Beste bodypump sets om te kopen in 2024? Bekijk ze hier!

Bodypump is niet zomaar een krachttraining. Het is een uitgedachte trainingsmanier waarmee je snel atletische en sterke spieren kweekt zonder dat je honderden kilo’s hoeft te tillen.

De sportschool Les Mills heeft deze trainingsvorm eind twintigste eeuw bedacht en het werd meteen razend populair. Nu nog steeds zijn er elke dag duizenden sportscholen die Bodypump lessen aanbieden. 

Maar wie heeft er nou zin om elke keer helemaal naar de sportschool te moeten voor een training?

Met een Bodypump set ben jij niet meer afhankelijk van lessen die er gegeven worden. Je hoeft er niet meer uit als je geen zin hebt of als de regen met bakken uit de lucht komt.

Met een bodypump set heb je thuis net zo’n effectieve training als in welke sportschool dan ook. Op deze pagina hebben wij niet alleen de beste bodypump sets voor je uitgezocht, maar hebben we een hele waslijst aan redenen waarom een bodypump set onmisbaar is bij jou thuis! 

Wat zijn de beste bodypumps sets?

Hieronder vergelijk je direct de beste bodypump sets van de markt.

1. De meest complete bodypump halterset

gymstick_rek_voor_pumpsets

Het is overduidelijk dat aan deze bodypump set een flink prijskaartje hangt. De set is dan ook niet geschikt voor iedereen.

Vooral beginnende bodypumpers zullen waarschijnlijk niet helemaal weg zijn van deze set vanwege de prijs.

Maar als jij al langer ervaring hebt en graag een complete bodypump set wilt met alles erop en eraan, dan zit je bij Gymstick Rek goed. 

Je krijgt namelijk niet alleen een halter en schijven, maar een geheel bodypump rek erbij. Bij deze bodypump set voor ‘Pro Pump Sets’ heb je een jaar garantie. De afmetingen van het gehele rek zijn 120 x 130 x 164 cm cm.

 • Merk: Gymstick Rek
 • Bijgeleverde gewichten: onbekend
 • Wat zit erbij: gewichtrek, bodypump halter, gewichtenschijven en klemmen
2. De bodypump set die je los van elkaar kunt kopen, wel van één aanbieder

bodypump-schijven

Iron Sports biedt via Fitness Seller geen standaard bodypump pakket aan, maar één die je zelf samen kan stellen. De halterstang is hol en heeft een comfortabele rubberen handgreep.

De stang wordt geleverd met sluiters. Die hoef je er dus niet apart bij te halen. De schijven die ze aanbieden hebben een dikke kunstof coating die ze geluiddempend maakt en veilig voor je vloer.

Het mooie van deze set is dat je precies kan kiezen hoeveel en hoe zwaar de schijven zijn die je erbij besteld. Je kiest zelf precies wat voor jou het beste is.

 • Merk: Iron Sports
 • Gewichten: zelf te kiezen
 • Wat zit erbij: Halterstang, sluiters en gewichten
3. Barbell stang set met zwaardere gewichten dan de gebruikelijke bodypump set

bodypump set gorillasports

Heb jij de voorkeur voor wat zwaardere gewichten tijdens je bodypump training? Dan heeft Gorilla Sports het juiste aanbod voor jou.

Deze barbell set heeft zowel gewichten van 5 kg als van 15 kg inbegrepen. Je kan de set dus voor zowel bodypump als voor krachttraining gebruiken.

Deze set is gemaakt voor professioneel gebruik en is dus van hoge kwaliteit. 

 • Merk: Gorillas Sports
 • Gewichten: 2 x 15 kg, 4 x 10 kg, 2 x 5 kg en 2 x 2.5 kg. Totaal 85 kg
 • Wat zit erbij: Halterstang, curlstang en gewichtenschijven
4. Best beoordeelde bodypump set

tunturi_bodypump

Deze set van Tunturi is perfect voor elke bodypump training die je wilt volgen. De stang is in het midden zelfs voorzien van schuimrubber zodat je nek beschermt blijft tijdens de oefeningen.

De schijven zijn zo gemaakt dat je ze ook makkelijk vast kunt pakken en je ze ook zonder de stang kunt gebruiken. Deze set is perfect voor bij jou thuis.

 • Merk: Tunturi 
 • Gewichten: 20 kg
 • Wat zit erbij: deelbare holle halterstang, 6 schijven en sluiters
5. Perfect voor beginnende bodypumpers

basic_fit_bodypump_set

Dit is de perfecte bodypump halter voor de beginnende sporter. De gewichten die erbij geleverd worden zijn niet zwaarder dan 2,5 kg.

De stang heeft niet alleen schuimrubber zodat je je nek niet bezeert, maar is ook nog eens deelbaar en makkelijk mee te nemen.

Deze set is dus perfect voor thuis, maar ook om te gebruiken in lessen of in de sportschool. Je kan de gewichten aan deze bodypump halterstang uitbreiden tot max.37,5 kg. 

 • Merk: Basic-Fit
 • Gewichten: 2 x 1,25 kg en 2 x 2,5 kg
 • Wat zit erbij: bodypump halterset, 4 gewichtenschijven en sluiters
Waar bestaat een bodypump set uit?

Tijdens bodypump trainingen worden er voornamelijk barbells gebruikt. Een bodypump set bestaat dan ook uit een bodypump halter (swing bar) en bijbehorende gewichten.

Kenmerkend voor een bodypump halterset zijn de meerdere (relatief lichte) gewichten die erbij horen, zodat je een groot aantal herhalingen per set kan doen. 

Je kunt ook halters zonder schijven kopen. Het gewicht van deze halters kan variëren van 1 tot 15 kilo. Je hebt dan geen schijven nodig om aan de halters te hangen.

Het gebruiksgemak van deze stangen is groot, maar de flexibiliteit is minder. Je kan niet meer of minder gewicht toevoegen als je dat wilt. Daarnaast heb je ook meer opbergruimte nodig als je dit soort stangen aanschaft. 

bodypump materialen

Als je ervoor kiest om gewichtsschijven aan te schaffen is er één ding waar je vooral op moet letten.

Ze verschillen namelijk met de reguliere schijven die voor krachttraining gebruikt worden. Naast dat ze vaak vrolijke kleurtjes hebben verschillen ze ook op een ander vlak.

Bodypump schijven hebben namelijk een diameter van 30 cm en niet van 50 cm. Ze zijn wat dunner en zijn vaak wat lichter in gewicht.

De sets schijven variëren in totaal gewicht tussen 20, 30 en soms wel 40 kg. 

Om ervoor te zorgen dat de schijven niet van je bodypump stang afvallen kun je fast locks (sluiters) aanschaffen. Deze zitten echter vaak inbegrepen bij je bodypump set. Je kunt namelijk niet veilig trainen zonder ze.

Bodypump is gericht op veel reps die vergezeld worden door muziek. Je maakt veel en misschien wel snelle bewegingen. Je gewichten veilig op de stang hebben gemonteerd is daarom ook enorm belangrijk. 

Optionele benodigdheden

Als je van plan bent om een hele grote verzameling aan gewichten en halters te halen dan raden we ook een bodypump rack aan.

Met een rek kun je alles overzichtelijk opruimen en pak je je materiaal ook gemakkelijk tijdens je training. Een rack is echter niet voor iedereen een must. Zeker niet als je net begint met bodypump trainingen. 

Om je bodypump set helemaal af te maken kun je ook een bar pad kopen. Deze doe je om je halter heen bij oefeningen waarbij je je halter op een plek draagt die pijnlijk kan zijn.

Bij lunges, hip thrusts of squats kan de halter je bezeren en dan is een verzachtende pad een welkome aanwinst. 

Je kan naarmate je sterker wordt meer schijven aan je halter toevoegen zodat je jezelf elke workout weer uitdaagt.

Veel verkooppunten bieden een complete set aan die bestaat uit een halterstang en meerdere halterschijven. 

Waarom zou je een bodypump set moeten kopen? 

Door in één keer een hele bodypump set te kopen ben je meteen helemaal voorzien voor elke les. Je hoeft je nooit meer af te vragen of je de juiste spullen hebt.

Daarnaast is het ook handig om alles tegelijk te kopen of van één merk omdat je dan zeker weet dat alle spullen perfect bij elkaar passen.

Er niks vervelender dan je workout moeten onderbreken omdat je materialen niet goed meewerken. 

Bovendien is het vaak ook nog eens een stuk goedkoper om alle materialen bij te kopen dan om ze los van elkaar te halen.

Kortom, redenen genoeg om het niet moeilijker voor jezelf te maken en meteen een hele set kopen. 

Aandachtspunten bij het kopen van een bodypump set

trainen met bodypump halterset

Als je van plan bent om een bodypump set te kopen zijn er natuurlijk een aantal dingen waar je op moet letten.

Hieronder hebben wij de belangrijkste voor je aangekaart. 

Het totale gewicht van de set

Bodypump sets staan bekend om de relatief lichte gewichten die erbij horen. Als jij niet geïnteresseerd bent in zo zwaar mogelijke gewichten tillen dan is bodypump waarschijnlijk wel wat voor jou.

Dit neemt niet weg dat bodypump trainingen alsnog heel zwaar kunnen zijn. Ook zonder de grote gewichten. Bij het kopen van een bodypump set moet je dan ook letten op het totale gewicht van je gewichten.

Weet jij hoeveel gewicht jij dragen kan en wat te veel voor je wordt? We willen natuurlijk voorkomen dat je gewichten koopt die eigenlijk veel te licht (of te zwaar) voor je zijn.

Het soort halterschijven

Op de huidige markt kun je ongelooflijk veel soorten schijven vinden.

Je hebt niet alleen krachttraining schijven en bodypump schijven, maar ook chromen schijven, olympic schijven en bumper plates, om er maar een paar te noemen.

Het is een heleboel gedoe om apart de stang en de schijven bij elkaar te vinden en dan het risico te lopen dat ze niet passen.

Bodypump schijven zijn een specifieke soort gewichten met een diameter van 30cm en vaak felle kleurtjes. Het is daarom ook handig om halter en gewichten in één pakket te kopen.

Je weet dan tenminste zeker dat ze bij elkaar passen. En als het toch niet goed werkt kun je het altijd afschuiven op de productie. 

Het merk

Bekende merken hebben niet altijd de beste kwaliteit. Net zo goed als onbekende merken niet altijd slecht geproduceerd zijn.

Ondanks die wetenschap raden wij altijd aan om de reviews van merken (en specifiek van de bodypump set) te lezen voordat je een aankoop doet.

In onze gids hebben we merken geïncludeerd die niet alleen goed bekend staan, maar ook goede recensies hebben.  

De prijs

Waarschijnlijk heb je hier al lang over nagedacht, maar we benoemen het toch nog even. De prijs van een bodypump set kan enorm verschillen.

Hoe vaak je gebruik gaat maken van de set is een belangrijke indicator van hoeveel je ervoor moet gaan betalen.

Ben jij een beginnende bodypumper? Leg dan niet meteen honderden euro’s neer voor een set. Begin klein en bouw later uit. 

Bovendien betekent een hoge prijs van een set niet meteen dat de kwaliteit ook beter is. Goede bodypump sets kunnen voor een hele schappelijke prijs gevonden worden. We hebben hiervan een paar aan onze lijst toegevoegd. 

Wat heb je nog meer nodig voor bodypump?

Geschikte schoenen

Bij bodypump trainingen is je houding en hoe je de oefeningen uitvoert heel erg belangrijk. Net als bij alle andere trainingsvormen overigens.

Bij bodypump ben je gewichten aan het tillen waarbij goede schoenen van levensbelang zijn. Oké, misschien niet echt van levensbelang voor jou, maar zeker wel voor je knieën.

Ga dus op zoek naar schoenen met een relatief dunne zool, zoals crossfit schoenen of Converse schoenen.

Hierbij staat je voet namelijk recht op de vloer. Hardloopschoenen zijn minder geschikt omdat de voorkant van de zool wat omhoog staat. Hierdoor sta je met minder grip op de grond. 

Een stepbankje

Bij veel bodypump trainingen wordt een step gebruikt om de oefeningen zwaarder te maken.

Als je je eigen bodypump trainingen in elkaar zet kies je natuurlijk zelf hoe je de oefeningen uitvoert, maar als je trainingen volgt zul je een stepbankje vaak tegenkomen.

Onder andere het merk Reebok biedt goede kwaliteit stepbankjes aan.

Goede muziek

Als je thuis je trainingen maakt en uitvoert dan raden we aan om een goede playlist samen te stellen waardoor je echt gemotiveerd raakt.

Veel bodypump trainingen gaan gepaard met muziek. Muziek met een goede beat en een hoog tempo werkt vaak het best.

Als je geen zin of tijd hebt om zelf een playlist samen te stellen zijn er ook een heleboel te vinden op Youtube, Spotify of Apple Music. 

De juiste sportkleding

Dit spreekt natuurlijk voor zich. Je kunt gelukkig vrijwel elke soort sportkleding bij bodypump gebruiken, zolang je er maar makkelijk in kunt bewegen.

Door de grote hoeveelheid reps die je zult doen raden we aan om kleding uit te zoeken die makkelijk uit te rekken is en niet snel slijt. 

Direct de beste bodypump set voor jou uitkiezen? Klik dan snel hieronder:


Plaats een reactie