Beste detox kuur bestellen? De Top 7 vergeleken!

Ben jij op zoek naar de beste manier om te detoxen? Dan is een detox kuur wat voor jou!

Het kan wel lastig zijn om een goede detox kuur te vinden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste detox kuur die er is.

Hierbij heb ik rekening gehouden met bijvoorbeeld reviews en ervaringen van gebruikers. Op die manier kon ik bepalen of een detox kuur daadwerkelijk goed is.

Lees snel verder om er achter te komen welke detox kuur voor jou geschikt is!

Beste detox kuur: de top 7

Hieronder vind je de top 7 detox kuren die jij kunt bestellen. Elke detox kuur heeft andere eigenschappen en toepassingen.

Deze aanbieders hebben allemaal diverse kuren van verschillende lengtes. Kies de beste sapkuur die bij jouw wensen past.

Vergelijk de beste detox sapkuren:

  1. Happy Juicy
  2. Sap.je
  3. The Juice Factory
  4. Juizs
  5. Juice X Press
  6. Juicebro
  7. Frecious Slowjuice

1. Happy Juicy

Sapkuur happy juicy

Happy Juicy, ook wel Happy Juice genoemd, is de beste sapkuur die er is. De reviews van gebruikers zijn namelijk enorm positief. Online prijzen gebruikers de goede smaak en het snelle effect van de kuur.

Je kunt de sappenkuur van Happy Juicy al vanaf 3 dagen doen. Ook kun je een detox programma van 5 dagen of 7 dagen volgen.

Het effect van de Happy Juicy detox kuur is al snel merkbaar. Je vermoeidheid wordt namelijk meteen minder en ook je energieniveau stijgt. Ook zul je verschil merken in de gezondheid van je huid en minder last hebben van kleine kwaaltjes.
2. Sap.je

sapje detoxkuur

Ook de detox kuur van Sap.je verdient een plek in deze lijst. Veel gebruikers prijzen namelijk de mogelijkheden van deze sapkuur.

Het detox programma van Sap.je bestaat namelijk uit verschillende lengtes. Zo kun je kiezen voor een detox kuur van uit 1, 3, 5 of 7 dagen.

De detox kuur van Sap.je bevordert allereerst de functies van je organen. Ook helpt de kuur je beschermd te blijven tegen ziektes.

Verder kun je effectief afvallen met deze detox kuur. Je gebruikt de kuur dan in combinatie met een gezond dieet. Na de sappenkuur van een week zul je al verschil merken.
3. The Juice Factory

thejuicefactory detoxkuur

The Juice Factory heeft een geweldig en uitgebreid aanbod aan detox programma’s. Dat maakt de sappenkuur van The Juice Factory een van de beste detox kuren.

Allereerst kun je namelijk uit maar liefst 8 heerlijke smaken kiezen. Deze smaken hebben allemaal hun unieke voordelen en gespecificeerde toepassingen. Op die manier zorgt The Juice Factory ervoor dat er voor iedereen een sapkuur is.

Alle sapkuren dragen bij aan een verbeterd immuunsysteem. Ook zal je dankzij deze detox kuur, in combinatie met een gezond dieet, sneller afvallen.

Tenslotte kun je deze sappenkuur vanaf 1 dag tot maar liefst 7 dagen lang volgen.
4. Juizs

Juizs sapkuur detox

De detox sapkuur van Juizs is een populaire sappenkuur voor mensen die willen afvallen.

De makers van beweren namelijk dat je dagelijks maar liefst 1 kilo kunt afvallen. Uiteraard verschillen de resultaten, maar je zult zeker gewicht verliezen met deze kuur.

Ook voel je je dankzij deze sappenkuur fitter en energieker door de dag heen. Dit is te danken aan de vitaminen en mineralen die in deze detox kuur zitten.

Verder is de detox sappenkuur van Juizs een opstapje voor mensen die fitter willen worden. De kuur helpt je namelijk bij de eerste stappen van een gezonde levensstijl.
5. Juice X Press

juicexpress sapkuur

Juice Express biedt haar klanten een ruim assortiment aan smakelijke sappenkuren.

De beste detox kuur van Juice Express is de sappenkuur van 3 dagen. In deze kuur zitten namelijk alle benodigdheden voor een snelle en effectieve detox.

Verder kun je bij Juice Express kuren kopen die lang of kort duren. Vanaf 1 dag tot zelfs een kuur van 10 dagen, de keuze is zeer uitgebreid.

De sappenkuur van Juice Express heeft een direct effect op je energie. Gebruikers voelen zich na 1 dag namelijk al een stuk fitter. Ook zijn ze minder moe en slapen ze beter.
6. Juicebro

Juicebro sapkuur detox

De sapkuren van Juicebro zijn degelijk en smaken goed. Dit blijkt uit de reviews van een aantal gebruikers. Je kunt deze sapkuren overigens voor 1 dag, 3 dagen of 5 dagen volgen.

Tijdens het sporten behoud je dankzij deze detox kuur genoeg energie om te blijven gaan. Uit de reviews blijkt dan ook dat sporters inderdaad even veel energie hebben als normaal.

Verder zijn de sappen van Juicebro goed gevuld met vitaminen en mineralen. Hierdoor blijft je immuunsysteem sterk en voel je je een stuk fitter.

Tenslotte zijn de sappen 100% biologisch en zonder gekke stofjes gemaakt.
7. Frecious Slowjuice

Frecious slowjuice detoxkuur

Sapvasten, zoals de mensen bij Frecious detoxen noemen, wordt met de Slowjuice sapkuur makkelijk gemaakt. Ook blijkt uit reviews dat gebruikers deze detox sappen erg lekker vinden smaken.

Dit is vooral te danken aan de biologische ingrediënten en de unieke manier van persen. De ingrediënten worden namelijk vers ingevroren voor het persen en blijven lekker tot het opdrinken.

Naast de sapjes vind je overigens ook detox koffie en detox thee in het pakket. Deze drankjes geven je de mogelijkheid om ook iets warms binnen te krijgen. Dat is namelijk wel lekker als je alleen maar koude vloeibare voedingsstoffen binnenkrijgt.
De beste detox kuur – Dit moet je weten!

Er zijn verschillende aandachtspunten als je een detox programma start. Je wilt de detox kuur natuurlijk zo effectief en comfortabel mogelijk kunnen doen.

Daarom heb ik een aantal aandachtspunten, voordelen en risico’s voor je op een rijtje gezet.

De lengte van de detox kuur

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe lang je de kuur wilt doen. Ben je een beginner? Dan kun je het beste starten met een sappenkuur van 1-3 dagen.

Als je weleens aan detoxen hebt gedaan kun je ook een langere detox kuur doen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een kuur van 5 dagen of 7 dagen lang.

Hoe langer je een detox kuur doet, hoe meer effect het heeft. Let wel op dat je niet doorslaat in het aantal dagen van zo’n kuur. Uiteindelijk kun je detoxen namelijk gaan combineren met een gezond dieet met vast voedsel.

De soorten detox drankjes

Detox drankjes

Ook is het van belang om te weten welke soorten detox sappen er allemaal zijn. Als je een sappenkuur gaat bestellen wil je namelijk drankjes kopen die je lekker vindt.

Een typisch detox drankje lijkt overigens veel op green juice, alleen zijn de effecten anders. Detox kuren fungeren meestal namelijk als maaltijdvervanger in plaats van supplement naast je dieet.

Overigens kun je een sappenkuur ook naast je vaste voedsel doen. Dan zijn de effecten echter wel iets minder merkbaar.

Naast de detox sappen kun je vaak ook kiezen voor detox koffie of detox thee. Dit vinden veel gebruikers erg fijn, omdat je dan toch ook iets warms binnen krijgt. Elke dag alleen koude sappen drinken vinden sommige gebruikers niet altijd prettig.

Wat zijn de voordelen van een sappenkuur?

Er zijn een hoop voordelen aan het volgen van een detox kuur. De beste detox kuren geven je lichaam namelijk een soort gezonde ‘reset’. Hieronder zijn een aantal voordelen benoemd.

Energie voor tien

Detox juice drinken

Allereerst zul je merken dat je energieniveau een stuk hoger ligt dan normaal.

Dankzij de vitaminen en mineralen in de kuur wordt je natuurlijke energieniveau hersteld. Een hoog energieniveau zal je algehele welzijn flink verbeteren.

Ook zul je dankzij de sappenkuur beter slapen. Een verbeterde slaap zorgt uiteindelijk voor een fitter gevoel door de dag heen. Je zult dus minder slaap nodig hebben en meer kunnen doen op een dag.

Effectief afvallen

Daarnaast zul je dankzij een sappenkuur merken dat je snel zult afvallen.

De kuren stimuleren namelijk je vetverlies en zorgen dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Zelfs na de detox kuur kun je, als je gezond blijft eten, alsnog veel afvallen.

Verbeterd immuunsysteem

Ook je immuunsysteem wordt positief beïnvloed door een detox programma. Je kunt dankzij de detox veel schadelijke stofjes uit je lichaam weren. Ook zorgt de detox voor een soort ‘schoonmaak’ in je lichaam, waardoor onnodige stofjes verdwijnen.

Een verbeterd immuunsysteem heeft een hoop positieve gevolgen. Zo zul je minder snel ziek worden en blijven je organen in een gezonde staat. En wat ook leuk is om te weten, zelfs je huid zal erdoor opknappen!

Nadelen en risico’s

Toch zijn er ook risico’s aan het gebruik van de detox kuur. Het is wel zo eerlijk om die ook te benoemen in dit artikel. Gelukkig zijn er wel meer voordelen dan nadelen aan detoxen.

