Beste afval shakes? Top 7 afslankshakes van 2024

Afvallen is niet eenvoudig. Bovendien bestaat er niet zoiets als de juiste formule om kilo’s kwijt te raken. Als je moeite hebt je ideale gewicht te bereiken kan je diverse hulpmiddelen gebruiken.

Een van de meest succesvolle is de afval shake.

Alleen zijn er zoveel verschillen afslankshakes. Dankzij dit artikel weet je straks wat de beste afvalshakes zijn en hoe snel je ermee kunt afvallen.

De beste dieet shakes en afval shakes

Zoals gezegd zijn er veel verschillende afslank shakes. Dat maakt het lastig om de juiste keuze te maken, ook omdat niet iedereen hetzelfde doel heeft.

Dit zijn de beste afval shakes per categorie:

 1. Beste geteste dieet shake – Orangefit Diet
 2. Afvalshake met de beste ervaringen – Foodspring Shape Shake 2.0
 3. Goede & gezonde afvalshake – Body & Fit Low Calorie Meal
 4. Beste maaltijd shake voor afvallen – Jake
 5. Beste afslank shake dieet pakket – Dieetpro
 6. Beste maaltijdshakes voor afvallen – Atkins shakes
 7. Sterkste afslank shake voor snel vetverlies – Cappuccino MCT

1. Beste geteste dieet shake – Orangefit Diet

orangefit afslankshake

De Consumentenbond heeft als onafhankelijk onderzoeksbureau uitgezocht welke dieet shake het beste werkt. Voor jou als klant is het prettig dat de Consumentenbond geen commercieel belang heeft, en dus volledig objectief naar de verschillende afval shakes kijkt.

De grote winnaar uit de test is Orangefit Diet.

Volgens de Consumentenbond zijn de voedingswaarden en samenstelling van Orangefit Diet het beste.

Orangefit springt er volgens de bond uit omdat er geen suikers worden toegevoegd aan de maaltijdshakes en er havermeel wordt gebruikt in plaats van vervangers zoals glucosestroop.

Ook zitten er veel vitaminen en mineralen in de shakes, wat bij andere maaltijdvervangers nog weleens wil ontbreken. Dat maakt Orangefit Diet tot de best geteste shake.
2. Afvalshake met de beste ervaringen – Foodspring Shape Shake 2.0

foodspring shake shake 2.0

Als je naar reviews en ervaringen van andere gebruikers kijkt, komt de Foodspring Shape Shake 2.0 er erg goed uit.

Per shake krijg je 26 gram eiwit (whey) binnen, en 24 verschillende vitaminen en mineralen. Goed om te weten als je een glutenintolerantie hebt, is dat deze shake glutenvrij is.

Tot slot, en dit is ook niet onbelangrijk, is de smaak volgens de gebruikers goed.

De shake is dik en wordt door sommigen vergeleken met een milkshake.

Behalve de smaak vult de shake ook nog eens goed, waardoor je niet bang hoeft te zijn snel een hongergevoel te krijgen.
3. Goede & gezonde afvalshake – Body & Fit Low Calorie Meal

low calorie meal body&fit

Vooropgesteld zijn er weinig afval shakes te vinden die ongezond zijn, maar er worden nogal eens suikers of andere ongezonde stoffen toegevoegd aan een shake.

Met de Low Calorie Meal van Body & Fit heb je daar geen last van. Er zijn namelijk geen suikers toegevoegd en met één enkele shake krijg je 30 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mineralen en vitamines binnen.

Een shake bevat 218 calorieën en levert je 22 gram eiwit op. Er zijn meerdere smaken beschikbaar, zoals cappuccino, kokosnoot en banaan.

Dat je met Low Calorie Meal een goede shake in huis haalt, blijkt wel uit het feit dat deze shake in 2016 door de Consumentenbond is uitgeroepen tot beste afval shake.
4. Beste maaltijd shake voor afvallen – Jake

jake bulk afvalshake

De samenstelling van dieet shakes van Jake is wat anders dan gebruikelijk. Er zitten namelijk vrij veel vetten in. Deze zijn (uiteraard) onverzadigd.

Verder zitten er ook wat meer calorieën in dan je misschien zou hopen. Laat je hier niet door van de wijs brengen.

Dankzij de extra calorieën en vetten houd je namelijk langer een verzadigd gevoel, waardoor je niet naar ongezonde tussendoortjes gaat grijpen.

Afval shakes van Jake zijn er in drie soorten. Je hebt light, original en sports. Welke bij jou past, is afhankelijk van je levensstijl.

Sports spreekt voor zich, het verschil tussen light en original is dat je met original langer een vol gevoel houdt.

Goed om te weten, de shakes van Jake zijn vegan.
5. Beste afslank shake dieet pakket – Dieetpro

dieetpro

Dieetpro is een compleet dieetplan dat bestaat uit shakes. Als je dit plan gaat volgen, ga je afval shakes drinken die per portie maximaal 79 calorieën bevatten.

Per shake zit er 18 gram eiwit in.

Daarnaast krijg je met Dieetpro voldoende vitamines en mineralen binnen. In de shakes zit ook groene thee, hierdoor wordt het gevoel van honger onderdrukt.

De Nederlandse zangeres Lisa Loïs is 35 kilo afgevallen met Dieetpro.

Daar maakt het merk natuurlijk dankbaar gebruik van. Lisa heeft een eigen pakket kunnen samenstellen dat je bij Dieetpro kunt bestellen.
6. Beste maaltijdshakes voor afvallen – Atkins shakes

atkins afvalshake

Atkins shakes komen uit Amerika en hebben hun sporen ruimschoots verdiend, vooral vanwege het populaire Atkins dieet.

Hierbij val je af door een combinatie van gezonde vetten en weinig koolhydraten. Dat zie je dan ook in de shakes terug.

Slechts 2 gram koolhydraten tegenover 18 gram eiwit.

Het poeder bevat voldoende mineralen en vitaminen. Houd wel in gedachten, en dit geldt voor iedere shake, dat het belangrijk is om voldoende groenten te blijven eten. Zo voorkom je tekorten.

De shakes van Atkins zijn in verschillende smaken te koop en je vindt deze ook in fysieke winkels zoals Kruidvat.
7. Sterkste afslank shake voor snel vetverlies – Cappuccino MCT

Behalve dat cappuccino voor veel mensen lekker is, kan je met deze shake met cappuccinosmaak zeer effectief afvallen.

MCT staat voor MCT-olie. Dat is een product vol verzadigde vetzuren, die je helpen gewicht te verliezen. De cafeïne in cappuccino zorgt er ook voor dat je afvalt, en dat je geen hongergevoel krijgt.

Deze combinatie maakt van Cappuccino MCT een van de beste afslank shakes die je kunt gebruiken.

Behalve de effecten op het gebied van afvallen worden je sportprestaties erdoor verbeterd en krijg je meer energie. Reken maar uit: meer energie en meer sporten, snellere vetverbranding en minder eten.

Dan gaat het hard op de weegschaal.
Hoe werken afslankshakes?

Afslankshakes hebben een behoorlijk eenvoudige werking. Net zoals afvallen feitelijk niet moeilijk is. Je valt af door minder calorieën in te nemen dan je verbruik.

Waarmee niet gezegd is dat afvallen simpel is, alleen de theorie is dat.

Een afval shake bevat weinig calorieën. Daar zit het grootste winstpunt. Verder zitten er stoffen in die ervoor zorgen dat je hongergevoel geremd wordt. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan cafeïne.

Een afslankshake is ook echt bedoeld als maaltijdvervangende shake. Ga hier echter niet mee overdrijven.

Er wordt geadviseerd om maximaal twee maaltijden per dag te vervangen door een dieet shake. Zorg ervoor dat je voldoende groenten blijft eten, omdat je anders te weinig vitaminen en mineralen binnen kunt krijgen.

Hoe vind ik de beste afval shake?

verschillende shakes afvallen sport dieet

Je zou misschien zeggen dat er nauwelijks verschil zit tussen de diverse afvalshakes. Het gemeenschappelijke doel is namelijk dat je dankzij de shakes gaat afvallen. Toch zijn ze zeker niet allemaal hetzelfde.

