Hexagon dumbbells kopen? De beste complete sets & advies

Ben je op zoek naar een goede manier om krachtoefeningen thuis te doen? Dan kun je gebruik maken van hexagon dumbbells.

Een hexagon dumbbell heeft een vorm met zes gelijke zijdes. Ze zijn dus niet rond, zoals de standaard dumbbell. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

In dit artikel laat ik je kennis maken met de beste hexagon dumbbell sets. Ook lees je meer over de voordelen en unieke eigenschappen van deze dumbbells.

Hopelijk kun jij hierdoor de hexagon dumbbell set kiezen die het beste bij jou past!

Beste hexagon dumbbells (complete sets)

Er zijn een hoop complete hexagon dumbbells sets op de markt. Daardoor kan het lastig zijn om de beste set te kiezen. Gelukkig kan ik je hierbij helpen!

Hieronder ontdek je direct de beste hexa dumbbell sets.

1. PTessentials Pro Hexa Dumbbell set (2,5 t/m 30 kg)

Pro Hexa dumbbellset

De Pro Hexa Dumbbell Set van PTessentials is een uitgebreide hexagon dumbbell set. In deze set vind je namelijk 12 verschillende gewichten. Deze gewichten lopen van 2,5 kilo tot maar liefst 30 kilo.

Ook krijg je bij deze set een handig opbergrek meegeleverd. Zo kun jij je hexagon dumbbell set georganiseerd opruimen.

Met stappen van 2,5 kilo tussen elk paar dumbbells kun jij je kracht rustig opbouwen. De stap naar een nieuw gewicht is hierdoor nooit te hoog. Ook blijft je workout altijd uitdagend.

Daarom is de Pro Hexa Dumbbell Set voor alle sporters een geweldige toevoeging.
2. Tunturi Hexa Dumbbellset (12-20 kg)

Tunturi hexa dumbbellset

De Tunturi Hexa Dumbbellset is minder uitgebreid dan de set hierboven. Toch kun je met deze set je krachttraining gevarieerd doen. Ook kun je met deze hexagon dumbbellset je kracht stapsgewijs opbouwen.

De Hexa Dumbbell set van Tunturi heeft 5 paar verschillende gewichten. De set begint op 12 kilo en eindigt op 20 kilo. Elke stap zwaarder is twee kilo.

De rubberen laag van deze dumbbells zorgt dat je geen krassen krijgt bij het neerleggen. Een fijne toevoeging, omdat zware gewichten van metaal krassen op je vloer kunnen maken.

Voor sporters die hun voorraad fitnesspullen willen aanvullen is deze set daarom ideaal.
3. Hex Dumbbells Complete Set

hex dumbbellset compleet

Deze complete hexagon dumbbell set is in verschillende aantallen verkrijgbaar. Ik heb het in dit artikel over de versie met dumbbells van 5-50 kg. Je kunt de set ook kopen in 5-20, 5-30 en 5-40 kg

De versie van 5-50 kg is een set waarin je maar liefst 19 paar dumbbells krijgt. Elke stap zwaarder is 2,5 kilo. Je kunt met deze set licht beginnen en uitkomen op zware gewichten.

Dankzij het rubberen omhulsel is elke dumbbell kras en stootvast.

De set is geschikt voor professionele lifters. Maar ook beginners kunnen met deze hexagon dumbbell set hun trainingen doen.
Wat maakt een hexagon dumbbell anders dan andere dumbbells?

verschil ronde hexagon dumbbell

Er zijn dingen waar een hexagon dumbbell en andere dumbbells in verschillen. Het maakt echter qua gewicht niet uit welk type dumbbell je gebruikt. Ook kun je beide dumbbells gewoon gebruiken op een fitnessbankje.

Het grootste verschil is de vorm van de hexagon dumbbell. De zeskantige vorm valt natuurlijk op.

Wat bijvoorbeeld ook een verschil is, is dat sommige dumbbells verstelbaar zijn. Dit betekent dat je aan de dumbbell gewicht kan toevoegen of kan weglaten. Je hebt dus maar twee handvaten nodig en je hoeft alleen gewicht toe te voegen.

Echter hebben hexagon dumbbells deze optie niet. Deze dumbbells zijn vaak gemaakt met twee massieve blokken aan de zijkanten van het handvat.

De voordelen van hexa dumbbells

voordelen hexagon dumbbell

Wat precies de voordelen zijn van hexa dumbbells lees je hier. Er zijn namelijk een aantal voordelen ten opzichte van normale dumbbells.

Deze voordelen bepalen misschien jouw keuze bij het maken van je definitieve keuze.

Allereerst is de zeshoekige vorm een groot voordeel. Na je set kun je de hexagon dumbbells stabiel op de grond leggen. Ze kunnen namelijk niet wegrollen. Ronde dumbbells kunnen daarentegen wel wegrollen als je ze neerlegt.

Deze vorm komt ook van pas als je de hexagon dumbbells langs je lichaam gebruikt. Ronde dumbbells kunnen namelijk nog wel eens in de weg zitten. Bij hexagon dumbbells is dat niet het geval. Die vallen dankzij de vlakke kanten namelijk precies langs je lichaam.

De hexagon dumbbells zijn daarnaast ook makkelijk op te bergen. Je kunt ze namelijk gewoon op je kast leggen, zonder dat ze wegrollen. Hierdoor zijn het ideale dumbbells om thuis te gebruiken.

Je hoeft namelijk geen opbergrek te gebruiken om de hexa dumbbells stabiel op te bergen. Het is dus logisch dat er ook hexagon dumbbells in de beste dumbbells voor thuis staan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hexagon dumbbell?

materiaal dumbbells

Er zijn dingen waar je op moet letten bij het kopen van een hexagon dumbbell. Als je hierop let, weet je dat je hexa dumbbells koopt die bij jou passen.

Allereerst moet je letten op de vorm. Dat klinkt een beetje gek, maar het is echt zo. Bij goedkope hexagon dumbbells is de vorm weleens verschillend aan elke kant. Een verschil in vorm zorgt voor instabiliteit tijdens je workout. Dat is natuurlijk onprettig en onpraktisch.

Het materiaal van de hexagon dumbbells is ook belangrijk. Je wilt bijvoorbeeld geen handvaten hebben die afgeven. Let er daarom op dat het metaal van goede kwaliteit is.

Waar kun je hex dumbbells kopen?

Je kunt hex dumbbells op verschillende plekken kopen. Online kun je bijvoorbeeld bij veel sportzaken hex dumbbell sets bestellen. Ook bij verschillende algemene webwinkels kun terecht.