Biologisch eiwitpoeder: De beste biologische proteïne poeders

Ben je op zoek naar biologisch eiwitpoeder? Dan wil je natuurlijk de beste biologische proteïne poeder kopen die er is. Er zijn echter nogal wat verschillende soorten biologische eiwitpoeder die je kunt gebruiken.

Niet alle soorten biologische proteïnen zijn echter van goede kwaliteit. Daarom vind je in dit artikel een lijst met de beste biologische eiwitpoeders.

Zo weet jij na dit artikel welke biologische eiwitpoeder jij zonder problemen kunt kopen!

De beste biologische eiwitpoeders

De biologische eiwitpoeders uit deze lijst zijn het meest gewaardeerd onder sporters. Zij geven elk van deze proteïne poeders een zeer hoge beoordeling.

Ook is er gekeken naar de betrouwbaarheid van de aanbieders van deze biologische eiwitpoeders. Hieronder vind je de 5 beste biologische eiwitpoeders.

1. XXL Nutrition 100% Natural Whey Protein

XXL Nutrition Natural Whey Protein

De 100% natural Whey Protein is een biologische eiwitpoeder met hoogwaardige bestanddelen. Deze biologische proteïne poeder met dierlijke producten staat daarom terecht op nummer 1 in de lijst.

Allereerst bevat deze biologische eiwitpoeder hoogwaardige whey concentraat en whey isolaat. Dat betekent dat de bestanddelen van deze proteïne poeder minder vetten en koolhydraten bevatten. Ook zijn de ingrediënten hierdoor 100% puur.

Verder is deze biologische eiwitpoeder gezoet met stevia extract. Hierdoor zitten er geen onnodige en ongezonde suikers in deze proteïne poeder.

Tenslotte vinden gebruikers de smaak van deze biologische eiwitpoeder erg lekker. De smaak is niet heftig en drinkt daardoor makkelijk weg.
2. XXL Nutrition Green Protein

XXL Nutrition biologisch eiwitpoeder

De Green protein van XXL Nutrition is dé oplossing voor vegetariërs en veganisten. Alle eiwitten worden namelijk uit biologisch gegroeide planten gehaald.

Ook is deze biologische eiwitpoeder voorzien van natuurlijke smaakstoffen. Je zult dus geen ongezonde ingrediënten vinden in deze biologische proteïne poeder.

Verder is de Green Protein van XXL Nutrition geschikt voor mensen met verschillende allergieën. Zo kunnen mensen met een ei-, soja- of glutenallergie deze biologische eiwitpoeder probleemloos gebruiken.

Tenslotte is dit biologische eiwitsupplement ook zeer geschikt voor mensen die lactose intolerant zijn. Omdat deze eiwitpoeder geen dierlijke producten bevat, zitten er namelijk geen melkresten in dit supplement.
3. Biotona Pompoen Proteine Raw Bio

Biotona Biologisch Pompoen Proteine Raw

De Biotone pompoen proteïne poeder wordt gezien als een smakelijke biologische eiwitpoeder. Deze proteïne poeder bestaat namelijk voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en smaakstoffen.

Deze pompoen eiwitpoeder is allereerst een geweldige ondersteuning voor een eiwitrijk dieet. Hierdoor kunnen sporters deze biologische eiwitpoeder probleemloos kopen als zij bijvoorbeeld plantaardig eiwitpoeder willen gebruiken.

Verder zorgen de pompoenzaden uit deze biologische eiwitpoeder voor een unieke smaak. Gebruikers vinden de smaak van deze biologische proteïne poeder erg lekker en fris.

Tenslotte bevat deze biologische eiwitpoeder nauwelijks koolhydraten en vetten. Hierdoor kun je deze eiwitrijke poeder eenvoudig in ieder dieet gebruiken.
4. Innerme Protein Mix bio & vegan

Innerme Protein Mix bio vegan proteine poeder

Deze vegan biologische eiwitpoeder van Innerme is een favoriet onder mensen die geen dierlijke producten eten. Dankzij de organische ingrediënten hoef je niet bang te zijn dat er dierproducten in zitten.

Ook bevat deze proteïne poeder enorm veel vezels. Hierdoor worden de eiwitten nog effectiever opgenomen, waardoor je stoelgang wordt verbeterd.

Verder is deze biologische eiwitpoeder zeer geschikt voor kracht- en duursporters. Het hoge eiwitgehalte zorgt namelijk voor een optimaal spierherstel na een zware training.

Tenslotte zorgt de cacao smaak van deze proteïne poeder voor een heerlijk smakende eiwitshake. Hierdoor kun je deze biologische eiwitpoeder gewoon met water vermengen.
5. Body&Fit Erwten Eiwit Biologisch

ERWTEN EIWIT BIOLOGISCH Body & Fit

De biologische eiwitpoeder van Body and Fit een goed supplement. Deze biologische proteïne poeder staat daarom ook terecht in dit toplijstje.

Zo bevat deze biologische eiwitvariant 80% eiwitten per schepje. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je maaltijdshake voorzien van een verhoging in eiwitten. Ook is deze biologische eiwitpoeder daardoor zeer geschikt voor krachtsporters.

Verder is deze biologische proteïne poeder 100% plantaardig. Hierdoor kunnen vegetarische en veganistische sporters dit biologische supplement probleemloos gebruiken.

Tenslotte is de biologische eiwitpoeder van Body and Fit laag in vetten en suikers. Hierdoor kun je deze biologische proteïne poeder ook tijdens het afvallen gebruiken.
Waarom biologisch proteïne poeder gebruiken?

proteïneshake

Biologische eiwitpoeders zijn om meerdere redenen geliefd onder sporters. Het supplement is namelijk verschillend van bijvoorbeeld de standaard eiwitpoeder.

Hieronder vind je de belangrijkste redenen waarom sporters voor biologisch eiwitpoeder kiezen.

Diervrije alternatieven

Allereerst kiezen veel sporters voor biologisch eiwitpoeder, omdat er geen dierlijke producten in zitten.

In principe is eiwitpoeder gezond, met of zonder dierproducten. Toch kan het zijn dat je lichaam niet goed reageert op dierlijke producten. In dat geval zijn biologische eiwitpoeders zonder dierproducten een goede oplossing.

Ook vegetariërs en veganisten kiezen liever voor diervrije alternatieven. In dat geval is een biologische eiwitpoeder een geweldig supplement.

Let wel op dat er ook biologische proteïne poeders bestaan met dierproducten. Dit staat altijd op de verpakking aangegeven.

Geen melkproducten in je proteïne poeder

Biologische eiwitpoeders zijn ook ideaal als je geen melkproducten wilt gebruiken. Een van de nadelen van whey protein is namelijk dat er meestal lactose in zit.

Grote hoeveelheden van whey proteïne kunnen daardoor voor buikklachten zorgen.

Ook als je lactose intolerant bent is de biologische eiwitpoeder dus een geweldig alternatief. Hiermee kun je toch de nodige eiwitten binnen krijgen, zonder last te hebben van buikklachten.

Check wel altijd de verpakking om er zeker van te zijn dat je proteïne poeder lactosevrij is.

Is biologisch eiwitpoeder duurder dan andere soorten eiwitten?

Bij sommige aanbieders is biologisch eiwitpoeder duurder dan andere soorten eiwitten. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Er zijn namelijk ook biologische proteïne poeders die net zo duur zijn als gewone eiwitpoeders.

Daarnaast kun je ook goedkoop eiwitpoeder kopen als deze in de aanbieding is. Biologische proteïne poeders zijn namelijk net zo vaak in de korting als gewone eiwitshake.

Wil je niet te veel geld uitgeven? Hou dan de aanbiedingen van jouw favoriete sportwinkel in de gaten!

Biologisch eiwitpoeder kopen of laten staan?

Vegan bio proteine shake

In principe is biologisch eiwitpoeder dus niet heel verschillend van andere eiwitsupplementen. Daarom kun je biologisch proteïne poeder zeker effectief gebruiken.

Vooral als je geen dierproducten wilt of kunt gebruiken is biologisch eiwitpoeder een geweldig alternatief. Of als je een alternatief zoekt waar weinig toegevoegde smaak- en kleurstoffen in zitten.

Wil je gebruik gaan maken van biologisch eiwitpoeder? Dan kun je dat zonder problemen doen!