Buikvet kwijtraken in 2 weken? Ontdek hier hoe!

Irritant hè, dat vet bij je buik? En wat het nog irritanter maakt is dat het buikvet niet zomaar weg is.

Nu kan je bij de pakken neer gaan zitten en je schikken in je lot. Maar dat is helemaal niet nodig. Sterker nog: je kunt buikvet kwijtraken in 2 weken.

Om hoeveel buikvet het gaat en hoe je dit doet, ontdek je in dit artikel.

Wat is buikvet eigenlijk?

Buikvet vormt zich in de buikholte en rondom je middel. Het is vet dat tussen en onder de huid zit, bovenop de spieren. Daardoor is het snel zichtbaar en dat maakt buikvet niet bepaald geliefd.

Er zijn diverse oorzaken van buikvet. Genetische aanleg speelt een rol. Hier kan je dus niks aan doen. Maar dit wordt ook weleens een stressbuikje genoemd.

Door chronische stress wordt er extra cortisol aangemaakt. Daardoor wordt er extra vet richting de buikstreek gestuurd. Aan stress, hoe moeilijk ook, kan je wel iets doen.

Dat geldt ook voor de andere oorzaken van buikvet. Deze hebben namelijk bijna allemaal met ongezonde voeding te maken. Nu ga je zeker niet al je buikvet verliezen in 2 weken. Maar met de juiste middelen ga je wel een eind komen.

Stap 1: je voeding

Gezonde maaltijd

Er zijn allerlei hulpmiddelen om ervoor te zorgen dat een groot deel van je buikvet weg gaat in 14 dagen. Maar het allerbelangrijkste is dat je je voeding aanpast.

Niet dat je voeding slecht is, dat weet jij het beste, maar het kan altijd iets beter. Bovendien zijn er diverse voedingsmiddelen die als goede fatburners kunnen dienen. Denk aan een grapefruit, andijvie en zoete aardappels.

Dit zijn geen essentiële producten die je moet eten. Het enige écht essentiële is dat je gezond eet. Geen ongezonde vetten en niet te veel koolhydraten en suikers.

Dat wil zeggen dat je het volgende even moet laten staan:

  • Varkensvlees
  • Snoep
  • Chips
  • Alcohol
  • Toetjes

De lijst is nog langer, maar met deze 5 ben je al een heel eind.

Stap 2: sporten

sportief crosstrainer

Niet alleen tijdens de twee weken dat je fanatiek de strijd aangaat met je buikvet, maar ook daarbuiten, is sporten erg gezond.

Tijdens het sporten verbrand je calorieën, en dat is de truc als het gaat om afvallen. Er zijn specifieke trainingen waarbij je je richt op vetverbranding.

Een HIIT training is loodzwaar, maar zeer effectief. Het nadeel als je nooit sport, is dat je dan geen HIIT training kunt doen. Dat is niet verstandig.

In plaats daarvan kan je drie keer per week een training doen op een crosstrainer, loopband of hometrainer. Of gewoon lekker buiten sporten. Hardlopen of fietsen is effectief voor vetverbranding.

Stap 3: hulpmiddelen

Eetlustremmers dieetpillen

Je buikvet weg in 2 weken is geen simpele opdracht. 2 weken zijn zo voorbij, en vooraf kan je, niet onterecht, bang zijn dat het allemaal niks gaat uitrichten.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen, in de vorm van afslankproducten. Een voorbeeld zijn afslankpillen.

Het is wel van belang dat je goede afslankpillen koopt. Als je dat doet, zijn de pillen compleet onschuldig. Je moet ze zeker niet zien als wondermiddelen waarmee je tientallen kilo’s en al je buikvet gaat verliezen.

Afslankpillen moet je echt zien als hulpmiddel. Je verbrandt er iets meer vet door. En een goede fatburner zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel houdt, waardoor je minder eet.

Afslankpillen zijn geen maaltijdvervangers. Het is een wezenlijk ander product dan een afslankshake.

De combinatie van meer sporten, een goed dieet en afslankpillen gaat zeker bijdragen aan het verbranden van je buikvet. Maar nogmaals, verwacht geen wonderen.

Stap 4: een goede mindset

Yoga

Dit is nu stap 4, maar kan net zo goed stap 1 zijn. En als het goed is, heb je deze stap al grotendeels genomen voordat je dit artikel ging lezen.

De beslissing om iets aan je buikvet te doen, is een zware, maar goede stap geweest. Houd vertrouwen in jezelf. Velen zijn je voorgegaan. Misschien wordt het werk van de lange adem, maar dat heb je er graag voor over. 

Eventueel kan je gaan mediteren of aan yoga doen. Hier krijg je een opgeruimde geest van. En vraag steun aan mensen om je heen. Je partner, familie of vrienden. Laat ze weten waar je mee bezig bent.

Op moeilijke momenten kunnen zij je erdoorheen slepen.

Wat je vooral niet moet doen

Als je op internet gaat zoeken naar manieren om af te vallen, word je overspoeld door informatie. Dat is op zich nog niet zo erg, want je gaat zeker bruikbare informatie vinden.

Het vervelende is echter dat er een hoop loze beloftes worden gedaan. Op meerdere vlakken. Daarom moet je kritisch zijn bij deze zaken.

Crashdieet

crash dieet

Een crashdieet is een extreem dieet waarbij je in korte tijd veel minder calorieën eet dan je lichaam nodig hebt. Dat gaat om belachelijk lage hoeveelheden, in sommige gevallen slechts 500 calorieën per dag.

Ter vergelijking, dat is één normale avondmaaltijd. En nog een gezonde ook.

Een crashdieet werkt. Op korte termijn! Je hoeft geen genie te zijn om uit te rekenen dat je door veel minder calorieën in te nemen af gaat vallen. Het probleem van een crashdieet zit hem in de periode daarna.

De kans dat de kilo’s er net zo hard weer aanvliegen is erg groot. Bovendien verlies je tijdens een crashdieet spierkracht en mis je allerlei voedingsstoffen.

Doe dit daarom niet. Als je langzamer afvalt, heb je op de lange termijn veel meer kans op succes.

Illegale afslankpillen

Afslankpillen zijn sowieso een lastige, omdat ook de beste afslankpillen je beloftes doen die niet echt realistisch zijn.

Tientallen kilo’s ga je nu eenmaal niet verliezen met alleen de pillen. Het kan wel, maar dan in meerdere jaren gecombineerd met een gezond dieet en sportschema.

Ga in ieder geval nooit illegale afslankpillen gebruiken. Afslankpillen moeten een keurmerk hebben. Dat houdt in dat ze veilig zijn om te gebruiken.

Op internet kan je best makkelijk aan illegale afslankpillen komen. Daar kan je zeker van afvallen. Maar er zitten verboden stoffen in, die serieus gevaarlijk zijn voor je gezondheid.

Voorbeelden zijn sibutramine, efedrine en clenbuterol. In het slechtste geval kan je er dood aan gaan. Dus gewoon niet doen!

Extreem gaan sporten

Sporten is bijna altijd goed, maar kijk wel een beetje uit. Zeker in het begin, als je nog niet echt veel conditie hebt.

Je voelt het niet altijd, maar je lijf kan het zwaar hebben met de trainingen die je doet. Je zal af en toe op de rem moeten staan. Dat is moeilijk, zeker als de weegschaal je steeds weer wat blijer maakt.

Als je toch veel wilt sporten, zorg dan voor minstens 1 rustdag per week, het liefst 2. Ga op die dagen een stukje wandelen of rustig fietsen.

Zo blijf je toch lekker bezig, herstelt je lijf en als klap op de vuurpijl moet je vetverbranding ook nog aan het werk.

Conclusie: wat moet je dan wel doen?

Vooral niet bij de pakken neer gaan zitten. Je buikvet gaat niet weg in 2 weken, maar je kunt wel mooie resultaten behalen.

Zorg voor gezonde voeding, voldoende sporten en eventueel het gebruik van een afslankpil.

Je buikvet hoeft gelukkig niet weg in 14 dagen. Zie deze twee weken als het begin van een mooi proces. Behalve dat je buikvet gaat verdwijnen, ga je je veel fitter en gezonder voelen.

En wees niet te streng voor jezelf. Misschien is je buikvet wel in tientallen jaren opgebouwd, dan is het logisch dat het niet zomaar weg is.

Positief blijven is de truc. En je mag af en toe best eens zondigen. Op een verjaardag kan je gerust een gebakje nemen. Vier verjaardagen in een week zijn dan weer wat te veel van het goede.