Core trainer kopen: De beste core training apparaten

Ben jij op zoek naar een goede manier om je buikspieren te trainen? Dan heb je vast weleens gehoord van een core trainer. Deze buikspiertrainers zijn namelijk erg populair onder sporters.

Er zijn echter veel soorten core trainers te vinden. Hierdoor is het lastig om het juiste apparaat voor jouw wensen te kiezen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste core trainers per categorie. De beste soorten core trainers vind je in dit artikel. Ook lees je meer over de voordelen van het gebruik van een core training apparaat.

Zo kun jij een coretrainer kiezen die bij jouw wensen past!

De beste soorten core trainers

Er zijn dus verschillende manieren om je core te trainen. Elke core trainer heeft unieke eigenschappen die je core op een andere manier stimuleren.

Uiteindelijk helpt ieder van deze apparaten jou om je buikspieren beter te kunnen trainen.

Ab crunch machine – Train je voorste buikspieren

ab crunch machine

De meest gebruikte core trainer is de ab crunch machine. Op dit core training apparaat train je namelijk erg effectief je voorste buikspieren.

De ab crunch machine gebruik je door allereerst met je borst naar voren te komen. Hierbij is het de bedoeling om je rug tegelijkertijd te krommen. Meestal bevat de ab crunch machine een kussen om tegen je borst te drukken.

Soms kun je ook je voeten in de ab crunch machine vastzetten. Dit zorgt voor extra stabiliteit tijdens het uitvoeren van de ab crunch.

Dit core training apparaat heb je in verschillende soorten en maten. De compacte varianten van deze core trainer worden vooral door thuissporters gebruikt.

De grotere soorten ab crunch machines vind je vooral in sportscholen. Vaak vind je de ab crunch machine naast andere buikspierapparaten zoals de power tower.

Torso rotatie apparaat – Voor de buitenste buikspieren

rotary torso machine kussen

Torso rotatie apparaten zijn erg geschikte core trainers voor je buitenste buikspieren. Dit buikspierapparaat stimuleert namelijk de groei van de buitenkant van je buik.

Hierdoor krijgt je volledige buik een beter gedefinieerde vorm.

Allereerst ga je op je knieën op het kussen van het torso rotatie apparaat zitten. Daarna zet je je je borst tegen een kussen aan dat voor je is bevestigd. Hierna kun je om de beurt de linker- en rechterkant van je buik trainen.

Tijdens de oefening draai je met je onderlichaam naar links of naar rechts. Hierbij leg je de focus op het aanspannen van je buik.

Deze coretrainer vind je voornamelijk in de sportschool. Meestal gebruiken sporters de torso rotatie machine namelijk in combinatie met een ab crunch machine. Toch kun je dit fitnessapparaat ook thuis gebruiken.

Multifunctionele core trainer – Train je hele buik

multifunctionele core trainer

Met de multifunctionele core trainer kun je je hele buik effectief trainen. Dit type core training apparaat is namelijk in verschillende gebruiksstanden te zetten.

Eigenlijk is de multifunctionele core trainer dus een uitgebreide variant van de buikspierbank.

Zo kun je de leuning van deze core trainer vaak in meerdere standen verstellen. Ook kun je op deze core trainer oefeningen doen waarmee je je buitenste buikspieren traint. Hierdoor maak je je core op verschillende manieren sterker en beter zichtbaar.

De multifunctionele core trainer is vooral erg populair onder thuissporters. Omdat dit apparaat compact is, kun je deze core trainer namelijk ideaal in huis gebruiken. Ook heb je slechts één apparaat nodig om je buik te trainen.

Elektrische buikspiertrainer – Je buik trainen tijdens het werk

ems_buikspiertrainer

De elektrische buikspiertrainer, of de EMS trainer, kan je zelfs gebruiken tijdens het werken. Door elektriciteitspulsen worden je buikspieren door deze coretrainer gedurende de dag geactiveerd.

Dit core training apparaat bevestig allereerst aan je buik. Hierna kun je de elektrische buikspiertrainer aan- en uitzetten wanneer jij dat wilt.

Veel gebruikers zetten de EMS-trainer bijvoorbeeld aan tijdens het werken of thuis op de bank.

Overige core trainers

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om je core te trainen. Met deze trainingshulpjes zet jij ook een goede work-out neer en werk je ondertussen ook nog eens aan je buikspieren:

  • buikspierbankje
  • buikspierkussen
  • ab roller
  • medicijnbal/bosu bal
  • XCO trainer

Een core training apparaat gebruiken – Wat zijn de voordelen?

Het trainen van je lichaam met een core trainer is erg belangrijk. Het heeft namelijk veel voordelen voor je algehele gezondheid. Ook is het natuurlijk leuk ‘s zomers met een strakke buik op het strand te staan.

De grootste voordelen van trainen met het core training apparaat vind je hieronder.

Meer balans bij andere krachtoefeningen

sissy squat machine oefeningen

Het versterken van je core zorgt voor allereerst een betere stabiliteit tijdens andere oefeningen. Bij bijna iedere krachtoefening gebruik je je buikspieren namelijk wel een beetje.

Sterkere buikspieren zorgen er dus voor dat jij je krachttraining beter kunt doen. Zo kunt jij je lichaam bijvoorbeeld stabieler houden tijdens het bankdrukken of squatten.

Wil jij dus sterker worden in je hele lichaam? Vergeet dan niet met de basis te beginnen, namelijk je core.

Meer kracht in je rug

Je core bestaat niet alleen uit je buik. Ook je onderrug wordt gezien als een belangrijke spiergroep waardoor je lichaam in balans blijft.

Door een sterkere buik wordt het ook makkelijker om je onderrug goed te trainen. Je onderrug train je bijvoorbeeld met een roman chair, waarmee je hyperextensies doet.

Dankzij een sterkere onderrug kun je daarna ook zwaardere oefeningen zoals deadlifts beter uitvoeren. Hierdoor blijkt dat een sterke core enorm belangrijk is voor een nóg sterkere rug.

Een betere houding tijdens het werk

Ergonomische wiebelkruk

Werk jij op kantoor? Dan zorgt trainen met een core trainer ervoor dat je houding beter wordt. Hierdoor krijg je minder last van rugklachten en heb je zelfs minder last van vermoeidheidsklachten.

Omdat een sterke core je lichaam letterlijk in balans houdt, verbetert het ook je zithouding. Een goede zithouding is natuurlijk erg belangrijk. Dit geldt zeker als je een baan hebt waarbij weinig wordt bewogen.

Door een betere houding heeft je core minder moeite met je lichaam gebalanceerd te houden. Hierdoor word je minder moe na een lange dag zitten. Je algehele fitheid blijft dankzij oefeningen met een core trainer dus beter.

Werken alle core trainers even goed? Hier moet je op letten!

Zoals eerder al werd benoemd, werkt elk core training apparaat dus anders. Daardoor werkt niet elke core trainer bij iedereen even effectief. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen welke core trainer voor jou werkt.

Over het algemeen zijn de core training apparaten in de sportschool voor iedereen geschikt. Ook zijn de core trainers in de sportschool voor veruit de meeste sporters effectief. Deze apparaten gaan je dus gegarandeerd helpen bij het versterken van je core.

Sommige core trainers voor thuis werken echter niet voor iedereen. Het is dus belangrijk om op een aantal aandachtspunten te letten. Deze aandachtspunten vind je hieronder.

Wat vinden andere gebruikers?

sportschool_buikspierapparaat

De mening van andere sporters is ook erg belangrijk. Zij weten namelijk precies hoe een core trainer werkt en of het apparaat effectief is. Lees dus eerst de reviews als je een core trainer wilt kopen.

Als een core trainer weinig reviews heeft zegt dat niet dat het product slecht is. Je kunt dan op zoek gaan naar reviews bij andere aanbieders. Meestal wordt een core trainer namelijk niet slechts op één plek verkocht.

Mijn conclusie over het core training apparaat

Core training apparaten zijn dus erg geschikt om je buikspieren mee te trainen. Het trainen van je core is daarnaast enorm belangrijk voor je gezondheid.

Als je een core trainer koopt moet je dus opletten waar je het product koopt. Ook is het belangrijk om zelf te testen welk core training apparaat voor jou werkt.

Ik raad het in ieder geval aan om gebruik te maken van core trainers. Je zult gegarandeerd de positieve effecten merken!

Welke aanbieder verkoopt de core trainer?

Allereerst is het belangrijk dat je de core trainer koopt bij een betrouwbare aanbieder. Op die manier verklein je de kans dat het product voor jou niet werkt. Betrouwbare aanbieders verkopen namelijk producten die uitgebreid zijn getest.

Maar wie zij die betrouwbare aanbieders dan?

De meest betrouwbare aanbieders zijn professionele sportwinkels. Zij verkopen namelijk alleen producten die geschikt zijn om mee te sporten.

Aanbieders die ook andere producten verkopen zijn vaak minder betrouwbaar. Toch kunnen zulke verkopers ook effectieve core trainers verkopen.

Bekijk van tevoren goed naar de reputatie van de winkel en lees zeker een aantal reviews. Dat is de beste manier om erachter te komen of een winkel betrouwbaar is.