Beenmassage apparaat kopen? Bekijk de Top 3 beste!

Ben jij op zoek naar een goed massageapparaat voor je benen? Goed idee!

Je benen dragen je namelijk over de hele wereld en daarom is het essentieel dat ze de best mogelijke zorg krijgen. En dat kan door middel van het beste beenmassage apparaat. 

Maar hoe vind je een goed beenmassage apparaat tussen al die exemplaren die op de markt worden aangeboden? Dat is nog niet zo eenvoudig.

Daarom hebben wij je een handje geholpen en de beste beenmassage apparaten voor je op een rijtje gezet. 

De 3 beste beenmassage apparaten 

Hieronder vind je de top 3 van de beste massageapparaten voor je benen, allemaal getest op een goede prijs-kwaliteitverhouding en goede resultaten.

Bekijk ze snel en kies het apparaat dat het beste bij je past!

1. BioEnergiser – Voet en Beenmassage Apparaat

bioenergiser vibration been en voet massageapparaat

Dit been massage apparaat van BioEnergiser biedt niet alleen een ontspannende acupressuur massage voor de benen, maar ook voor de voeten en de rug.

Met dit apparaat verbeter je de bloedcirculatie, verminder je spataderen en help je je onrustige en pijnlijke benen en voeten ontspannen.

Het apparaat is voorzien van acupressuur massagekoppen en er is keuze uit 5 programma’s en 20 snelheden, die gemakkelijk te bedienen zijn.

De Vibration Trainer geeft je een ontspannende en pijnverlichtende voet- en beenmassage en laat je rusteloze benen op deze manier optimaal ontspannen.

Dankzij het perfect afgestemde vibratiesysteem wordt de pijn in vermoeide benen en voeten bovendien verlicht en neemt de kracht in je spieren toe. 
2. Cresta Care – Tegen Rusteloze Benen en Kramp

Cresta Care SMC160s Beenmassage apparaat

Het Care SMC160 bovenbeen massage apparaat is een geweldige keuze als het gaat om de beste beenmassage apparaten van dit moment.

Het zorgt voor een herstellende drukmassage die de symptomen van vermoeide, pijnlijke benen voorkomt. 

Heb je zwakke of zieke aderen waardoor het bloed naar beneden zakt? Dankzij dit apparaat wordt de aderklepfunctie hersteld en de bloedstroom naar het hart gestimuleerd. 

De massage wordt gegeven door middel van twee beenmanchetten met ingebouwde groter – en kleiner wordende luchtkussens die de bloedsomloop stimuleren.

Door de instelbare massage-/luchtdrukintensiteit kun je de massage bovendien geheel naar eigen wens instellen.
3. Therabody – RecoveryAir Beenmassage Apparaat 

Therabody RecoveryAir Prime Compression Bundle

Het massage apparaat van Therabody voor de benen mag er ook zeker zijn. De RecoveryAir van Therabody is een compressieapparaat, speciaal voor het behandelen van je benen.

Je kunt kiezen uit maar liefst 8 verschillende intensiteitsstanden. 

De compressiemassage voert druk uit op je beenspieren, wat je doorbloeding verbetert. Hierdoor herstellen je benen onder andere sneller van een zware training en ga je vermoeidheid en stijfheid in je spieren tegen. 

Daarnaast zorgt de speciale FastFlush-technologie ervoor dat de kussens volledig opblazen en weer leeglopen in slechts 60 seconden, wat sneller is dan bij de gemiddelde beenmassage apparaten.

Bovendien wordt een veilige en nauwkeurige drukverdeling gegarandeerd. 
Hoe werkt een beenmassage apparaat precies?

Alle beenmassage apparaten die werken met luchtcompressie zijn voorzien van verstelbare manchetten voor het specifieke deel van het lichaam dat je wilt trainen.

In feite is een massage apparaat voor de benen een bloedcirculatie apparaat

Een ‘full-leg’-apparaat heeft manchetten voor zowel de voeten, kuiten en dijen. De manchetten worden om je been gewikkeld en vastgezet met een flap met klittenband.

Het hoofdmanchet (voor een volledige beenmassager is dit de dijomslag), is voorzien van een rubberen slang, die wordt aangesloten op de afstandsbediening.

Luchtdruk

Wanneer een massagemodus op de afstandsbediening is geselecteerd, vullen de manchetten zich met lucht (afzonderlijk of gelijktijdig, afhankelijk van je keuze), waardoor de druk van de manchet om de beenspieren hoger wordt. 

De druk wordt een paar seconden vastgehouden, waarna hij leegloopt of juist strakker wordt (opnieuw afhankelijk van de massagemodus en het intensiteitniveau dat je hebt geselecteerd).

De repetitieve actie van aanspannen en loslaten helpt pijn en spierspanning te verlichten en de bloedsomloop te verbeteren.

Belangrijke kenmerken om te overwegen

beenmassage apparaat therabody

Je weet nu wat de drie beste beenmassage apparaten zijn volgens ons. Maar waar moet je precies op letten tijdens je zoektocht naar het perfecte apparaat voor jou?

Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden.

De voetomslag

We hebben niet allemaal dezelfde maat voeten, dus de voetomslag van het beenmassage apparaat moet een open teen hebben in plaats van een gesloten teen.

Door de open teen kun je je hele voet comfortabel omwikkelen, zonder dat je je tenen in een spitse punt hoeft te klemmen.

De gebieden die gemasseerd worden

voetmassage apparaat bioenergiser

Zoals je hebt kunnen zien zijn er veel verschillende massageapparaten op de markt. Zo kun je apparaten kopen die alleen de benen masseren, maar ook apparaten die tegelijkertijd de benen, voeten, rug en/of meer masseren.

Ben jij specifiek op zoek naar een kuit massage apparaat, een been- en voetmassage apparaat of een model waarbij meerdere lichaamsdelen onder handen worden genomen? Denk hier over na voordat je naar de winkel rent.

Let op: een voetmassage apparaat masseert bijna altijd ook de benen!

Oplaadbare batterij

Alle beenmassage apparaten worden gevoed door een adapter die op de afstandsbediening kan worden aangesloten. 

Sommige adapters hebben een snoer, maar deze kan je soms in de weg zitten.

Zoek daarom liever naar een massage apparaat voor je benen met een oplaadbare batterij, zodat je vrij kunt bewegen zonder gebonden te zijn aan een stopcontact.

Een duidelijk gemarkeerde afstandsbediening

voetmassage apparaat bediening

Beenmassage apparaten zijn geen intuïtieve apparaten; je moet experimenteren voordat je de modus en intensiteit vindt die bij je passen.

De meeste afstandsbedieningen van de nieuwste apparaten zijn duidelijk opgezet. Dat wil zeggen dat elke massagemodus en intensiteitniveau voorzien zijn van een apart merkteken.

Oudere exemplaren daarentegen kunnen hierin wel eens tekort schieten. Zij hebben bijvoorbeeld een verwarrende of onvoldoende aanduiding.

Het is dus goed om dit even te checken voordat je een apparaat aanschaft. 

Waar koop je het beste beenmassage apparaat?

Tegenwoordig is het, net zoals het kopen van een goede massage gun, niet meer zo moeilijk om een massage apparaat voor je benen te vinden.

Typ het in op Google en je ziet tientallen opties voorbijkomen. Maar de ene webshop is echter de andere niet. En je wilt uiteraard wel een betrouwbaar bedrijf kiezen. 

De 3 beste beenmassage apparaten hierboven zijn te bestellen bij Bol.com en Coolblue.nl. Dit zijn betrouwbare webshops die tevens een goed retour- en garantiebeleid bieden. 

Misschien ben je echter geen fan van bestellen via internet. In dat geval zijn er ook een aantal fysieke winkels waar je terecht kunt. Onder andere bij de Lidl worden af en toe massage apparaten voor de benen aangeboden voor een prima prijs. 

Conclusie

voetmassage apparaat thuis

Beenmassage apparaten voor thuisgebruik kunnen je verlichting geven van aanhoudende beenpijn en zwelling. Je benen dragen je de hele dag en zouden wat ons betreft vaker in de watten gelegd moeten worden.

Je doet er dan ook zeker goed aan om een beenmassage apparaat aan te schaffen!

Kies een van onze 3 best geteste apparaten, die allemaal goede beoordelingen hebben en doen wat ze beloven.

Zit jouw favoriet er niet tussen? Zorg dan dat je bovenstaande kenmerken in gedachten houd wanneer je gaat shoppen voor een massage apparaat voor je benen. Succes met je zoektocht!

Relevante producten: