Animal Pak: Review & Ervaringen – Het kopen waard?

Als je een fervente bodybuilder bent of graag regelmatig naar de sportschool gaat, is de kans groot dat de naam Universal je bekend voorkomt.

Dit merk is namelijk de fabrikant van diverse populaire supplementen, waaronder ook Animal Pak. Inmiddels wordt dit product al 40 jaar verkocht door Universal en nog altijd is het mateloos populair onder krachtsporters.

In dit artikel leggen we uit waarom we Universal Animal Pak wel óf niet aanraden, waarbij we ook de reviews en ervaringen van andere gebruikers meenemen.

Animal Pak in het kort

animal pak logo

Universal heeft diverse geweldige supplementen op de markt gebracht. Animal Test is hierbij bedoeld voor de fanatiekste krachtsporters, terwijl Animal Pak juist geschikter is voor de hobbyisten.

Dit komt allereerst al door de prijs, dit supplement is veel goedkoper dan Animal Test. Voor de box met 30 pakjes betaal je momenteel namelijk 35,99 euro bij de meeste verkopers. Je kunt ook in één klap 44 pakjes kopen, je betaalt dan 49,99 euro.

Voor elke workout moet je zo’n zakje innemen, wat je het beste 45 minuten voor je training kunt doen. Doe dit bij voorkeur na je maaltijd.

Het is goed om te weten dat elk pakje 11 tabletten bevat die je dan dus moet doorslikken.

Voor- en nadelen van Animal Pak

Voordelen:

 1. Zeer populair
 2. Positieve werking op je spieren en gezondheid
 3. Stimuleert je metabolisme
 4. Bevat veel mineralen en vitaminen
 5. Bevat diverse aminozuren
 6. Geeft een geweldige energieboost

Nadelen:

 1. Veel pillen om in te nemen
 2. Niet geschikt voor mensen jonger dan 17
 3. Mogelijk niet geschikt als je diabetes hebt
 4. Kan maar enkele weken of maanden gebruikt worden

Wat kun je verwachten van Animal Pak?

animal pak pillen

Animal Pak is meer dan alleen een sportsupplement. Deze tabletten dragen namelijk ook bij aan je gezondheid, dus niet alleen aan je spierkracht en -massa.

Dit komt doordat Universal Animal Pak veel mineralen bevat. Voorbeelden hiervan zijn zink, chroom en magnesium. Deze pillen zorgen er ook voor dat je vitaminen binnen krijgt, waaronder vitamine B6, vitamine C en vitamine E.

Animal Pak pakt bovendien je psychologische functie even bij de hand, wat dit supplement doet met behulp van biotine.

Al met al bevatten deze pillen meer dan 50 actieve ingrediënten, waaronder ook de nodige aminozuren. Deze ingrediënten helpen je spieren te herstellen na een zware workout. Aminozuren dragen bovendien bij aan de opbouw van spiermassa.

Dit zijn een aantal van de aminozuren die in de pillen van Animal Pak zitten:

 • 760 mg L-Valine
 • 560 mg L-Phenylalanine
 • 500 mg L-Methionine
 • 300 mg L-Lysine
 • 100 mg L-Leucine
 • 48 mg L-Threonine

Deze aminozuren hebben allemaal een ander doeleinde. Valine helpt bijvoorbeeld bij het opbouwen van spiermassa. Leucine is juist belangrijk voor de ewitsynthese, terwijl je lichaam Phenylalaline omzet in dopamine, norepinefrine, tyrosine en epinefrine.

Al met al dragen alle aminozuren hun steentje bij aan het verbeteren van je lichaam en gezondheid.

Reviews en ervaringen over Animal Pak

Je vindt online veel reviews over Animal Pak. Menig gebruiker heeft namelijk zijn/haar ervaringen met Animal Pak gedeeld. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan op de site van Body Supplies.

Gemiddeld krijgt dit supplement op deze website een score van 9,3, veel hoger kan dus bijna niet.

Hieronder lees je een paar van de ervaringen van klanten van deze verkoper van Animal Pak:

 • Frank: “Goed uitgebalanceerde vitamine pack voor dagelijks gebruik, 2 à 3 pillen zijn wel wat aan de forse kant om door te slikken. Ik gebruik Animal Pak altijd samen met Animal M-Stak, samen met een goed en gezond voedingsschema en zware krachttraining is (extra) resultaat gegarandeerd”.
 • Anthony: “Ik neem zelf veel pillen maar dat is wat lastiger op reis. Deze pillen zijn van redelijke kwaliteit, maar heel handig voor als je niet de mogelijkheid hebt om alles mee te nemen”.
 • Kris: “Dit blijft voor mij het superieure vitaminesupplement. Enige minpunt is dat elke dosering bestaat uit letterlijk een mondvol pillen, maar verder niks op aan te merken”.

Ook op Body&Fit zijn veel reviews over Animal Pak geplaatst, hieronder vind je een paar van deze ervaringen:

 • Bart: “Dit is een totaal pakket dat gewoon alles bevat wat je nodig hebt. Het is gedaan met 100 verschillende potjes in de kast. Dit is gewoon één goed samengesteld en uitgebalanceerd zakje”.
 • Casper: “Het geeft je nog meer energie om langer te kunnen blijven doortrainen”.
 • Shannen: “Alle pilletjes zijn echt mega groot er zitten maar 3 kleintjes bij … Heb ze nog niet geprobeerd, ga ze voor een maand proberen en hoop dat het dan ook daadwerkelijk helpt! En voor de mensen die het heel graag willen weten, er zit er geen 1 bij die liquid is … Ik wou dat ik dit van te voren wist”.

Voor wie is Animal Pak geschikt?

animal pak supplement

Helaas kan Animal Pak niet door alle krachtsporters gebruikt worden. Dit komt doordat dit supplement een paar ingrediënten bevat die niet bij alle lichamen in de smaak vallen.

Als je diabetes hebt, is het bijvoorbeeld mogelijk gevaarlijk om Animal Pak te gebruiken. Dit is vooral het geval als je een antidiabetische behandeling volgt. Neem dan sowieso contact op met je arts voordat je Animal Pak gaat gebruiken.

Ook mensen die nog niet 18 jaar of ouder zijn, moeten Animal Pak niet gaan gebruiken. Dit is bij veel andere sportsupplementen ook het geval.

Ook is het belangrijk om te onthouden dat deze pillen geen vervanging zijn van een gezond voedingspatroon.

Wil je het supplement elke dag slikken? Animal Pak is dan ook niet geschikt voor je. Na een paar weken of maanden moet je namelijk weer stoppen.

Wat zijn de potentiële bijwerkingen van Animal Pak?

Helaas is Animal Pak ook niet voor iedereen geschikt omdat dit supplement kan resulteren in diverse bijwerkingen.

Als je last krijgt van deze klachten, is het verstandig om te stoppen met het gebruik van deze pillen. Je kunt eventueel ook de dosering verkleinen om te testen of je de bijwerkingen van Animal Pak dan nog steeds ervaart.

In reviews over Animal Pak lezen we vooral dat mensen last krijgen van hun maag. Ook allergische reacties komen zo nu en dan voor.

Bovendien kan je urine van kleur veranderen door dit supplement, wat overigens niet gevaarlijk is. Dit komt simpelweg doordat je lichaam de overtollige vitaminen verwijdert.

Is Animal Pak het kopen waard of niet?

animal pak pot

Al met al vinden we zeker dat Animal Pak het kopen waard is. Dit komt doordat dit supplement niet al te duur is, terwijl het ook niet veel vervelende bijwerkingen oplevert.

Bovendien bevatten de pillen veel ingrediënten die bijdragen aan een goede gezondheid. Animal Pak ondersteunt je bovendien bij het vergroten van je spiermassa en -kracht.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat je dagelijks maar liefst 11 pillen moet slikken. Als je slikproblemen hebt, is Animal Pak dan ook niet echt geschikt voor je.