Beste massage gun kopen? Bekijk de Top 7 massage pistolen

De massage gun is de laatste jaren enorm populair geworden. Een ideaal apparaat om vanuit huis de spieren te ontspannen. Naast ontspanning biedt een massage pistool nog veel meer voordelen.

Nu vraag jij je vast af, wat is nu de beste massage gun om te kopen?

Wij hebben een top 7 beste massage guns gemaakt voor verschillende doeleinden. Ben jij op zoek naar de beste massage gun aanbieding, de beste uit de test met veel ervaringen of een specifiek massage pistool voor sporters? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet zodat jij de beste keuze gaat maken.

De beste massageguns om te kopen

De beste massage gun om te kopen is uiteraard voor iedereen verschillend. Iedereen heeft ten slotte andere wensen. Ga jij het apparaat voornamelijk voor ontspanning gebruiken, dan maak je een andere keuze dan iemand die een massage pistool voor spierherstel nodig heeft.

Bekijk onderstaande top 7 om de beste keuze te maken.

1. Best geteste massage gun – Northgun Massage Gun PRO

northwall massage gun diverse opzetstukken

De Northgun Massage Gun PRO van Northwall heeft maar liefst 4,8 sterren van de 5 met 251 ervaringen. Dit geeft de kwaliteit en populariteit van dit product aan en dat is niet voor niets. Het massage pistool wordt geleverd met vijf inbegrepen kopstukken, om de spieren te ontspannen en spierherstel te bevorderen.

Northwall biedt een tevredenheidsgarantie aan, omdat zij weten dat hun product als beste uit de test komt. Je krijgt ook 2 jaar garantie op de kwaliteit van jouw massage gun. Northwall is dan ook een bekend merkt bij atleten, fysiotherapeuten en andere professionals.

Voordelen:

 • Inclusief oplaadstation              
 • Inclusief opbergkoffer
 • Compact en perfect voor op reis

Nadelen:

 • Heeft geen afstandsbediening
2. Beste voordelige massage pistool – Draadloze relax massage gun

draadloze massage gun

Dit is zonder twijfel de beste massage gun aanbieding op de markt. Met 4 van de 5 sterren betekent dat zeker niet dat de kwaliteit niet goed is. 69 mensen hebben een review geplaatst en zijn erg enthousiast over deze massage gun.

Hij wordt geleverd met 4 opzetstukken. Deze opzetstukken bieden de mogelijkheid om lichaamsdelen beter te bereiken. Dit voordelige massage pistool is vooral geschikt voor ontspanningsmassages. Er is geen mogelijkheid voor een diepe weefsel massage.

Voordelen:

 • Voordelig geprijsd        
 • Draadloos in gebruik
 • 6 Snelheidsniveaus

Nadelen:

 • Beschikt niet over een timer
3. Beste massage gun tegen spierknopen – Sanbo Massage gun Elite

sanbo massage gun

De Sanbo Massage gun Elite heeft 8 opzetstukken die perfect zijn om alle spierknopen los te maken. Hij is speciaal ontwikkeld voor sporters en atleten. De opzetstukken bieden de mogelijkheid voor sportmassage, klopmassage, shiatsu massage en vibratiemassage. Ideaal om de spieren los te krijgen.

Dit apparaat geeft therapeutische en ontspannende herstel massages voor elke sporter. Hij heeft 30 snelheidsstanden en is draadloos te gebruiken. Het lichtgewicht en draadloze ontwerp biedt de mogelijkheid om de massage gun mee te nemen naar de sportlocatie, voor direct herstel na het trainen.

Voordelen:                                                                

 • Gratis uitleg in de massage app
 • 1 Jaar garantie
 • Lichtgewicht en stevige grip

Nadelen:

 • Wordt zonder opbergkoffer geleverd
4. Luxe professionele massage gun – NIMBL XLR8

XLR8 professionele massage gun

Als jij een luxe en professionele massage gun zoekt, is de NIMBL XLR8 de beste koop. Deze massage gun is speciaal ontworpen voor iedereen die de beste prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid wilt. Hij wordt veel gebruikt door trainers, therapeuten en andere fitness experts.

Het compacte massage pistool weegt maar 0,5 kg waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Hij wordt geleverd in een mooie case, waar je hem in mee kunt nemen. Met een accuduur van 4 uur, hoef je je ook niet druk te maken dat hij snel leeg gaat als je uit huis bent.

