Boksbal kopen? De soorten & Beste boksballen | Hangend & op voet

Het hebben van een boksbal in huis kan erg veel voordelen met zich meebrengen, voor zowel kind als volwassenen. Maar met de grote hoeveelheid verschillende boksballen op de markt weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen.

Zo kun je gaan voor een staande boksbal op standaard, maar je kunt ook kiezen voor een hangend model boksbal.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de verschillende boksballen. Ook geven we je onze aanbevelingen, dus wees niet bang om door te lezen!

Verschillende soorten boksballen

Of je het nu koopt voor je kind of voor jezelf als volwassenen, een goede boksbal voor thuis kan een erg goede work-out bieden. Zo kun je gaan voor een set waarin je de boksbal en bokshandschoenen krijgt of voor de losse componenten.

Als je ervoor kiest om te gaan voor een losse boksbal, dan is het wel zo fijn als je weet wat je moet kiezen. Hieronder bespreken we de twee verschillende types.

Hangende boksbal

We beginnen bij de hangende boksbal. Dit is misschien dan ook wel de meest bekende en meest voorkomende boksbal op de markt.

Een hangende boksbal is vaak gemaakt van materialen zoals polyurethaan of kunstleer. Deze materialen zijn namelijk niet alleen bestand tegen de stoten die het op moet vangen, maar ook nog eens duurzaam. Hierdoor hoef je niet om het jaar een nieuwe te kopen.

Een van de meest kenmerkende factoren aan de hangende boksbal is dat je hem zelf moet ophangen. Het is daarom verstandig om van tevoren een goede plek hiervoor te vinden.

Het wordt aangeraden om deze aan een stevige balk te hangen of aan een betonnen plafond. Hierdoor weet je zeker dat de boksbal op zijn plaats blijft hangen en niet halverwege je training naar beneden valt.

Hoewel het bij sommige hangende modellen voorkomt dat er een beugel bij zit voor de bevestiging aan het plafond is dit niet altijd. Als deze er niet bijgeleverd is bestel dan altijd een beugel van een betrouwbaar merk. Hierdoor voorkom je ongelukken.

Boksbal op voet

Het tweede type boksbal is de boksbal op voet. Deze wordt over het algemeen wat vaker in sportscholen gebruikt, maar zijn ook prima te gebruiken als een boksbal voor thuis.

Net als bij de hangende boksbal is de boksbal op standaard vaak gemaakt van materialen als polyurethaan of kunstleer. De boksbal is vervolgens gevuld met zand of textielsnippers. Dit zorgt ervoor dat de stoten evenredig over de boksbal worden verdeeld en je je niet snel zorgen hoeft te maken over scheuren en andere gebreken.

Het grote voordeel aan dit type is dat de boksbal staand is. Hierdoor hoef je niet moeilijk te gaan doen met boren in je plafond of het zoeken naar een stevige balk dit toevallig in je schuur hangt. De boksbal is namelijk compleet mobiel en neer te zetten waar je wilt.

Zo kun je ervoor kiezen de boksbal in je woon- of slaapkamer te gebruiken, maar ook buiten als het lekker weer is.

Een ander voordeel aan een staande boksbal is dat deze vaak minder uitwijkt. Een hangende boksbal kan aardig om zich heen zwaaien doordat hij met een ketting aan het plafond bevestigd zit.

Een boksbal op voet zit vaak op een veer bevestigd die een stuk stijver is afgesteld. Hierdoor is de bewegingsruimte minimaal en hoef je je geen zorgen te maken dat de boksbal andere spullen in de ruimte raakt.  

Onze aanbevelingen

Nu dat we de verschillen tussen de twee boksballen weten, kunnen we gaan kijken naar de beste modellen van het moment. Met de grote hoeveelheid verschillende boksballen op de markt was het uitzoeken ook geen makkelijk karwei.

We hebben onze aanbevelingen opgesplitst in 3 verschillende categorieën: De beste hangende boksbal, de beste boksbal op voet en de beste boks set voor je kind.

Beste boksbal op voet: Outshock

verstelbare_boksbal_op_voet

Als je op zoek bent naar een boksbal op voet dan is deze boksbal van Outshock de ideale oplossing voor jou.

De stevige boksbal is gemaakt van hoge dichtheid polyetheen binnenkant en thermoplastische polyethyleen onderlaag. Hierdoor kan de boksbal ieder stoot opvangen zonder te beschadigen. De paal waarop de bal is bevestigd is gemaakt van 100 % ijzer waardoor deze zo stevig is als kan zijn.

De ijzeren paal is eenvoudig in hoogte te verstellen. Zo kan de paal afgesteld worden tussen de 125 en de 155 cm, waardoor ervoor zo goed als iedereen een ideale hoogte tussen zit.

De boksbal beschikt over een erg stabiele voet, ook wel de sokkel genoemd. Deze sokkel staat op zichzelf al heel erg stevig, maar mocht je het willen kun je deze nog verzwaren. Je kunt de sokkel eenvoudig met water of zand vullen om ervoor te zorgen dat hij gegarandeerd op zijn plek blijft staan!

De diameter van deze boksbal is 50 cm, waardoor je een gemakkelijk te raken en groot doelwit hebt voor tijdens jouw trainingen.

Met de Outshock boksbal in jouw assortiment weet je zeker dat jouw boks of andere vechtsport training een daverend succes is.


Beste boks set voor je kind: Toorx Equinox Boksset Junior

boksbal_kind met handschoenen

Het aanschaffen van de juiste boksbal voor je kind kan een behoorlijke klus zijn. Gelukkig is daar de complete Toorx Equinox Boksset Junior set om al je zorgen hierover weg te nemen.

Deze stevige rode boksbal is gemaakt voor de jongste en kleinste boksertjes onder ons. De zak zelf is gemaakt van een stevig canvas, waardoor hij de hardste stoten van de kleinste onder ons kunnen weerstaan.

De zak is gevuld met een katoenweefsel, waardoor de harde stoten ook extra worden verzacht. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je kind zich bezeert.

Het geheel is eenvoudig op te hangen aan het plafond of aan een balk dankzij de stevige banden. Deze banden zijn aan het einde voorzien van ophangogen waardoor je ze makkelijk aan een beugel kunt bevestigen.

Het grote voordeel van deze set is dat deze geleverd wordt met passende bokshandschoenen. Deze zijn gemaakt van polyurethaan waardoor ze aardig wat kunnen hebben. Ook zijn ze gevuld met hetzelfde katoenweefsel als de boksbal, waardoor je kind een dubbele demping heeft. De handschoenen zijn eenvoudig dicht te maken dankzij het klittenband.


Beste hangende boksbal: PB 500 Strike

hangende_boksbal_pb500

De PB 500 Strike is een van de meest stevige boksballen van het moment. Deze stevige, grote zak van 120 cm lang is dan ook perfect voor de beginnende, maar ook gevorderde vechtsporter.

De boksbal is gemaakt van een gelamineerd polyurethaan. Hierdoor is hij niet alleen mooi om te zien, maar ook bestand tegen alle stoten en trappen die je hem kunt leveren.

Na levering kun je eenvoudig de boksbal zelf vullen met de bijgeleverde textielsnippers. Deze snippers neutraliseren alle stoten en zorgen ervoor dat je handen de klappen goed opvangen.

Zodra je de zak gevuld hebt heeft deze een gewicht van 32,4 kg. Hierdoor moet je de boksbal wel op een stevige manier ophangen aan het plafond of aan een balk. Gelukkig komt de boksbal met 4 riemen van 35 cm die de boksbal op zijn plek houden.

Eenmaal hangend merk je dat de boksbal ook geschikt is voor andere sporten dan alleen boksen. Zo kan deze ook gebruikt worden voor kickboksen, thaiboksen en andere vechtsporten. De keuze is volledig aan jou!


Conclusie

Wie veel aan vechtsporten doet, weet dat het hebben van een goede boksbal een wereld van verschil maakt. Vooral voor de fanatiekere vechtsporters onder ons is het erg belangrijk om gebruik te kunnen maken van een boksbal thuis.

Maar ook voor mensen die hier minder fanatiek mee bezig zijn kan het veel voordelen met zich meebrengen. Zo kan het gebruiken van een boksbal erg goed helpen bij het verlichten van frustraties en je mentaal scherp houden. Ook kan het door intensief gebruik wonderen verrichten voor het verliezen van overtollige kilo’s!

Hoewel je vroeger eigenlijk zo goed als altijd een hangend model had, is een boksbal op standaard ook vrij gebruikelijk. Deze begint door zijn vele voordelen dan ook aardig in populariteit te winnen.

Een boksbal op voet kan dan ook de ideale oplossing zijn voor iedere volwassenen die aan vechtsport doet.

Als je van plan bent om je kind te laten profiteren van een boksbal, dan is een model dat je moet ophangen vaak de makkelijkere boksbal voor thuis. Dit komt omdat de hangende boksbal vaak als onderdeel van een set komt.

Het grote voordeel aan het aanschaffen van een volledige set is dat je meteen alles in huis hebt voor je kind. Zo hoef je niet moeilijk te gaan doen met het los aanschaffen van bokshandschoenen en een boksbal.

Wat uiteindelijk je reden of voorkeur ook is, het gebruiken van de juiste boksbal is voor iedereen een pretje!

Relevante artikelen:

Staande bokspaal

Plaats een reactie