Werkt een afslankband of zweetband voor om je buik écht?

Wil jij afvallen? En heb je opgemerkt dat je het gewenste resultaat met een dieet niet weet te behalen?

Dan kun je wellicht met een buikband af gaan vallen. Hoe zo’n zweetband/afslankband precies werkt, bespreken we graag in dit artikel.

Is het een mythe dat je met een afslank buikband of een afslankgordel af kunt vallen? Nee, dit is zeker geen mythe.

Veel mannen en vrouwen hebben al opgemerkt dat je met een buikband echt kunt afvallen. Hoe dit precies werkt en hoe je een buikband kunt gebruiken, leggen we graag in dit artikel uit.

Wat is een zweetband voor om je buik precies?

Een zweetband voor om je buik; dit klinkt wellicht raar, maar dat is het allerminst. Door zo’n band tijdens het sporten te dragen, geniet je van een belangrijk voordeel.

Voordat we uitleggen wat het gevolg van een afslankband om je buik is, bespreken we graag eerst wat zo’n band precies is.

Je kunt zo’n band vergelijken met een korset. Een korset draag je strak om je bovenlichaam, waardoor je bepaalde lichaamsdelen weet te accentueren.

Een buikband draag je strak om je buik heen. Uiteraard moet je ‘m niet té strak aantrekken, maar de band moet wel echt goed om je buik heen sluiten.

Dit geldt ook voor een zogeheten sauna belt; dit kun je zien als een afslankgordel en kun je vergelijken met een ‘normale’ buikband.

Wat heb je aan een afslankband voor om je buik?

afslank_buikband

Een belangrijk kenmerk van een afslankband is dat je deze tijdens het sporten moet dragen. Als je deze tijdens het sporten gaat dragen, ga je onder de buikband behoorlijk veel zweten.

Zo’n buikband staat daardoor ook te boek als een zweetband voor om je buik.

Juist doordat je onder de buik gaat zweten, ga je meer en meer lokaal vet verbranden. Dit is niet alleen aan het zweet te danken, maar ook aan de warmte van deze band.

Aangezien de band relatief strak om je buik heen zit, geeft de band veel warmte af. Het gebied rondom je buik wordt hierdoor nog warmer, waardoor het vet nóg sneller verbrand wordt.

De belangrijkste kenmerken van een afslankband voor om je buik zetten we even op een rijtje:

  1. Een afslankband draag je om je buik heen; de band moet goed om je buik heen sluiten.
  2. Een afslankband geeft warmte af, waardoor je lokaal meer vet gaat verbranden
  3. Door een afslankband ga je bij je buik (extreem) zweten, waardoor er nog meer lokaal vet verbrand wordt
  4. Afslankbanden zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen

Kun je met een buikband echt afvallen?

band_om_buik_afvallen

Heb je nu al interesse om te sporten met rondom je buik een zweetband? Dat kunnen we ons goed voorstellen.

Het klinkt op voorhand immers als een relatief makkelijke manier om lokaal vet te verbranden. Aangezien veel mensen vooral van buikvet last hebben, lijkt een buikband de ideale optie.

Maar, is het nou echt zo dat je met een buikband kunt afvallen?

Ja, dat is echt zo. Meerdere vrouwen en mannen hebben hier namelijk goede ervaringen mee.

Feit is echter wel dat er geen wetenschappelijk bewijs voor de werking is. Of het afvallen echt aan de buikband te danken is, is dan ook twijfelachtig.

Het is hoe dan ook interessant om de buikband een kans te geven. Nooit geschoten is altijd mis.

En het is uiteraard niet zonder reden dat veel mannen en vrouwen goede ervaringen met een buikband hebben.

Buikband tijdens een zwangerschap

Een buikband is niet alleen interessant om af te vallen, maar ook om te dragen tijdens een zwangerschap.

Echter gaat het hierbij wel om ander soort buikbanden. De buikbanden om mee af te vallen zijn een andere productcategorie.

Door de band rondom de dikke buik te dragen, worden de rug en de buik extra ondersteund.

Met name als je al de nodige weken zwanger bent, kan deze ondersteuning heel erg wenselijk zijn.

Veel vrouwen geven in ieder geval aan dat zij dankzij de buikband rug- en bekkenklachten verdreven hebben.

Wat voor resultaten kun je verwachten?

Tijdens een afslankproces heb je nooit een garantie op succes. Dat is het geval als je met een dieet aan de slag gaat, is het een geval als je met een personal trainer aan de slag gaat en is het geval als je met een buikband aan de slag gaat.

Door een afslankgordel te dragen, heb je dus géén garantie op succes. Je kunt echter wel het nodige van zo’n buikband verwachten:

  • De kans is aannemelijk dat je hier inderdaad mee af gaat vallen. Veel mensen – zowel man als vrouw – hebben in het recente verleden bewezen dat je met een buikband af kunt vallen.
  • De kans is aannemelijk dat je aangenamer gaat sporten. Dit is te danken aan het bovenstaande verhaal; een goede buikband biedt extra ondersteuning aan de buik en rug. Met dank aan deze ondersteuning kun je oefeningen beter en stabieler uitvoeren. Bij veel oefeningen is dit meer dan wenselijk.
  • De kans is aannemelijk dat je sporten leuker gaat vinden. Als je bij je buik lekker aan het zweten bent, krijg je hier een voldaan gevoel van. Door consequent een buikband tijdens het sporten te dragen, ga je het sporten daardoor waarschijnlijk (nog) leuker vinden.

Voor welke buikband kun je het beste kiezen?

Heeft de informatie uit dit artikel je weten te overtuigen? En wil je daarom graag de beste zweetband voor om je buik aanschaffen? Dan raden wij je aan om een hele goede vergelijking te maken.

Met dank aan de onderstaande tips ben je in staat om de juiste vergelijking te maken:

Kijk goed naar het soort buikband

Door de jaren heen zijn er tal van buik- en zweetbanden op de markt gebracht. Wij hebben de drie meest voorkomende varianten even op een rijtje gezet:

  • Zweetband voor om de buik. Zo’n band draag je om de gehele buik, waarna je onder deze band meer en meer gaat zweten. Met dank aan dit zweet zou je lokaal extra vet gaan verbranden.
  • Sauna belt. Een sauna reducer, ook wel afslankgordel genoemd, is vergelijkbaar met een zweetband. Ook deze gordel draag je rondom de buik tijdens de sporten. Belangrijkste verschil is dat de gordel een andere vorm heeft dan een zweetband.
  • Waist-trainer. Speciaal voor vrouwen is de waist-trainer ontwikkeld. Dit product is vergelijkbaar met een buikband, maar is een stuk groter. Bij zo’n waist-trainer zit de band echt om je gehele middel heen. In plaats van om alleen je buik heen.

Voor welke buikband je het beste kunt kiezen? Dat is volledig afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Kijk in ieder geval naar alle opties, aangezien alle opties voordelen met zich mee brengen.

Kijk goed naar de verstelmogelijkheden

Als je een buikband gaat dragen, is het van groot belang dat de buikband strak om je buik heen komt te zitten.

De band moet niet naar beneden af kunnen zakken. Tegelijkertijd moet de afslankband ook niet té strak om je buik heen zitten.

Met deze kennis in het achterhoofd moet je goed kijken naar de verstelmogelijkheden van de buikband.

Let goed op het geslacht

Niet alle zweetbanden zijn voor een vrouw geschikt. En ook niet alle zweetbanden zijn voor een man geschikt.

Sommige merken kiezen ervoor om zich echt op één van beide geslachten te richten. Daarentegen zijn er ook genoeg buikbanden die voor unisex geschikt zijn.

Let hier in ieder geval goed op bij het maken van een vergelijking.

Durf te investeren in de beste afslankband

Als je écht met een buikband wilt afvallen, moet je investeren in de beste afslankband. Vervolgens is het ook zaak dat je echt intensief gaat sporten.

Om uiteindelijk af te kunnen vallen, moet je zowel geld als tijd investeren. Geld investeer in je de beste afslankband en de tijd investeer je in de vele trainingen.Meer artikelen:

Plaats een reactie