Zo bezitten dieet shakes veel eiwitten, maar zijn het toch geen pure eiwitshakes. In afslankshakes zitten veel meer voedingsvezels. Eiwitshakes hebben vooral als doel om de spiergroei te bevorderen.

Als je besluit een afval shake te kopen, is het slim om op de volgende zaken te letten.

Je doel

De ene afvalshake is puur gemaakt om mee af te vallen. Je krijgt zo min mogelijk calorieën binnen.

Als je het gebruik van een shake wilt combineren met een trainingsschema in een sportschool (of thuis), kies dan een afslank shake waar je energie een boost van krijgt. Dat heb je nodig voor het sporten.

Er zijn niet alleen shakes om af te vallen. Mensen die juist wat kilo’s willen aankomen, kunnen dat ook met een eiwit shake doen. Wel zo handig om dit verschil in gedachten te houden.

Het merk

Dit is voor een deel gebonden aan smaak en persoonlijke voorkeur. Het is namelijk zeker niet zo dat een shake van bekende merken, zoals Modifast en Atkins, per definitie beter is dan shakes van wat minder bekende namen.

Kijk daarom ook altijd naar ervaringen van andere gebruikers. En de beste tip is natuurlijk om deze review goed te lezen.

Samenstelling van de afval shake

samenstelling shakes suiker

Het is niet eens van groot belang wat er in een afslank shake zit. Belangrijker is wat er niet in zit. Je wilt natuurlijk een zo goed mogelijk resultaat boeken.

Op het etiket kun je zien hoeveel calorieën een shake bevat. Grofweg kan je uitgaan van 200 tot 350 calorieën per dieetshake. Hier kan een behoorlijk verschil in zitten.

Je hoeft je niet blind te staren op de shake met de minste calorieën. Juist een wat beter gevulde shake kan voor jou geschikt zijn, omdat je hiermee veel langer een verzadigd gevoel houdt.

Het is logisch dat er niet te veel suikers in het afslankpoeder mogen zitten. Verder zijn de toevoegingen belangrijk.

Aan de beste afval shakes zijn geen suikers of vervangers in de vorm van bijvoorbeeld aspartaam toegevoegd. Het moge duidelijk zijn dat dit niet bevorderlijk is voor je gezondheid.

Prijs

Zeker als je wat langer gebruik wilt maken van afslank shakes, is het verstandig om de prijzen in de gaten te houden. Nu is het wel zo dat hier niet overdreven veel verschil in zit.

Shakes van de Action zijn wel een stuk goedkoper, maar verder zitten de prijzen van de verschillende shakes bij elkaar in de buurt. Meestal ben je voor een bus tussen 25 en 35 euro kwijt.

Het verschilt wel per merk hoeveel shakes je uit één bus haalt. Bij Body & Fit zijn dit er bijvoorbeeld meer dan bij Orangefit. Dit wordt altijd op de verpakking vermeld.

Afvallen met shakes ervaringen

afvallen met shakes ervaringen

Het is niet zo moeilijk om ervaringen van gebruikers van afslank shakes te vinden. Alleen het vinden van bruikbare reviews voor jou kan wat lastiger zijn. Zeker omdat je op zoek bent naar het resultaat na enkele maanden.

Het is je waarschijnlijk meer te doen om dat resultaat dan om de vraag of de aardbei shake wel echt naar aardbeien smaakt.

Niet getreurd, er zijn genoeg bruikbare ervaringen van gebruikers. Om te beginnen kan je kijken naar de resultaten van de Consumentenbond.

Dit is wel meer een onderzoek of review, maar de Consumentenbond doet uitgebreide onderzoeken, waardoor je zeker weet dat het goed gebeurt. Er is vooral naar de samenstelling van de shakes gekeken.

Het opmerkelijke is dat de beste afval shake volgens de Consumentenbond, die van Orangefit, helemaal niet zo goed gewaardeerd wordt op Bol.com. Met gemiddeld 3 sterren kan het een stuk beter.

De eerlijkheid gebiedt hier wel te zeggen dat de meeste negatieve reviews gebaseerd zijn op de smaak, die goor of smerig wordt genoemd. Over de werking van de shake gaat het in de negatieve reviews niet.

Verder zijn er diverse fora waar je ervaringen van gebruikers kunt bekijken. De al eerder genoemde Consumentenbond heeft er een topic over, net als de VIVA en diverse andere websites. De ervaringen schieten alle kanten op, maar als je er veel gelezen hebt, ontdek je wel een rode draad.

En dat is dat afslankshakes zeker hun werk doen. Een advies is om niet te veel naar concrete resultaten van anderen te kijken. Als persoon A met een bepaalde shake 11 kilo is afgevallen, zegt dat niet zoveel voor jou.

Ieder lichaam is anders.

Bovendien weet je ook niet wat andere gebruikers naast de shake hebben gedaan. Hebben ze veel gesport of juist helemaal niet? Er spelen veel factoren mee als je wilt vermageren met behulp van afslank shakes.

Kun je snel afvallen met shakes?

afvallen met shakes groente

Zoals je hierboven al hebt gelezen; ieder lichaam is anders. Dat maakt het lastig om aan te geven hoe snel je precies kunt afvallen met behulp van shakes. Gemiddeld wordt er uitgegaan van 2,5 kilo per week.

Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en dat je verdere levensstijl er een grote rol in speelt. Ook maakt het nogal een verschil of je één of twee maaltijden per dag vervangt door een afval shake.

Je kunt ook alle drie de hoofdmaaltijden vervangen. Voor je gezondheid is dit echter niet zo best, omdat je dan behoorlijk wat vitamines en mineralen gaat missen.

Daarom is het meer dan aan te raden om naast het gebruik van de afslankshake genoeg groente te blijven eten. Dat kan er makkelijk naast, en geeft je de zekerheid dat je geen essentiële voedingsstoffen tekort komt.

Het snelst ga je afvallen met een afvalshake die je gebruikt naast het sporten. Door trouw een keer of drie per week de sportschool te bezoeken zet je je lichaam aan het werk. Combineer dit met één of twee maaltijdvervangende shakes per dag, en je gewicht zal snel omlaag gaan.

Als je met dieet shakes aan de slag gaat, heb je voor jezelf besloten de strijd aan te gaan. Daar heb je veel discipline voor nodig. Ondanks dat er in afslankshakes stoffen zitten die je hongergevoel remmen, zal je het (figuurlijk hè) zwaar krijgen.

Juist daarom is het belangrijk om een ijzeren discipline te hebben. Dan val je het snelst af en die goede resultaten geven je de motivatie om door te gaan met je missie.

Shake dieet schema

dieet plan shakes

Dieet shakes vervangen je maaltijd, of dit nu een ontbijt, lunch of diner is. Je kunt zelfs al je maaltijden vervangen door afslankshakes. Maar dit is verre van verstandig.

Probeer in ieder geval tijdens je avondmaaltijd ‘normaal’ te eten. Uiteraard is dit een gezonde maaltijd. Het belangrijkste is om te zorgen voor voldoende groenten.

Als je niet precies weet hoe je dagen eruit zien als je gebruik maakt van afvalshakes, dan kan je onderstaand shake dieet schema aanhouden.

 • Ontbijt: dieet shake
 • Tussendoor: handje amandelen
 • Lunch: dieet shake
 • Tussendoor: halve komkommer
 • Diner: groente met vette vis of kip

Dit is een voorbeeld van hoe een dag eruit kan zien. Zoals je ziet laat je ook bij de avondmaaltijd calorierijke producten zoals pasta en aardappelen achterwege.

Door een stuk minder calorieën in te nemen, zal je gaan afvallen.

Zorg ervoor dat je voldoende vezels in blijft nemen. Deze zorgen voor een vol gevoel, terwijl ze geen calorieën leveren. Bijvoorbeeld noten, bonen en havermout zijn goede bronnen.

Je kunt deze makkelijk toevoegen aan je afval shake.Meer om af te slanken: