De beste vetverbranders (natuurlijke en supplementen)

Heb je hulp nodig tijdens het afvallen? Dat kan je natuurlijk krijgen van een diëtist, of door bruikbare adviezen van je vrienden of familie.

Maar er is nóg een manier om hulp je krijgen als je wat overtollig vet wil kwijtraken.

Die hulp is er in de vorm van vetverbranders. Diverse supplementen kunnen je steun en toeverlaat zijn tijdens het proces van afvallen.

En als je niet zo van de pillen bent, weet dan dat er ook prima natuurlijke fatburners zijn.

In dit artikel ontdek je wat de beste vetverbranders zijn. Zowel natuurlijk als in de vorm van supplementen.

Wat is de werking van een vetverbrander?

vetverbrander

Een vetverbrander kan je letterlijk nemen. Of het nu een supplement is of een natuurlijk middel, fatburners zorgen ervoor dat je lichaam vet gaat verbranden.

In je lijf worden dankzij een vetverbrander meerdere processen versterkt. Je metabolisme wordt versneld. Daardoor ga je meer calorieën verbranden.

Je hoeft niet bang te zijn dat je te weinig energie hebt, want de meeste vetverbranders geven je juist meer energie.

Een ander kenmerk van een fatburner is dat je hongergevoel wordt beïnvloed. In vetverbranders zitten stoffen die ervoor zorgen dat je minder snel honger hebt.

Stoffen die hiervoor zorgen zijn onder andere cafeïne en groene thee extract. Deze twee zal je dan ook in vrijwel iedere vetverbrander vinden.

Kort gezegd komt het er dus op neer dat je meer gaat verbranden en minder gaat eten. Je hoeft geen wiskundige te zijn om te weten dat je met die combinatie gaat afvallen.

Al gaat dat met alleen een vetverbrander natuurlijk niet lukken.

Werkt een vetverbrander écht?

groene thee extract vetverbranders

Hierboven staat de theorie beschreven. Maar hoe is de praktijk? Kan je echt afvallen door een vetverbrander?

Daarvoor moet je kijken naar verschillende zaken, zoals de stoffen die in de supplementen zitten, maar ook naar ervaringen van anderen.

Als eerste de werkzame stoffen in vetverbranders. Stoffen zoals het eerder genoemde cafeïne en extract van groene thee, maar ook een middel als glucomannan.

Glucomannan bevat veel vezels. Deze nemen veel water op, waardoor je een hoger verzadigingsgevoel hebt en minder snel honger krijgt.

Als je puur kijkt naar de vraag of vetverbranders werken, is het antwoord ja.

Van cafeïne en groene thee extract is bekend dat ze het hongergevoel uitstellen en de stofwisseling versnellen.

Dat zie je ook aan de ervaringen van de meeste gebruikers. Zij zullen echter aangeven dat je het met alleen een vetverbrander niet gaat redden.

Wil je écht resultaat, dan zijn er nog twee dingen nodig. Het eerste is gezond eten. Dat is sowieso voor iedereen verstandig, en zeker voor mensen die willen afvallen.

Het gebruik van een vetverbrander heeft weinig zin als je dagelijks maaltijden vol ongezonde vetten tot je neemt. Het is slimmer om te kijken naar natuurlijke vetverbranders. Daarover later meer.

Sporten is het tweede punt dat van groot belang is bij het gebruik van vetverbranders. Sporten zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrandt.

In combinatie met het verzadigingsgevoel van vetverbranders, ga je hierdoor sneller vet verbranden en bijgevolg sneller gewicht verliezen.

Nogmaals: je hoeft niet bang te zijn dat je door minder te eten te weinig energie hebt om te sporten. De meeste fatburners geven je namelijk een lekkere energieboost.

Een van de bestanddelen die daarvoor zorgt is cafeïne. Vrijwel iedere (top)sporter neemt cafeïne in voordat de wedstrijd begint.

De beste vetverbrander supplementen

Vetverbranders kunnen worden ingenomen in de vorm van supplementen en op een natuurlijke manier.

Hieronder kan je de 5 beste supplementen op het gebied van vetverbranding bekijken.

1. Fast Burn Extreme

fast burn extreme

Fast Burn Extreme is de krachtigste natuurlijke vetverbrander. Het is momenteel een van de meest populaire fatburners ter wereld.

Er zitten diverse extracten in, zoals cafeïne, groene thee en Indische brandnetel extract. Het is deze combinatie die voor het optimale resultaat zorgt.

Met dit middel verlies je gewicht, wordt je vetverbranding versterkt en heb je aanzienlijk minder honger. Bovendien verhoogt de Fast Burn Extreme je metabolisme.

Per dag neem je 2 tot 4 capsules in. Dit is afhankelijk van je gewicht.
2. 24 HR Fatburn

24HR Fatburn Body&Fit

Een supplement dat 24 uur per dag werkt. Hoe zit dat? Van dit supplement neem je dagelijks 2 capsules in, één in de ochtend en de ander ’s avonds.

Daardoor gaat je vetverbranding 24 uur per dag door.

De werkzame stof in dit supplement is cafeïne. Daarom wordt dit middel afgeraden voor zwangere vrouwen en voor mensen met een hoge bloeddruk.

Behalve cafeïne zitten er nog meer vetverbranders in de supplementen, zoals groene thee extract en L-carnitine.
3. Green Coffee 5K

green coffee 5k

Green Coffee 5K is een extract van groene koffie. Er zit niet minder dan 5000 milligram in een pil, waardoor het middel snel werkt en je snel gewicht gaat verliezen.

De werking van de pil als vetverbrander zit hem vooral in het versnellen van het metabolisme en het blokkeren van de vetopslag.

Andere voordelen van deze vetverbrander is dat het verzadigingsgevoel langer aanhoudt en de absorptie van glucose vertraagd wordt.

Groene koffie heeft geen bijwerkingen en is dus volledig veilig te gebruiken.
4. Fat Killer XXL Nutrition

Fat Killer is een van de sterkste vetverbranders die op de markt is. Dat kan je met zo´n naam ook wel verwachten. Dit middel stimuleert je vetverbranding en vermindert de vorming van nieuw vet. Daarbij wordt je hongergevoel ook nog eens op een veilige manier onderdrukt.

De werkzame stoffen in deze capsules zijn cafeïne, kaempferol en acetyl L-carnitine. In een bus zitten 120 capsules. Je neemt er twee per dag in, dus doe je met een bus Fat Killer van XXL Nutrition twee maanden.
5. Keto Actives

Keto Actives is een van de duurdere vetverbranders in deze lijst. Vanwege de goede werking is het toch goed om Keto Actives te vernoemen. De fatburner bevat onder meer cafeïne, clarinol en een extract van zwarte peper.

Twee keer per dag neem je een capsule in. Dankzij het gebruik gaat je vetpercentage omlaag, overigens zonder dat je spiermassa hoeft in te leveren. Bovendien krijg je er energie van en wordt je hongergevoel gestild.
6. Vihado F-BDY

Vihado F-BDY

Dit is een vetverbrander die bestaat uit groene koffiebonen en groene thee, Guaraná en vitamines.

Guaraná is een zaadje dat je een flinke dosis energie geeft, en veel gezonder is dan een energiedrankje.

De combinatie van ingrediënten zorgt voor een optimaal resultaat. Het is goed om te weten dat je van deze vetverbrander dagelijks 3 capsules in moet nemen. Dat lijkt misschien veel.

Aan de andere kant geeft het wel aan dat deze vetverbrander je lijf 24 uur per dag aan het werk zet.
7. Night Burn

night burn

Overdag heb je in principe zelf in de hand wat er in je lichaam gebeurt. Met de juiste voeding kan je lichaam zelf vet verbranden. ’s Nachts ligt dit grotendeels stil, en daar komt Night Burn om de hoek kijken.

De capsules zorgen ervoor dat de vetverbranding gewoon doorgaat als je slaapt. Gebruikers geven aan dat je met Night Burn sneller in slaap valt.

Het belangrijkste bestanddeel van de pillen is groene thee extract.
Wat zijn de beste natuurlijke vetverbranders?

Als je je lichaam nog iets extra’s wilt geven om vet te verbranden, of je neemt liever geen supplementen in, dan zijn er natuurlijke vetverbranders.

Dit eten kan je prima toevoegen aan je dieet en zijn dus in feite ‘gratis fatburners’. De werking van de verschillende natuurlijke vetverbranders varieert.

Dit zijn de 5 waarmee je de beste resultaten gaat behalen.

Voor het gemak doet koffie buiten mededinging mee in dit lijstje. Koffie is dankzij de cafeïne een uitstekende natuurlijke vetverbrander. Maar dat weet je inmiddels al.

Hetzelfde geldt voor groene thee. Ook dit kan je op de natuurlijke manier innemen.

Het is dus goed om koffie te drinken, let wel op de dosering. Niet meer dan vijf kopjes per dag en in combinatie met een vetverbrander waar cafeïne in zit, is het slim om dagelijks niet meer dan twee kopjes koffie te drinken.

Te veel cafeïne is ongezond en kan onder meer hartkloppingen en duizeligheid veroorzaken.

1. Rucola

rucola

Sla met een pittige smaak. Te gebruiken bij vrijwel iedere maaltijd, maar vooral Italiaans eten wordt nog lekkerder met een aantal blaadjes rucola.

Rucola bevat kaempferol.

Deze natuurlijke antioxidant heeft een positief effect op het metabolisme van spiercellen. Daardoor ga je meer energie gebruiken.

Gevolg: je verliest op een effectievere manier vet. Kaempferol vind je overigens ook in kappertjes, boontjes en Chinese kool.

2. Grapefruit

grapefruit

Het blijkt uit meerdere onderzoeken dat mensen die regelmatig grapefruitsap drinken sneller en gemakkelijker afvallen.

Door een speciaal stofje (naringin) wordt je voedsel sneller verteerd. Daardoor krijgen vetten veel minder tijd om te worden opgenomen.

Grapefruit zorgt daarnaast voor een lagere bloedsuikerspiegel en spoelt overtollig vet weg. Dit draagt bij aan gewichtsverlies.

Het is het beste om na een maaltijd een glaasje grapefruitsap te drinken of een grapefruit te eten. De smaak kan (vooral in het begin) een tikkeltje bitter zijn.

3. Avocado

avocado

Als je gewicht wilt verliezen door anders te gaan eten, mag de avocado niet ontbreken.

In avocado’s zitten goede vetten. Hierdoor wordt je stofwisseling versneld. Avocado’s hebben bovendien een positief effect op je bloedsuikerspiegel.

Naast de voordelen op het gebied van vetverbranding, hebben avocado’s nog andere pluspunten.

Je cholesterol wordt verlaagd en het risico op hart- en vaatziekten wordt verkleind. Avocado’s werken ook nog eens ontstekingsremmend.

4. Volkoren producten

volkoren

Brood en pasta. Bijna iedereen eet het meer dan eens per week. Je hebt ongetwijfeld al eens meegekregen dat volkoren producten gezonder zijn dan wit brood of ‘gewone’ pasta.

Op het gebied van vetverbranding geven volkoren producten je meerdere voordelen.

Om te beginnen krijg je veel meer energie van volkoren producten. Dat komt door de vezels die erin zitten, bijna twee keer zoveel als in wit brood of pasta.

Daarnaast wordt door volkoren producten je insulinewaarde laag gehouden. Hierdoor kom je minder snel in de verleiding om te snaaien en blijven de gevreesde eetbuien achterwege.

5. Zoete aardappels

zoete aardappels

Als je al eens het een en ander hebt opgezocht over gezond eten zijn zoete aardappels vast en zeker al op je pad gekomen.

Zoete aardappels zijn erg gezond en bevatten onder meer vitamine A en C, magnesium, ijzer, vezels en kalium.

Voor het verbranden van vet is het vooral interessant dat de koolhydraten in zoete aardappels langzaam door je lichaam worden opgenomen. Daardoor heb je minder snel een hongergevoel.

Nog een reden om regelmatig zoete aardappels te eten.

Natuurlijke vetverbranders vs supplementen

Nu vraag je je misschien af wat beter is: natuurlijke vetverbranders of supplementen. Dat duel eindigt onbeslist, omdat ze allebei hun waarde hebben.

Natuurlijke vetverbranders zijn makkelijk in te passen in je voedingsschema en in grote diversiteit toe te passen.

Het voordeel van supplementen is dan weer dat deze zorgvuldig zijn samengesteld met de juiste ingrediënten. De bestanddelen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.

Het is eenvoudiger om de juiste hoeveelheid tot je te nemen met een afslankpil of capsule.

Als je gedurende de hele dag vet wilt verbranden, is het het beste om voor het complete pakket te gaan.

Dat wil zeggen dat je gezond eet, regelmatig sport (drie of vier keer per week) en voldoende slaapt. Oftewel gezond leven.

Supplementen zijn een prima aanvulling als je vet wilt verbranden. Ze kunnen je het juiste duwtje in de rug geven met hun werking.

En het helpt ook mee dat je vanzelf gezonder gaat leven als je een vetverbrander gebruikt, omdat je niet wilt dat je voor niks geld uitgeeft aan supplementen.