Het meest voorkomende nadeel is dat mensen een hongergevoel krijgen. Je lichaam vraagt van nature namelijk om vast voedsel. Dat betekent niet dat vloeibaar detoxen slecht voor je is. Het hongergevoel is juist een teken dat je lichaam goed functioneert.

Verder is het risico dat je licht in je hoofd wordt als je te lang gaat detoxen. Dit komt vooral door het feit dat je lichaam het plotselinge calorieverschil niet gewend is. Daarom raden experts aan om een detox kuur rustig op te bouwen.

Als beginner zou je dus met 1 dag tot 3 dagen moeten beginnen. Ben je meer ervaren? Dan kun je gaan voor langere detox periodes. Let op dat je geen detox gaat doen van meerdere weken.

Uiteindelijk heeft je lichaam namelijk gewoon vast voedsel nodig.

De toepassingen van de detox kuur

Green juice detox

Er zijn verschillende toepassingen waarvoor je een detox kuur kunt doen.

Net als detox pleisters kun je de sappenkuur effectief gebruiken voor een gezondere leefstijl. Hieronder lees je meer over een aantal specifieke toepassingen voor de detox kuur.

Afvallen met een detox programma

Allereerst is een detox programma een geweldige manier om snel af te vallen.

De beste detox kuren kunnen je, in combinatie met veel beweging, kilo’s gewichtsverlies opleveren! Om die reden gebruiken veel mensen detoxen als middel om snel af te vallen.

Ook na de detox kuur zul je merken dat je veel blijft afvallen, mits je gezond eet. De detox is voor veel mensen namelijk een fijne introductie aan een gezond eetschema. Dankzij een detox kuur ga je realiseren dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.

Na de kuur blijven veel mensen om die reden, naast hun dieet, detox drankjes drinken. De sappenkuur dient dan vooral als supplement dat de wil om te snoepen weghoudt.

Minder snoepen betekent namelijk meer afvallen!

Een hoger energielevel creëren

Zoals je hierboven kunt lezen, een detox kuur heeft dus positief effect op je energielevels. Over de hele dag zul je je energieker voelen.

Deze energieboost kun je na de eerste dag al voelen. De vitamines en mineralen maken namelijk meteen een positief verschil in je lichaamsfuncties.

Zorg dat je tijdens de sappenkuur alles blijft doen wat je altijd doet, behalve eten natuurlijk. Op die manier zal je lichaam namelijk het snelst wennen aan de veranderingen. Hoe sneller je lichaam eraan went, des te beter de effecten gaan zijn.

Ook na de detox kuur zul je enkele weken positieve effecten merken op je energie. Na een aantal weken zwakt het effect helaas af. Rond dat moment kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een nieuwe kuur te doen.

Op die manier blijft je lichaam gezond functioneren en voel jij je elke dag energiek!

De beste detox kuur – Waar te koop?

Detox juice winkel

Zoals je in de top 7 hebt gezien zijn er genoeg aanbieders van detox kuren. Online zijn er enorm veel sportwinkels en websites die sappenkuren aanbieden.

Toch kun je de detox kuur ook op andere, wellicht bekendere, plekken kopen.

Winkels zoals de Kruidvat hebben ook een aantal detox supplementen in hun assortiment. Echter hebben zij niet altijd detox sappenkuren die je kunt kopen. De meeste detox programma’s van de Kruidvat bestaan namelijk uit pillen en poeders.

Gelukkig heeft de Kruidvat wel aanbiedingen waarin ze vrij goedkoop detox kuren verkopen.

Ook Holland & Barrett verkoopt detox producten in hun webshop. Zo kun je van het merk ‘De Tuinen’ verschillende detox theeën kopen. Vaak heeft deze webshop detox producten in de aanbieding die je goedkoop kunt kopen.

Houdt online en in winkels dus altijd de acties in de gaten. Zo kun je namelijk goedkoop aan een goede detox kuur komen. Vooral voor beginners is het fijn om voordelig te kunnen starten met een sappenkuur.
Veelgestelde vragen

Kan ik een detox kuur ook zelf maken?

Dat kan! Online zijn verschillende recepten te vinden voor detox sapjes en drankjes. Toch raad ik aan om eerst een professionele sappenkuur te proberen. Je mag verwachten dat die producten namelijk het meeste effect gaan hebben.

Is een goedkope sappenkuur per se slechter?

Prijs is allereerst vaak een redelijke indicatie van de kwaliteit van een product. Toch hoeft een hoge prijs in het geval van gezondheidsproducten niet veel te zeggen. Mijn tip is om altijd reviews te lezen van een product. Zo weet je of de kwaliteit van een goedkope kuur alsnog goed is.

Hoe lang kan ik een detox kuur gebruiken?

Dat heeft alles te maken met hoe ervaren je bent met detoxen. Als je net begint met detoxen raden experts aan om te beginnen met 1-3 dagen. Ervaren gebruikers kunnen gaan voor een sappenkuur van 5 dagen tot zelfs 10 dagen.