Bloedcirculatie apparaat voor betere bloedsomloop – Test & Top 3

Een bloedcirculatie apparaat zorgt voor een betere bloedsomloop. En dit zorgt vervolgens weer voor meer energie en bewegingsvrijheid.

Ook helpt het tegen rusteloze benen en andere vervelende aandoeningen.

Het eerste advies is vaak om je voeding aan te passen en bepaalde oefeningen te gaan doen. Ook supplementen bieden soms een uitkomst.

Daarnaast is een bloedcirculatie apparaat een goede troef, mochten de bovenstaande oplossingen niet – of niet voldoende – helpen.

Ook kun je per direct van zo’n apparaat gebruik maken, op het moment dat je merkt dat de bloedsomloop in je benen en voeten minder goed wordt.

Hiermee voorkom je in een vroeg stadium al vervelende klachten. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

Top 3 Bloedcirculatie apparaten

Ben jij benieuwd welk bloedcirculatie apparaat jou het beste kan helpen om je klachten te verminderen? Wij hebben alvast voor je uitgezocht welke de beste zijn.

Bekijk hieronder de top 3 beste bloedcirculatie apparaten van dit moment:

1. Rockerz Fitness Trilplaat

Rockerz fitness trilplaat

Het beste bloedcirculatie apparaat is deze trilplaat van Rockerz Fitness. Deze compacte trilplaat is namelijk erg populair onder gebruikers.

Allereerst is de trilplaat erg compact. De afmetingen van 32cm bij 52cm maken dit product namelijk zeer geschikt voor kleine ruimtes. Ook de hoogte van 12cm is erg prettig als je het product compact wilt opbergen.

Verder kun je de trilplaat instellen op 5 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor kun je je bloedcirculatie op verschillende manieren verbeteren. De trilstanden kun je met een handige afstandsbediening tijdens het gebruik instellen.

Tenslotte is de trilplaat op 99 individuele snelheidsniveaus in te stellen.


2. Northwall PRO Massage Pistool

Massage Gun Northgun PRO

Deze massage gun van Northwal is een professioneel model die ook thuis te gebruiken is. Veel mensen gebruiken dit massagepistool bijvoorbeeld om hun spieren los te maken na het sporten.

Allereerst krijg je bij deze massage gun verschillende opzetstukjes meegeleverd. Hierdoor kun je je spieren op verschillende manieren masseren en je doorbloeding optimaal activeren.

Verder kun je het massagepistool op 5 verschillende standen instellen. Je kunt je spieren en doorbloeding hierdoor rustig en intensief stimuleren. Tijdens de massage kun je dit bloedcirculatie apparaat eenvoudig op een andere stand zetten.

Tenslotte heeft dit massagepistool van Northwall een batterijduur van 4 uur.


3. Calmenta Bloedcirculatieapparaat

Calmenta bloedciruclatieapparaat

Ook het bloedcirculatie apparaat van Calmenta is een populair product. Deze trilplaat is namelijk voor verschillende doeleinden te gebruiken.

Allereerst verlicht dit bloedcirculatie apparaat je spierpijn na een intensieve dag. Je spieren worden namelijk losgemaakt en je doorbloeding wordt effectief gestimuleerd.

Verder kun je deze trilplaat ook gebruiken om je rugspieren te masseren. Je rugpijn wordt hierdoor verlicht en ook de doorbloeding in je onderrug wordt verbeterd. Spierpijn zal hierdoor sneller verdwijnen en langer wegblijven.

Tenslotte is deze trilplaat in te stellen op 4 massagestanden. Elke stand heeft een andere intensiteit, waardoor jij je doorbloeding zo comfortabel mogelijk kunt stimuleren.


Verschillende bloedcirculatie apparaten toegelicht

Je kunt dus op verschillende manieren ervoor zorgen dat jij jouw bloedcirculatie verbeterd.

Zojuist heb je de 3 beste bloedcirculatie apparaten uitgebreid kunnen bekijken. Nu gaan we verder in op de verschillende soorten bloedcirculatie apparaten en de voordelen hiervan.

Trilplaat voor voeten en benen

trilplaat_voeten_benen_elektroden

De afgelopen jaren zijn trilplaten voor de benen en voeten sterk in populariteit toegenomen. Voor een lange tijd leek de werking namelijk discutabel, waardoor veel mensen hier vanaf zagen.

De laatste jaren is er echter steeds meer kennis vergaard op het gebied van het verbeteren van de doorbloeding. Hierdoor is ook de apparatuur steeds beter geworden.

Ondertussen zijn er dan ook meer positieve dan negatieve ervaringen met de voeten trilplaat. Voor veel mensen lijken dit soort trilapparaten een uitstekende werking te hebben.

Zo’n doorbloeding apparaat voor de benen lijkt veel op een normaal voetmassage apparaat. Toch zijn de vibraties vaak net wat sterker.

Maar dat is niet het enige verschil..

Het grootste verschil is namelijk dat dit soort apparaten elektronische impulsen toedienen aan je benen en voeten. Dit wordt ook wel elektrodentherapie genoemd.

Deze therapie lijkt zeer goed te werken tegen:

  • onrustige benen
  • vermoeide benen
  • slechtere doorbloeding in de benen en voeten

Massage apparaat voor vermoeide en rusteloze benen

De elektrodentherapie apparaten werken het beste tegen hardnekkige klachten, zoals bijvoorbeeld restless legs (onrustige benen).

Ook als je zware hinder ondervindt als gevolg van een slechte bloedcirculatie biedt het de beste uitkomst.

Maar het kan natuurlijk ook dat je gewoon wat tot ontspanning wilt komen, of sneller wilt herstellen van een training. In dat soort gevallen biedt een betere bloedcirculatie ook veel voordelen.

Echter lijkt het dan mogelijk wat overdreven om een apparaat met elektronische impulsen te gebruiken..

In veel gevallen is dit dan ook niet nodig. Een doorsnee massage apparaat voldoet dan namelijk ook prima aan de verwachtingen.

Je zou hierbij kunnen denken aan een trilplaat, massage gun of shiatsu massage apparaat, zoals een massagestoel of kussen.

De opties zijn ontzettend groot, waardoor er aan keuzemogelijkheden geen enkel tekort is.

Elektrische massage apparaten vs niet-elektrisch

Vrijwel alle apparatuur waarmee je de bloedsomloop bevorderd is tegenwoordig elektrisch.

Hierdoor zou je bijna vergeten dat het ook nog anders kan.

Een (sport) massage bevordert de circulatie van je bloedsomloop namelijk ook effectief. Laat dit bij voorkeur wel over aan een professional.

Ook foamrollen is een manier die steeds populairder wordt. Hierbij rol je over een schuimachtige rol heen, met als doel je spierknopen losmaken en bloedsomloop bevorderen.

Voordelen van bloedcirculatie apparatuur

betere_doorbloeding_apparaat

Ten opzichte van een niet-elektrisch apparaat biedt een elektrische bloedsomloopverbeteraar toch talrijke voordelen. Dat blijkt ook ook de ervaringen in de praktijk.

Zo hoef je bijvoorbeeld zelf niets te doen. Een grote fysieke inspanning is niet nodig. Het is dus een rustige manier om je klachten te verhelpen.

Je kunt in de tussentijd zelfs rustig de krant lezen of tv kijken. Wat jij maar wilt.

Ook zijn dit soort apparaten de laatste tijd relatief goedkoop, wat te maken heeft met de grote concurrentie tussen de verschillende aanbieders.

Daarbovenop is er de laatste jaren veel kennis vergaard omtrent het verbeteren van onze bloedcirculatie. Uiteraard zit al deze kennis verwerkt in de nieuwste technieken die deze apparaten mogelijk maken.

Wat zijn symptomen van een slechte doorbloeding?

Het is van belang om slechte bloedcirculatie symptomen tijdig te onderkennen, zodat je daarop kan handelen.

Koude voeten of handen kunnen in sommige gevallen een oorzaak zijn van een minder goede bloedsomloop. Maar dat is niet altijd het geval.

Wanneer je tenen of vingers echter blauw van kleur worden, is de kans wel zeer aannemelijk dat je bloedcirculatie onvoldoende is.

Ook een verdoofd gevoel is een veelvoorkomend symptoom. Dit is het gevoel dat we allemaal wel kennen van de ”slapende” hand of voet.

Een slechte doorbloeding komt voornamelijk bij senioren voor. Maar ook jongeren kunnen hiermee te maken krijgen.

Is een apparaat de enige oplossing tegen voor een betere bloedsomloop?

In de inleiding las je al dat een apparaat niet de enige oplossing is.

Hoewel het een makkelijk en doeltreffend hulpmiddel is, speelt ook je voedingspatroon hier een rol in.

Qua voedingsmiddelen worden pure chocolade, fruit, groenten en zonnebloempitten bijvoorbeeld aangeraden door deskundigen.

Daarnaast kan je jouw doorbloeding bevorderen met bepaalde kruiden, supplementen en oefeningen. Qua supplementen moet je voornamelijk denken aan vitamines van A t/m Z.

Hoewel je voeding en beweging dus ook een rol spelen, kan het gebruik van een bloedcirculatie apparaat nooit kwaad.

Voor veel mensen was zo’n apparaat uiteindelijk de ultieme uitkomst om klachtenvrij te worden. Klik hieronder voor de beste apparaten:


Bekijk meer:


Plaats een reactie