Crossfit box inrichten? Tips & Benodigdheden

Ben jij op zoek naar een artikel waarin staat hoe een crossfit box wordt ingericht? Zoek dan niet meer verder!

In dit artikel lees jij namelijk alles over de crossfit box. Ook lees je welke crossfit apparaten je in de box kunt gebruiken. Tenslotte benoem ik nog een aantal aandachtspunten bij het indelen van een crossfit box.

Lees dus snel verder als je wilt weten hoe jij je crossfit box het beste kunt indelen.

Wat is een Crossfit box?

crossfit box indeling

De crossfit box is een andere benaming voor de ruimte waarin je crossfit oefeningen doet. Meestal is de crossfit box een open ruimte of zaal waarin meerdere mensen tegelijk trainen.

In de crossfit box kun je een aantal verschillende crossfit apparaten vinden.

Hieronder lees je welke crossfit apparaten jij absoluut in je crossfit box moet hebben staan.

De Crossfit box – Deze crossfit apparaten mag je niet missen!

Bij crossfit zijn er flink wat apparaten en trainingen die je kunt doen. Echter worden niet alle crossfit apparaten even vaak gebruikt. Om die reden heb ik een lijstje gemaakt met onmisbare crossfit apparaten.

Zo weet je zeker dat in jouw crossfit box de belangrijkste apparaten kunnen worden gebruikt.

Crossfit rig

crossfit_rig_uitbreidingen

De crossfit rig is het belangrijkste onderdeel van een crossfit box. Aan dit crossfit rack kun je namelijk alle crossfit apparaten koppelen.

Bijvoorbeeld gymringen, dip stations en barbell houders kunnen in de crossfit rig worden geplaatst.

De crossfit rig is een vrij groot apparaat, let daar dus op bij de aanschaf. Al past dit apparaat over het algemeen wel in een gemiddelde crossfit box.

Plyo box

De plyo box is ook een erg populair crossfit apparaat. Deze vierkante verhoging is in meerdere hoogtes te verkrijgen.

Met de plyo box kun je onder andere je sprongkracht trainen. Ook kun je de rand gebruiken om bijvoorbeeld dips te doen.

Daarnaast wordt de plyo box gebruikt om push ups te doen. Door de push up schuin naar boven of beneden te doen train je verschillende borstspieren. Dit is ideaal om je borst gedefinieerd te kunnen trainen.

Pull up bar

trainen met pull up bar

De pull up bar is wellicht de bekendste manier om je rug te trainen. Iedereen heeft zich vroeger weleens ‘opgetrokken’ om te laten zien hoe sterk ze waren.

De pull up bar is een zeer nuttige manier om je rug te trainen. Daarom zie je ook in de crossfit box de pull up bar veel terug. Vaak is deze crossfit pull up bar verwerkt in het crossfit rack.

Gymringen

Ook gymringen zie je in veel crossfit boxen terug. Deze ringen zijn van origine gemaakt voor turners. Echter kun je ook veel leuke crossfit oefeningen doen met deze ringen.

De houten ringen hangen vaak in de crossfit rig. Ze worden vaak gebruikt in crossfit trainingsvromen waarbij je constant wisselt tussen verschillende oefeningen.

Dit is omdat er vaak veel mensen mee doen en er te weinig ringen hangen.

Battle ropes

battle rope training

In bijna elke motiverende sportscene uit een film zie je deze trainingsvorm wel terug. De battle rope is dan ook een oefening die er gewoon heel gaaf uitziet. Je hele lichaam wordt met deze trainingsvorm gestimuleerd.

Meestal heeft een crossfit box één of twee battle ropes liggen. De touwen zijn namelijk erg lang en de oefening neemt nogal wat ruimte in beslag.

Daarom wordt ook deze oefening in trainingen gebruikt waarbij je constant wisselt van oefening.

Hoe deel ik de crossfit box in? Hier moet je op letten!

Hoe je de crossfit box indeelt ligt heel erg aan de ruimte die je hebt.

De afmeting van de zaal bepaalt allereerst hoeveel grote crossfit apparaten jij kwijt kunt. Ook de vorm van de zaal is belangrijk bij de indeling van de crossfit box.

Hoeveel mensen gebruiken de ruimte?

crossfit box training

Het is erg belangrijk om in te schatten hoeveel crossfitters er tegelijk langskomen.

Je wilt iedereen namelijk genoeg ruimte geven om de oefeningen uit te voeren. Daarnaast wil je genoeg apparaten hebben om iedereen tegelijk bezig te kunnen houden.

Verder wil je kijken naar de trainingsvormen die worden gegeven. Geef je bijvoorbeeld alleen maar groepslessen? Dan moet je ervoor zorgen dat elke sporter de trainer kan zien tijdens de trainingen.

Dat maakt het namelijk voor iedereen prettig en duidelijk hoe de training moet worden uitgevoerd.

Het aantal grote apparaten

Ook is het belangrijk om na te denken over de hoeveelheid grote apparaten. Je wilt namelijk een goede balans tussen grote en kleine apparaten in je box aanbieden.

In een crossfit box bestaat meestal ongeveer 1/3 van de ruimte uit grote crossfit apparaten.

De overige ruimte kun je natuurlijk wel vullen met grote apparaten. Echter komt dat bijvoorbeeld groepslessen niet ten goede. Daarom is het dus altijd belangrijk om die balans in het achterhoofd te houden.

Een kwalitatief goede crossfit box

Tenslotte wil je dat de apparaten in de crossfit box van hoge kwaliteit zijn. Je kunt de crossfit apparaten dus het beste kopen bij professionele crossfit winkels.

Zo kun jij je sporters garanderen dat jouw crossfit box het gebruiken waard is.