Dit zijn de 7 beste CrossFit springtouwen

Ben jij op zoek naar een CrossFit springtouw? Een goed springtouw vinden om CrossFit mee te doen is een hele uitdaging.

Er zijn namelijk zo veel springtouwen op de markt dat het lastig is om de juiste keuze te maken.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar de beste CrossFit springtouwen. Ik heb daarbij rekening gehouden met de prijs/kwaliteit verhouding.

Ook ben ik reviews van andere gebruikers op verschillende websites gaan lezen. Zo kon ik een mooie lijst vormen met de beste CrossFit springtouwen.

CrossFit springtouwen uitgelicht – De beste speed ropes van dit moment

Na uitgebreid lezen en testen ben ik tot een mooie lijst speed ropes gekomen. Een speed rope is overigens een andere benaming voor CrossFit springtouw.

Hieronder vind je de 7 beste CrossFit springtouwen van dit moment. Elk van deze speed ropes heeft eigen kwaliteiten en eigenschappen.

Nu kun jij een mooi CrossFit springtouw kiezen die het best bij je past.

1. SmartRope Pure CrossFit springtouw

Springtouw SmartRope

Dit CrossFit springtouw van SmartRope is veruit de beste speedrope op de markt. Gebruikers van dit CrossFit springtouw zijn namelijk enorm enthousiast over de mogelijkheden.

En dat is niet voor niets! Dankzij de technologie in deze speedrope kun je namelijk handige statistieken bijhouden. Zo kun je het aantal sprongen, calorieën en de trainingsduur bijhouden.

Dankzij een handige app kun je daarnaast je statistieken met andere sporters delen. Op die manier kun je elkaar uitdagen en elkaars records verbeteren.

Het touw zelf is tenslotte volledig aan te passen naar je lengte. Daardoor kunnen alle sporters eenvoudig gebruik maken van deze speedrope.
2. ZEUZ CrossFit & fitness springtouw

ZEUZ Professioneel Crossfit Springtouw

De speed rope van ZEUZ is een geweldig CrossFit springtouw voor beginners en ervaren sporters. Ook dit product wordt namelijk door gebruikers erg positief ervaren.

Zo wordt vooral de flexibiliteit van het product erg gewaardeerd. Dankzij de kogellagers in de handvaten kun je namelijk eenvoudig en flexibel constant blijven springen.

Ook de hoogwaardige kwaliteit van het touw wordt gezien als groot pluspunt. Vooral het touw valt in de smaak, dankzij de verstelbaarheid en stevigheid ervan.

Tenslotte is dit CrossFit springtouw erg licht, maar toch stevig. Op die manier kun jij je focussen op het aantal sprongen, zonder spierpijn te krijgen.
3. Corength Rope Pro Speedrope

Corength Speed Springtouw Pro

Deze speedrope van Corength is een comfortabel springtouw voor crossfitters. Dit is te danken aan de antislip handgrepen van het product.

Ook is dit springtouw erg makkelijk aan te passen naar jouw lengte. Dankzij de meegeleverde versteltool is dat snel gedaan.

Ook de hoge rotatiesnelheid is een groot voordeel van dit product. De kogellagers in de handvaten zorgen namelijk voor een soepele draai van het touw. Daardoor kun je nog sneller touwspringen met deze speedrope.

Het opberghoesje is daarnaast ideaal als je je speedrope meeneemt naar de sportschool. Je kunt je speedrope namelijk compact en snel opbergen en meenemen.
4. WODster verstelbare speed rope

WODster Professioneel Crossfit en Fitness Springtouw

Dit verstelbare CrossFit springtouw van WODster is een goed product voor beginners en experts. Je kunt de speedrope namelijk precies naar jouw wensen afstemmen.

Daarnaast is het product gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Het stalen draad met PVC coating is namelijk erg stevig. Ook het metalen handvat is niet zomaar kapot te krijgen.

Verder hebben de handvaten een antislip laag. Daardoor ligt het handvat lekker in je handen en kun je intensief trainen.

Ook de kogellagers zijn een groot voordeel van dit product. Hierdoor kun je het touw namelijk soepel bewegen tijdens het touwspringen.
5. Gymstick Speed Rope

Gymstick SpeedRope

Het CrossFit springtouw van Gymstick is een geweldig product voor beginners. Je krijgt bij aankoop van het product namelijk gratis toegang tot een aantal online trainingsvideo’s.

Hierdoor kun je dus meteen aan de slag met oefeningen bedoeld voor de speed rope. Als beginnende touwspringer zorgt dat voor een upgrade van je trainingsschema.

Ook het CrossFit springtouw zelf is overigens van hoge kwaliteit. De stalen kabel met kunststof coating is stevig en raakt niet snel in de knoop.

Verder zijn de handvaten comfortabel, waardoor jij je work-out effectief kunt doen. De handvaten zijn namelijk geoptimaliseerd voor de snelle rotaties van het touw.
6. Crossmax LMX1291 Speed Rope

Crossmaxx Springtouw LMX1291

Dit goedkope CrossFit springtouw verdient ook een plek in deze lijst. Ondanks de lage prijs heeft deze speedrope een goede kwaliteit. Dat vinden de gebruikers van dit product overigens ook.

