Compacte roeitrainers: Onze 3 favorieten van 2024

Een compacte roeitrainer is heel efficiënt om in huis te hebben. Met zo’n toestel kun je verschillende spiergroepen trainen op hetzelfde moment. Er zijn alleen zoveel roeimachines op de markt, dat het moeilijk is er eentje te kiezen.

Daarom hebben we dit artikel voor je opgesteld. We hebben een top 3 gemaakt van onze favoriete compacte roeitrainers.

Ook hebben we onderaan nog een handige koopgids toegevoegd, zodat je weet waarop je moet letten bij het kopen van zo’n klein roeitoestel.

Lees daarom zeker door tot aan het einde. Veel leesplezier!

Compacte roeimachines vergeleken – Top 3

Er zijn heel wat compacte roeitrainers op de markt. Het enige wat het lastig maakt, is dat alle toestellen verschillende afmetingen hebben. Er bestaat niet zoiets als een roeitrainer maat small.

Wij hebben 3 roeitrainers geselecteerd, waarvan we overtuigd zijn dat ze beperkt zijn in grootte zonder in te leveren op kwaliteit. Je moet wel kijken of jij er voldoende plaats voor hebt.

Laten we maar snel eens kijken.

1. Tunturi Competence R20 Roeitrainer

Tunturi Competence R20 Roeimachine magnetisch

Tunturi heeft in onze toplijstjes al vaker een eerste plaats veroverd. Ook wanneer we kijken naar compacte roeimachines, is deze Tunturi roeitrainer een van onze favorieten.

Het toestel heeft afmetingen van 209 x 54 x 80 cm volgens de aankooppagina. Het grote voordeel van deze Tunturi Competence is bovendien dat je hem ook kunt inklappen.

Ingeklapt neemt het apparaat nog maar 155 x 54 x 80 cm aan ruimte in. Een aardig stukje plaats dat je kunt besparen dus, terwijl je hem niet gebruikt.

Uiteraard is compactheid niet zijn enige troef, want daarmee kom je niet op de eerste plaats terecht. Vergeleken met andere compacte roeitrainers, heeft deze volgens ons best wel veel mogelijkheden en functies. Laten we er enkele kort bespreken.

De weerstand van deze Tunturi Competence kan worden ingesteld door middel van een handige draaiknop. Dat is misschien niet het meest moderne systeem, maar het is wel heel makkelijk te gebruiken. Je wisselt zo makkelijk tussen de 8 verschillende weerstandsniveaus.

Het toestel is tevens voorzien van een handig display. Daarop kan je de belangrijkste trainingsgegevens terugvinden, zoals de duur van jouw training, een inschatting van het aantal calorieën dat je hebt verbrand, het aantal roeislagen per minuut en nog veel meer.

Op die manier kun je jouw eigen voortgang goed opvolgen en zie je hoe je bezig bent.

Daarnaast ziet ook de algemene kwaliteit van deze compacte Tunturi Roeitrainer er heel goed uit.

Het apparaat zelf weegt dan ook maar liefst 32 kilogram. Daarmee zou het geschikt moeten zijn voor personen met een lichaamsgewicht tot 135 kilogram.

Wat het design betreft ben ik niet zozeer onder de indruk. Natuurlijk koop je een fitnesstoestel niet bepaald om mooi te zijn, maar in dit geval is het wel heel erg sober.
2. VirtuFit Row 1.0 Roeitrainer

VirtuFit Row 1.0 Compacte roeitrainer

Het tweede toestel op onze lijst, en waarschijnlijk ook meteen het goedkoopste, is deze VirtuFit Row 1.0 compacte roeimachine.

Met zijn afmetingen van slechts 173 x 53 x 40 cm, is het zeker een van de meest compacte toestellen op de markt. En dan moet je nog weten dat hij ingeklapt zelfs maar 95 x 40 x 101 cm aan ruimte inneemt.

Bovendien is het toestel echt een lichtgewicht, waardoor je het ook nog eens makkelijk kunt verplaatsen. Deze VirtuFit Row weegt namelijk niet meer dan 13,3 kilogram.

Daarmee is hij ook nog eens geschikt voor personen tot 115 kilogram. Wel ben ik ervan overtuigd dat sommige toestellen die wat zwaarder zijn, ook steviger op de grond zullen staan. Als je echter specifiek op zoek gaat naar een compacte roeimachine, dan kan dit zeker en vast meetellen.

Ook bij dit toestel kun je zelf de weerstand instellen door middel van een knop. In dit geval is het toestel voorzien van 4 verschillende niveaus.

Dat is een stuk minder dan de Tunturi Competence, maar voor die prijs vind ik het nog steeds mooi.

Daarnaast is deze roeitrainer uiteraard ook nog voorzien van een standaard display. Opnieuw zie je daar enkele van de belangrijkste trainingsgegevens op, maar verder is er niet zo heel veel speciaals aan.

Ik moet verder wel toegeven dat ik een grotere fan ben van het design van deze roeitrainer dan van het Tunturi toestel. Door de gekleurde accenten ziet deze roeitrainer er toch net een beetje leuker uit, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Sommigen vinden het net wat minder, terwijl anderen er laaiend enthousiast over zijn. Maar nog eens, je koopt een roeitrainer niet bepaald om mooi te zijn.

Ik raad je in ieder geval aan om de uitgebreide specificaties van dit apparaat even te controleren op de aankooppagina. Zo is het duidelijk wat je krijgt voor je geld.
3. VirtuFit Row 450 Roeitrainer

VirtuFit Row 450 inklapbare roeitrainer

Hetzelfde merk, hetzelfde type, maar een ander toestel. VirtuFit staat met zijn Row toestellen nog een tweede keer in onze toplijst, namelijk met de compacte VirtuFit Row 450 roeitrainer.

Wat zijn grootte betreft, behoort hij vast en zeker in dit lijstje thuis. Uitgestald neemt het toestel 175 x 51.5 x 50 cm ruimte in beslag.

Wanneer je hem inklapt, is de roeitrainer nog een stuk compacter. De afmetingen zijn in dat laatste geval maar 70 x 51.5 x 120 cm. Ideaal toch?

Met een eigen gewicht van 25 kilogram en een belastbaar gewicht tot 130 kilogram, is deze compacte roeitrainer geschikt voor veel mensen.

Wat hem nog geschikter maakt, is het feit dat deze roeitrainer erg eenvoudig te gebruiken is. Net als de andere toestellen, maakt ook dit apparaat gebruik van een zogenaamde weerstandsknop.

Van alle apparaten die we hier besproken hebben, beschikt deze VirtuFit Row 450 wel over de meeste weerstandsniveaus: 10 in totaal. Dat betekent dat je jouw training echt makkelijk kunt aanpassen aan jouw trainingsniveau.

Wat ik zelf zo leuk vind aan dit apparaat, is de houding die je erop kunt aannemen.

Of het nu puur geluk is dat het apparaat mooi afgesteld staat op mijn lichaam, of dat altijd zo is, dat kan ik niet zeggen. Wel weet ik dat ik het erg fijn vond om deze Row 450 uit te proberen.

Ook goed om te weten, is dat dit toestel gemaakt is van stevige materialen. Daardoor zou het apparaat extra lang moeten kunnen meegaan.

VirtuFit is trouwens geen merk dat aan zijn proefstuk toe is. Hun assortiment blijft maar groeien en ze bieden verschillende producten aan in zeer diverse categorieën.

Mocht je dus naast een compacte roeitrainer nog zoeken naar een compacte loopband, een compacte crosstrainer, of een compacte hometrainer, dan kun je zeker ook even een kijkje nemen bij VirtuFit.
Waar moet je op letten bij het kopen van een compacte roeitrainer?

Nu je al een idee hebt welke compacte roeimachines er zoal op de markt zijn, moeten we misschien even kijken naar de belangrijkste aandachtspunten.

Ten eerste ben jij diegene die op zoek is naar een roeimachine. Daarmee wil ik zeggen dat ik persoonlijk een toestel nog zo goed kan vinden, jij bent diegene die het goed moet vinden.

Doe daarom altijd je eigen onderzoek voor je een toestel effectief aanschaft. Zorg ervoor dat je goed weet wat je koopt en kijk steeds naar de specificaties en de afmetingen op de aankooppagina.

Je weet nooit of er een foutje in het artikel is geslopen. Verder zijn er nog enkele zaken waarop je zeker kunt letten bij het kopen van een compacte roeimachine.

Afmetingen zeggen niet alles…

Het lijkt heel logisch dat je bij het kopen van een compacte roeitrainer rekening houdt met de afmetingen. Uiteraard is dat ook zo, maar het is belangrijk om te weten dat afmetingen niet alles zeggen.

Sommige mensen zien bijvoorbeeld dat het toestel 2 meter lang is. In dat geval heb je uiteraard 2 meter ruimte nodig, maar er is ook nog wat plaats nodig om op en af te stappen.

Hetzelfde geldt zeker ook voor de hoogte. Om het apparaat op te bergen, kan je zeker een hoekje zoeken dat precies groot genoeg is. Wanneer je het echter wil gebruiken, maakt het niet zoveel uit of het toestel nou 40 of 70 centimeter hoog is.

Het concept van een roeitrainer is namelijk dat jij er moet gaan opzitten, en jij wilt uiteraard niet met je hoofd tegen een berg dozen aan zitten.

Het is dus zeker goed om naar de afmetingen te kijken en het is noodzakelijk om thuis eens uit te meten of je effectief plaats hebt voor het apparaat.

Denk er echter even over na en probeer je echt voor te stellen dat je in die ruimte zit te roeien. Is er dan nog voldoende ruimte? Dan zit je vast goed!

Zorg dat je het toestel makkelijk kunt opbergen

Compacte roeitrainer opbergen

Een compacte roeitrainer vinden is een zaak, maar zorg er voor dat je het toestel makkelijk kunt opbergen.

Op het moment dat je de compacte roeimachine gebruikt, maakt het namelijk niet uit dat het in het midden van de woonkamer staat. Aangezien je erop zit te sporten, kan je er toch niet echt over struikelen.

Zodra je stopt met trainen, moet je echter wel een andere plaats zoeken om het toestel te stallen. Bij sommige mensen is dat in een bergruimte, bij anderen in een ingemaakte kast, of zelfs gewoon achter de bank.

Alles is oké, zolang hij er maar in past en zolang je hem daar krijgt natuurlijk.

Een van de zaken waarmee ik zeker rekening zou houden, is zijn gewicht. Een toestel van 20 kilogram kun je veel makkelijker verplaatsen dan een apparaat van 40 kilogram.

Een andere belangrijke component, zijn de eventuele transportwielen eronder. Indien jouw roeitrainer voorzien is van deze wielen, kan je hem makkelijk tot aan zijn opbergplaats rijden.

Als een toestel ze niet heeft, dan moet je het echt dragen tot aan zijn vaste plaats. Slepen zou ook kunnen, maar dat is niet goed voor zowel je toestel, als voor de vloerbekleding.

Het laatste zou ik dus in ieder geval afraden.

Zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding

Het lijkt heel evident, maar ik kan het niet genoeg benadrukken. Koop niet het eerste het beste toestel, maar ga echt op zoek naar de beste compacte roeimachine wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding.

Het heeft geen zin om meer te betalen voor een toestel met minder functies, in het geval dat de algemene kwaliteit van de toestellen gelijk is.

Uiteraard kan je soms een voorkeur hebben voor een bepaald merk, maar vergelijken is de sleutel tot succes!

Conclusie

Ik hoop dat onze top 3 compacte roeimachines je een stapje verder op weg kan helpen in jouw zoektocht. Nog een laatste tip die ik je wil geven is om te kiezen voor een roeitrainer die inklapbaar is.

Bekijk alle toestellen nog eens afzonderlijk op de aankooppagina en ga zeker eens door de uitgebreide specificaties. Een fitnesstoestel koop je niet zo één twee drie, dus maak een weloverwogen beslissing.

Zo zul je er achteraf niet zo snel spijt van krijgen. Nog heel veel succes gewenst met de zoektocht en alvast heel veel plezier met je nieuwe apparaat.

Plaats een reactie