Kan Ashwagandha zorgen voor hartkloppingen?

Hartkloppingen door ashwagandha, iets waarover je online wat verhalen leest. Maar zijn ashwagandha hartkloppingen echt een ding? En zijn de hartkloppingen gevaarlijk? Allemaal logische vragen.

In dit artikel lees je alles over hartkloppingen door ashwagandha. Allereerst worden de oorzaken benoemd en lees je wie er risico loopt op hartkloppingen.

Verder lees je meer over wat wetenschappers zeggen over hartkloppingen door ashwagandha. Is dit supplement veilig?

Ashwagandha hartkloppingen – hoe komt het?

ashwagandha pil

De hartkloppingen die ashwagandha kan veroorzaken komen door de sterke werking van het middel. Ashwagandha heeft namelijk effect op je bloeddruk en op je hart, bloedvaten en longen.

Ashwagandha is een kruidensupplement dat vaak wordt gebruikt vanwege verschillende gezondheidsvoordelen. Ashwagandha wordt, met de juiste dosering, wel als veilig supplement beschouwd.

Gelukkig hebben de meeste mensen dus geen last van deze ashwagandha bijwerking. Toch is het raadzaam om er rekening mee te houden.

Welke dosering ashwagandha kan hartkloppingen veroorzaken?

De specifieke dosering van ashwagandha die hartkloppingen kan veroorzaken, verschilt per persoon.

Normaliter wordt aangeraden om 300mg tot 600mg per dag te gebruiken. Hierbij moet je bijvoorbeeld rekening houden met je lichaamsgewicht.

Het wordt door verkopers en producenten van ashwagandha afgeraden om deze aanbevolen dosering te overschrijden.

Wil je meer dan 600mg ashwagandha per dag gaan gebruiken? Dan moet je extra rekening houden met het risico dat de ashwagandha hartkloppingen kan veroorzaken.

Bij wie kan ashwagandha hartkloppingen veroorzaken?

Er zijn mensen die sneller geneigd zijn om hartkloppingen te krijgen van ashwagandha. Zij kunnen milde klachten krijgen of in sommige gevallen zelfs flink last hebben van hartkloppingen.

Hieronder lees je wat voorbeelden van mensen die meer risico lopen op hartkloppingen door ashwagandha.

Gevoeligheid voor het supplement

ashwagandha vrouw

Allereerst kunnen sommige mensen nature gevoeliger zijn voor de effecten van ashwagandha. Zij kunnen dus eerder last hebben van hartkloppingen.

Je kunt dan bijvoorbeeld beginnen met halve doseringen om het risico op hartkloppingen te verminderen. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om een ashwagandha alternatief te gebruiken.

Bestaande hartklachten

Verder wordt ashwagandha niet aangeraden voor mensen met hartklachten. In dat geval kan ashwagandha hartkloppingen stimuleren, wat natuurlijk een risico is. Ook mensen met een hoge bloeddruk moeten oppassen met het gebruik van ashwagandha.

Het gebruik van andere medicijnen

etiket medicatie lezen

Ook mensen die bepaalde medicatie slikken, kunnen niet zomaar ashwagandha gebruiken. Zo kunnen kalmeringsmiddelen in combinatie met ashwagandha juist zorgen voor een tegenstrijdige werking. In dat geval zijn hartkloppingen bijvoorbeeld veel voorkomend.

Wetenschappers over hartkloppingen door ashwagandha

Sommige mensen denken dat ashwagandha onzin is. Toch zeggen veel experts dat het middel wel degelijk een positief effect kan hebben. Echter zeggen deze experts ook dat ashwagandha inderdaad hartkloppingen kan veroorzaken.

Er is beperkt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de bijwerkingen van ashwagandha, zoals hartkloppingen. Er blijkt wel uit de onderzoeken dat de hartkloppingen die ashwagandha kan veroorzaken normaliter niet levensbedreigend zijn.

Wat kan een expert voor je doen?

Dokter medicatie

Als je last hebt van hartkloppingen door ashwagandha, kun je het beste een dokter raadplegen. Die kan je vertellen of je inderdaad moet stoppen met ashwagandha.

Heb je al andere gezondheidsproblemen waar je medicatie voor gebruikt? Overweeg dan om op voorhand een expert te raadplegen als je ashwagandha wilt gebruiken. Een dokter kan ook andere mogelijke oorzaken van hartkloppingen met je bespreken.

Ashwagandha hartkloppingen: Een groot risico of niet?

Bij veruit de meeste mensen komen ashwagandha hartkloppingen dus niet voor. De mensen die er wel last van hebben, zijn meestal niet meteen in gevaar. Toch is het raadzaam om te weten dat ashwagandha dus hartkloppingen kan veroorzaken.

Als je zeker wilt zijn van je zaak, kun je het beste een expert raadplegen. Ook moet je van tevoren goed onderzoek te doen naar ashwagandha en de mogelijke bijwerkingen.

Toch is ashwagandha zeker niet een middel wat je meteen moet negeren. Ashwagandha heeft namelijk veel voordelen.

Wil jij dus ashwagandha alsnog gaan gebruiken? Probeer het eens uit, zolang je je bewust bent van eventuele risico’s.


Meer over ashwagandha: