Beste pre workout kopen? Top 7 uit de test (2024)

Iedereen die zich bezighoudt met fitness heeft weleens gehoord van pre workout. Dit supplement is namelijk al jaren populair, vooral onder krachtsporters.

Maar, wat is nu de beste pre workout? Daar kom je achter in dit artikel.

Ook lees je alles over hoe de beste pre workouts zijn uitgekozen. Hierbij is bijvoorbeeld gelet op de werking en de prijs. En lees je wat een pre workout zo effectief maakt.

Tenslotte lees je voor wie pre workout een geschikt supplement is om te gebruiken. Hierbij wordt ook benoemd wat het beste moment van inname is.

Na dit artikel weet jij dus alles over de best geteste pre workout supplementen!

De 7 best geteste pre workout supplementen van dit moment vind je hieronder:

  1. Nutrigo Lab Strength
  2. Intensive Pre Train
  3. Blast! Pre Workout
  4. Applied Nutrition ABE Ultimate Pre Workout
  5. Rebuild Nutrition Pre Workout
  6. Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout
  7. FTW Nutrition Pre Workout

De 7 best geteste pre workout supplementen

Het bepalen van een lijst met beste pre workouts is niet makkelijk. Er zijn namelijk veel soorten pre workout op de markt.

Toch is het gelukt om een lijst te maken met de best geteste pre workout supplementen. De pre workouts hieronder zijn de beste van dit moment.

1. Nutrigo Lab Strength

nutrigolabstrength pre workout

Om te beginnen is Nutrigo Lab Strength als beste uit de test gekomen. Gebruikers van deze geweldige pre workout zijn namelijk enorm positief over de werking.

Zo bevat deze pre workout per dosering 133 gram creatine. Dit ingrediënt is een geweldige manier om je spieren te voorzien van extra uithoudingsvermogen.

Verder zorgt de Vasculair Booster Complex voor een geweldige pomp tijdens het sporten. Je spieren zullen tijdens het trainen groter worden als nooit tevoren!

Tenslotte bevat deze pre workout bestanddelen die ervoor zorgen dat je kracht wordt vergroot. Hierdoor kun je langer en zwaarder trainen in de sportschool.
2. Intensive Pre Train

Crazy Nutrition INTENSIVE Pre-Train

Intensive Pre Train van CrazyNutrition is ook een zeer populair pre workout supplement. Dit is niet gek, want het supplement geldt als één van de beste pre workouts.

Allereerst bevat deze pre workout hoge doseringen beta alanine. Dit ingrediënt zorgt voor meer uithoudingsvermogen in je spieren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld langer en zwaarder trainen.

Verder bevat Intensive Pre Train hoge doseringen taurine. Taurine is een bestanddeel dat zorgt voor een boost in je energie en focus. Dit zijn belangrijke onderdelen om je prestaties in de sportschool te verbeteren.

Tenslotte zijn alle bestanddelen van deze pre workout gemaakt met natuurlijke stoffen.
3. Blast! Pre Workout

XXL Nutrition Blast! Pre Workout

Blast! Pre Workout is een populair pre workout supplement, vooral onder beginnende krachtsporters. De lage prijs en het sterke effect zorgt voor een mooi supplement voor starters.

Allereerst bevat deze pre workout hoge doseringen cafeïne. Hierdoor krijg je een ongekende energieboost tijdens krachttrainingen. Je zult dus langer en intensiever kunnen trainen dankzij deze pre workout.

Verder is één pot van deze pre workout geschikt voor een maand lang gebruik. Er zitten namelijk 30 doseringen in één verpakking.

Tenslotte bevat elke dosering van deze effectieve pre workout beta alanine en taurine. Beide ingrediënten zorgen voor een verhoogde focus tijdens je workout.
4. Applied Nutrition ABE Ultimate Pre Workout

Applied Nutrition ABE Ultimate Pre-Workout

ABE Ultimate Pre Workout van Applied Nutrition is een zeer degelijke pre workout. Het supplement is namelijk erg populair onder krachtsporters door de snelle en effectieve werking.

Allereerst bevat elk potje voldoende pre workout voor ongeveer 30 doseringen. Hierdoor kun je een maand lang doen met dit pre workout supplement.

Verder krijg je per dosering ongeveer 200mg cafeïne binnen. Dit zorgt ervoor dat jij tijdens je trainingen minder snel moe raakt. Je zult tijdens het trainen namelijk constant extra energie krijgen van deze pre workout.

Tenslotte bevat deze pre workout verschillende vitamines die bijdragen aan een effectief spierherstel.
5. Rebuild Nutrition Pre Workout

rebuild nutrition pre workout zonder creatine

Deze pre workout van Rebuild Nutrition wordt gezien als ideaal supplement voor alle krachtsporters. Dit pre workout product is namelijk enorm populair onder beginnende en ervaren sporters.

Allereerst bevat deze pre workout hoge doseringen cafeïne en beta alanine. Beide ingrediënten zorgen ervoor dat jij keihard kunt trainen in de sportschool. Je zult bijvoorbeeld zwaarder en langer kunnen trainen dankzij deze pre workout.

Verder is deze pre workout verkrijgbaar in 5 heerlijke smaken. Zo is er voor iedereen een smaakje te krijgen die zij lusten.

Tenslotte krijg je van deze pre workout later op de dag geen crash in je energieniveau.
6. Rich Piana 5% Nutrition Pre Workout

rich piana 5150 pre workout

De 5% Pre Workout van Rich Piana is een favoriet onder ervaren krachtsporters. Dit supplement zorgt namelijk voor een ongekende boost in de sportschool.

Allereerst bevat deze pre workout maar liefst 500mg cafeïne. Dit staat gelijk aan ongeveer 5 kopjes koffie. Je zult dus enorm veel energie krijgen van deze sterke pre workout.

Verder bevat deze effectieve pre workout ingrediënten als taurine en beta alanine. Beide ingrediënten dragen bij aan een verhoogde focus tijdens trainingen. Ook zul je meer uithoudingsvermogen krijgen, waardoor je zwaarder kunt trainen.

Tenslotte is deze pre workout suikervrij en dus geschikt als je wilt afvallen.
7. FTW Nutrition Pre Workout

FTW Nutrition - PRE-WORKOUT

De pre workout van FTW Nutrition mag zeker niet ontbreken van dit lijstje. Dit pre workout supplement is namelijk erg populair onder krachtsporters.

Allereerst bevat deze pre workout creatine. Creatine is een ingrediënt dat bijdraagt aan het versterken en vergroten van je spiermassa. Ook geeft het je spieren meer uithoudingsvermogen tijdens intensieve krachttrainingen.

Verder bevat elke dosering van deze pre workout 200mg cafeïne. Dit zorgt ervoor dat jij flink wat extra energie krijgt tijdens je training. Hierdoor zul je langer en zwaarder kunnen trainen in de sportschool.

Tenslotte is deze pre workout ook geschikt voor mensen die doen aan cardiosporten.
Hoe zijn de beste pre workout supplementen uitgekozen?

pre workout shake ingredienten

De beste pre workout supplementen bepalen is niet eenvoudig. Er zijn namelijk tientallen supplementen waar je uit kunt kiezen. Toch kun je een pre workout beoordelen aan de hand van een aantal criteria.

Hieronder vind je de belangrijkste criteria om de kwaliteit van een pre workout te bepalen.

Prijs- kwaliteitverhouding

Allereerst is de prijs- kwaliteitverhouding van de pre workout erg belangrijk. Een dure pre workout hoeft namelijk niet altijd meteen goed te zijn. Soms betaal je namelijk vooral voor de merknaam en niet voor de werking van een supplement.

Dat betekent dus ook dat goedkope pre workouts niet meteen slecht zijn. Sommige pre workout supplementen zijn namelijk zeer effectief, maar ook scherp geprijsd.

Effectieve werking

pre workout zonder creatine

Verder is de werking van een pre workout natuurlijk erg belangrijk. De beste pre workout supplementen hebben namelijk een effectieve en sterke werking.

Bij een goede pre workout voel je de effecten meestal binnen 20 minuten al. Sommige pre workouts werken zelfs al na 5 tot 10 minuten. Dit is ideaal als je de pre workout inneemt vlak voordat je naar de sportschool gaat.

Smaak

Ook de smaak van een pre workout draagt bij aan de kwaliteit.

Een goed smakende pre workout is natuurlijk prettiger om te nemen. Ook is variatie in smaak erg prettig. Je kunt bijvoorbeeld elke maand een ander smaakje van een pre workout merk proberen.

Zo raakt een goede pre workout nooit saai om te nemen. Hierdoor kun je het supplement elke dag voor het sporten blijven gebruiken.

Wat maakt een pre workout effectief?

pre workout scoop

Er zijn verschillende ingrediënten die een pre workout effectief maken. Niet elke pre workout bevat echter dezelfde bestanddelen.

Ook verschilt bij ieder merk de hoeveelheid van de ingrediënten per dosering. Zo bevat pre workout voor mannen vaak hogere doseringen van de werkzame bestanddelen.

Hieronder staan de meest voorkomende bestanddelen in de beste pre workout supplementen van dit moment.

Cafeïne

Allereerst is cafeïne een ingrediënt dat in veel pre workouts te vinden is. Dit ingrediënt is namelijk heel belangrijk om je lichaam te voorzien van een energieboost.

De meeste pre workout supplementen bevatten ongeveer 200 tot 500mg cafeïne. Dit staat gelijk aan 2 tot 5 (of zelfs meer) kopjes koffie. Je zult dus flink wakker worden geschud nadat je pre workout hebt ingenomen!

Overigens kun je ook pre workout zonder cafeïne kopen. Deze pre workout supplementen geven je alsnog een energieboost, maar dan door andere werkzame bestanddelen. Cafeïne vrije pre workout wordt bijvoorbeeld aangeraden als je niet goed tegen cafeïne kan.

Beta alanine

Beta alanine is het meest voorkomende bestanddeel in pre workout. Er zijn bijna geen pre workout supplementen te krijgen die geen beta alanine bevatten.

Beta alanine is een ingrediënt dat zorgt voor een verhoogd uithoudingsvermogen in je spieren. Vooral tijdens korte en intensieve inspanningen geeft beta alanine je een hoop extra uithoudingsvermogen.

Voornamelijk krachtsporters hebben veel baat bij pre workout met beta alanine. Zij trainen namelijk vaak kort en intensief met zware gewichten.

Taurine

Tenslotte is taurine ook een veel voorkomend werkzaam ingrediënt in pre workout. Dit bestanddeel is namelijk erg belangrijk in het versnellen van je herstel na een training.

Verder heeft taurine een positief effect op je immuunsysteem. Hierdoor zul je je fitter en energieker voelen, ook na je training.

Zelfs tegen stress is taurine een effectief bestanddeel. Het ingrediënt heeft namelijk een kalmerend effect op je hersenen. Ook het geeft je meer focus en concentratie door de dag heen.

Voor wie is pre workout geschikt?

ervaring pre workout zonder cafeïne

Pre workout is voor de meeste mensen een bruikbaar supplement. Toch is het supplement vooral geschikt voor mensen die veel sporten. Zij hebben namelijk extra energie nodig om intensieve trainingen goed te kunnen doen.

Pre workout is geschikt voor mannen en vrouwen. Er zijn zelfs specifieke pre workouts voor vrouwen op de markt.

De pre workout voor dames bevat vaak lagere hoeveelheden van de werkzame stoffen. Veel vrouwen hebben voor het gewenste effect van pre workout namelijk minder nodig dan mannen.

Het beste moment om pre workout in te nemen

Pre workout kun je op verschillende momenten innemen. Het wordt sowieso aangeraden om pre workout altijd voor je training te nemen.

Het liefst neem je pre workout uiterlijk 30 minuten voor je training in. Dan weet je namelijk zeker dat het supplement werkt als jij aan het trainen bent.

Wel wordt het meestal afgeraden om pre workout in de avond te nemen. De energieboost die het supplement geeft kan namelijk zorgen voor een mindere nachtrust. Meestal neem je pre workout uiterlijk 4 uur voor het slapen nog in.

De best geteste pre workout supplementen – Gebruiken of niet?

De beste pre workouts zijn dus zeker voor sporters een aanrader om te gebruiken. Zij hebben namelijk veel aan de positieve effecten die het supplement heeft.

Vooral je uithoudingsvermogen en kracht worden positief gestimuleerd door pre workout. Ook zul je meer focus hebben tijdens het uitvoeren van zware krachtoefeningen. Hierdoor zal je trainingsniveau flink verbeteren.

Wil jij dus gebruik maken van pre workout? Probeer het eens uit, je zult er geen spijt van krijgen!