5 kilo afvallen in 3 weken – Hoe doe ik dit? (+ schema)

5 kilo afvallen in 3 weken klinkt misschien onmogelijk, maar niets is minder waar! In dit artikel lees je alles over hoe je 5 kilogram in 3 weken afvalt.

Allereerst lees je wat je moet doen om in 3 weken 5 kg af te vallen. Hierbij worden de eerste, tweede en derde week gedetailleerd beschreven.

Verder krijg je een trainings- en eetschema om 3 kilo af te kunnen vallen. Zo kun jij meteen aan de slag met het kwijtraken van die overbodige kilo’s!

Hoe kan ik 5 kilogram afvallen in 3 weken?

Laten we allereerst bespreken hoe je precies 5 kilo in 3 weken kunt afvallen. Er zijn namelijk wat dingen die je moet doen om zo effectief mogelijk af te vallen.

Als je dit echt goed bijhoudt, kun je zelfs 5 kilo afvallen in 2 weken. Maar laten we eerst maar eens beginnen met 5 kilogram in 3 weken afvallen.

Week 1

De eerste week is zoals in elk dieet het zwaarst. Zeker als je een platte buik in 1 week wilt krijgen, is dat geen makkie. Daarom is het erg belangrijk om je goed voor te bereiden op die eerste zware week.

Dit doe je allereerst door een goed dieet voor jezelf op te stellen. Dit dieet moet bestaan uit gezond voedsel. Zo moet je bij iedere maaltijd voldoende vitamines binnenkrijgen.

Verder is het belangrijk om een caloriearm dieet te volgen. Om effectief af te vallen eet je dagelijks 500 tot 750 calorieën minder dan normaal. Dit kun je doen door bijvoorbeeld één maaltijd per dag maaltijdshakes te gebruiken, dit is dan een vervanging van het vaste voedsel.

Na de eerste week is het de bedoeling dat je ongeveer 1,5 kilo kwijtraakt. Ben je na één week iets minder afgevallen? Geen zorgen, blijf je aan je dieet houden en probeer bijvoorbeeld meer cardio te doen.

Soms heb je de pech dat je gewoon niet zo snel afvalt. Laat je hierdoor niet ontmoedigen en zet door. Uiteindelijk zul je toch die kilo’s verliezen en is het het allemaal waard!

Week 2 en 3

Na week één heb je voor jezelf een basis opgebouwd. Je weet namelijk hoeveel je ongeveer afvalt met het dieet dat je volgt.

Gaat het niet snel genoeg? Dan kun je gebruik maken van hulpmiddelen zoals fatburners of eiwitshakes. Als je voor een fatburner kiest; maak dan een verstandige keuze en begin niet aan illegale middeltjes.

In week twee en drie is het allereerst belangrijk om nog meer eiwitten te eten. Eiwitten stimuleren je vetverbranding en geven je een vol gevoel. Hierdoor heb je minder zin om te snoepen en hou je je dieet makkelijker vol.

Verder is het belangrijk dat je veel gaat bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe meer je afvalt. Cardio is een erg effectieve manier om gewicht te verliezen. Door bijvoorbeeld op een hometrainer of loopband te stappen zul je sneller afvallen.

Doe je ook aan krachttraining? Dan is het belangrijk om te weten dat spieropbouw en afvallen niet goed samen gaan. Het belangrijkste is op dat moment om je spieren te blijven behouden. Dit doe je onder andere door voldoende eiwitten tot je te nemen.

Tenslotte kun je voor jezelf bepalen of je eventueel je dagelijkse calorie inname vermindert. Het is hierbij wel belangrijk dat je niet té laag in calorieën gaat zitten. Je wilt namelijk wel op een gezonde manier 5 kilo afvallen in drie weken.

5 kilo afvallen in 3 weken schema

Om 5 kilogram afvallen in 3 weken mogelijk te maken heb je een schema nodig. Op die manier kun je gedetailleerd aan de slag met afvallen.

Wat je nog beter op weg gaat helpen is een kant en klaar dieet schema. Hierin kun je precies opschrijven wat je eet en wanneer je dat doet. Op die manier zul je minder snel ongezonde dingen eten.

Hieronder vind je een gedetailleerd schema waarmee je in 3 weken 5 kilo kunt afvallen. Het calorieaantal is gebaseerd op de caloriebehoefte van een man van 80 kilo (1900 kcal).

Reken altijd je eigen caloriebehoefte uit voordat je zomaar begint met een dergelijk dieet schema. Het moet namelijk wel aansluiten bij jouw behoeften.

Mag je veel minder calorieën dan het onderstaande schema bevat? Pas dan de verdelingen aan en zorg ervoor dat jouw caloriebehoefte er op aansluit.

Eetschema (kcal)KrachttrainingCardiotraining
Week 1Ontbijt: 300 tot 400 calorieën Lunch: 300 tot 500 calorieën Diner: 500 tot 700kcal Tussendoortje: max. 200 kcal Extra: eiwitshake en eventueel een fatburnerEventueel 2 trainingen op lichaamsgewicht per week30 min cardio per dag (minimaal)
Week 2Ontbijt: 300 tot 400 calorieën Lunch: 300 tot 500 calorieën Diner: 400 tot 600kcal Tussendoortje: max. 200 kcal Extra: eiwitshake en eventueel een fatburnerEventueel 2 trainingen op lichaamsgewicht per week45 min cardio per dag (minimaal)
Week 3Ontbijt: 300 tot 400 calorieën Lunch: 300 tot 500 calorieën Diner: 400 tot 600kcal Extra: eiwitshake en eventueel een fatburnerEventueel 2 trainingen op lichaamsgewicht per week60 min cardio per dag (minimaal)

5 kilo afvallen in 3 weken is niet gelukt, wat nu?

Het kan gebeuren dat je die 5 kg afvallen in drie weken niet hebt gehaald. Toch is dit geen reden om op te geven. Afvallen is namelijk geen sprint, maar een marathon.

Daarmee bedoel ik te zeggen dat je afvallen niet te haastig moet doen. Uiteindelijk moet je je dieet en sportschema op jouw tempo kunnen volhouden. Er zijn genoeg mensen die 5 kilo afvallen in bijvoorbeeld 5 weken of langer.

Het belangrijkste is dat je gewicht verliest, daar mag je sowieso trots op zijn!


💡 Afslanktips: