Beste creatine voor vrouwen – Top 5

Ben je op zoek naar de beste creatine voor vrouwen? Dan ben je vast al veel soorten creatine tegengekomen. Echter zijn niet alle soorten creatine voor vrouwen geschikt.

In dit artikel lees je alles over de beste creatine voor vrouwen van dit moment. Verder lees je meer over de werking en eventuele bijwerkingen van creatine voor vrouwen.

Zo weet jij na dit artikel welke creatine voor vrouwen het beste is!

De beste 5 creatine voor vrouwen

Laten we meteen beginnen met een lijstje creatinesupplementen. Deze lijst bestaat uit de beste creatine voor vrouwen.

Elk product uit deze lijst is uitvoerig getest en krijgt een hoop positieve beoordelingen. Ook zijn ervaringen van andere dames met deze creatine in de beoordeling meegenomen.

1. WeightWorld Creatine Monohydraat

creatine monohydraat weightworld

De beste creatine voor vrouwen is deze Creatine Monohydraat van WeightWorld. Gebruikers van deze krachtige creatine met 3000mg creatine per tablet vinden dit namelijk een topsupplement.

Allereerst zorgt dit creatinesupplement voor ondersteuning van de spierkracht, het uithoudingsvermogen en een sneller spierherstel. Deze creatine monohydraat is dus ideaal voor sporters en fitnessliefhebbers die hun prestaties willen verbeteren.

Verder bevat dit potje 180 tabletten, waardoor je met één potje 2 maanden kunt doen. Je neemt namelijk 3 tabletten per dag. Dankzij de handige tabletvorm is het gebruik eenvoudig en gemakkelijk.

Tenslotte is de prijs van dit supplement degelijk, zo’n €0,33 per dagdosering.
2. XXL Nutrition Creatine Caps

xxl nutrition creatine caps

Ook de Creatine Caps van XXL Nutrition staan hoog aangeschreven onder sporters. Door dagelijks een dosering van dit supplement te nemen zullen je sportprestaties namelijk flink verbeteren.

Allereerst bevat iedere tablet ongeveer 1250mg creatine. Hierdoor kun je de dagdosering van 4 tabletten eenvoudig verdelen over je maaltijden en tussendoortjes. Ook kun je ervoor kiezen om alle tabletten tegelijkertijd te nemen.

Verder is deze creatine van XXL Nutrition 100% puur. Een tablet van dit creatinesupplement bevat dus geen ongezonde of onnodige bestanddelen.

Tenslotte zijn deze creatine tabletten van XXL Nutrition redelijk geprijsd. Per dagdosering betaal je namelijk ongeveer €0,37.
3. Optimum Nutrition Micronised Creatine Powder

optimum nutrition micronised creatine powder

De creatine van optimum is een geweldige creatine voor vrouwen die graag sportdrankjes drinken. Deze smaakloze poeder kun je namelijk met ieder drankje mixen. Ook kun je dit creatinesupplement vermengen met je kwark of gewoon met water.

Verder bevat dit supplement micronized creatine, wat zorgt voor een betere opname en efficiëntie. Het ondersteunt hierdoor je spiergroei en sportprestaties tijdens intensieve trainingen nog beter.

Ook is dit supplement redelijk geprijsd, met een prijs van ongeveer €0,32 per dosering.

Tenslotte lost deze creatine makkelijk op in iedere vloeistof. Je zult dus geen last hebben van klontjes tijdens het maken van je drankje.
4. MyVitamins Creatine Gummies

myvitamins creatine gummies

De Myprotein Creatine Gummies is een geweldige manier om creatine in te nemen. De gummies zitten namelijk vol creatine en smaken lekker zoet. Dit maakt het creatinesupplement ideaal voor sporters die creatine op een smakelijke manier willen nemen.

De handige gummivorm zijn allereerst gemakkelijk in te nemen zonder water. Hierdoor kun je dit supplement bij wijze van spreken onderweg naar de sportschool nog nemen.

Verder bevat elke dosering van deze creatine gummies 3000mg creatine. Je hoeft dus slechts één creatinesnoepje per dag te nemen.

Tenslotte is dit creatinesupplement vrij redelijk geprijsd. Per dosering betaal je namelijk zo’n €0,32.
5. Body and Fit Creatine Monohydraat

body and fit creatine monohydrate vrouwen

Body & Fit Creatine Monohydraat Poeder is een hoogwaardig supplement voor fanatieke krachtsporters. Met 146 doseringen per 500g biedt dit poeder een krachtige bron van pure creatine monohydraat.

Verder ondersteunt dit creatinesupplement je spiergroei, kracht en explosiviteit tijdens trainingen. Hierdoor is dit supplement een ideale voorbereiding op jouw intensieve workouts.

Met een handig doseerschepje kun je het poeder daarnaast eenvoudig doseren. Ook is deze creatine makkelijk te vermengen met water of met je favoriete sportdrankje. De creatine kan overigens ook eenvoudig vermengd worden met melkproducten.

Tenslotte is deze creatine zeer scherp geprijsd, met een prijs van ongeveer €0,32 per dosering.
Is creatine gebruik voor vrouwen nuttig?

Creatine is voor vrouwen zeker nuttig. Net zoals creatine voor mannen, heeft creatine voor vrouwen verschillende lichamelijke en mentale voordelen.

Hieronder vind je een aantal nuttige voordelen die creatine voor vrouwen heeft.

Grotere en sterkere spieren

Sixpack vrouw training

Net als bij mannen zorgt creatine ook bij vrouwen voor grotere en sterkere spieren. Creatine verhoogt namelijk de beschikbare energie tijdens fysieke activiteiten.

Creatine kan ook leiden tot een toename in spiermassa. Dit komt voornamelijk door het vasthouden van water in de spiercellen. Je zult al na een week merken dat je spieren groter zijn geworden dankzij creatine.

Meer energie

Ook verhoogt creatine je energie en vergroot het je uithoudingsvermogen tijdens zware oefeningen. Zeker als je ook pre workout voor vrouwen gebruikt zullen je energielevels flink stijgen.

Hiernaast wordt de hersteltijd tussen trainingssessies door creatine verkort. Daardoor kun je sneller herstellen, jezelf beter opladen voor een training en dus vaker trainen.

Je zult merken dat creatine je energieverbruik positief beïnvloedt door de dag heen. Hierdoor zul je ook beter slapen, waardoor je algehele dag- en nachtritme flink verbetert.

Nadelen creatine voor vrouwen

Voor vrouwen kan creatine ook wat nadelige gevolgen hebben. Gelukkig zijn deze nadelen van creatine voor vrouwen niet gevaarlijk. Wel kunnen ze natuurlijk een beetje vervelend zijn.

Hoe lang je creatine gebruikt kan hierin ook meespelen. De meeste klachten trekken namelijk weg als je lichaam aan de creatine gewend is.

Hieronder vind je een aantal nadelen van creatine voor vrouwen.

Een zwaarder gewicht

Afvallen weegschaal

Creatine kan allereerst leiden tot een toename van het lichaamsgewicht. Dit komt voornamelijk door het vasthouden van water in de spiercellen. Vooral als vrouwen willen droogtrainen kan dit erg vervelend zijn.

Dit kan leiden tot een tijdelijke gewichtstoename, zeker in de eerste weken. Het is overigens wel zo dat het gewicht dat je aankomt geen vetmassa is. Al het gewicht dat je aankomt door creatine bestaat uit vocht.

Vooral bij vrouwen is deze gewichtstoename sneller te zien. Dit komt omdat vrouwen van nature meer vet en dus minder gedefinieerde spieren hebben. Het vocht in je spieren laat het dan lijken alsof je in vet aankomt.

Hormonale veranderingen

Een ander nadeel is dat creatine je hormonen kan aantasten. Sommige studies suggereren dat creatinegebruik mogelijk invloed kan hebben je hormoonbalans.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze effecten meestal klein zijn. Ook is het zo dat deze onderzoeken niet allemaal even betrouwbaar zijn. Wel is het iets wat je in je achterhoofd moet houden.

Buikklachten

Sommige vrouwen ervaren maagklachten, zoals een opgeblazen gevoel of kramp, als bijwerking van creatine. Ook kan creatine je darmen aantasten. Overigens hebben ook mannen risico op deze nadelige gevolgen.

De ernst van de klachten is eg verschillend. Dit heeft namelijk te maken met de dosering of de kwaliteit van de creatine. Gelukkig trekken de buikklachten bij de meeste mensen na een aantal dagen creatinegebruik vanzelf weg.

Creatine voor vrouwen – Doen of niet?

Medicatie dosering

Zoals je hebt kunnen lezen heeft creatine voor vrouwen veel voordelen. Vooral je spierkracht en spierherstel zal door creatine flink worden verbeterd.

Echter heeft creatine dus ook wat nadelen voor je lichaam. Deze nadelen zijn niet gevaarlijk, maar wel iets om rekening mee te houden. Al met al wegen deze nadelen echter niet op tegen de voordelen van creatine.

Wil je als vrouw dus creatine gaan gebruiken? Ik raad het je zeker aan! Weeg natuurlijk wel altijd jouw persoonlijke situatie af tegen de voor- en nadelen van creatinegebruik voor vrouwen.