Ashwagandha voor vrouwen: Een nuttig supplement?

Wil jij alles weten over het gebruik van ashwagandha voor vrouwen? Dan is dit artikel iets voor jou! Hier lees je namelijk alles over het nut van ashwagandha voor dames.

Allereerst worden de voordelen van ashwagandha voor vrouwen behandeld. Elk voordeel wordt tot in detail uitgelicht. Daarnaast worden ook de eventuele bijwerkingen van ashwagandha voor vrouwen benoemd.

Zo weet jij dus na dit artikel waarom ashwagandha nuttig is voor vrouwen!

Voordelen van ashwagandha voor vrouwen

ashwagandha ervaringen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welke voordelen ashwagandha exact heeft voor vrouwen. Er zijn namelijk enorm veel voordelige effecten aan het gebruik van ashwagandha voor dames.

Hieronder worden de voordelen die specifiek voor vrouwen gelden in detail uitgelicht.

Verminderde klachten tijdens de overgang

Allereerst heeft ashwagandha een positief effect op het verhelpen van menopauze klachten. Ashwagandha tijdens de overgang nemen heeft namelijk al veel vrouwen geholpen om klachten te verminderen.

Allereerst zorgt ashwagandha ervoor dat specifieke klachten zoals opvliegers en stemmingswisselingen minder vaak voorkomen. Ashwagandha houdt je lichaam namelijk in balans en vermindert stressgevoelens en emotionele gevolgen van de overgang.

Ook bevordert ashwagandha je slaap effectief. Hierdoor ervaren veel vrouwen minder slapeloosheid tijdens de menopauze. Dit komt je algehele gemoedstoestand uiteraard ten goede.

Een betere hormoonbalans

meer energie

Ashwagandha heeft ook een bewezen effect op het verbeteren van de hormoonbalans bij vrouwen. Net als shatavari zorgt ashwagandha bijvoorbeeld voor een betere hormoonbalans tijdens de menstruatie.

Ook tijdens stressvolle periodes kan ashwagandha je hormoonbalans positief beïnvloeden. Het stresshormoon cortisol wordt door ashwagandha namelijk op peil gehouden. Dit effect van ashwagandha voor vrouwen is trouwens ook bewezen effectief gebleken bij mannen.

Wanneer de eerste effecten?

Omdat ashwagandha dagelijks genomen wordt, kunnen de effecten pas na enige dagen of weken komen. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om aan het middel te wennen. Ook merk je niet alle effecten even snel.

Toch heeft niet iedereen het geduld om op de effecten te wachten. Sommige mensen beweren dan ook dat ashwagandha onzin is. Gelukkig is dit niet zo, want veel gebruikers merken wel degelijk de positieve effecten.

Over het algemeen duurt het dus enkele weken voordat je alle voordelen van ashwagandha voelt. Uiteraard is de hoogte van je dagelijkse dosering hierin belangrijk.

Toch betekent dit niet dat je extreem hoge doseringen moet gaan nemen. Dit brengt namelijk meer risico’s met zich mee.

Sommige vrouwen merken echter al snel veranderingen, zoals een verbeterde slaap of minder stress. Deze effecten kun je al binnen enkele dagen tot een week merken.

Zijn er bijwerkingen en risico’s?

Sommige gebruikers zijn bang dat ashwagandha gevaarlijk is. Gelukkig is dit niet zo.

De bijwerkingen van ashwagandha zijn namelijk niet levensbedreigend. De meeste vrouwen kunnen ashwagandha in een normale situatie zonder problemen gebruiken.

Overigens wordt het wel afgeraden om ashwagandha te gebruiken als je zwanger bent. Er is namelijk enig bewijs dat ashwagandha kan leiden een verhoogd risico op een miskraam.

Hieronder vind je een aantal bijwerkingen die ashwagandha voor vrouwen kan hebben.

Buikklachten

bijwerking buikpijn

Sommige vrouwen kunnen allereerst buikklachten krijgen van ashwagandha. Het is namelijk mogelijk dat ashwagandha een irriterend effect op de maag kan hebben.

Zo zijn misselijkheid, braken of diarree voorkomende bijwerkingen van het gebruik van ashwagandha. Dit gebeurt vooral bij hogere doseringen of bij mensen die gevoelig zijn voor het kruid.

Verlaagde bloeddruk

Verder kan ashwagandha de bloeddruk verlagen bij sommige mensen. Vrouwen die bloedrukmedicatie gebruiken kunnen ashwagandha dus niet gebruiken.

Als je van jezelf een lage bloeddruk hebt, moet je ook voorzichtig zijn met ashwagandha. Als je het middel toch wilt gebruiken, laat dan regelmatig je bloeddruk controleren.

Ook kan ashwagandha hartkloppingen veroorzaken in sommige gevallen.

Is ashwagandha nuttig voor vrouwen? Conclusie

ashwagandha vrouw

Ashwagandha heeft dus verschillende voordelen voor vrouwen. Hierdoor kun je wel stellen dat ashwagandha voor vrouwen veel nut heeft.

De specifieke gezondheidsvoordelen van ashwagandha voor vrouwen zijn ook erg voordelig. Vooral voor oudere dames is ashwagandha zeker een aanrader.

Ashwagandha is dus zeker een nuttig middel voor vrouwen om eens te proberen! Check natuurlijk altijd eerst je persoonlijke situatie voordat je begint met een dergelijk supplement.


Meer over ashwagandha: