Beste creatine – Top 8 van 2024 (Getest)

Ben jij op zoek naar de beste creatine? Dan ben je vast al veel verschillende soorten creatine tegengekomen. Veel merken claimen namelijk dat zij de beste creatine hebben.

In dit artikel vind je de 8 beste creatine supplementen van dit moment. Deze 8 soorten creatine zijn aan de hand van verschillende criteria vastgesteld. Zo is bijvoorbeeld de mening van gebruikers en experts gebruikt.

In dit artikel lees je verder alles over hoe goede creatine wordt getest. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de dosering en werking van de supplementen.

Tenslotte worden er een aantal aandachtspunten benoemd tijdens het gebruik van creatine.

Na dit artikel weet jij wat de beste creatine is en hoe je deze gebruikt!

Dit zijn de 8 beste creatine supplementen van dit moment:

  1. De best geteste creatine – Crazy Nutrition Ultimate CRN 5
  2. De beste monohydraat creatine – XXL Nutrition Creatine Monohydraat
  3. De beste goedkope creatine – Body and Fit Creapure Creatine
  4. De beste creatine voor mannen – Xone Creafusion
  5. De beste creatine voor vrouwen – Cabau Creatine
  6. De beste creatine voor krachtsporters – Optimum Nutrition Creatine Monohydraat
  7. De beste veganistische creatine – Domyos Creatine Monohydraat
  8. De beste creatine pillen – XXL Nutrition Creatine Caps

De 8 beste creatine supplementen

Om de 8 beste creatine supplementen samen te stellen is elk supplement uitvoerig getest. De ingrediënten zijn onder de loep genomen en zijn met elkaar vergeleken.

Er is onderzoek gedaan naar wat gebruikers vinden van de supplementen. Ook is er gekeken naar de populariteit en beoordeling van de creatine bij verschillende aanbieders.

Hieronder vind je de 8 beste creatine supplementen uit de test.

1. De best geteste creatine – Crazy Nutrition Ultimate CRN-5

ultimate crn 5 creatine

We beginnen deze top 8 met een terechte nummer 1: de Crazy Nutrition CRN 5. Een mix van 5 gram creatine monohydraat en elektrolyten om je kracht- en energielevel te verhogen.

De prijs-kwaliteitverhouding van dit product is subliem te noemen. Dit is dan ook terug te vinden in de online reviews.

Deze creatine is in 2 smaken verkrijgbaar: citroen/limoen en sinaasappel/mango. Dit kan wellicht een klein minpuntje zijn als je liever smaakloze creatine gebruikt.

Nog een bijkomend voordeel, deze creatine van Crazy Nutrition is ook te gebruiken door veganisten.
2. De beste monohydraat creatine – XXL Nutrition Creatine Monohydraat

XXL Nutrition Creatine Monohydraat

Creatine hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst XXL Nutrition met deze geweldige creatine monohydraat. Veel gebruikers zijn erg te spreken over de kwaliteit van deze goedkope creatine.

Allereerst kun je deze creatine in twee hoeveelheden kopen. Zo kun je dit supplement voor korte of lange termijn kopen en gebruiken.

Verder bevat elke dosering van dit goedkope creatine supplement 100% creatine monohydraat. Het supplement bevat dus geen onnodige vulstoffen. Hierdoor kun je optimaal profiteren van de voordelen van de XXL Nutrition creatine monohydraat.

Tenslotte is deze goedkope creatine smaakloos. Je kunt het supplement dus met elk drankje nemen.
3. De beste goedkope creatine – Body and Fit Creapure Creatine

body and fit creatine creapure

Deze Body and Fit Creapure creatine staat ook terecht in deze top 8. De creatine wordt door veel gebruikers genoemd als favoriet. Op verschillende websites zijn honderden positieve reviews te lezen over deze beste creatine monohydraat.

Allereerst is deze creatine in 3 verschillende hoeveelheden te krijgen. Hierdoor kun je de creatine kopen op korte termijn gebruik, maar ook voor langere tijd.

Verder bevat elke dosering van dit supplement 3 gram pure creatine. Hierdoor is dit supplement een effectieve manier om je lichaam te voorzien van voldoende creatine. Deze hoeveelheid creatine is genoeg om jouw sportprestaties naar een hoger niveau te tillen.
4. De beste creatine voor mannen – Xone Creafusion

xone creafusion creatine

De beste creatine voor mannen is deze Xone Creafusion. Deze geavanceerde creatine is verrijkt met verschillende werkzame ingrediënten zoals taurine en L-arginine. Ook bevat dit supplement 3 verschillende soorten pure creatine.

Mannen hebben vaak meer van een supplement nodig om de effecten te voelen. Dankzij deze sterke creatine is dit echter niet nodig. Met een dosering van 8 gram, waarvan 5 gram creatine, zal je trainingsniveau flink verbeteren.

Tenslotte geven de overige werkzame bestanddelen in dit supplement een ongekende boost tijdens het sporten. Zo zorgt de taurine voor meer focus en uithoudingsvermogen tijdens zware oefeningen.
5. De beste creatine voor vrouwen – Cabau Creatine

cabau creatine

Ook voor vrouwen is creatine zeer nuttig. Er zijn zelfs creatine supplementen op de markt die speciaal voor dames zijn gemaakt. De beste creatine voor vrouwen is deze Cabau Creatine.

Allereerst bevat deze creatine voor vrouwen per dosering 5 gram creatine monohydraat. Hierdoor zul je tijdens je training optimaal profiteren van de voordelen van creatine.

Verder kun je ongeveer twee maanden doen met een potje Cabau Creatine. Er zitten namelijk 60 doseringen in een pot van 300 gram.

Tenslotte is deze creatine smaakloos. Hierdoor kun je het supplement ook vermengen met fruitige sapjes als je dat wilt.
6. De beste creatine voor krachtsporters – Optimum Nutrition Creatine Monohydraat

optimum nutrition micronised creatine powder

Creatine is vooral populair onder krachtsporters. Daarom is het niet gek dat veel creatine supplementen zich specifiek op deze doelgroep richten. De beste creatine voor krachtsporters is deze creatine monohydraat van Optimum Nutrition.

Allereerst bevat elk potje van deze creatine monohydraat ongeveer 93 doseringen. Je kunt dus 3 maanden doen met een potje creatine van Optimum Nutrition.

Verder bevat elke dosering 3,4 gram creatine monohydraat. Hiervan is 3 gram creatine en bestaat slechts 0,4 gram uit vulstoffen.

Tenslotte is deze creatine smaakloos. Hierdoor kun je het supplement vermengen met elk soort vloeistof die jij wilt gebruiken.
7. De beste veganistische creatine – Domyos Creatine Monohydraat

decathlon domyos creatine

Ook veganistische sporters kunnen gebruik maken van creatine. Veel verschillende creatine supplementen bevatten geen dierlijke producten. Hiervan is de creatine monohydraat van Domyos de beste.

Allereerst kan natuurlijke creatine alsnog sporen van melk bevatten. Dit geldt echter niet voor de creatine van Domyos. Zij letten namelijk goed op hoe zij de creatine produceren. Hierdoor kunnen veganisten deze creatine zonder problemen gebruiken.

Verder bevat elke dosering van dit zogeheten Creapure supplement ongeveer 3,5 gram creatine monohydraat. Deze dosering is hoog genoeg om je sportprestaties aanzienlijk te verbeteren.

Tenslotte is ook deze creatine smaakloos en te vermengen met ieder gewenst drankje.
8. De beste creatine pillen – XXL Nutrition Creatine Caps

xxl nutrition creatine caps

Wil je liever geen creatine poeder gebruiken? Dan kun je kiezen voor creatine pillen. Deze Creatine Caps van XXL Nutrition zijn de best geteste creatine pillen.

Allereerst bevat elk potje 60 dagdoseringen creatine monohydraat. In elke capsule zit exact 1250mg creatine. Het wordt aanbevolen om dagelijks 4 capsules te nemen, wat dus uitkomt op 5000mg.

Verder bestaat elke capsule uit 100% creatine monohydraat. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van onnodige vulstoffen. Je weet daardoor precies wat je in je lichaam stopt als je deze capsules neemt.

Tenslotte zijn de capsules gemakkelijk door te slikken met bijvoorbeeld een glas water.
Waar zijn de beste creatine supplementen op getest?

Om de beste creatine supplementen te bepalen is er op verschillende dingen gelet. Alle supplementen zijn op dezelfde manier getest, om een eerlijk eindoordeel te vellen.

Hieronder lees je waar de beste creatine supplementen op zijn getest.

Hoeveelheid creatine per dosering

Creatine poeder pillen

Allereerst is er gekeken naar de hoeveelheid creatine per dosering. Een goed creatine supplement moet namelijk een hoge dosering werkzame creatine bevatten. De hoeveelheid creatine per dosering staat altijd aangegeven op de verpakking van het supplement.

In principe heeft iedere sporter genoeg aan 3 tot 5 gram creatine per dag. Daarom is het belangrijk dat alle supplementen die zijn getest minimaal deze hoeveelheid creatine bevatten.

Als de hoeveelheid creatine te laag is zul je namelijk minder merken van het supplement.

Effectieve werking

Verder is het natuurlijk belangrijk dat de creatine doet wat het belooft. Daarom is de effectieve werking van elk creatine supplement uitvoerig onderzocht.

Hierbij is allereerst gekeken naar de beoordelingen van gebruikers. Als de creatine veel positieve reviews krijgt, kun je ervanuit gaan dat het supplement werkt.

Ook is er gekeken naar de omschrijving op de verpakking van het supplement. Hier staat namelijk aangegeven hoe je de creatine het beste kun innemen. Zo weet je zeker dat je het supplement zo effectief mogelijk gebruikt.

Geen overbodige vulstoffen

Tenslotte was het belangrijk om te testen hoeveel onnodige vulstoffen een creatine supplement bevat. Sommige creatine supplementen bestaan namelijk voor een groot deel uit onnodige ingrediënten.

