Creatine in pre-workout: Info, Voordelen & Top 3

Het komt vaak voor dat creatine in pre workout is verwerkt. Maar waarom is dit eigenlijk? Een logische vraag waar je waarschijnlijk antwoord op wilt hebben voordat je pre-workout met creatine gaat gebruiken.

In dit artikel lees je daarom alles over creatine in pre-workout. Allereerst worden de verschillen tussen pre-workout en creatine benoemd. Hierbij wordt de werking van beide ingrediënten tot in detail beschreven.

Verder lees je meer over de voordelen van pre-workout met of zonder creatine. Tenslotte vind je een overzicht met de 3 beste pre-workout supplementen met creatine.

Wat is het verschil tussen creatine en pre workout?

Laten we allereerst kijken naar de verschillen tussen creatine en pre workout. Zeker als je zelf pre workout maakt wil je weten wat verschillende ingrediënten precies doen.

Daarom wordt de werking van losse creatine en losse pre-workout hieronder gedetailleerd beschreven.

De werking van creatine

Creatine puur

Creatine is een natuurlijk bestanddeel die in kleine hoeveelheden voorkomt in verschillende soorten voedsel. Vooral in rundvlees is creatine in redelijke hoeveelheden terug te vinden.

Ook wordt creatine in kleine hoeveelheden door het lichaam geproduceerd.

Allereerst is creatine nuttig om je spierkracht te verbeteren. Daarom is creatine enorm populair in de fitnessindustrie. Creatine zorgt verder voor een hoger spiervolume. Het supplement houdt namelijk vocht vast, wat vooral in je spiermassa terug te zien is.

De creatine die je lichaam zelf aanmaakt is bedoeld om je spiermassa te onderhouden. De standaard creatinespiegel zal dus weinig helpen om groter en sterker te worden.

Het gebruiken van creatinesupplementen is daarom erg populair bij krachtsporters. Er is dan gelukkig ook voldoende goede creatine te verkrijgen.

De werking van pre workout

pre workout scoop

Pre-workout is een supplement dat je voorziet van een energieboost voor het trainen. Door ingrediënten als cafeïne en beta alanine zal je energieniveau in korte tijd enorm stijgen. Op lange termijn heeft pre-workout in tegenstelling tot creatine geen effect.

Pre-workout is bedoeld om in te nemen voordat je gaat trainen. De meeste sporters nemen het uiterlijk een half uur voordat ze gaan sporten. Hierdoor gaat het supplement meteen werken als je in de sportschool staat.

Pre workout is dus niet bedoeld om op lange termijn je spiermassa te vergroten. Wel zorgt het voor meer energie, waardoor je langer en zwaarder kunt trainen. Deze verhoogde intensiteit zorgt uiteraard wel voor betere trainingsresultaten zoals grotere spieren.

Pre workout met creatine kopen of niet?

Lang niet alle pre-workout supplementen bevatten creatine. Zo bevatten goedkope pre-workouts bijvoorbeeld meestal geen creatine.

Het kopen van pre-workout met creatine heeft een aantal voordelen. Echter kan het ook voordelen hebben om creatine en pre-workout los van elkaar te kopen. Het is dus maar net welke afweging je zelf maakt als je pre-workout koopt.

Hieronder vind je de voordelen van het kopen van pre-workout met en zonder creatine.

Creatine en pre workout los van elkaar kopen – Voordelen

Allereerst heeft het los aanschaffen van pre workout en creatine een aantal voordelen. Deze voordelen zitten vooral in de verdeling van werkzame ingrediënten in beide supplementen.

Allereerst bevat pre workout zonder creatine per dosering meer ingrediënten die je een boost geven. De creatine wordt in deze pre-workout supplementen bijvoorbeeld vervangen door cafeïne of beta alanine.

Verder is het los innemen van creatine ook erg voordelig. Je kunt het creatinesupplement dan makkelijker individueel doseren. Je hebt namelijk 3-5 gram creatine per dag nodig om de effecten te merken. De meeste pre-workouts bevatten helaas niet zo veel creatine.

Het los innemen van beide supplementen zorgt dus eigenlijk voor een betere dosering.

Creatine en pre workout in 1 supplement – Voordelen

pre workout shake ingredienten

Toch is het ook zeer voordelig om pre-workout met creatine te gebruiken. Vooral het gebruiksgemak is hierin een groot voordeel.

Je hoeft allereerst slechts 1 supplement te nemen om beide werkzame stoffen te gebruiken. Hierdoor is het makkelijker en sneller om je supplement voor het sporten te nemen.

Verder is het gebruik van pre workout met creatine goedkoper. Je hoeft namelijk geen los creatine supplement bij te kopen. Met één aankoop ben je meteen voorzien van de middelen die je nodig hebt.

De 3 beste pre workout met creatine

Pre workout met creatine is verkrijgbaar in veel soorten en maten. Echter is het belangrijk om een pre workout met creatine te kopen van goede kwaliteit. Daarom heb ik een lijstje samengesteld met beste pre workout supplementen met creatine.

De 3 pre workouts met creatine die hieronder staan kun jij dus zonder problemen aanschaffen.

1. FTW Nutrition Pre Workout

FTW Nutrition - PRE-WORKOUT

De FTW Nutrition pre-workout met creatine is een geweldig supplement voor krachtsporters. Ook is het ideaal dat dit product gekocht kan worden inclusief een shakebeker. Hierdoor ben je tijdens het sporten altijd voorzien van wat drinken.

Verder is deze pre-workout met creatine in verschillende smaken te krijgen. Ook kun je een smaakloze variant kopen. Hierdoor kun je het supplement gebruiken zoals jij het lekker vindt.

Tenslotte heeft de pre-workout enorm veel effect op je trainingsresultaten. Tijdens het sporten zul je een enorme energieboost voelen. Na het sporten zorgt de creatine dan weer voor een nog grotere spiermassa.
2. Optimum Nutrition Gold Standard Pre Workout

optimum nutrition pre workout gold standard

De Optimum Nutrition pre-workout met creatine is een favoriet onder veel krachtsporters. Vooral de werking van het supplement wordt positief ontvangen.

Allereerst zorgt deze pre-workout met creatine voor een flinke energieboost. Op korte termijn zul jij dus harder kunnen trainen in de sportschool.

Ook op lange termijn heeft dit pre-workout supplement veel voordelen. De creatine zorgt namelijk voor een flinke groei in je spiermassa. Ook zorgt de creatine ervoor dat je spieren minder snel verzuren tijdens je training.

Tenslotte is deze pre-workout makkelijk te doseren dankzij het meegeleverde schepje. Het schepje heeft namelijk de exacte afmeting van een nodige dosering.
3. NitroX Pre Workout Capsule

xxl nutrition nitrox

Ben je op zoek naar een pre-workout zonder cafeïne, maar met creatine? Dan zijn deze capsules van NitroX iets voor jou. De capsules zijn namelijk gemaakt zonder cafeïne, maar mét creatine.

Allereerst bevat 1 capsule van deze pre-workout met creatine verschillende werkzame ingrediënten. De bestanddelen zullen je trainingsniveau op korte en lange termijn verbeteren.

De creatine in het supplement zorgt namelijk voor een flinke toename in spiermassa. Door dagelijks 3 capsules te nemen zul je flink in spiermassa aankomen.

Verder bevatten de capsules ingrediënten die je workout verbeteren. Je krijgt bijvoorbeeld een flinke energieboost nadat je de capsules hebt ingenomen.