgewicht
Week 2Ontbijt: 300 tot 400 calorieën Lunch: 300 tot 400 calorieën Diner: 400 tot 500kcal Tussendoortje: max. 150 kcal Extra: eiwitshake en eventueel een fatburner90 tot 120 minuten cardio per dagEventueel aanvullen met een training met lichaamsgewicht

5 kilogram afvallen in 2 weken: Niet gelukt?

afvallen

Is 5 kilo afvallen in 2 weken niet gelukt? Dan hoef je je alsnog geen zorgen te maken! Het belangrijkste is namelijk dat je bent begonnen met afvallen. Wellicht kun je dan gaan voor 5 kilo afvallen in 3 weken.

Voor sommige mensen is het echter belangrijk om langer te doen over een dieet. Hele korte intensieve diëten zorgen namelijk sneller voor een terugval. Als je langere tijd kunt doen over je gewichtsverlies hou je het beter vol.

Ga daarom bij jezelf na wat je prettig vindt. Er zijn namelijk genoeg manieren om gewicht te verliezen. Er is geen perfecte manier voor.

Denk altijd aan je eigen gezondheid en persoonlijke situatie. Niet iedereen kan (of mag) snel afvallen. Als het niet mogelijk is om 5 kg af te vallen in 2 weken, dan doe je dit over een langere periode. Het belangrijkste is uiteindelijk om die vervelende kilo’s te verliezen, op welke manier dan ook.


💡 Tips voor een platte buik: