Afslank koffie: De top 3 Beste & Ervaringen (2024)

Koffie drink je om ´s ochtends wakker te worden, of gewoon omdat je het lekker vindt.

De cafeïne heeft een stimulerend effect op je concentratie en prestatie. En je kunt ervan afvallen.

Maar wist je dat er ook speciale koffie is om kilo’s kwijt te raken? In dit artikel ontdek je wat afslankkoffie is en of het werkt.

Wat is de beste afslank koffie?

Afslankkoffie daarentegen werkt wel. Je bent natuurlijk op zoek naar de producten die jou het best kunnen helpen bij je strijd tegen de kilo’s. Dit is de top 3.

1. Green Coffee 5k

green coffee 5k

Green Coffee 5k is geen koffie, maar het zijn capsules. Voor de koffieliefhebber is dit misschien een tegenvaller, maar er is een troost. Dit product wordt door velen geprezen om de werking.

De 5k staat voor de 5000 milligram groene koffieboonextract die je per capsule inneemt.

Green Coffee 5k zorgt ervoor dat je metabolisme wordt versneld. Uit bijna alle reviews en ervaringen van gebruikers komt naar voren dat dit afslankmiddel zeer goed werkt.

Mensen die tientallen kilo’s kwijtraakten (mede) dankzij Green Coffee 5k zijn geen uitzondering.

Twee nadelen: het product is aan de prijzige kant en het is zó populair dat de levertijd vrij lang kan zijn.
2. Cappuccino MCT

Cappuccino MCT

Lekker als je van cappuccino houdt. De fabrikant noemt het dan ook ‘de lekkerste manier om af te vallen’.

Cappuccino MCT bestaat uit een combinatie van bruine algenextract en druivenpittenextract. Het is zeer rijk aan polyfenolen.

De combinatie van ingrediënten (cafeïne, guarana en chroom) zorgt ervoor dat je metabolisme wordt versneld en er vet wordt verbrand. Het zal je niet verbazen dat deze combinatie ervoor zorgt dat je gaat afvallen.
3. Leptin Groene Koffie

Groene koffie 1500

Uit reviews van gebruikers komt de groene koffie van Leptin naar voren als een goed werkend middel. Hiermee zou je in een maand of maximaal twee maanden zeker 5 kilo kunnen afvallen. Wat zit erin?

De eerder genoemde Arabica koffiebonen zitten in Leptin Groene Koffie, net als calcium, chroom en een kruidenmix van extract van groene thee en ginseng wortel. Ieder ingrediënt heeft een functie.

Kort gezegd komt het erop neer dat je energie op peil blijft, terwijl je metabolisme verhoogd wordt en je stofwisseling wordt versneld.

Het advies is om een half uur voor je ontbijt Leptin Groene Koffie te drinken. Oh ja, nog een klein detail. Leptin Groene Koffie is eigenlijk thee.
Wat is afslank koffie precies?

Afslank koffie is anders dan gewone koffie. Het bestaat uit groene koffiebonen. Deze bonen, of eigenlijk de besjes ervan, zijn in de zon gedroogd en niet geroosterd.

De niet-geroosterde koffiebonen zorgen ervoor dat je lichaam minder suikers opneemt. En de suikers die nog worden opgenomen, worden sneller omgezet in energie.

Afslank koffie lijkt qua werking op afslank thee. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd uit het lichaam.

Hierdoor val je af, is de gedachte achter afslank koffie.

Welke werkzame stoffen zitten erin?

arabica koffiebonen

Het zal je misschien verbazen, maar in afslank koffie zit minder cafeïne dan in gewone koffie.

Dat komt doordat afslankkoffie vooral bestaat uit Arabica koffiebonen, en deze bevatten niet zoveel cafeïne.

Ganoderme Lucidum (gesteelde lakzwam) is een van de ingrediënten. Deze stof helpt je bloeddruk in balans te houden. Ook is het goed voor je immuunsysteem.

De koffiebonen en gesteelde lakzwam zorgen ervoor dat gifstoffen je lichaam verlaten.

Je cholesterol gaat omlaag en je metabolisme wordt versneld. Dit zijn goede gebeurtenissen om af te vallen.

Afslank koffie ervaringen

De ervaringen van anderen met afslankkoffie zijn wisselend. Als je kijkt naar Green Coffee (daarover later in deze review meer) zijn er diverse gebruikers die hier succes mee hebben geboekt.

Zo heeft één gebruiker in twee pogingen meer dan tien kilo verloren, en is een ander er ‘supertevreden’ over.

Wat opvalt is dat veel gebruikers van afslank koffie een verandering in hun stofwisseling hebben gemerkt.

Zo moeten meerdere gebruikers vaker dan normaal naar het toilet. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat je daadwerkelijk gewicht verliest, maar sluit dit ook niet uit.

Niet iedereen is positief over afslankkoffie. Dat heeft niet zozeer met de koffie zelf te maken, maar wel met de ingrediënten die erin kunnen zitten.

Er is door meerdere instanties, zowel een onderwijsinstelling als een televisieprogramma, onderzoek gedaan naar afslankkoffie.

Daar kwam uit dat sommige producten gevaarlijk zijn.

Mijd daarom in ieder geval afslankkoffie met sibutramine in. Dit is een illegaal middel en kan in het ergste geval een hartaanval veroorzaken.

Houd altijd in je achterhoofd dat je bij een officiële winkel nooit illegale producten kunt kopen, die ene uitzondering daargelaten.

Als je op zoek gaat op de zwarte markt, zet je je gezondheid behoorlijk op het spel. Doe dit dus vooral niet.

Afvallen met gewone koffie vs afslankkoffie

metabolisme

Je kunt afvallen met gewone koffie en met afslankkoffie.

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks drinken van 3 tot 4 koppen koffie je metabolisme versnelt. Daarom zou je kunnen denken dat het niet nodig is om speciale afslankkoffie te bestellen.

Per se nodig is het niet, maar weet wel dat je met de beste afslankkoffie een stuk sneller afvalt dan met gewone koffie.

In beide gevallen geldt overigens dat je er ook een gezonde levensstijl met voldoende beweging op na moet houden.

Kun je afvallen met koffie en citroen?

Volgens sommige mensen kan je afvallen door citroen aan je koffie toe te voegen. Behalve dat dit smaaktechnisch gezien best een opgave kan zijn, wordt de werking hiervan ernstig in twijfel getrokken.

Diverse voedingsdeskundigen hebben zich uitgesproken over citroenkoffie. De hoeveelheid citroensap in de koffie is (veel) te klein om daadwerkelijk effect te hebben.

Als je gaat afvallen door koffie met citroen te drinken, komt dat voor een heel klein deel door de koffie en voor de rest door een gezonde levensstijl. De citroen speelt geen enkele rol bij de gewichtsafname.

Zo bereik je het optimale effect

Met alleen afslankkoffie kan je zeker wel afvallen. Of dit meteen tien of meer kilo gaat zijn, is de vraag. Dit is namelijk ook afhankelijk van je levensstijl.

Het beste effect ga je dan ook bereiken door naast het gebruik van afslankkoffie gezond te eten en regelmatig te sporten. Daarmee verdubbel je het effect van de afslankkoffie. Je lichaam gaat nog sneller vet verbranden.

Dit geldt overigens niet alleen voor afslankkoffie, maar ook voor afslankpillen en andere producten die je helpen met afvallen.

Het blijven namelijk hulpmiddelen die je ondersteunen bij het belangrijkste dat nodig is om gewicht te verliezen, en dat is en blijft een gezonde levensstijl.


Relevante artikelen:

Afvallen met shakes

Beste hongerstillers