De beste kleine compacte hometrainers van 2024 vergeleken

Zou jij ook graag thuis kunnen sporten op je eigen hometrainer, maar heb je niet zoveel ruimte ter beschikking?

Geen nood, de compacte hometrainers zijn namelijk ook al uitgevonden. Sterker nog: er zijn al een heel aantal van dat soort toestellen op de markt. Daardoor is kiezen niet altijd even makkelijk.

Waar moet je allemaal op letten? In dit artikel kom je alles te weten over het kopen van een compacte hometrainer fiets. Daarnaast werpen we een blik op de top 3 kleine hometrainers uit de test.

Top 3 kleine compacte hometrainers

Zoals gezegd, zal ik je mijn top 3 compacte hometrainers meegeven. Weet wel dat mijn voorkeuren niet noodzakelijk gelijklopen met die van jou. Ieder zijn keuze is anders, doe daarom steeds je eigen onderzoek.

Dit toplijstje weerspiegelt mijn persoonlijke reflectie omtrent de toestellen. Laten we maar snel even kijken.

1. Kettler Ride 100 Hometrainer

Kettler Ride 100 Hometrainer

Het eerste toestel op mijn lijstje is er een van het merk Kettler.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen – hoe groot is deze hometrainer dan? De afmetingen van het toestel zijn 90 x 54 x 136 cm.

Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet zo heel compact, maar wanneer je het gaat vergelijken met andere hometrainers, dan zul je zien dat hij toch tot de kleinere groep behoort.

Het grote voordeel van deze compacte Kettler hometrainer is volgens mij zijn lage instap. Dat betekent dat je je been niet te hoog hoeft te tillen om erop te stappen.

Dit heeft als groot voordeel dat de hometrainer gebruikt kan worden door een breed publiek. Zowel jongeren als ouderen zullen ervan kunnen genieten.

Ook wat de algemene kwaliteit betreft, zou je met deze Kettler Ride 100 goed moeten zitten.

Hij is gemaakt van stevige materialen en hij heeft een maximaal belastbaar gewicht van 130 kilogram. Dus ook ideaal als fitnesstoestel om af te slanken.

Deze kleine hometrainer is voorzien van een draaiknop, waarmee je de weerstand kunt instellen volgens jouw niveau. Daarvoor zijn 8 verschillende weerstandsniveaus ingebouwd.

Begin je nog maar pas, dan is een weerstand op niveau 2 of 3 misschien al voldoende, maar na verloop van tijd kan je zeker richting stand 5 of zelfs verder gaan.

Daarnaast is het toestel ook nog voorzien van een klein display, waarmee je jouw trainingsvoortgang kunt bijhouden.

Dit is zeker geen gesofisticeerde computer, maar het is wel handig dat je bijvoorbeeld kunt zien hoeveel afstand je al hebt afgelegd en op welke tijdsduur je dat hebt gedaan.

Tot slot moet ik meegeven dat deze hometrainer door veel mensen als comfortabel wordt beschouwd, zeker in zijn prijsklasse. Qua prijs-kwaliteit is het een fantastische keuze!
VirtuFit iConsole Hometrainer

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer

De volgende hometrainer op het lijstje ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje speciaal uit, maar “never judge a book by its cover”. Het mag dan wel niet de hometrainer zijn met het knapste design, compact is hij zeker wel.

Het toestel is normaal gezien 85 x 46 x 117 cm groot, maar het voordeel is dat je deze hometrainer zelfs kunt inklappen na gebruik. Ingeklapt neemt hij nog veel minder ruimte in beslag, namelijk 49,5 x 46 x 131,5 cm.

Nog een ander heel groot voordeel is zijn lichte gewicht. Deze hometrainer weegt slechts 15,18 kilogram volgens de specificaties. Daardoor is het erg eenvoudig om het toestel op te bergen na gebruik.

Je zou dan misschien kunnen denken dat deze hometrainer niet voor iedereen even geschikt is. Uiteraard is dat zo, maar toch zijn er heel veel mensen die er met een gerust hart gebruik van zullen kunnen maken.

Deze inklapbare compacte hometrainer is namelijk belastbaar tot 110 kilogram. Dat is best aardig wat voor een apparaat met een eigen gewicht van rond de 15 kilo.

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is het merk van dit toestel. VirtuFit staat al veel langer bekend om zijn fitnesstoestellen voor thuis. Ze leveren steeds mooie producten aan, tegen een schappelijke prijs.

Doordat deze hometrainer zo weinig weegt en zo compact is, komt hij eveneens met een zeer scherpe prijs. Je moet maar even een kijkje nemen op de aankooppagina, want de prijs kan nog weleens wisselen. Je weet nooit of hij in de aanbieding staat.

Tot slot moet ik nog vermelden dat deze hometrainer best nog wel wat mogelijkheden heeft. Er zit een handmatig verstelbare weerstand op, met 8 verschillende niveaus.

Bovendien is het toestel zelfs in zekere mate compatibel met een smartphone of tablet.

Interactieve trainingen zullen niet lukken, daarvoor heb je echt een toestel nodig uit de duurdere categorie. Wel kan je allerlei trainingsgegevens bijhouden en zelfs delen met je vrienden.

Voor meer info verwijs ik je door naar de handleiding.
VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

VirtuFit HTR 1.0 Hometrainer

De laatste compacte hometrainer is er eveneens een van het merk VirtuFit. Deze keer geen opvouwbaar model, maar wel gewoon een stevige kleine hometrainer voor een interessante prijs.

De VirtuFit HTR 1.0 wordt vaak gezien als een van de instap-toestellen van dit merk. Heel veel spektakel hoef je dus niet te verwachten, maar het toestel doet wel gewoon wat het moet doen.

Deze hometrainer is 110 x 58 x 132 cm groot en weegt 22,6 kilogram. Daarmee heeft hij een belastbaar gewicht tot 120 kilogram.

De hometrainer is op zo’n manier gebouwd, dat hij erg stevig op de grond staat, zeker voor een fitnesstoestel uit deze prijscategorie. Zo zit er bijvoorbeeld aan de achterkant een brede stabilisator verwerkt.

VirtuFit heeft ook duidelijk aandacht besteed aan het comfort van de sporter. Zo heb ik op zijn minst het gevoel dat ik een comfortabele houding kan aannemen tijdens het sporten.

Nog een handige toevoeging is de bidonhouder. Zo kun je je water of een andere sportdrank lekker dicht bij de hand te houden en hoef je de training niet te onderbreken voor een drinkpauze.

Net als de twee andere toestellen die ik op dit lijstje heb besproken, is deze VirtuFit HTR 1.0 voorzien van 8 weerstandsniveaus.

Ook deze kun je aanpassen door middel van een handmatige knop. Dat is nu eenmaal de gangbare manier van werken in deze prijsklasse en ik moet zeggen dat het mij persoonlijk niet stoort.

Tot slot is deze hometrainer ook nog eens voorzien van een klein display en zitten er zelfs hartslagsensoren in de handgrepen.

Dat vind ik persoonlijk een grote toevoeging, maar deze sensoren hebben niet voor iedereen een meerwaarde. Je hoeft ze niet te gebruiken als je dat liever niet wil.

Ik raad je zeker aan om deze compacte VirtuFit hometrainer, of een van de andere toestellen, even te bekijken op de aankooppagina.

Zo kun je meteen een lijst krijgen met de uitgebreide specificaties, zodat je weet of de toestellen ook voldoen aan jouw noden en wensen.
Voor wie is een compacte hometrainer geschikt?

Wil je graag thuis kunnen fietsen, net als op de hometrainer in de sportschool? Misschien is een compacte hometrainer dan iets voor jou, of toch niet?

Er is wel een belangrijke keerzijde waarmee je rekening moet houden. Fitnesstoestellen in een sportschool zijn over het algemeen zeer groot.

Op zich verhoogt dat het comfort van de gebruiker, maar dat is niet de enige reden. In een groter toestel is het nu eenmaal makkelijker om meer functies te verwerken.

Indien je dus graag wil trainen zoals in de sportschool, dan zal je op zoek moeten gaan naar een uitgebreider apparaat, met veel meer functies.

Deze toestellen zijn nu eenmaal een stuk groter en vooral een stuk duurder. Draait het bij jou echter enkel en alleen om het indoor fietsen? Dan is een compacte hometrainer zeker een goede keuze.

Je kunt er zowel rustig als intensief op trainen, door middel van de veelal manueel aanpasbare weerstand.

Iets minder luxe en comfort dus, maar de toestellen nemen wel veel minder ruimte in beslag. Sommige compacte hometrainers zijn zelfs opvouwbaar, waardoor je ze ook nog eens compact kunt opbergen na gebruik.

Mocht je niet alleen willen fietsen, dan zou je ook een kijkje kunnen nemen naar andere compacte fitnessapparaten.

Denk bijvoorbeeld aan een compacte crosstrainer, een compacte loopband, of zelfs een compacte roeitrainer – allemaal toestellen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die thuis niet zo veel plaats over hebben. Handig toch?

Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel al wat meer informatie hebt omtrent compacte hometrainers. Nu is het aan jou zijn om een goed en kwalitatief toestel uit te kiezen.

Doe zeker voldoende onderzoek voor je je bestelling plaatst. Let daarbij bijvoorbeeld op maximaal gebruikersgewicht en de maximale gebruikerslengte, maar ook vooral op de functies waarover de kleine hometrainer al dan niet beschikt.

Op die manier vermijd je dat je nadien moet denken: “Oh, een bidonhouder was wel leuk geweest, jammer dat die er niet op zit”.

Veel succes alvast met je verdere zoektocht en heel veel plezier met je nieuwe apparaat!

Plaats een reactie