Top 5 beste caseïne eiwitshakes uit de test

Ben jij op zoek naar een lekkere eiwitshake met caseïne? Caseïne shakes zijn erg populair onder sporters. Daarom kun je online enorm veel proteïne shakes vinden met caseïne eiwitten.

Dat grote aanbod aan caseïne eiwit shakes kan een beetje overweldigend zijn. Want hoe weet je nu welke shake goed is?

Om die reden heb ik dit artikel geschreven. Hier lees je alles over de top 5 caseïne shakes van dit moment. Verder leg ik uit wat caseïne shakes zijn en hoe je het gebruikt. Ook vertel ik meer over de voordelen van de caseïne eiwitten.

Dankzij dit artikel kun jij een caseïne shake kopen die gegarandeerd van goede kwaliteit is!

De beste caseïne eiwit shakes: Top 5

Er is uitgebreid onderzoek gedaan om tot de beste caseïne eiwit shakes te komen. Allereerst heb ik de reviews van andere sporters gelezen. Ook heb ik online gekeken naar de populariteit en beoordeling van de caseïne shakes.

Op die manier ben ik uiteindelijk uitgekomen op de onderstaande 5 caseïne eiwit shakes.

1. Micellar Casein – Power Supplements

Power Supplements Micellar Casein

De caseïne eiwit shake van Power Supplements is ook een favoriet bij veel sporters. Vooral onder krachtsporters is deze caseïne shake erg populair.

Dit komt allereerst doordat de caseïne eiwitten makkelijk oplosbaar zijn. Daardoor kun je dit supplement tijdens het fitnessen makkelijk meenemen in je shakebeker. Er zullen namelijk geen vervelende stukjes in je beker achterblijven.

Verder wordt ook de prijs-kwaliteit verhouding gezien als een groot voordeel. In verhouding met veel andere merken kost deze caseïne shake namelijk veel minder. De kwaliteit is echter gelijk, of in sommige gevallen zelfs beter.
2. Biologisch Caseïne Eiwitpoeder – Ekopura

ekopura caseine eiwitpoeder

Deze biologische caseïne eiwit shake van Ekopura verdient ook een plek in deze lijst. Dit komt vooral door de manier waarop de bestanddelen van deze caseïne shakes worden gemaakt.

Het supplement wordt namelijk duurzaam gemaakt, zonder kleur- en smaakstoffen. Ook zitten er geen suikers in het product.

Gebruikers zijn verder ook te spreken over de smaak van dit supplement. De romige volle smaak bevalt de meeste sporters heel erg. Ook bevat het product geen chemische nasmaak, wat sommige shakes wel hebben.
3. 100% Casein – Optimum Nutrition

Optimum Nutrition caseine eiwitpoeder

Optimum Nutrition heeft ook een zeer populaire caseïne shake op de markt gebracht. Dit product wordt door honderden gebruikers als zeer goed beoordeeld.

Dit is allereerst te danken aan de geoptimaliseerde samenstelling van het product. Naast de 100% caseïne bevat dit supplement namelijk ook BCAA en Glutamine. Beide bestanddelen dragen bij aan een betere workout en een sneller spierherstel.

Ook bevat deze caseïne eiwit shake weinig suikers en vetten. Daardoor kun je deze shake goed gebruiken tijdens het afvallen. Per dosering krijg je namelijk slechts 116 calorieën binnen, maar wel 24 gram aan eiwitten.
4. Dieet Pro – Nutri Dynamics

dieetpro

De Dieet Pro caseïne shake is speciaal gemaakt voor mensen die willen afvallen. Niet voor niets zijn sporters erg blij met dit product. De caseïne eiwitten van dit supplement hebben namelijk al heel wat kilo’s doen verdwijnen.

Ook is in de reviews terug te lezen dat de smaak van deze eiwitshake erg goed is. Zo gebruiken veel sporters het bijvoorbeeld als smaakmaker in hun kwark.

Verder helpt de caseïne shake van Nutri Dynamics bij het onderdrukken van je hongergevoel. Dat maakt het dus nog makkelijker om niet te gaan snoepen tijdens het afvallen.
5. Smart Protein – Body and Fit (combinatie met Whey)

Smart Protein Body Fit

De Smart Protein caseïne eiwitten van Body and Fit is enorm populair. Niet voor niets zijn er letterlijk duizenden online reviews te vinden over dit product. Vrijwel al deze reviews zijn positief.

Het product is allereerst een eiwitshake met een goede smaak. Met een assortiment van meer dan tien verschillende smaken is er daarnaast genoeg keus.

Ook het feit dat deze caseïne (in combinatie met whey) shake bijna geen suikers bevat wordt gezien als voordeel. Hierdoor ligt het aantal koolhydraten in deze shake namelijk lager dan veel andere merken.

Tenslotte zijn de vitaminen en mineralen die in de shake zitten ook een fantastische toevoeging.
Wat is Caseïne? Uitleg en toepassingen

Caseïne is een dierlijk eiwit dat bijvoorbeeld voorkomt in melk en andere zuivelproducten. Caseïne wordt gezien als één van de beste soorten eiwit. Dit komt vooral doordat het volledig natuurlijk is.

Ook zijn caseïne eiwitten minder snel verteerd dan bijvoorbeeld whey proteïne. Daarom zul je de hele dag profijt hebben van de caseïne eiwit shake. Dit effect wordt nog meer versterkt als je de shake ’s ochtends neemt.

Caseïne wordt tenslotte gezien als een van de beste supplementen voor je spierherstel. Ook je spiergroei en spierbehoud worden flink verbeterd met caseïne.

Hoe moet ik caseïne eiwitten gebruiken?

eiwit shake

Het gebruiken van Caseïne eiwitten is eigenlijk erg makkelijk. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen gebruik je het supplement als caseïne shake. Dat betekent dat je een schepje caseïne poeder vermengt met water of melk.

Na het vermengen kun je de caseïne shake voor, tijdens of na het sporten opdrinken.

Je kunt caseïne echter ook op andere manieren innemen. Zo kun je het supplement vermengen met je kwark. Dit is bijvoorbeeld een goed idee als je niet houdt van de zure smaak van kwark.

Als je caseïne poeder met een smaakje koopt, kun je een zoete yoghurt/kwark voor jezelf maken. Erg smaakvol!

In principe gebruik je de caseïne shakes elke dag. De meeste sporters gebruiken dagelijks één of twee caseïne eiwit shakes.

Of je dit voor of na het sporten doet maakt eigenlijk niet uit. De eiwitten worden namelijk over de hele dag heen door je lichaam verbrandt.

Wat zijn de voordelen van caseïne shakes?

Spierkracht springtouw

Caseïne shakes zijn voor elke krachtsporter een geschikt supplement om te nemen. De verschillende bestanddelen van het supplement helpen namelijk met het bevorderen van je sportprestaties.

Verder kun je ook als cardiosporter voordelen halen uit caseïne shakes. Het is namelijk een eiwit shake die je nachtrust en herstel verbetert.

Dit komt vooral doordat de eiwitten erg vullend zijn en langzaam worden verbrand. Zo ga je in de avond dus niet met een hongerig gevoel naar bed.

Als eiwitshake voor het slapen kun je dus het beste caseïne shakes gebruiken. Let hierbij wel op dat er geen suikers in de shake zitten. Dat werkt namelijk averechts voor een goede nachtrust.

Je zult je wellicht afvragen of er ook nadelen zitten aan caseïne, maar die zijn er eigenlijk niet.

Alleen in hele specifieke gevallen raad ik af om caseïne te gebruiken. Dat geldt bijvoorbeeld als je een melkallergie hebt, omdat caseïne een melkeiwit is.

Afvallen met een caseïne eiwit shake

Caseïne eiwit shakes zijn erg goed te gebruiken tijdens het diëten. Helemaal als er geen toegevoegde suikers in je supplement zitten.

De beste eiwitpoeders bevatten geen suikers, zodat je ze kunt gebruiken tijdens het afvallen.

Door elke dag een eiwitshake met caseïne te nemen kun je je hongergevoel verminderen. Daardoor heb je minder zin om te snoepen en val je sneller af. Als je erbij gaat sporten zul je de overbodige kilo’s helemaal snel kwijt zijn!

Spiermassa opbouwen met caseïne shakes

spieropbouw

Krachtsporters gebruiken al jaren eiwitshakes en andere proteïnerijke supplementen. Ook caseïne is enorm populair onder bodybuilders en andere krachtsporters.

Caseïne is namelijk een supplement waarmee je spiermassa beter wordt behouden. Ook groeien je spieren sneller dankzij het product. Het is dus niet zo gek dat veel krachtsporters enorm positief zijn over caseïne.

Door elke dag een shake te nemen kun je je spieren dagelijks ondersteunen. Het verbeterde herstel zul je na enkele dagen al merken. Na enkele weken zul je ook in je spiergroei de eerste grote verschillen gaan zien.

Om die redenen raad ik elke krachtsporter aan om caseïne eiwit shakes te gaan gebruiken.

Ziekteherstel met caseïne eiwitten

Mensen die langdurig ziek zijn, of zijn geweest, kunnen caseïne eiwitten gebruiken tijdens hun herstel. Dit is omdat caseïne eiwitten je slaap bevorderen en je spieren positief beïnvloeden.

Soms ben je niet in staat om door je ziekte veel te eten. In dat geval is een supplement met veel eiwitten een goede oplossing. Daardoor kun je met een relatief kleine ‘maaltijd’ genoeg eiwitten binnenkrijgen.

Zodra je na je ziekte weer gaat sporten kun je de eiwitten gewoon blijven nemen. Op die manier ben je zo weer op je oude sportieve niveau!
Veelgestelde vragen

Is caseïne naast vegetarisch ook veganistisch?

Nee, caseïne is namelijk een melkeiwit. Omdat melk een dierlijk product is mogen veganisten geen caseïne eiwit shakes gebruiken.

Zijn er alternatieve eiwitbronnen voor caseïne?

Je zou in plaats van caseïne eiwitten ook andere soorten eiwit kunnen nemen. Als je bijvoorbeeld geen melkproducten wilt gebruiken, kun je kiezen voor plantaardige eiwitshakes. Ook kun je whey eiwitten gebruiken.