Crossfit materiaal kopen? Vind het beste crossfit apparaat!

Ben jij op zoek naar goed crossfit materiaal om te kopen? Dan ben je vast al verschillende crossfit spullen tegengekomen. 

Maar wat is nu het beste crossfit apparaat om te gebruiken? In dit artikel lees je alles over de beste crossfit artikelen. Ook lees je over de beste benodigdheden en accessoires die je voor crossfit kunt gebruiken.

Zo weet jij na het lezen van dit artikel wat het beste crossfit materiaal is. Veel sportplezier!

De beste crossfit apparaten

Er zijn nogal wat verschillende crossfit apparaten. Elk soort crossfit materiaal heeft weer andere eigenschappen en mogelijkheden die je training verbeteren.

Daarom is het belangrijk om een goed overzicht te krijgen van het beste crossfit materiaal. Hieronder zijn deze crossfit artikelen voor jou op een rijtje gezet.

De skitrainer: Crossfit apparaat voor HIIT

skierg concept 2 fitness

De skitrainer is een crossfit apparaat dat veel wordt gebruikt tijdens HIIT trainingen. Een HIIT training is een workout waarbij je in korte tijd enorm veel inspanning levert. Hierdoor train jij je conditie en kracht op een explosieve manier.

Daarnaast is de skitrainer een uniek apparaat onder het crossfit materiaal. Met de skitrainer kun je namelijk skibewegingen nabootsen. Dit maakt het apparaat ideaal om te gebruiken om te oefenen als je gaat wintersporten. 

Houd jij dus van HIIT trainingen en wil je deze op een unieke manier uitvoeren? Dan is de skitrainer een geweldig apparaat om eens uit te proberen.
De airbike: Crossfit apparaat voor conditie

vergelijking airbike fitnessapparaten

Bij crossfit is het ook erg belangrijk om je conditie te trainen. Een veel gebruikt soort crossfit materiaal om je conditie te trainen is de airbike. Dit crossfit apparaat kun je namelijk in bijna iedere crossfit box terugvinden.

Met de airbike train je je conditie aan de hand van luchtweerstand. Hoe langer je traint, hoe zwaarder de training wordt. Hierdoor zal je conditie in korte tijd met sprongen vooruit gaan.

De airbike is tenslotte het beste cardio apparaat voor vetverbranding. Daarom gebruiken crossfitters de airbike vaak als afsluitende oefening, om nog één keer alles te geven.
De roeimachine: Crossfit apparaat voor kracht

Virtufit roeitrainer ervaring

De roeimachine vind je in iedere crossfit studio terug. Dit crossfit apparaat is namelijk een enorm populaire manier om je kracht te trainen.

De combinatie van kracht en conditie is bij crossfit nu eenmaal enorm belangrijk.

De roeimachine kun je in verschillende soorten kopen. Je kunt roeimachines met waterweerstand, magnetische weerstand en met luchtweerstand kopen.

Je kunt met elk soort roeimachine je kracht effectief trainen. Het is maar net welk type roeimachine jij het liefst wilt gebruiken.

Tenslotte is de roeitrainer een geweldig apparaat om als warming up te gebruiken. Tijdens het roeien maak je je hele lichaam namelijk los.
Airrunner: De crossfit loopband

Airrunner lengte band

De Airrunner wordt ook wel crossfit loopband genoemd. Deze loopband werkt namelijk anders dan de standaard loopbanden voor je conditietrainingen. 

Het grootste verschil zit in de aandrijving van de loopband. De airrunner zet namelijk lichaamsenergie om in snelheid.

Hoe harder jij dus gaat lopen, hoe sneller de band van de airrunner meebeweegt. Je hoeft de airrunner dus niet zelf op een snelheid in te stellen.

Dit maakt de airrunner een geweldig crossfit apparaat om tussendoor te gebruiken. Dit crossfit apparaat past zich namelijk aan jouw tempo aan. Dat is bijvoorbeeld fijn als je nog aan je conditie moet werken.
De beste crossfit materialen

Naast apparaten kun je ook verschillende crossfit materialen gebruiken. Deze accessoires kunnen jouw crossfit training voorzien van extra uitdaging.