Voordelen:

 • Compact en lichtgewicht                          
 • Geleverd met stijlvolle case
 • Batterijduur van 4 uur

Nadelen:

 • Fors geprijsd
5. Beste massage gun voor sporters – Massagerr Mini Massage Gun

massagerr massage gun

Deze kleine, maar krachtige massage gun is perfect voor fanatieke sporters. Het compacte formaat van de Massagerr Mini Massage Gun, zorgt ervoor dat je hem overal mee naartoe kan nemen. Handig voor professionele sporters die op locatie een wedstrijd of competitie hebben.

Ondanks het kleine formaat is hij wel krachtig en stil in gebruik. De verschillende opzetkoppen en standen zijn ideaal om spanningen, spierstijfheid en spierpijn te verminderen. Dit massage pistool heeft alles wat je nodig hebt voor optimaal spierherstel en een verbetering van de bloedsomloop.

Voordelen:                                                                

 • Klein maar krachtig                     
 • Ontwikkeld voor optimaal spierherstel
 • Makkelijk mee te nemen

Nadelen:

 • Geen timer beschikbaar
6. De stilste massage gun van de markt – NIMBL XPRS

XPRS stilste massage gun

De NIMBL XPRS staat bekend om zijn kleine en geruisloze ontwerp. Hij ligt comfortabel in de hand en is makkelijk in gebruik, maar hij is zo opmerkelijk stil.

Ondanks zijn stille karakter is het massage pistool wel krachtig in gebruik en effectief voor spierontspanning en spierherstel. Dit is de beste koop als je zoekt naar een stil apparaat

De massage gun beschikt over 4 verwisselbare massagekoppen en 4 verschillende standen. Hij wordt ook geleverd in een case waarin je hem makkelijk mee kunt nemen op reis of onderweg. Zijn stijlvolle rode kleur, onderscheidt hem van de meeste massage guns.

Voordelen:                                                                

 • Stijlvol uiterlijk                                           
 • Stil in gebruik
 • Supersnel opladen

Nadelen:

 • Geen diepe weefselmassage mogelijk
7. Meest veelzijdige massage pistool – Northwall Massage Gun Prime

veelzijdige massage gun northwall

Met maar liefst 6 opzetstukken is de Massage Gun Prime van Northwall het meest veelzijdige massage pistool. De opzetstukken zijn geschikt voor spierherstel, ontspanning, deep tissue massage en het losmaken van gewrichten en spierknopen.

De verschillende opzetstukken bieden de mogelijkheid om dieper in de spieren door te dringen. Door de unieke vormen kun je plekken bereiken waar je met veel massage guns niet bij kan.

Ook heeft dit apparaat 20 verschillende vibratiestanden. Je kunt zelf de intensiteit bepalen en de spieren steeds op een andere manier behandelen.

Voordelen:                                                                

 • Lange batterijduur                                                  
 • Inclusief 6 opzetstukken                                        
 • 20 snelheidsstanden

Nadelen:

 • Alleen handmatig te bedienen
Waarom een massage gun kopen?

Je vraagt je misschien af, waar is een massage gun eigenlijk goed voor? Er zijn veel redenen om een massage gun te kopen. Het apparaat biedt vele voordelen voor jouw lichaam. De grootste voordelen zijn spierherstel en spierontspanning.

Spierherstel

spierherstel massage gun

Voor sporters is het belangrijk om spierherstel te optimaliseren. Dit geldt niet alleen voor professionele sporters.

Om blessures te voorkomen is het belangrijk dat jij de spieren goed verzorgt en het herstel bevorderd. Dit kan inwendig door een goede levensstijl en gezonde voeding, maar ook uitwendig aan de hand van massages.

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding en maakt spierknopen los. Door de spieren los te maken en de doorbloeding te stimuleren kunnen de spieren beter herstellen. Deze massages zijn erg prijzig. Een massage gun is een ideaal middel om geld te besparen en een sportmassage vanuit huis te doen.

Spierontspanning

Heb jij wel eens last van een stijve nek of rugklachten? Dat komt omdat onze houding vaak niet ergonomisch verantwoord is. Mensen van onze generatie zitten veel achter de laptop en met hun mobiele telefoon in de handen. Deze houding is niet goed voor de spieren in onze nek en rug.

Onze spieren werken dagelijks hard om ons van a naar b te brengen en het is goed om ze af en toe eens helemaal te ontspannen. Een massage pistool is een perfect apparaat om jouw spieren de ontspanning te bieden die ze verdienen na een lange dag werken.

Massage pistool kopen: Waar op letten?

gebruik massage gun

Oke, je begrijpt nu waarom ontspanning van de spieren en het optimaal herstellen van de spieren van groot belang is. Een volgende belangrijke vraag is: Waar moet je op letten als je een massage gun gaat kopen? Er zijn zoveel verschillende soorten, en je wilt natuurlijk de beste keuze maken.

Er zijn een aantal dingen die jij je af kan vragen voor je een massage pistool gaat kopen:

 • Waar wil je de massage gun voor gebruiken?
  Zoek jij een massage gun voor ontspanning of ben je een professionele sporter? Ga je hem vaak gebruiken of sporadisch? Dit zijn vragen die jou gaan helpen de beste keuze te maken.
 • Heeft de massage gun goede reviews?
  Ervaringen van anderen kunnen jou veel vertellen over de kwaliteit van de massage gun die je wilt gaan kopen. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, als andere mensen het product al hebben getest is het handig om te zien wat zij hiervan vonden.
 • Welk merk heeft de massage gun ontwikkeld en is dit merk sport gerelateerd?
  Sport merken ontwikkelen de beste massage guns die jou de beste resultaten gaan geven. Er zijn ook merken die geen verstand hebben van de anatomie van het lichaam, of hier niet in gespecialiseerd zijn.
 • Is de massage gun handig in gebruik? (Draadloos, stil, lichtgewicht etc)
  Je wilt optimaal kunnen genieten van jouw aankoop, daarom is het belangrijk dat het massage pistool zo praktisch mogelijk is ontworpen.
 • Heeft het massage pistool verschillende opzetstukken en snelheidsstanden?
  Je kunt je voorstellen dat de stand en het opzetstuk die je op jouw bovenbeenspieren gebruikt, misschien niet lekker aanvoelt in de nek. Daarom is het belangrijk om verschillende opties te hebben voor meerdere spieren van het lichaam.

Waar hebben wij de beste massage guns op getest?

De massage guns in onze top 7 lijst zijn getest op verschillende belangrijke eigenschappen. Bij de beoordeling vergelijken wij de massage pistolen op onderstaande aspecten die allemaal van groot belang zijn.

 • Handigheid
 • Praktisch in gebruik
 • Prijs/kwaliteit verhouding
 • Ervaringen van andere gebruikers
 • Batterij capaciteit
 • Draagbaarheid
 • De functies die het apparaat biedt.
 • Accessoires die bij het apparaat worden geleverd

Massage pistool ervaringen: Werkt het echt?

Je vraagt je na het lezen van dit artikel misschien af: Werkt een massage gun echt? Wij kunnen concluderen dat een massage gun erg effectief is. Uiteraard dien je het apparaat hier wel op de juiste manier voor te gebruiken.

De trillingen van de opzetstukken op jouw spieren stimuleren de doorbloeding en maken knopen los.

Het werkt hetzelfde als een professionele massage, waarbij een masseur met de handen de spieren gaat kneden.

Met een massage gun doet het apparaat dit voor jou. Een professionele massage is daarom goed te vergelijken met een massageapparaat.

In de ervaringen van anderen komen de volgende punten naar voren:

Rust na een drukke werkdag

ontspanning massage gun

De ervaring van andere mensen die een massage gun gebruiken is dat ze vooral meer ontspanning ervaren door de dag heen. Na een drukke werkdag kan de massage gun ervoor zorgen dat jij meer ontspanning ervaart, waardoor ook je nachtrust verbeterd.

Een goede nachtrust zorgt er dan weer voor dat jij je door de dag heen meer ontspannen voelt.

Soepele spieren en minder spierpijn

Het hoofddoel van de massage gun is natuurlijk spierherstel en het herstellen van spierknopen. Vele ervaringen en reviews van massage guns laten zien dat gebruikers minder spierpijn ervaren na het sporten.

Ook stijve spieren worden soepeler en knopen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gebruiksvriendelijkheid

gebruiksgemak massage gun

De reviews van massageapparaten laten zien dat mensen die geen ervaring hebben met het geven van massages, een massage pistool makkelijk in gebruik vinden. Ze kunnen er goed mee overweg en hebben al snel de handigheid te pakken. Je hoeft geen professional te zijn om met een massage pistool overweg te kunnen.

Mogelijke alternatieven

Er zijn een aantal alternatieven die resultaten geven die zijn te vergelijken met een massage gun. Een voorbeeld voor een alternatief is de backstretcher. Dit is een apparaat die ideaal is om rugpijn en een stijve nek te verhelpen.

Met bepaalde drukpunten is de backstretcher ook een vorm van massage die de rugspieren op de juiste manier stimuleren voor optimaal resultaat.

Een tweede alternatief is uiteraard om naar een massagesalon te gaan. Het nadeel van een professionele massagesalon is dat het enorm prijzig is. Een massage van 60 minuten kost meestal ongeveer €60,- tot €100,-.

Voor dit bedrag kan je ook een massage pistool aanschaffen, waar je eindeloos massages mee kunt uitvoeren.