Hierdoor gaat bijvoorbeeld de puurheid van de creatine enorm achteruit. De beste creatine supplementen bestaan echter uit creatine dat zo puur mogelijk is.

De mening van sporters over creatine

Creatine resultaten man

Sporters zijn enorm positief over het gebruik van creatine. Bijna alle sporters merken namelijk grote verschillen in hun sportprestaties na het gebruik van creatine.

Vooral de beste creatine monohydraat supplementen worden erg gewaardeerd door sporters. Dit komt doordat creatine monohydraat de puurste en effectiefste vorm van creatine is.

Ook dames zijn enorm positief over de werking van creatine. Zo zorgt creatine voor vrouwen voor grotere spieren en meer definitie in bijvoorbeeld de buikstreek. Creatine is dus zeker geen supplement voor alleen mannen!

Gebruikers merken de eerste effecten van creatine al na een week. Zo kunnen ze bijvoorbeeld langer en zwaarder trainen in de sportschool. Ook merken gebruikers dat hun spieren groter zijn tijdens en na een training.

Wat zeggen experts over creatine?

Ook experts zijn erg positief over creatine. Er verschijnen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken waarin de positieve werking van creatine wordt bewezen. Vooral de positieve effecten van creatine op je spiermassa worden door experts onderbouwd.

Ook zorgt creatine volgens experts voor een betere mentale gesteldheid. Zo kan het supplement je geheugen en gemoedstoestand positief beïnvloeden. Creatine verbetert volgens onderzoekers zelfs het herstel na een hersenletsel.

Is creatine monohydraat beter?

Volgens onderzoekers en experts is creatine monohydraat het beste creatine supplement om te gebruiken. De beste creatine monohydraat supplementen zorgen namelijk voor bewezen betere resultaten dan andere soorten creatine.

Gelukkig is creatine monohydraat niet moeilijk te vinden. De meeste creatine supplementen op de markt zijn namelijk creatine monohydraat.

Creatine gebruiken? Hier moet je op letten!

Creatine gebruiken is voor bijna iedereen een aanrader. Zeker als je veel sport wordt het gebruik van creatine sterk aangeraden.

Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je creatine gebruikt. De belangrijkste aandachtspunten tijdens het gebruik van creatine lees je hieronder.

De hoeveelheid per dag

creatine poeder scoop

Allereerst is de hoeveelheid creatine per dag een belangrijk aandachtspunt. Zo wordt aangeraden om 3 tot 5 gram creatine per dag te nemen.

Voor vrouwen is 3 gram creatine per dag over het algemeen voldoende. Creatine voor mannen wordt meestal op de bovengrens van 5 gram ingenomen.

Probeer de maximale hoeveelheid creatine per dag niet te overschrijden. Te veel creatine kan namelijk zorgen voor vervelende klachten zoals buikkramp en zelfs diarree door creatine kan voorkomen.

Overigens is een hoge dosering creatine niet gevaarlijk voor je lichaam. Een overschot aan creatine heeft gewoon niet zo veel zin. Je lichaam slaat de overbodige creatine namelijk niet op.

Het moment van inname

Ook het moment van inname is belangrijk als je creatine gebruikt. Sowieso is het van belang om creatine elke dag te nemen, ook als je niet sport. Zo zorg je namelijk dat het creatinepeil in je lichaam hoog genoeg blijft.

Als je creatine dagelijks inneemt, kun je het beste iedere dag een vast moment kiezen. Op die manier komt het dagelijks innemen van creatine namelijk in je systeem.

Een dag overslaan is niet erg, maar voor optimale resultaten gebruik je het supplement dagelijks.

De meeste sporters nemen creatine net voor of na hun training. Zelf neem ik mijn creatine altijd voor het trainen. Creatine na je training nemen is echter ook geen probleem. Je lichaam verwerkt het supplement namelijk door de dag heen.

Moet ik als beginner meer creatine gebruiken?

creatine supplement ervaring

Als je creatine wilt gebruiken heb je vast weleens gelezen over de creatine laadfase. De creatine laadfase betekent dat je als beginner dagelijks een overschot creatine neemt. Dit doe je ongeveer voor een week.

De laadfase voor creatine is echter onzin.

De enige reden dat het bestaat, is omdat aanbieders willen dat je meer creatine gebruikt. Zo kunnen zij namelijk meer creatine supplementen aan je verkopen.

Ook als beginner kun je je dus gewoon houden aan de dagdosering van 5 gram. Alle creatine die je te veel neemt wordt toch niet in je lichaam opgenomen. Het is alleen maar zonde van het supplement als je overmatig veel creatine gebruikt!

Conclusie

Creatine worden niet voor niets door veel sporters gebruikt. Het supplement heeft namelijk enorm veel voordelen voor je sportprestaties.

Vooral de beste creatine monohydraat supplementen zijn volgens experts erg aan te raden.

Als je creatine gebruikt moet je dus wel op een aantal dingen letten. Zo voorkom je dat je te veel of te weinig gebruikt van het supplement.

Wil jij dus creatine gaan gebruiken? Je zult er zeker geen spijt van krijgen!