Hieronder vind je een lijstje met de beste crossfit benodigdheden die er zijn.

Crossfit gewichten

focus_fitness_gewichten_voor_thuis

De meest onmisbare accessoires in de crossfit studio zijn crossfit gewichten. Met crossfit gewichten worden onder andere kettlebells, dumbbells en halterschijven bedoeld.

Deze gewichten zijn enorm belangrijk om jouw crossfit training te voorzien van uitdaging en variatie.

Je kunt dankzij de crossfit gewichten bijvoorbeeld conditie en kracht nog beter tegelijkertijd trainen. 

Zeker als je een gevorderde crossfitter bent zijn extra gewichten erg belangrijk. Op die manier kun je jezelf namelijk blijven uitdagen tijdens je trainingen.

Crossfit gewichten zijn dus zeker de beste materialen om in de crossfit studio te gebruiken.
Crossfit Rack

power rack

Een crossfit rack is dé manier om meerdere sporters in groepstrainingen bezig te houden. Dit is namelijk een apparaat waarmee ze verschillende oefeningen kunnen doen. 

Zo kun je in een crossfit rack meerdere halterstangen kwijt. Op die manier kunnen meerdere crossfitters tegelijkertijd squats, barbell rows of andere crossfit oefeningen doen.

Ook kun je in een crossfit rack apparaten plaatsen waarmee je verschillende spiergroepen traint. Zo kun je in een crossfit rack bijvoorbeeld dipping stations en pull up bars vinden.

Al met al is een crossfit rack dus onmisbaar. Dit geldt zeker als er meerdere mensen tegelijkertijd komen trainen.
Crossfit Pull Up Bar

trainen met pull up bar

De crossfit pull up bar is een apparaat dat je in de crossfit box plaatst. De pull up bar is bedoeld om jezelf aan op te trekken. Tijdens het optrekken train je vooral je rugspieren en je biceps.

De pull up is enorm belangrijk voor je rug. Het is namelijk een van de weinige oefeningen waarmee je je rug op lichaamsgewicht traint. Bij de meeste rugspier oefeningen heb je extra materialen zoals dumbbells of kabelstations nodig.

Je kunt pull ups makkelijker maken door sportelastieken aan de pull up bar te bevestigen. Zeker als je een beginner bent is het gebruik van zulke elastieken een aanrader.
Wall Ball

slamball medicijnbal wallball

De wall ball is een bekend crossfit materiaal. Het is eigenlijk een grote, zware bal waarmee je verschillende krachtoefeningen doet. Meestal gebruik je de wall ball door deze tegen een muur of target te gooien.

De wall ball is anders dan een medicijnbal, al zijn er wel overeenkomsten. De wall ball stuitert echter een stuk minder, waardoor je workout zwaarder wordt.

Meestal heeft een crossfit studio een aantal zogeheten wall ball targets. Dit zijn vlakken die bedoeld zijn om de wall ball tegenaan te gooien. Hoe hoger de target hangt, hoe zwaarder de oefening is om te doen.
Plyo Box

crossfit plyo box

De plyo box is eigenlijk een stevige verhoging waar je op kunt springen. Ook kun je je benen trainen door bijvoorbeeld step ups op de plyo box te doen. Je kunt de plyo box in verschillende hoogtes kopen.

Van alle crossfit spullen is de plyo box het meest gebruikte materiaal voor je beenspieren. Vooral tijdens het springen gebruik je namelijk alle spieren in je benen. 

Ook je explosieve sprongkracht kun je goed trainen met dit crossfit materiaal. Zo kun je tijdens het springen bijvoorbeeld extra crossfit gewichten vasthouden. Hierdoor worden je beenspieren sterker waardoor je hoger kunt springen.
Crossfit Schoenen

nike romaleos 3 powerlifting

Het is uiteraard ook belangrijk om goede sportkleding te gebruiken. Daarom zijn crossfit schoenen onmisbaar als je fanatiek wilt gaan crossfitten. 

Deze schoenen zijn namelijk speciaal gemaakt om crossfit oefeningen comfortabel te kunnen doen. De zolen zijn bijvoorbeeld aangepast op de intensiteit van je workout.

Vooral de grip op de grond is bij crossfit schoenen erg belangrijk. Zo zorg je dat je tijdens de oefeningen stabiel op de grond staat. Hierbij is het belangrijk dat je voeten alsnog flexibel kunnen bewegen.

Je kunt crossfit oefeningen ook met gewone sportschoenen doen. Crossfit schoenen zullen je echter beter ondersteunen tijdens je training.
Crossfit Handschoenen

crossfit_handschoenen_dames

Crossfit handschoenen zijn een belangrijk accessoire als je zware oefeningen doet. Deze crossfit artikelen worden vooral gebruikt tijdens oefeningen met zware dumbbells of halterstangen.

Ook kun je de crossfit handschoenen gebruiken om meer grip te hebben. Zo geven deze crossfit spullen je bijvoorbeeld meer grip tijdens de pull up. Hierdoor hoef jij je alleen te focussen op het aanspannen van je rugspieren.

Crossfit handschoenen zijn overigens geen essentieel crossfit materiaal. Toch is het prettig om deze handschoenen te gebruiken om je training comfortabeler te maken.
Belangrijke aandachtspunten als je crossfit apparaten/materiaal gaat kopen

Als je crossfit apparaten of crossfit materiaal koopt moet je op een aantal dingen letten. Hierdoor weet je zeker dat je betrouwbare crossfit spullen koopt. De belangrijkste aandachtspunten lees je hieronder.

De kwaliteit van de crossfit apparaten

Allereerst is het belangrijk om crossfit apparaten te kopen van goede kwaliteit. Zo voorkom je dat je crossfit spullen snel kapot gaan. Crossfit materiaal van hoge kwaliteit zorgt voor tevreden sporters.

Maar hoe weet je nu of iets van goede kwaliteit is?

Hiervoor is het belangrijk om bijvoorbeeld te kijken naar het merk van het product. Crossfit apparaten van populaire merken zijn al snel betrouwbaarder dan spullen van onbekende merken.

Koop je crossfit spullen daarnaast altijd bij betrouwbare aanbieders. Deze crossfit winkels letten namelijk erg goed op de kwaliteit van de spullen die zij verkopen.

De ervaringen van andere kopers

Verder is het belangrijk om de ervaringen van andere kopers te lezen. Reviews en beoordelingen van andere gebruikers vertellen jou namelijk precies hoe goed een product is. Crossfit materiaal met een hoge beoordeling kun je met een gerust hart kopen.

Ook is het belangrijk om te kijken wat kopers vinden van de verkoper. De aanbieder van de crossfit apparaten moet uiteraard ook betrouwbaar zijn. Als een aanbieder veel slechte reviews krijgt, kun je beter ergens anders gaan kopen.

Crossfit materiaal voor jouw niveau

Tenslotte is het belangrijk om na te denken over jouw eigen wensen. Koop altijd materialen die aansluiten bij het niveau van jou of jouw sporters. Als sportschooleigenaar kun je bijvoorbeeld het beste crossfit materialen kopen voor verschillende niveaus.

Als je een crossfit product koopt staat het niveau er meestal bij aangegeven. Zo weet je zeker dat je geen spullen koopt die niet bij je niveau aansluiten. 

Overigens kun je crossfit apparaten natuurlijk wel kopen op basis van progressie. Verwacht jij dat jouw niveau of dat van je crossfitters snel gaat stijgen? Dan kun je uiteraard crossfit apparaten kopen die passen bij deze progressie.

Het beste crossfit apparaat kopen – Conclusie

crossfit_grips_kopen

Het kopen van crossfit materialen is niet eenvoudig, maar dankzij het bovenstaande lijstje weet je nu welke crossfit spullen het best zijn.

Als je deze crossfit materialen gebruikt zal jouw crossfit studio er professioneel uit zien.

Voor een effectieve crossfit training moet je daarnaast dus letten op kwaliteit en betrouwbaarheid. Als je dat doet zal jouw niveau en dat van je medesporters pijlsnel omhoog gaan!