Wat zijn de beste crosstrainer apps? Bekijk de Top 4!

Op de crosstrainer ben je natuurlijk al lekker bezig. Je traint er vrijwel al je spieren mee. Hierdoor gaat je conditie met sprongen vooruit. En je vetpercentage holt net zo hard in omgekeerde richting.

Alleen is het trainen op de crosstrainer af en toe een tikkeltje saai. Dit los je eenvoudig op. Hoe? Door een crosstrainer app te installeren. Dit zijn de vier beste crosstrainer apps.

Zwift

zwift crosstrainer app

Een van de bekendste fitnessapps is Zwift. Vooral onder wielrenners en hardlopers is dit platform populair. Toch is dit veel meer dan puur een fiets of loopband app.

Ook op de crosstrainer kan je Zwift gebruiken om de virtuele routes te volgen. Je crosstrainer wordt gekoppeld aan het programma. Vervolgens zie je jezelf in allerlei omgevingen fietsen.

De meeste routes vind je in de door Zwift ontworpen wereld Watopia. Ook kan je in een nagemaakte versies van New York of Londen sporten. Met Zwift kan je trainingen doen, groepsritten rijden en de echte fanatiekelingen kunnen een wedstrijd rijden op Zwift.

Om Zwift te kunnen gebruiken, heb je een crosstrainer nodig die compatibel is met Zwift.

KinoMap

kinomap crosstrainer app

KinoMap is heel iets anders dan Zwift. Met KinoMap volg je ook routes. Alleen zijn dit echte video´s, en geen animatiebeelden. Deze app biedt duizenden video´s en routes aan. Met KinoMap kom je op allerlei plaatsen waar je nooit komt.

Er zijn video´s van over de hele wereld. En er komen steeds nieuwe routes bij.

Andere gebruikers kunnen namelijk video´s uploaden. Ze fietsen of lopen ergens en filmen dit, vaak met een GoPro. De route komt vervolgens op Kinomap te staan, compleet met hoogteprofiel. Behalve dat je deze routes kunt volgen, kan je met Kinomap ook trainingen uitvoeren.

Deze trainingen zijn samengesteld door professionele coaches. Wil je naast de crosstrainer ook roeien met Kinomap? Dat kan. Dankzij de routes op het water is dit ook een prima roeitrainer app.

iConsole

iconsole crosstrainer app

Met iConsole+ kan je een prima crosstrainer workout op de app doen. iConsole+ moet het minder van het beeld hebben, maar meer van de trainingsprogramma’s.

De iConsole+ crosstrainer app is gratis te downloaden. Dat is best uniek voor een trainingsapp. Je kunt er zeer effectieve trainingen mee volgen.

Deze crosstrainer app laat je overigens ook ‘gewoon’ van videobeeld genieten. Deze beelden zien er wat minder mooi uit dan bij andere apps, omdat het via Google Maps gaat. Het leuke is dan weer dat je zelf routes kunt maken waar je tijdens de workout op de crosstrainer over rijdt.

Tunturi Routes

tunturi routes crosstrainer

Tunturi Routes is ideaal om als crosstrainer workout met app te gebruiken. Tunturi Routes brengt je naar de mooiste plekken ter wereld.

Het unieke aan deze crosstrainer app is dat er ontzettend veel routes zijn, meer dan 10.000. Je komt gegarandeerd op plekken waar je in je leven nooit meer gaat komen.

Een leuk extraatje van deze crosstrainer app is dat je kunt meedoen aan challenges. Daarnaast is het mogelijk om trainingen van internationale coaches te volgen.

Als je niet alleen op de crosstrainer actief bent, maar ook op andere apparaten, dan is Tunturi Routes ideaal. Dit is ook een van de betere hometrainer apps.