Ashwagandha ervaringen – Mijn ervaring met dit supplement

Wil jij ashwagandha gaan gebruiken? Dan ben je vast op zoek naar nuttige ervaringen met dit supplement. Ashwagandha ervaringen geven jou namelijk een beter beeld van de werking van dit gezondheidsproduct.

Daarom lees je in dit artikel meer over mijn persoonlijke ashwagandha ervaringen. Ook lees je meer over de mening van andere gebruikers in deze ashwagandha review.

Zo weet jij na het lezen van dit artikel of ashwagandha iets voor jou is!

Mijn persoonlijke ashwagandha ervaring – Een logboek

ashwagandha ervaringen

Laten we allereerst kijken naar mijn persoonlijke ashwagandha ervaring.

Ik heb ashwagandha namelijk twee maanden gebruikt als sportsupplement. Ook hoopte ik dat ashwagandha mijn slaap zou verbeteren en stress zou verminderen.

Hieronder lees je een gedetailleerd logboek van mijn ervaringen met ashwagandha.

De 1e week ashwagandha gebruik

De eerste week was ik best een beetje gespannen. Ik wist namelijk niet hoe mijn lichaam zou reageren op ashwagandha. Gelukkig was deze spanning na een paar dagen al helemaal verdwenen.

Voor mijn gevoel begon het grootste effect na 2 dagen. Hierbij gebruikte ik ashwagandha met 2 capsules per dag. Ik voelde dat ik meer tot rust kwam en minder stress ervaarde. Al na drie dagen merkte ik dat mijn slapeloosheid verdween.

Omdat ik meer rust had, voelde ik me gek genoeg ook energieker. Zeker toen ik beter begon te slapen werden mijn energielevels flink verhoogd. Dit had ook een positief effect op mijn prestaties in de sportschool. Ik kon namelijk veel meer energie kwijt in mijn trainingen.

Ervaringen na een maand

Ook na een maand bleef ik de positieve effecten van ashwagandha voelen. Er treedt na langdurig gebruik dus geen gewenning op. Hierdoor was ik positief gestemd over de rest van mijn ashwagandha kuur van 2 maanden.

Ik merkte dat stress en angst gevoelens in mijn lichaam waren verdwenen. Voor het eerst sinds lange tijd had ik rust in mijn hoofd.

Vooral tijdens drukke baan merkte ik dat ik minder gevoelig was voor stressvolle situaties. Ik kon mijn hoofd beter koel houden, maar toch gefocuste en gecalculeerde beslissingen maken.

Tenslotte merkte ik echter geen grote verschillen in mijn spiergroei. Mijn energie zorgde er wel voor dat ik intensiever kon trainen. Ashwagandha is dus geen stimulerend middel voor je spiergroei, althans niet bij mij.

Na 2 maanden ashwagandha gebruiken

ashwagandha pil

Na 2 maanden was ik bang dat ashwagandha verslavend zou kunnen zijn. Gelukkig is ashwagandha niet verslavend, bleek uit mijn eigen online onderzoek. Het is namelijk een natuurlijk kruidenmiddel dat wordt gebruikt voor de korte termijn.

Ik merkte na twee maanden dat mijn spieren nog steeds niet groter werden dan normaal. Dat vond ik jammer, gezien dat de reden was dat ik ashwagandha ging gebruiken. Om mijn spiergroei te stimuleren ben ik toen testosteron booster pillen gaan gebruiken.

Wel merkte ik dat ik nog steeds een rustiger gevoel had in mijn hoofd. Stressvolle situaties begon ik soms echter iets te makkelijk te laten gaan.

Hierdoor nam ik sommige situaties niet zo serieus als ik zou moeten. Gelukkig had ik dit vrij snel door, waardoor ik erop kon letten.

Na twee maanden vond ik het echter tijd voor een pauze. Ik had namelijk online gelezen dat je ashwagandha niet te lang achter elkaar moet nemen.

Al met al was mijn ervaring van de afgelopen twee maanden wel zeer positief!

Ashwagandha ervaringen op forums

Ook andere gebruikers zijn erg te spreken over ashwagandha supplementen. Vooral de manier waarop het middel rust geeft in je hoofd wordt erg gewaardeerd. Ook het feit dat ashwagandha je slaap bevordert, wordt in reviews benoemd als voordeel.

Wel blijkt dat sommige gebruikers van ashwagandha vinden dat het middel niet effectief genoeg is. Daarom wordt ashwagandha door veel mensen samen met bijvoorbeeld rhodiola gebruikt.

Hieronder lees je een aantal positieve effecten van ashwagandha die gebruikers hebben benoemd.

Een gelukkig gevoel

meer energie

Allereerst merken gebruikers dat ze zich gelukkiger voelen. Gebruikers schrijven in hun reviews dat ashwagandha helpt bij het verminderen van angst en depressie. Ashwagandha ondersteunt namelijk de aanmaak van serotonine, waardoor een positief gevoel ontstaat.

Ook helpt een goede nachtrust hier natuurlijk bij. Omdat ashwagandha je rustiger maakt, slaap je ook beter. Hierdoor wordt je gemoedstoestand positief beïnvloed.

Wegnemen van kwaaltjes

Ashwagandha heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Hierdoor is ashwagandha nuttig voor mensen met langdurige aandoeningen en chronische ontstekingen.

In veel ashwagandha reviews lees je dan ook over het positieve effect van ashwagandha op lichaamskwalen. Zo worden klachten door reuma en artritis soms verminderd door ashwagandha.

Bijwerkingen ashwagandha volgens ervaringen van anderen

Ashwagandha geeft dus een hoop positieve reacties in het lichaam. Ook andere gebruikers kunnen dit beamen. Toch zijn er ook wat nadelige bijwerkingen die kunnen ontstaan door ashwagandha gebruik.

Hieronder vind je de meest voorkomende bijwerkingen van ashwagandha volgens gebruikers.

Buikklachten

bijwerkingen buikpijn

Buikklachten zijn allereerst een mogelijke bijwerking van het gebruik van ashwagandha. Sommige mensen kregen tijdens het gebruik van ashwagandha last van maagklachten. Zo kregen ze last van een opgeblazen gevoel, misselijkheid en buikpijn.

Deze symptomen waren bij de meeste gebruikers gelukkig tijdelijk. In de meeste gevallen verdwenen de klachten zodra het lichaam gewend was aan de ashwagandha.

Huidklachten

Huiduitslag is een mogelijke bijwerking van het gebruik van ashwagandha. Hoewel het zeldzaam is, kregen sommige gebruikers allergische reacties zoals huiduitslag. Ook zagen ze in sommige gevallen een rode uitslag op de huid.

Deze reacties variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de gevoeligheid van een gebruiker. Gelukkig hebben veruit de meeste gebruikers hier geen last van.

Ashwagandha gebruiken – Mijn conclusie

Ashwagandha gebruiken heeft zoveel voordelen, dat ik het iedereen kan aanraden. Mijn eigen ervaring met ashwagandha was namelijk enorm positief. Ik ben ook zeker van plan om meerdere ashwagandha kuren te volgen.

Ook andere gebruikers zien de positieve effecten van ashwagandha. Vooral in hun dagelijkse energie heeft ashwagandha positieve effecten.

Ik raad je dus zeker aan om ashwagandha uit te proberen. Het supplement zou je zomaar eens kunnen helpen om je dagelijks leven makkelijker te maken!