Beste creatine voor mannen – Top 5

Ben jij op zoek naar de beste creatine voor mannen? Dan heb je vast al een hele lijst aan creatine supplementen gevonden. Er zijn namelijk enorm veel soorten geschikte creatine voor mannen.

Toch zijn er ook creatine soorten waar je beter weg van kunt blijven. Daarom heb ik een lijst gemaakt met creatine voor mannen die je probleemloos kunt gebruiken.

Ook lees je meer over de werking en bijbehorende voordelen van creatine voor mannen. Daarnaast lees je of er daadwerkelijk creatine supplementen zijn die specifiek voor mannen worden gemaakt.

Zo weet jij na dit artikel welke creatine voor mannen jij het best kunt gebruiken!

De 5 beste soorten creatine voor mannen

Benieuwd welke creatine als beste beoordeeld wordt en veel gebruikt wordt door mannen? Bekijk hieronder meteen de selectie beste creatine voor heren van dit moment.

1. XXL Nutrition Creatine Monohydraat

XXL Nutrition Creatine Monohydraat

De creatine van XXL Nutrition is een creatinesupplement die je probleemloos kunt gebruiken. Dit creatineproduct is ook nog eens een goedkope optie, maar van zeer goede kwaliteit. De prijs per dosering is slechts €0,19 per schepje.

Verder helpt deze creatine effectief bij het opbouwen en herstellen van je spieren. Dankzij de dagdosering van 5 gram neem je altijd genoeg creatine voor een optimaal resultaat.

Tenslotte kun je de smaak van deze creatine helemaal zelf bepalen. Wil je het supplement mixen met je eigen sportdrank of melk? Dan neem je de smaakloze creatinevariant. Ook kun je een variant met een smaakje kiezen om te vermengen met water.
2. Creatine Monohydraat MyProtein

myprotein creatine monohydraat poeder

Creatine Monohydraat van MyProtein is de goedkoopste creatine uit deze lijst. De prijs per dosering komt bij dit supplement namelijk uit op ongeveer €0,18 per schepje. Ook is de kwaliteit van dit supplement erg goed.

Allereerst is deze creatine geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ook bevat deze creatine geen gluten. Dit supplement is dus een geschikte creatine voor mannen die liever geen dierproducten gebruiken.

Verder bevat een schepje van deze creatine 3 gram creatine. Met het bijgeleverde maatschepje kun je de dosering exact afmeten. Zo neem je nooit onnodig te veel creatine voordat je gaat sporten.
3. Dutch Giant Creatine Monohydraat

dutch giant creatine mannen

De Dutch Giant Creatine Monohydraat is een prijzige optie vergeleken met andere creatine supplementen. De prijs per dosering komt bij dit supplement namelijk uit op bijna €0,33 per schepje. Wel is deze creatine van erg goede kwaliteit.

Allereerst is deze creatine geoptimaliseerd om je spieren snel te laten herstellen. Door de dagelijkse dosering van 5 gram neem je altijd meer dan genoeg creatine. Zo voorkom je dat je spieren niet optimaal kunnen herstellen door een te lage dosering.

Verder is deze creatine te mixen met alle soorten sportdranken, melkdranken en sappen. Het creatinesupplement wordt namelijk smaakloos verkocht.
4. PE Nutrition Simply Creatine

PE Nutrition Simply Creatine

Ook de PE Nutrition Simply Creatine, verkocht door Holland & Barrett, is een degelijk creatineproduct. Online zijn veel positieve reviews te vinden over deze creatine.

Allereerst bevat deze creatine geen extra bestanddelen en is dus 100% puur. Ook is dit een creatine monohydraat, de beste soort creatine die er is.

Verder neem je deze creatine met doseringen van 5 gram. Op die manier zorg je ervoor dat je elke dag voldoende creatine binnenkrijgt.

Tenslotte is de Simply Creatine van PE Nutrition wel aan de prijs. De prijs per dosering komt bij dit supplement namelijk uit op €0,52 per schepje.
5. Creapure Creatine Body and Fit

body and fit creatine creapure

De Creatine Creapure van Body and Fit mag ook niet vergeten worden in dit lijstje.

De Body and Fit Creapure Creatine is een supplement met een degelijke verkoopprijs. De prijs per dosering komt bij dit supplement namelijk uit op €0,22 per schepje.

Allereerst bevat elke dosering van deze creatine 3 gram. Hierdoor kun je met een potje van 500 gram al snel 4,5 maand vooruit. Dagelijks 3 gram creatine nemen is daarnaast voldoende om sporters optimaal te ondersteunen tijdens trainingen.

Tenslotte bevat de Creapure Creatine geen andere ingrediënten, de creatine is dus 100% puur.
Wat doet creatine en wat zijn de voordelen voor mannen?

Creatine heeft verschillende effecten op je lichaam. Vooral voor sportievelingen heeft creatine veel voordelen. Maar wat zijn de voordelen van creatine voor mannen?

Hieronder lees je alles over de effecten en de voordelen van creatine voor mannen.

Grotere en sterkere spieren

Creatine sporten duur

Allereerst zorgt creatine voor grotere en sterkere spieren. Vooral mannen die aan krachtsport doen gebruiken daarom creatine. Het gebruik van creatine levert je namelijk al binnen enkele dagen de eerste resultaten op.

Hoe lang je creatine gebruikt heeft ook effect op je resultaten. Des te langer je het achter elkaar gebruikt, hoe effectiever je spieren worden beïnvloedt. Je kunt creatine overigens constant blijven gebruiken, zonder pauzemomenten tijdens het gebruik.

Meer uithoudingsvermogen

Verder zorgt creatine ervoor dat je tijdens het sporten meer uithoudingsvermogen hebt. Zo heb je bijvoorbeeld minder last van verzuring, waardoor je langer kunt blijven trainen.

Ook zorgt creatine voor meer energie in je lichaamscellen. Hierdoor voel je je energieker en kun je je cardiotrainingen langer volhouden. Daarom is creatine ook erg geliefd onder mannen die fanatiek aan conditietraining doen.

Een beter geheugen

Creatine hersenen boven 40

Tenslotte heeft creatine ook een positief effect op je geheugen. Zeker oudere mannen kunnen creatine gebruiken om hun geheugen scherper te houden.

Creatine zorgt voor een vertraging in de afbraak van hersencellen. Hierdoor worden je hersencellen minder aangetast als je ouder wordt.

Als je dagelijks creatine neemt, zal je geheugen hier dus flink door kunnen worden verbeterd.

Is er creatine die alleen voor mannen is bedoeld?

Creatine is door iedereen te gebruiken, ongeacht je geslacht. Net als bij creatine voor vrouwen, is er ook geen specifiek creatine supplement voor mannen.

Sommige merken verkopen echter creatine dat voor mannen aantrekkelijker oogt. Ze gebruiken bijvoorbeeld bepaalde termen en kleuren, zodat mannen hun product sneller kopen. Toch groeien mannen ook van creatine die bij wijze van spreken in roze potjes zit.

Is er wel een sportsupplement die specifiek voor mannen is bedoeld?

Er zijn wel degelijk vergelijkbare sportsupplementen die voornamelijk voor mannen zijn bedoeld. Deze creatine alternatieven werken anders, maar zijn ook bedoeld om je spiergroei te verbeteren.

Allereerst zijn test boosters sportsupplementen die specifiek voor mannen zijn bedoeld. Deze supplementen verhogen je testosteronniveau, waardoor je spieren groter en sterker worden. Test boosters kun je gewoon bij de sportwinkel kopen.

Heeft creatine voordelen die alleen mannen zullen merken?

droogtrainen mannen en vrouwen

In principe zijn de voordelen van creatine ook merkbaar bij vrouwen. Creatine heeft dus geen voordelen voor alleen mannen.

Wel zijn bepaalde voordelen van creatine prettiger voor mannen dan voor vrouwen. Het is namelijk nog altijd zo dat krachttraining vooral onder mannen populair is. Dat creatine je spiergroei verbetert kan dus worden gezien als voordeel voor voornamelijk mannen.

Toch zien we steeds meer vrouwen die ook aan krachtsport doen. Ook voor hen is creatine een geweldig supplement om progressie te boeken in de sportschool.

Beste creatine voor mannen – Conclusie

Er zijn dus voldoende soorten creatine voor mannen om te gebruiken. Toch zijn er in principe geen creatine supplementen die alleen geschikt zijn voor mannen.

Wel zorgen sommige creatinemerken ervoor dat hun productverpakkingen voornamelijk mannen aanspreken. Dit zegt echter niks over het supplement zelf. Je kunt dus stellen dat eigenlijk elk type creatine voor mannen geschikt is.

Dat creatine voor mannen verschillende voordelen heeft is wel vastgesteld. Deze voordelen zijn niet alleen fysiek, maar ook mentaal.

Ben jij dus van plan om creatine te gebruiken? Ik raad het zeker aan!