Creatine boven je 40e gebruiken: doen of niet?

Ben je boven de 40 en wil je creatine gebruiken? Dan wil je natuurlijk de effecten weten die het supplement op je heeft.

Hieronder lees je daarom alles over het effect van creatine gebruik boven de 40 jaar.

Wat doet creatine en is het zinvol boven de 40?

Creatine poeder pillen

Creatine is een supplement dat de spiergroei bevordert tijdens krachttraining. Ook zorgt het voor hardere en sterkere spieren. Creatine is dus zeker een zinvol supplement als je vaak sport.

Om die reden is creatine populair onder voornamelijk krachtsporters. Ook mannen en vrouwen van boven de 40 gebruiken creatine om hun krachttraining te bevorderen. Dit is dan ook zeker een zinvol supplement.

Hoe lang gebruiken?

Maar hoe lang kun je creatine gebruiken? In principe kun je creatine gebruiken zolang je dat zelf wilt. Het is namelijk een lichaamseigen stof die je constant kunt blijven gebruiken.

Hoe langer je creatine gebruikt, hoe beter het creatinegehalte in je lichaam. Je zult dus het meeste effect van creatine merken als je het enkele weken gebruikt.

Kan ik zomaar stoppen met creatine?

Stoppen met creatine kun je in principe meteen doen. Je lichaam zal het overschot aan creatine in je lichaam namelijk langzaam opmaken. Je lijf brengt het creatinegehalte helemaal zelf op peil.

Het op peil brengen van het creatinegehalte kost slechts een aantal dagen. Daarom is het belangrijk om dagelijks creatine te gebruiken als je de effecten wilt behouden.

Risico’s creatinegebruik voor mensen boven de 40

Creatine hersenen boven 40

Heeft creatinegebruik risico’s als je 40 jaar of ouder bent? Het korte antwoord daarop is nee. Mensen boven de 40 hebben juist veel profijt van creatine.

Allereerst zijn veel mannen bang dat ze kaal worden door creatine. Dit is echter niet nodig, omdat creatine geen effect heeft op je haarverlies.

Sterker nog, sommige experts beweren zelfs dat je haar juist beter behouden blijft door creatine.

Ook zorgt creatine bij ouderen voor een beter geheugen. Dit is misschien niet waarom je het supplement gebruikt, maar het is mooi meegenomen!

Tenslotte heeft creatine dus een positief effect op je spieren. Mensen van boven de 40 die creatine gebruiken merken deze effecten het meest.

Ouderen hebben namelijk sneller last van een versnelde spierafbraak. Creatine gaat deze afbraak effectief tegen.

Wie kunnen creatine gebruiken?

Creatine is geschikt voor iedereen die graag aan krachtsport doet. Vooral mannen gebruiken vaak creatine, een stuk meer dan vrouwelijke sporters.

Creatine bij mannen heeft echter dezelfde effecten als bij vrouwen. Daarom gebruiken ook steeds meer vrouwelijke krachtsporters het supplement.

Creatine gebruiken boven de 40 – Aanrader of afrader?

ouderen op hometrainer

De conclusie is eigenlijk erg simpel. Creatine heeft ook voor mensen boven de 40 alleen maar positieve effecten. Sterker nog, mensen boven de 40 hebben juist meer baat bij het gebruik van creatine.

Ben jij dus 40+ en wil je creatine gebruiken? Ik raad het je aan!