Beste pull up bars voor crossfit

Zoek jij een goede pull up bar voor crossfit trainingen?

Dan ben je hier op de juiste plek. In deze koopgids bespreken we namelijk de 3 meest geschikte optrekstangen voor crossfit.

Dit zijn de beste crossfit pull up bars

Wat is nou de meest geschikte crossfit pull up bar voor jouw trainingen? Dat is natuurlijk een goede vraag.

Ik ging voor jou op onderzoek uit en selecteerde de meest geschikte bars, mede op basis van de eigenschappen die ik zojuist benoemd heb.

1. Streetgains Multi Grip Pull Up Bar System

multi_grip_pull_up_bar_system

Zoek je een hoogwaardige pull up bar voor crossfit, waar je volledig op kan vertrouwen? En heb je daar een iets grotere investering voor over? Dan is deze fraaie optrekstang van Streetgains uitermate geschikt.

Deze pull up bar is speciaal ontwikkeld voor calisthenics en crossfit liefhebbers, die alles uit hun trainingen willen halen. De afstand tussen jou en de muur is met 52 cm enorm groot tijdens je trainingen, waardoor je veiligheid is gegarandeerd.

Ook deze stang heeft een draagvermogen van maar liefst 200 kg, waardoor het bizar zwaar belastbaar is. Je kunt jezelf dan ook volledig uitleven met alle crossfit oefeningen.

Maar wat deze bar écht uniek maakt zijn de vele gripposities die het voor je mogelijk maakt. In totaal heb je de keus uit 10 verschillende posities met je handen, waardoor je jouw spieren vanuit iedere denkbare hoek aan kunt pakken.

De staaldikte van maar liefst 3 millimeter en het gewicht van deze crossfit pull up bar van 21 kg verklapt de robuuste en zeer duurzame kwaliteit. Met deze crossfit bar doe je een aankoop waar je nog jarenlang plezier aan gaat beleven!


2. Toorx Fitness BT-PRO Muscle-up Optrekstang

toorx_fitness_bt-pro_muscle-up_optrekstang

Doe jij regelmatig Muscle Ups en/of kipping pull ups? Dan weet jij als geen ander dat een goede optrekstang zeer belangrijk is.

Deze pull up bar heeft alles wat je mag verwachten van een goede bar voor crossfit. Zo is de afstand tussen jou en de muur met 90 cm ruim genoeg, heeft het goede grip en is de bouwkwaliteit heel stevig.

Hij is net wat minder zwaar belastbaar dan de bovenstaande 2 opties, maar met 150 kg is dit voor de meesten alsnog meer dan voldoende.

Het is al heel stevig apparaat met een sterke constructie, zonder te veel poespas. Zo heeft het bijvoorbeeld één rechte stang, waarmee je vrijwel alle hangende crossfit oefeningen uit kunt voeren.

Kortom; een erg fijne crossfit pull up bar voor binnen én buiten!


3. Tactiv Sports Pull Up Bar

tactiv_sports_pull_up_bar

We sluiten af met deze stevige pull up bar van Taciv Sports. Deze crossfit pull up bar is geschikt voor wandmontage en belastbaar tot een indrukwekkend gewicht van maar liefst 200 kg.

Door deze zware belastbaarheid kun je ook extra gewicht toevoegen, door bijvoorbeeld een gewichtsvest of dipping belt te dragen. Ook kun je met een gerust hart oefeningen uitvoeren waarbij er een grote belasting op de stang ontstaat, zoals bijvoorbeeld Muscle Ups.

Deze bar wordt geleverd inclusief alle benodigdheden, zoals de schroeven om ‘m te monteren. Je krijgt er zelfs een weerstandsband bij, waarbij je de pull-ups eventueel wat lichter kunt maken.

Omdat de afstand tussen jou en de muur veel groter is dan gemiddeld, kan je alle crossfit oefeningen met een gerust hart veilig uitvoeren, zonder bang te zijn dat je te dicht bij de muur komt.

De handvaten zijn voorzien van een speciale foam laag, zodat je extra goede grip hebt. Dit is een unicum en zeer voordelig tijdens je trainingen.


Een optrekstang voor crossfit

Lang niet iedere optrekstang is geschikt voor crossfit. Zoals je weet zijn crossfit oefeningen erg dynamisch, waardoor je veel bewegingsruimte nodig hebt. Ook vragen dit soort oefeningen wat van de draaglast van de pull up bar.

Een crossfit pull up bar wordt vrijwel altijd aan de muur bevestigd. Wanneer je deze namelijk aan het plafond of tussen de deur bevestigd is de kans aanwezig dat je je hoofd stoot tijdens oefeningen zoals de Muscle Up.

Omdat de bar aan de muur bevestigd wordt, is er wel voldoende bewegingsruimte nodig voor de crossfit oefeningen. Vandaar dat de meeste crossfit bars een groter formaat hebben dan de gemiddelde pull up bar.

Daarnaast zijn de stangen vaak ietwat dikker en voorzien van een diepere knurling. Hierdoor heb je betere grip tijdens het trainen.

In sommige gevallen zijn de stangen ook geschikt voor buiten gebruik. In dat geval spreken we van een outdoor crossfit bar. Omdat crossfit regelmatig buiten wordt beoefend zijn deze varianten uitermate geliefd.

Welke crossfit oefeningen kun je doen met een pull up bar?

Als jij aan crossfit doet, dan weet je waarschijnlijk wel dat hangende oefeningen een prominente rol spelen tijdens jouw trainingen.

Voor veel van de oefeningen met je eigen lichaamsgewicht is er dan ook een optrekstang nodig. Echter voldoet dus niet iedere stang aan de eerder genoemde eisen.

Bedenk van te voren dus goed welke oefeningen je wilt gaan doen en of de pull up bar die jij op het oog hebt hier ook echt geschikt voor is.

De pull up bars die je hierboven vindt zijn in ieder geval geschikt voor elke denkbare calisthenics en crossfit oefening, zoals:

  • Kipping pull ups
  • Muscle ups
  • Butterfly pull up
  • Chin ups

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden groot. Met een goede crossfit pull up bar ben je daarom in staat om met weinig crossfit materiaal een complete workout te volbrengen.Relevate artikelen:Plaats een reactie