De 7 beste Bodybuilding supplementen voor spiergroei

Ben jij op zoek naar bodybuilding supplementen om je spiergroei te versnellen? Er zijn veel supplementen voor spieropbouw te vinden. Dat maakt het lastig om de beste supplementen uit te kiezen.

In dit artikel hebben wij de beste bodybuilding supplementen uitgelicht. Hierbij is er goed gekeken naar de ervaringen en meningen van andere bodybuilders.

Zo weet jij vanaf nu welke bodybuilding supplementen je het beste kunt gebruiken!

Welke spiergroei supplementen voor bodybuilding?

Er zijn verschillende supplementen die populair zijn onder bodybuilders. Elk van deze supplementen zorgt op een andere manier voor een snellere of betere spiergroei.

Bepaal dus voor jezelf welke van deze supplementen je wilt gebruiken. Hieronder lees je welke supplementen je nodig hebt voor spieropbouw:

Eiwitshakes

eiwit shake

Eiwitshakes zijn het populairste supplement voor spieropbouw onder bodybuilders.

Eiwitten zijn namelijk een belangrijke voedingsstof voor je spieren. Met eiwitshakes zorg je dat je dagelijks genoeg proteïne binnenkrijgt. 

Door eiwitshakes te nemen zorg je ervoor dat je spieren beter herstellen na een training. Spierherstel is enorm belangrijk als je aan bodybuilding of andere soorten krachtsport doet. Zonder een goed herstel van je spieren kun je ook niet groeien in spiermassa.

Je kunt eiwitshakes op verschillende manieren nemen. De meeste shakes maak je zelf door eiwitpoeder met water of melk te vermengen. Je kunt eiwitshakes echter ook kant en klaar kopen.

Weight gainers

Ook weight gainers worden veel gebruikt door bodybuilders. Een weight gainer lijkt op de eiwitshake, maar bevat veel meer calorieën.

Daarom wordt de weight gainer vooral gebruikt als spiergroei supplement tijdens het aankomen.

Om spiermassa aan te komen is het namelijk belangrijk om veel calorieën binnen te krijgen. De periodes dat bodybuilders expres veel calorieën innemen heet ook wel bulken. 

De weight gainer maakt het makkelijker om tijdens het bulken aan je calorieën te komen. Met een weight gainer kun je namelijk gemakkelijk wekelijks 1 kilo aankomen.

Let wel op dat je naast spiermassa ook altijd een beetje vet aankomt.

Creatine

Creatine is een supplement dat je spiermassa enorm effectief beïnvloedt.

Creatine is een lichaamseigen stof dat in je lever en nieren wordt aangemaakt. Je lichaam maakt echter precies genoeg creatine aan om je spieren te onderhouden.

Daarom is creatine erg goed als supplement voor spiergroei. Dankzij het supplement verhoog jij namelijk de hoeveelheid creatine in je lichaam. Dit overschot kan je lichaam voor een deel gebruiken om je spierengroei te verhogen.

Overigens zit er een limiet op de hoeveelheid creatine dat wordt opgenomen in je lichaam. Het wordt daarom aangeraden om dagelijks maximaal 3 tot 5 gram creatine te nemen. 

Testosteron booster

Aankomen testosteron booster

Testosteron is een stofje dat vooral bij mannen voorkomt. Dit lichaamseigen stofje zorgt onder andere voor je baardgroei, lichaamsbeharing en ook voor je spiergroei.

Om die reden gebruiken krachtsporters testosteronboosters om hun spiermassa te vergroten.

Een boost in je testosteron niveau zorgt voor een versnelde spiergroei. Dankzij testosteron boosters zul je binnen enkele weken al grote verschillen merken. Niet alleen je spieren worden overigens groter, ook je energieniveau zal stijgen.

Omdat testosteron boosters je lichaam heel intensief beïnvloeden neem je dit supplement in periodes. Meestal nemen krachtsporters dit bodybuilding supplement ongeveer een maand in, waarna ze een pauze inlassen.

Turkesterone

Turkesterone is een supplement voor spiergroei dat relatief nieuw is onder bodybuilders.

Dat neemt echter niet weg dat turkesterone een effectief en veilig supplement is. Het wordt zelfs gezien als natuurlijk alternatief voor testosteron boosters.

Turkesterone bezit bestanddelen die de aanmaak van eiwit in je spieren stimuleren. Uiteraard kan je lichaam deze eiwitten ook zelf aanmaken, turkesterone versnelt dit proces alleen.

Bij gebruik van turkesterone zie je meestal na 2 weken de eerste resultaten. 

Je kunt dit spiergroei supplement overigens blijven gebruiken zo lang je wilt. Je hoeft dus geen pauzes in te lassen als je turkesterone gebruikt.

BCAA’s

bodybuilding supplementen spiergroei

Ook BCAA’s zijn een veel gebruikt supplement voor spieropbouw. BCAA’s zijn een type aminozuren die je lichaam gebruikt om je spieren te laten functioneren. Aminozuren zijn eigenlijk een soort bouwstenen voor de eiwitten in je spieren.

Als je BCAA’s als supplement voor bodybuilding slikt worden deze bouwstenen sneller ontwikkeld. Hierdoor zul je dus ook sneller spieren opbouwen. 

Omdat aminozuren lichaamseigen stoffen zijn kun je dit supplement zonder pauzes blijven nemen. Het effect van de BCAA’s op je spieren blijft daarbij gewoon hetzelfde.

Tenslotte kun je BCAA’s aanvullen met andere supplementen zoals creatine en eiwitshakes.

Beta-alanine

Beta-alanine wordt al jaren gebruikt in de fitnessindustrie. Vooral onder bodybuilders en powerlifters is dit supplement voor spieropbouw populair. Je kunt beta-alanine in pil en poedervorm gebruiken.

Beta-alanine is een lichaamseigen aminozuur dat de eiwitproductie op gang brengt. Als je dit bodybuilding supplement gebruikt, zal je spiermassa sneller worden aangemaakt. Ook kunnen je spieren beter en sneller herstellen na een zware workout.

Je gebruikt beta-alanine in periodes van 2 tot 4 weken. Hierbij neem je 3 gram van het supplement per dag, op drie momenten.

Op die manier wordt het bodybuilding supplement namelijk het effectiefst opgenomen in je bloed.

Onbekende spieropbouw supplementen die je kunt gebruiken

Beste testo pillen

Er zijn ook andere, minder bekende spieropbouw supplementen die je kunt gebruiken. Deze spieropbouw supplementen zijn om verschillende redenen minder populair onder bodybuilders. 

Dat kan bijvoorbeeld komen doordat deze supplementen risico’s met zich meebrengen. Ook kan het zo zijn dat de supplementen niet overal legaal te verkrijgen zijn.

Zo zijn SARMs een bodybuilding supplement dat in opkomst is. Dit relatief onbekende supplement is vergelijkbaar met steroïden. SARMs hebben echter niet de bijwerkingen van steroïden zoals borstvorming of haaruitval. 

Ook kun je HMB als supplement voor spiergroei gebruiken. Deze chemische stof zorgt voor een minder snelle afbraak van eiwitten in je lichaam. Door dit supplement te gebruiken zal je dus meer spiermassa behouden, bijvoorbeeld tijdens het afvallen.

Hier moet je op letten bij het kopen van bodybuilding supplementen

Als je bodybuilding supplementen gebruikt zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden.

Zo voorkom je vervelende ervaringen met de spiergroei supplementen. Je wilt natuurlijk dat de supplementen hun werk goed doen.

Wanneer en hoe lang gebruiken?

bodybuilding supplementen nemen

Net als bij spierversterkende middelen wil je weten hoe lang je bodybuilding supplementen kunt gebruiken. De meeste supplementen uit deze lijst kun je continu blijven gebruiken, maar controleer dit altijd.

Sommige supplementen voor spiergroei zijn minder effectief als je ze langer gebruikt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je lichaam went aan de stofjes in een supplement.

Meerdere supplementen tegelijkertijd gebruiken

De meeste spiergroei supplementen zijn veilig om tegelijkertijd te gebruiken. Deze bodybuilding supplementen zijn bijvoorbeeld lichaamseigen producten, waardoor je de bestanddelen sowieso in je lichaam hebt.

Toch is het belangrijk om altijd na te gaan of je de supplementen kunt combineren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat verschillende stoffen elkaar gaan tegenwerken.

De ingrediënten

Het is ook belangrijk om te letten op de ingrediënten van een bodybuilding supplement.

Het liefst gebruik je spiergroei supplementen met hoogwaardige bestanddelen. Supplementen die slechte bestanddelen bevatten kunnen namelijk minder effectief werken.

Daarom wil je ook zeker weten dat de ingrediënten goed getest zijn door experts. Zo weet je namelijk zeker dat een bodybuilding supplement veilig is om te gebruiken. Op die manier houd je je lichaam vrij van risicovolle stoffen.

Een goed dieet

bodybuilding dieet spiergroei

Een bodybuilding supplement mag nooit worden gebruikt als vervanger voor een maaltijd. Het is namelijk enorm belangrijk om een gevarieerd en gezond dieet te volgen.

Supplementen kunnen hierbij dienen als extra toevoeging op je vaste voedsel.

Verder zul je ook niet in spieren aankomen als je dieet niet goed is. Een goed dieet zorgt namelijk dat je lichaam alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. 

Deze voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld eiwitten, worden door je lichaam gebruikt voor een betere spiergroei.

Conclusie – Bodybuilding supplementen gebruiken

Zoals je ziet zijn er genoeg bodybuilding supplementen die je kunt gebruiken om je spiergroei te laten versnellen. Elk van deze supplementen heeft weer een andere manier om je spieren te laten groeien.

Sommige supplementen kun je zelfs tegelijkertijd gebruiken om je spiergroei nóg meer te stimuleren. Hierdoor bouw jij, mede dankzij een goed dieet, nog sneller aan je droomlichaam!

Wij kunnen daarom iedereen aanraden om bodybuilding supplementen te gebruiken. Je zult gegarandeerd sneller in spieren aankomen!