Afvallen met loopband? Tips voor snel vetverlies!

Is het mogelijk om af te vallen met een loopband? Het antwoord is ja! Afvallen met een loopband is goed mogelijk.

In dit artikel leggen we verschillende methodes uit om af te vallen met een loopband en bespreken we hoe snel je die overtollige kilo’s kwijt kunt raken. 

Er zijn veel manieren om de loopband te gebruiken, de ene manier is effectiever voor snel vet verbranden dan de andere.

We delen ervaringen van andere gebruikers en geven tips hoe je snel vet kan verbranden met het gebruik van een loopband. Lees snel verder voor de meest effectieve manieren van afvallen met een loopband!

Is de loopband goed voor afvallen?

afvallen loopband

Afvallen met een loopband is mogelijk op veel manieren.

Je kunt afvallen met een loopband op een lage intensiteit, waardoor het niet veel inspanning vraagt. Je kunt er ook voor kiezen om snel vet te verliezen met een loopband, door wat meer inspanning te leveren.

Hoewel afvallen met een crosstrainer ook heel effectief is, biedt de loopband veel opties waarbij je dus ook op lage intensiteit vet kan verbranden. Je hoeft niet buiten adem en badend in het zweet jouw training af te ronden om af te vallen.

Afvallen door te wandelen

De makkelijkste methode om vet te verbranden met de loopband is door te wandelen. Wandelen kost bijna geen moeite, je hartslag gaat niet veel omhoog, maar je bent wel aan het bewegen.

Als je wilt afvallen met de loopband is het belangrijk om calorieën te gaan verbranden. Dit doe je simpelweg door meer te bewegen.

Als jij moeite hebt met sporten omdat je een slechte conditie hebt, is dit dus een perfecte optie. Wandelen kun je ook op elk moment van de dag doen, dat is vooral makkelijk als jij een goede loopband in huis hebt.

Dan kun je bijvoorbeeld jouw favoriete serie op de loopband kijken, zodat je wat extra beweging hebt in de avond.

Vet verbranden met hardlopen

Loopband Training

Wil jij snel vet verbranden? Dan is hardlopen een betere optie. Met hardlopen breng je je hartslag namelijk verder omhoog, waardoor je meer calorieën gaat verbranden.

Je gaat dan ook merken dat hardlopen veel meer moeite gaat kosten dan wandelen. Je raakt buiten adem en gaat meer zweten.

Dat is alleen maar goed, omdat jouw lichaam op dit moment actief bezig is met vetverbranding. Als jij 30 minuten op 12 km/h gaat hardlopen, verbrand je gemiddeld 500 calorieën!

Snel vet verbranden met intervaltraining

Met een intervaltraining verbrand je meer calorieën in minder tijd. Dit is dus een perfecte methode als je weinig tijd hebt, of om aan het einde van een workout toe te voegen.

Bij een intervaltraining volg je een schema voor op de loopband.

Je begint bijvoorbeeld met 30 seconden wandelen op 4 km/h, vervolgens ren je 1 minuut op 10 km/h. Dit herhaal je bijvoorbeeld 10 keer.

Omdat je iedere keer opnieuw het tempo opvoert en weer op adem komt, kun je deze training langer volhouden. Je hartslag is wel hoog, waardoor je effectief vet verbrandt.

Hoe snel val je af met een loopband?

Hoe snel je afvalt met het gebruik van een loopband is afhankelijk van een aantal factoren.

Als je sneller resultaat wilt behalen, pas dan de volgende punten toe:

  • Gebruik de loopband meerdere keren per week
  • Maak jouw trainingen langer (meer minuten)
  • Voer de snelheid op
  • Gebruik een hogere hellingshoek

Wil jij de loopband gebruiken om af te vallen op je buik? Dan raden we zeker aan om deze methodes te gebruiken.

Het belangrijkste voor snelle vetverbranding is om je hartslag omhoog te krijgen. Als je hart sneller gaat kloppen weet je dat je calorieën aan het verbranden bent.

Calorieën verbranden in de vetverbrandingszone

Trainingsprogramma loopbanden

Om meer vet te verbranden moet je je lichaam in een actieve staat brengen. Je lichaam moet aan de slag met het verbranden van vetten.

Voor het beste en snelste resultaat breng je je lichaam in de vetverbrandingszone. Dit kun je goed doen op een loopband.

Om in de vetverbrandingszone te komen is het belangrijk dat jouw hartslag tussen de 90 en 120 slagen per minuut zit.

Dit kun je vaak meten op een loopband voor thuis, of op speciale loopbanden voor zware mensen.

Let er wel op dat niet alle loopbanden een hartslagfunctie hebben. Mocht jouw loopband dit niet hebben, kun je altijd nog een externe hartslagmeter gebruiken.

Tips voor afvallen met de loopband

Afvallen met de loopband is niet moeilijk. Om af te vallen moet je alleen zorgen dat je meer calorieën verbrandt en dit doe je automatisch als je je lichaam beweegt.

Een loopband is daarom een ideale manier om meer vet te verbranden.

Er zijn manieren om je loopband zo in te stellen dat je veel sneller vet gaat verbranden. De meeste loopbanden beschikken over onderstaande functies, met uitzondering van sommige loopbanden voor onder je bureau.

De hellingshoek

helling loopband

Omhooglopen is zwaarder dan recht lopen. Daarom is het instellen van een hellingshoek een perfecte manier om met 1 druk op de knop meer vet te verbranden op de loopband.

Je kunt de hellingshoek zo stijl of vlak instellen als je zelf wil. Een lichte hellingshoek voel je vaak bijna niet, maar leidt al wel tot een aanzienlijk hogere vetverbranding dan op een platte loopband.

Daarom raden we altijd aan om een loopband met helling functie te gebruiken.

Verschillende trainingsprogramma’s

Veel loopbanden beschikken over verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s maken je wandeling op de loopband leuker en meer afwisselend. Dit zorgt ervoor dat je de wandeling langer volhoudt en het niet saai wordt.

Je kunt bijvoorbeeld een trainingsprogramma volgen waarbij de snelheid steeds een beetje verandert. Of een programma die een bergwandeling simuleert. De hellingshoek past zich dan automatisch aan.

Dit zijn leuke variaties op een standaard wandeling. Afvallen met de loopband wordt met deze optie makkelijker gemaakt.

Ervaringen met afvallen op een loopband

Intervaltraining loopband

De ervaringen met afvallen op de loopband zijn enorm positief. Zoals we al vaker hebben benadrukt is de loopband een ideale manier om vet te verbranden, ook voor mensen die weinig inspanning willen leveren.

Dat maakt de loopband geschikt voor jong en oud en geeft mensen met een slechte gezondheid of een minder goede conditie de mogelijkheid om aan hun beweging te komen.

Ook is de loopband een makkelijk apparaat om thuis te gebruiken. Volg gewoon een schema of loop een aantal keren per week een stukje voor extra beweging.

In ervaringen met afvallen op de loopband komen de volgende punten naar voren:

  • De loopband helpt bij het afvallen van buikvet
  • Je voelt je energieker door dagelijkse beweging
  • Het is een laagdrempelige manier om meer te bewegen
  • Het is een makkelijke methode om de hartslag omhoog te brengen
  • Geschikt voor jong en oud

Conclusie

Een loopband is een cardio apparaat dat uitermate geschikt is voor mensen die graag willen afvallen. Je kunt zelf bepalen of je snel vet wilt verliezen, of liever op een rustig tempo wat kilo’s kwijt kunt raken.

Een loopband is ideaal voor thuisgebruik. Je kunt weinig fout doen, waardoor je geen coaching nodig hebt. Dit maakt het afvallen met de loopband laagdrempelig.

Het gebruik van de loopband is ook nog eens veelzijdig. Je kunt veel verschillende methodes toepassen, zoals de intervaltraining of de hellingshoek. Hierdoor blijft het gebruik van de loopband leuk en uitdagend.

Het is dus een plezierige manier om vet te verbranden en af te vallen!