Vooral de stalen kabel met kunststof coating draagt bij aan de kwaliteit van deze speedrope. Deze kabel slijt niet snel en is erg duurzaam.

Ook de rotatie van de kabel in de handvaten is een groot pluspunt. Dankzij de soepele draai kun jij namelijk urenlang probleemloos trainen.

Verder is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. Er zijn geen producten op de markt die voor deze prijs zo’n goede kwaliteit hebben.
7. Positive Things CrossFit springtouw

Positive Things Professioneel CrossFit Springtouw

Ben je op zoek naar een goed CrossFit springtouw voor een hele lage prijs? De speedrope van Positive Things is dan iets voor jou.

Dit CrossFit springtouw is namelijk van prima kwaliteit, maar heeft een scherpe prijs.

De gebruikers zijn erg tevreden over dit product. Veel reviews prijzen de stevige kwaliteit en het makkelijke gebruik.

Ook mensen van 200cm of langer kunnen dit product overigens gebruiken. Dit is te danken aan de verstelbaarheid van het touw. Gebruikers geven aan dat het verstellen van het touw erg eenvoudig is.

Tenslotte is de rotatiesnelheid van het touw ook erg goed.
Een CrossFit springtouw kopen? Hier moet je op letten

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een speed rope koopt. Zo voorkom je dat je een CrossFit springtouw koopt die niet aansluit bij jouw wensen.

Al deze aandachtspunten zijn gebaseerd op de mening van ervaren gebruikers. Zo weet jij zeker dat deze aandachtspunten daadwerkelijk relevant zijn.

De rotatiesnelheid van de speed rope

CrossFit springtouw handvaten

Allereerst is het belangrijk dat het touw van je CrossFit springtouw snel kan draaien. Hoe sneller het touw kan draaien, hoe intensiever jij kunt sporten.

Ook zorgt een soepel draaiend touw voor minder problemen tijdens het springen. Als het touw goed draait zal deze namelijk niet snel in de knoop raken.

Dankzij kogellagers kan de rotatiesnelheid van een speed rope worden verbeterd. Ook soepele handvaten kunnen hierbij van pas komen.

Het crossfit springtouw verstellen

Verder is de verstelbaarheid van je speed rope erg belangrijk. Zeker kleine mensen willen hun crossfit springtouw kunnen verstellen. Zij kunnen namelijk het touw iets korter maken, om zo prettiger te kunnen touwspringen.

Het verstellen van de speed rope is voor lange mensen overigens ook van belang. Zij zullen namelijk kiezen voor een speed rope met een langer touw dan de standaard afmetingen.

Een speed rope die niet verstelbaar is kan dus niet door iedereen optimaal worden gebruikt. Daarom is het erg belangrijk om een speedrope te kopen die je in lengte kunt verstellen.

Het gewicht van je speed rope

Het gewicht van je speed rope is tenslotte ook iets om rekening mee te houden. Je wil natuurlijk geen CrossFit springtouw hebben dat te zwaar is.

Zeker als crossfitter maak je namelijk liever gebruik van een lichtere speed rope. Bij CrossFit is de vorm en het aantal herhalingen namelijk belangrijker dan het gewicht.

Wil je toch een iets zwaarder model? Dat kan natuurlijk ook. Zeker als je bovengemiddeld sterk bent kan een zwaarder springtouw een goed idee zijn.

Het gewicht van je speed rope laat je dus grotendeels afhangen van je ervaring en kracht.

Er zijn zelfs CrossFit springtouwen waar je het gewicht in kunt verhogen of verlagen. Hoe sterker je bent, hoe zwaarder je het springtouw kunt maken.

Waar kan ik een crossfit springtouw voor gebruiken?

Speedrope conditie trainen

Er zijn verschillende toepassingen voor het CrossFit springtouw. Niet voor niets gebruiken zelfs professionele sporters de speed rope in hun trainingen.

Je kunt dus effectief fit blijven met het gebruik van een speed rope. Daardoor is sporten met een CrossFit springtouw voor iedereen een aanrader

Afvallen met een speed rope

Je kunt met een CrossFit springtouw enorm effectief afvallen. Per uur kun je maar liefst 800-1000 calorieën verbranden.

Dat is natuurlijk erg veel. Al zul je het in het begin niet zo snel een uurtje kunnen volhouden. Toch zul je als beginner met slechts 15 minuten ook al zo’n 150-250 calorieën verbranden.

Het is dus geen slecht idee om de speed rope te gebruiken om af te vallen. Sterker nog, het is de meest effectieve manier om in de sportschool calorieën te verbranden.

Met een crossfit springtouw je conditie trainen

Ook je conditie train je erg effectief met een CrossFit springtouw. Zoals ik al zei, een uur touwspringen zul je in het begin niet volhouden.

Toch kun je al snel progressie boeken in je conditie dankzij de speed rope. Na een aantal weken zul je merken dat je het touwspringen steeds langer kunt volhouden.Bekijk ook: