Bokspop kopen? Bekijk de top 5 beste boksdummy’s

Wil jij jouw kickboks vaardigheden naar het volgende niveau brengen? Een bokspop is perfect voor het optimaliseren van trainingen, zodat jij beter wordt in jouw vechtsport.

Er zijn verschillende eigenschappen waar je rekening mee wilt houden bij het kopen van een bokspop. Wil jij trainen op conditie, snelheid, kracht of techniek?

Een vechtpop gaat je helpen om al deze vaardigheden te trainen. Nu vraag je je misschien af: Welke bokspop moet ik kopen?

Een boks dummy is een flinke investering, daarom helpen wij jou in dit artikel om de beste keuze te maken.

De beste bokspoppen voor vechtsport

Slaan tegen een boksbal of een bokszak is natuurlijk niet de real deal. Je kunt hier wel op oefenen voor techniek en kracht, maar het komt niet in de buurt van het echte werk.

Voor de meest effectieve trainingen kan je beter een bokspop gebruiken.

Het enige verschil tussen een mens en een boksdummy, is dat de dummy niet terugslaat. Wij hebben een top 5 gemaakt van de beste bokspoppen, zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw toekomstige trainingen!

1. Beste bokspop uit de test – BOB boksdummy

bokspop dummy LBB

De beste bokspop uit de test is deze staande bokszak voor volwassenen. De feloranje kleur geeft hem een unieke uitstraling en het realistische uiterlijk maakt jouw training beter dan ooit.

De BOB boksdummy is verstelbaar in hoogte van 150 tot 180cm. Je kan op verschillende hoogtes trainen, want jouw tegenstander kan ook elke lengte hebben.

Deze vecht dummy is de perfecte voorbereiding op elke wedstrijd. Hij is levensecht en levensgroot. De kickboks pop beweegt mee met de stoten die hij krijgt net als een echte tegenstander.

Het zorgvuldig uitgekozen materiaal maakt de bokspop duurzaam en zorgt ervoor dat hij elke klap, trap en stoot kan incasseren.

Voordelen:                                                                              

 • In hoogte verstelbaar                                             
 • Realistisch uiterlijk
 • Duurzaam materiaal

Nadelen:

 • Niet geschikt voor kinderen
2. Beste kickboks pop – Tunturi Slam Man

tunturi slam man bokspop

De Slam Man van Tunturi is een computergestuurde bokspaal die jouw training meer veelzijdigheid geeft. Volg de voorgeprogrammeerde lampjes om op een uitdagende manier te trainen en jouw snelheid en reactievermogen te verbeteren.

Met 15 verschillende trainingsprogramma’s en 3 trainingsniveaus blijf jij jezelf keer op keer uitdagen.

De Slam Man is in hoogte verstelbaar tot 192cm! Ideaal voor lange boksers.

De grijze delen zijn gemaakt van zacht foam, wat vergelijkbaar is met een mensen lichaam. De zwarte delen zijn gemaakt van plastic, dit geeft weinig weerstand.

Voordelen:                                                                              

 • Computergestuurde trainingsprogramma’s                     
 • 3 Trainingsniveaus en 15 programma’s
 • Traint wendbaarheid en snelheid

Nadelen:

 • Zwarte delen zijn van plastic
3. Beste goedkope boksdummy – HOMCOM staande bokszak

HOMCOM bokspop dummy

De HOMCOM staande bokszak is de goedkoopste bokspop in deze top 5.

Hij is dan ook wat minder bestendig en stabiel dan de andere poppen, maar is wel een professionele vechtdummy waar jij jouw vaardigheden mee kunt trainen. Perfect voor elke vechtsport waarbij je moet stoten of trappen.

Deze kickboks pop is verstelbaar in 3 hoogtes. Het siliconen materiaal is duurzaam en kan harde klappen opvangen zonder beschadigd te raken.

De binnenkant is voorzien van foam wat dezelfde weerstand en ervaring geeft als een echt lichaam.

Voordelen:                                                                              

 • Beste prijs                                                                               
 • Duurzaam kunstleer en foam materiaal
 • 1 Jaar garantie

Nadelen:

 • Weerstand tot 50kg
4. Beste vechtpop uit de test – Gorilla Sports Punchline Pro Fighter

bokspop punchline pro fighter

Deze Punchline Pro Fighter van Gorilla Sports is de beste vechtpop uit de test. Het is een professionele vecht dummy die er superrealistisch uitziet.

Omdat de pop terugveert nadat hij wordt geraakt, kun je zowel werken aan jouw verdediging als stoten en trappen.

Deze vechtpop is gemaakt van kunststof, waardoor hij minder realistisch aanvoelt. Hij is gevuld met zand, waardoor de pop 130 kg weegt. Dit geeft hem wel voldoende weerstand om harde stoten te geven.

Het voordeel van het kunststof materiaal is dat het niet snel kapot gaat en makkelijk schoon te maken is.

Voordelen:                                                                

 • Makkelijk schoon te maken                                                 
 • Zweet afstotend materiaal
 • Veert terug voor een realistische training

Nadelen:

 • Gemaakt van kunststof
5. Beste vecht dummy voor thuis – HOMCOM Vrijstaande boksdummy

homcom boksdummy voor thuis bokstraining

Deze vrijstaande bokszak heeft de vorm van een torso en is perfect om thuis jouw boks skills te trainen. Het is de beste vecht dummy voor thuis, omdat hij makkelijk een plekje in jouw kamer kan krijgen.

Met 12 krachtige zuignappen aan de onderkant kan hij op de meeste vloeren worden gebruikt, en ook weer makkelijk worden verplaatst.

Voor meer stabiliteit kan je de basis van de bokspop vullen met water of zand. Het binnen materiaal van foam geeft de vecht dummy een realistisch gevoel, ook al is de vormgeving niet optimaal. Hij veert ook terug nadat je hem hebt geraakt, zodat je ook jouw verdediging kunt trainen.

Voordelen:                                                                

 • 12 Krachtige zuignappen aan de onderkant       
 • Gemaakt van PU leer en gevuld met foam
 • Makkelijk te verplaatsen

Nadelen:

 • Geen realistische vormgeving
Boksdummy of bokspop kopen: Waar op letten?

Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar jij op moet letten bij het aanschaffen van een bokspop.

Natuurlijk hebben wij deze eigenschappen ook meegenomen in onze top 5, dus bovenstaande boks dummy’s zijn allemaal goed door de test gekomen.

Stabiliteit

stabiliteit bokspop dummy

Een goede stabiliteit wordt bereikt door een hoog gewicht van de bokspop. Simpel gezegd: hoe zwaarder, hoe beter.

Je wilt dat de boks dummy zwaar en stabiel is, zodat hij netjes op zijn plek blijft staan tijdens de training. Als hij niet zwaar is, verliest hij stabiliteit en kan hij omvallen wanneer je ertegen stoot of trapt.

De meeste kickboks poppen zijn voorzien van een basis, die je kunt vullen met water of zand. Wij adviseren een vulling van zand, omdat dit zwaarder is dan water. Je kan ook simpelweg potgrond of grind gebruiken.

Materiaal

foam bokspop

Het materiaal wat het meest realistisch is als je het vergelijkt met een mensenlichaam, is foam. Foam deukt lichtelijk in wanneer je ertegen slaat zoals bij een bokspaal. Dit materiaal bereid jou dus het beste voor op een wedstrijd of sparsessie.

Kunststof materiaal geeft minder mee, maar is net zo goed geschikt om mee te trainen. Het is iets minder realistisch, maar als het wordt gevuld met het juiste gewicht komt het nog steeds in de buurt van een echte bokser.

Je moet wel bokshandschoenen gebruikten bij een vechtpop van kunststof. Sommige varianten hebben beide materialen, zoals bij de Slam Man.

Vering

Een goede vering zorgt ervoor dat een kickboks dummy terugveert wanneer je ertegen slaat, en zorgt er tevens voor dat jouw stoot of traptechniek wordt verbeterd. Als jij ergens tegenaan slaat zonder vering, kan je blessures oplopen. Een mens gaat van nature ook mee met jouw beweging.

Als een vecht dummy terugveert, kun jij ook gelijk jouw verdediging trainen, door weg te duiken of jezelf te beschermen. Jouw snelheid en weerbaarheid wordt op deze manier ook uitgedaagd. Let er dus op dat de bokspop die jij wilt kopen, een goede vering heeft.

Wat zijn de voordelen van een kickboks pop?

Een bokspop biedt vele voordelen. Met een kickboks pop kan je gemakkelijk vanuit huis trainen en boksen, zonder sparringpartner nodig te hebben. Je kunt dus altijd op jouw eigen tijden een potje sparren, wanneer jij er zin in hebt. Je traint ook verschillende vaardigheden met een boksdummy:

Verbeter jouw techniek

boks techniek

Oefening baart kunst. Hoe meer je oefent, hoe beter jouw techniek gaat worden. Heb jij moeite om een goede stoot in de bovenste ribben te geven? Oefen zowel rechts als links op jouw bokspop.

Het grote voordeel van een boksdummy is dat je ook echt kan richten op een bepaald lichaamsdeel, in tegenstelling tot een boksbal of bokspaal.

Verbeter jouw verdediging

Tijdens het sparren met een bokspop verbeter jij ook jouw verdediging. Alle vecht dummy’s in onze top 5 hebben een optimale vering, waardoor ze na een trap of stoot terugveren. Zodra de pop terugveert, kan jij jouw verdediging goed oefenen.

Verbeter je reactiesnelheid

Als jij jouw reactiesnelheid wilt verbeteren, is de Slam Man de beste keuze. Deze biedt trainingsprogramma’s waarbij jij zo snel mogelijk de rode lampjes op de kickboks pop moet raken. Je kan dit ook op de andere boks poppen toepassen.

Blijf eindeloos oefenen zonder dat jouw sparringpartner ermee wilt stoppen!

Perfecte voorbereiding op een wedstrijd

voorbereiding bokswedstrijd boxpop

Het grote voordeel van een bokspop in vergelijking met een bokszak of boksbal, is natuurlijk dat hij superrealistisch is. De pop lijkt net echt een tegenstander. Hierdoor is het de beste voorbereiding op een echte wedstrijd.

Je kan ook beter jouw stoten oefenen, omdat je echt kan richten op de lichaamsdelen die je straks, tijdens de echte wedstrijd, ook wilt raken.

Alternatieven voor een boksdummy

We hebben in dit artikel al een aantal alternatieven voor een boksdummy genoemd. Een goed alternatief is de ouderwetse bokspaal. Deze biedt dezelfde voordelen als een bokspop, alleen heeft hij niet de vorm van een torso. Dit zorgt ervoor dat je minder gericht kunt trainen.

Andere alternatieven zijn de boksbal en de bokszak. Het beste alternatief is uiteraard een echte sparringpartner. Dit blijven de beste trainingen.

Voor de dagen dat jij geen sparringpartner hebt, of als jouw partner moe is van al jouw zware klappen, is de bokspop de beste uitkomst. Hier kun je op los trappen en slaan tot je zelf niet meer kan.