Anabolen bij vrouwen – Soorten, Effecten & Bijwerkingen

Fitness wordt de laatste jaren steeds populairder onder vrouwen. Daardoor is ook de vraag naar anabolen voor vrouwen flink toegenomen.

Vooral vrouwelijke bodybuilders zijn steeds meer op zoek naar steroïden die voor hen geschikt zijn. In dit artikel lees je alles over anabolen voor vrouwen.

Allereerst lees je welke anabolen geschikt zijn voor dames. Ook lees je meer over de positieve en negatieve effecten van steroïden bij vrouwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mening van wetenschappers.

Tenslotte lees je meer over de verschillen tussen mannen en vrouwen die anabolen gebruiken. Lees snel verder!

Anabolen voor vrouwen – Een kort overzicht

  • Steeds meer vrouwelijke bodybuilders maken gebruik van anabolen. De steroïde supplementen zorgen voor meer spiergroei en spierdefinitie bij dames.
  • Het gebruik van anabolen bij vrouwen kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Sommige nadelen van anabolen zijn zelfs gevaarlijk.
  • Wetenschappers waarschuwen voor het gebruik van anabolen bij vrouwen. De vrouwelijke hormoonbalans wordt volgens hen bijvoorbeeld negatief beïnvloed.
  • Mannen en vrouwen reageren allebei anders op het gebruik van anabolen. Wel zullen beide geslachten een flinke toename in spiermassa zien.

Welke anabolen gebruiken vrouwen?

anabolen voor vrouwen

Niet alle anabolen zijn geschikt voor vrouwen. Sommige anabolen kunnen namelijk zorgen voor een overmaat aan mannelijke hormonen.

Daarom is het belangrijk om een overzicht te geven van anabolen die vrouwen zoal gebruiken. Hieronder vind je de meest gebruikte anabolen door vrouwen.

Anavar

Anavar is het meest gebruikte soort anabool bij vrouwen. Ook onder mannen is dit soort steroïde erg populair. Vooral vrouwen die bodybuilding doen maken graag gebruik van Anavar.

Bij vrouwen zijn de risico’s op vervelende bijwerkingen met Anavar het kleinst. Dit komt doordat Anavar een milde steroïde is, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Trenbolone. Dat betekent helaas niet dat Anavar helemaal geen risico’s kent voor vrouwen.

Anavar wordt genomen aan de hand van tabletten of capsules. Je hoeft het supplement dus niet in te spuiten. Meestal zijn de werkende stoffen van deze anabool voor vrouwen binnen 10 uur uit je systeem.

Een kuur van deze anabool voor vrouwen duurt 8 tot 12 weken. Hierna is het belangrijk om een goede pauze in te lassen voor jezelf. Je wilt je lichaam namelijk optimaal laten herstellen van de intensieve hormoontoename.

Nandrolon

Ook Nandrolon wordt nogal eens gebruikt als anabool voor vrouwen. Wel is dit supplement onder dames veel minder populair dan Anavar. Dit komt vooral doordat er weinig bekend is over de effecten van Nandrolon op vrouwen.

Toch zijn er vrouwen die een Nandrolon kuur hebben gevolgd om hun spiermassa te vergroten. De effecten van Nandrolon op je spiergroei zijn namelijk snel merkbaar.

Nandrolon zorgt bijvoorbeeld voor een snellere en betere aanmaak van rode bloedcellen. Hierdoor krijg je meer energie en worden je spieren beter geactiveerd.

Een direct gevolg hiervan is een hogere trainingsintensiteit, waardoor je spieren sneller groeien. Ook zullen je spieren sneller herstellen als je Nandrolon gebruikt.

Hierdoor kun je verschillende spiergroepen vaker per week trainen, waardoor je meer progressie ziet.

Primobolan

Tenslotte is Primobolan een populair anabool voor vrouwen. Deze steroïde zorgt bij dames voor een flinke toename in spiermassa.

Het voordeel van Primobolan is dat het je oestrogeenspiegel niet beïnvloedt. Daardoor zullen je borsten bijvoorbeeld niet groter of kleiner worden tijdens en na het gebruik. Ook zal je algehele hormoonspiegel niet te veel worden beïnvloed.

