Wat is de beste afvalmethode?

Onze fascinatie voor eten kan worden overschaduwd door onze obsessie met afvallen. Gewichtsverlies staat vaak bovenaan de lijst als het gaat om goede voornemens voor het nieuwe jaar. Er wordt zelfs gesproken van een ‘afval hype’.

We leven helaas in een wereld waarin veel mensen extreme maatregelen nemen om af te vallen. En producten die snel gewichtsverlies beloven zijn het meest populair. Maar wat is nu eigenlijk de beste afvalmethode?

Wil jij ook dolgraag afvallen, maar weet je niet welke afvalmethode het meest effectief is? Lees dan snel verder!

De beste afvalmethodes vergeleken

Wat voor de een de beste afslank methode is, hoeft dat voor de ander nog niet te zijn. Hieronder zullen we een aantal populaire afslankmethodes bespreken, die allemaal hun voor- en nadelen hebben:

Afvalpillen

Velen zien afvalpillen als de beste afvalmethode. Vergis je echter niet: er is een verschil tussen ongereguleerde afslanksupplementen en medicijnen die zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA), om mensen te helpen gewicht te verliezen.

Je kunt baat hebben bij het gebruik van afslankpillen als onderdeel van een afvalprogramma (onder toezicht van je arts), mits je ook een gezond dieet volgt en regelmatig sport.

Doe je dit niet? Dan heeft het innemen van afvalpillen om af te slanken helaas ook niet veel nut…

Afvalshakes

beste afvalmethodes afvalshakes

Een andere populaire afslankmethode is het nemen van afvalshakes voor gewichtsverlies. Deze en maaltijdvervangende smoothies, lijken misschien een makkelijke manier om een ​​paar kilo af te vallen en je trek te stillen. Ze zijn echter niet bedoeld voor de lange termijn.

Afvalshakes worden vaak gebruikt in programma’s voor gewichtsverlies, omdat ze portiegecontroleerd en handig zijn. Ze hebben een vast aantal calorieën en bevatten belangrijke voedingsstoffen. Het gebruik van afslankshakes is daarnaast tijdbesparend.

Hoewel shakes kunnen worden gebruikt om je te helpen snel af te vallen, moet je niet verwachten dat je dit verlies zult behouden.

Als je eenmaal van de shakes af bent, val je snel terug in je oude eetgewoonten en zul je weer aankomen. Niet de beste afslank methode voor de lange termijn dus.

Afslank thee

beste afvalmethodes afslankthee

Ja, het bestaat echt: thee om af te vallen. Het drinken van thee wordt in verband gebracht met veel gezondheidsvoordelen, waaronder het bevorderen van gewichtsverlies en het bestrijden van buikvet.

Bepaalde theesoorten zijn echter effectiever gebleken dan andere om dit te bereiken.

Een aantal theesoorten die gewichtsverlies bevorderen en minder lichaamsvet kunnen realiseren zijn:

  • Groene thee
  • Pu Erh thee: een soort Chinese zwarte thee die gefermenteerd is
  • Zwarte thee in het algemeen
  • Oolong thee
  • Witte thee
  • Bepaalde soorten kruidenthee (zoals brandnetelthee)

Hoewel het drinken van deze theesoorten veilig is als afvalmethode, moet je er veel van drinken om je doel uiteindelijk te bereiken. Daarnaast geldt ook hier: als je je leven ook niet op andere gebieden aanpast, heeft deze methode weinig zin.

Houd je niet zo van thee? Er is tegenwoordig ook afslankkoffie voor gewichtsverlies verkrijgbaar. Deze werkt op een vergelijkbare manier als afslankthee.

Het gebruik van een buikband (afslankband)

Ook de buikband claimt ‘het antwoord’ te zijn op het verliezen van gewicht op een veilige en gezonde manier.

En afhankelijk van het type buikband voor gewichtsverlies, variëren de beloften van het verliezen van enkele kilo’s in 30 tot 90 minuten, tot hele kledingmaten gedurende een langere periode.

De makers beweren dat je afvalt, doordat je lichaamstemperatuur tijdens het dragen van een buikband verhoogt. Met andere woorden: je zweet veel, vooral als je het draagt ​​tijdens het sporten. Dit kan ertoe leiden dat je watergewicht verliest.

Maar is het gebruik van een buikband wel echt de beste afvalmethode? Niet perse. Als je het water dat je uitzweet namelijk niet vervangt, kun je uitgedroogd raken.

Bovendien kan het verhogen van je lichaamstemperatuur leiden tot oververhitting.

Afvallen met behulp van cardio-apparaten

beste afvalmethodes cardio apparatuur

Cardiomachines zijn een geweldige en populaire manier om gewicht te verliezen. Ze kunnen bovendien worden gebruikt in het comfort van je eigen huis, als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan.

Het trainen op (de meeste)cardio-apparaten is vriendelijk voor de gewrichten, wat uiteraard enorm belangrijk is.

Cardiovasculaire oefeningen helpen je metabolisme daarnaast te versnellen, door sneller calorieën te verbranden dan bijvoorbeeld krachttraining of yoga.

Nog een reden waarom het gebruik van een cardio-apparaat als afslankmethode top is, is dat er tal van cardio apparaten op de markt zijn.

Je zult dus niet veel moeite hebben met het vinden van een apparaat dat perfect bij je past. Ren of fiets iedere dag een half uurtje, en je zult zien dat de kilo’s eraf vliegen!

De virtuele maagband

In feite is de virtuele maagband te vergelijken met een hypnotherapieproces, die de geest opnieuw traint om tevreden te zijn met veel kleinere voedselporties.

Je zou het dus kunnen zien als een soort therapie. Het verandert de manier waarop je over voedsel denkt, wat leidt tot gewichtsverlies.

De virtuele maagband biedt de voordelen van een afslankoperatie, maar zonder het risico en de dure medische kosten. Je hoeft daarnaast niet op een lange wachtlijst in het ziekenhuis en hebt geen lopende medische behandeling nodig.

Wat je wel nodig hebt voor de virtuele maagband om af te slanken, is motivatie en lef. Een hypnosetherapie kan heftig zijn voor sommige mensen.

Daarnaast moet je het programma consequent volgen om daadwerkelijk de resultaten te boeken die je wenst.

Conclusie

Als je wilt afvallen, kan het lastig zijn om de beste afvalmethode voor jou te kiezen. Je wilt namelijk dat je gewicht verliest op de lange termijn en dat je je lichaam niet teveel belast.

Zoals je ziet zijn er genoeg afslankmethodes om uit te kiezen. En er zijn er zelfs nog veel meer dan we hierboven hebben besproken!

Hopelijk heb je op dit moment een beter idee van de verschillende populaire manieren om af te vallen en wat hun voor- en nadelen zoal zijn.

Ga vooral niet mee in de hectische afval hype; kies bewust voor een afvalmethode die bij je past en die je kunt volhouden. En nog wel het meest belangrijke: pas je leven aan op alle gebieden om het afvallen te bevorderen.