Ook breekt het supplement je vetcellen sneller af, waardoor je meer vet verbrandt. Primobolan is daarom een populair anabool voor vrouwen die droogtrainen.

Je kunt Primobolan op twee manieren gebruiken. De meest voorkomende manier is aan de hand van een injectie in je lichaam. Een wat prettigere manier is door Primobolan als capsule te slikken. Beide varianten hebben dezelfde effecten op je lichaam.

De effecten van anabolen bij vrouwen

vrouwelijke bodybuilder

Anabolen hebben verschillende effecten op het vrouwenlichaam. Al heeft het gebruik van anabolen voor vrouwen zeker risico’s, zijn er ook positieve effecten.

Allereerst zullen anabolen bij vrouwen zorgen voor meer spiermassa. Al na enkele dagen zul je merken dat je spieren groter zijn. Ook de spierdefinitie zal binnen enkele dagen beter te zien zijn. 

Verder zal de spierkracht bij dames flink toenemen. Krachtoefeningen zullen makkelijker gaan, waardoor je veel zwaarder kunt trainen. Ook kun je zware trainingen langer volhouden dankzij het gebruik van anabolen voor vrouwen.

Tenslotte zorgen de anabolen bij vrouwen voor een snellere vetverbranding. Hierdoor zul je vooral tijdens het droogtrainen sneller je streefgewicht behalen.

Tijdens het afvallen zal je spiermassa echter worden behouden dankzij anabolen voor vrouwen.

Nadelen en bijwerkingen van anabolen bij vrouwen

Toch is het gebruik van anabolen voor vrouwen niet zonder risico’s.

Anabole steroïden zijn natuurlijk niet zomaar illegaal in Nederland. Het is daarom belangrijk om de risico’s van anabolen voor vrouwen goed te benoemen.

Hieronder vind je de grootste risico’s van anabolen voor dames.

Ongewenste haargroei

Allereerst zullen anabolen bij vrouwen zorgen voor ongewenste haargroei. Anabolen bevatten namelijk androgenen, een mannelijk hormoon dat bijvoorbeeld de baardgroei stimuleert.

Vrouwen kunnen door anabolen last krijgen van haargroei op het gezicht. Ook de haargroei op je buik en de borst kan worden gestimuleerd.

Het is overigens niet zo dat je er binnen enkele weken uitziet als een Viking. De haargroei zal namelijk over een langere periode steeds meer zichtbaar zijn.

Verminderde vruchtbaarheid

Ook de vruchtbaarheid kan door anabolen bij vrouwen negatief worden beïnvloed. Dit is natuurlijk een gevaarlijke bijwerking, zeker als je kinderen wilt krijgen.

Hoe langer je anabolen gebruikt, hoe meer je vruchtbaarheid kan worden beïnvloed. Bij veelvuldig gebruik kun je zelfs helemaal onvruchtbaar worden.

Mentale problemen

Anabolen kunnen ook zorgen voor mentale problemen. Je hormonen worden namelijk constant extreem beïnvloed. Deze schommelingen kunnen zorgen voor mentale problemen zoals depressie of stemmingswisselingen.

Ook na het gebruik van anabolen voor vrouwen kun je last hebben van mentale problemen. Je hormoonspiegel is namelijk niet binnen een dag weer op niveau.

Er zijn zelfs vrouwen die maanden na hun laatste kuur nog stemmingswisselingen hebben. Zeker als je een lange kuur volgt, is het risico op blijvende mentale problemen groter.

Ernstige gezondheidsrisico’s

In sommige gevallen is het gebruik van anabolen voor vrouwen zelfs gevaarlijk. Het gebruik van steroïden brengt namelijk flinke gezondheidsrisico’s met zich mee.

Allereerst zijn er veel gevallen bekend van gebruikers die last krijgen van hartproblemen. Veel dames krijgen bijvoorbeeld last van hartkloppingen of pijn in de hartstreek. Er zijn zelfs gevallen bekend waarbij anabolen voor vrouwen hartfalen hebben veroorzaakt.

Daarnaast kunnen vrouwen last krijgen van problemen met hun lever. De lever wordt namelijk flink aan het werk gezet als je anabolen gebruikt. De werking van je lever kan na lang anabolengebruik flink worden verminderd.

Anabolen voor vrouwen – Wat zegt de wetenschap?

dokter onderzoek

Ook wetenschappers hebben gekeken naar de effecten van anabolen bij vrouwen. Er zijn verschillende artikelen te vinden over de voordelen en nadelen van anabolen bij dames.

Allereerst benoemen wetenschappers dat anabolen bij vrouwen kunnen zorgen voor ‘mannelijke’ trekjes. Je baardgroei en stemhoogte kunnen bijvoorbeeld worden beïnvloed. Ook kunnen vrouwen volgens experts kaal worden van anabolen.

Verder is het risico op gezondheidsproblemen ook bij vrouwen groter door anabolengebruik. Zo kunnen anabolen bij vrouwen bijvoorbeeld zorgen voor levensgevaarlijke bijwerkingen.

Hoe meer anabolen je gebruikt, hoe groter de risico’s op bijwerkingen worden.

Verschillen tussen anabolen voor vrouwen en mannen

Het gebruik van anabolen heeft voor mannen en vrouwen veel dezelfde effecten. Toch zijn er ook verschillen in de manier waarop mannen en vrouwen anabolen gebruiken.

De grootste verschillen tussen anabolen voor vrouwen en mannen lees je hieronder.

Hoogte van de dosering

Allereerst is de dosering van anabolen bij mannen hoger dan bij anabolen voor vrouwen. Vrouwen zijn vaak namelijk een stuk lichter dan mannen, waardoor zij minder nodig hebben.

Zeker bij anabolen met veel androgenen moeten vrouwen opletten met hun dosering. Androgenen verhogen namelijk de aanmaak van bijvoorbeeld baardgroei, zoals eerder al is besproken.

Toename van je spiergrootte

Sixpack vrouw training

Ook de spiergrootte zal bij vrouwen minder snel toenemen als bij mannen. Van nature zijn mannen namelijk een stuk gespierder dan vrouwen.

Wel zullen de spieren van vrouwen dankzij anabolen flink groter worden. Met een kuur van 10 weken kunnen sommige vrouwen meer dan 3 kilo spiermassa aankomen.

De effecten van anabolen bij vrouwen op de spiermassa kunnen overigens flink variëren.

Effecten op je geslachtsorgaan

Anabolen voor vrouwen hebben net als bij mannen effecten op je geslachtsorgaan. Bij mannen is het algemeen bekend dat de teelballen bijvoorbeeld kleiner worden. Ook kunnen anabolen ervoor zorgen dat mannen impotent worden.

Bij vrouwen hebben anabolen ook effect op het geslachtsorgaan. Zo kan het libido bij dames flink worden verlaagd als zij steroïden gebruiken. Hierdoor hebben vrouwen bijvoorbeeld minder zin in seks.

Verder kan je clitoris groter worden door het gebruik van anabolen voor vrouwen. De lengte en diameter van de clitoris wordt door anabolen beïnvloed. Deze vergroting is permanent en verdwijnt dus niet meer.

Waar mannen soms een verkleining zien bij hun geslachtsorgaan, zien vrouwen dus soms een vergroting.

Een veilig alternatief voor anabolen voor vrouwen

Creatine supplement vrouw

Het gebruik van anabolen wordt door experts al jaren gezien als onveilig. Daarom kun je beter gebruik maken van veilige en legale alternatieven.

Deze alternatieven zijn misschien minder effectief, ze zullen je progressie alsnog positief beïnvloeden.

Zo is creatine voor vrouwen een geweldig alternatief voor anabolen voor vrouwen.

Dit supplement zorgt namelijk voor extra spiergroei en uithoudingsvermogen, maar dan op een natuurlijke manier. Creatine is namelijk een lichaamseigen stof.

Ook fatburners zijn te gebruiken als veilig alternatief voor anabolen voor vrouwen. Zeker als je wilt droogtrainen kun je fatburners goed gebruiken.

Dit supplement versnelt namelijk je vetverbranding op een prettige manier en je brengt je eigen gezondheid niet in gevaar.