Detox pleisters: Ervaringen, Test & de Top 3 Beste

Detox pleisters voor op je voeten klinken misschien wel te mooi om waar te zijn. Pleisters op je voeten die gifstoffen aan je lichaam onttrekken en je gezonder maken.

Volgens een hoop mensen is het onzin, terwijl anderen zweren bij het gebruik van een detox voetpleister.

In dit artikel lees je alles over deze pleisters. Wat is het? Wat zijn de ervaringen en wat zijn de beste pleisters? Ook wordt geprobeerd antwoord te geven op de vraag of deze pleisters werken of in het rijk der fabelen horen.

Wat zijn Detox voetpleisters?

Detox voetpleisters kuur

Detox voetpleisters zijn pleisters die onder je voet worden geplakt. Het idee achter deze pleisters is dat ze gifstoffen uit je lichaam trekken.

Waarom bij je voeten? Omdat daar de meeste zenuwuiteinden zitten. Een voordeel bij een kuurtje met detox pleisters is dat je voeten behoorlijk kunnen zweten.

De pleister bestaat uit een zakje azijn, kruiden en mineralen en vangt het zweet van je voetzool op. Dit afval zou dus vol zitten met allerlei gifstoffen.

Als je voor het eerst detox voetpleisters gaat gebruiken, zal je in de ochtend best kunnen schrikken. De pleisters zijn volledig zwart geworden. Dit is het afval dat je lichaam heeft verlaten, zeggen de fabrikanten van de pleisters.

Is dat echt zo? Volgens wetenschappers niet. Daarover straks meer.

De pleisters zijn echte nachtwerkers. Vandaar het mogelijke schrikmoment in de ochtend. Voor het optimale resultaat moeten je voeten droog en schoon zijn.

En als je echt het maximale eruit wil halen, zou het het beste zijn om katoenen sokken te dragen. Het effect in de detox pleister wordt versterkt en de sokken voorkomen bovendien dat de pleisters loslaten.

Ervaringen met detox voetpleisters

Als je puur kijkt naar ervaringen van gebruikers van detox pleisters, dan lees je veel verschillende verhalen. De een vindt het een geweldig product, volgens de ander is het pure onzin.

Als je er wat dieper op inzoomt, dan kan je toch wel nuttige informatie uit de ervaringen van anderen halen.

Zo heeft een gebruiker van detox voetpleisters van Lucovitaal daadwerkelijk een verschil gemerkt in haar lichaam. Ze voelde zich schoner.

Als minpuntje gaf deze vrouw overigens aan dat de geur van de pleisters niet te harden is, maar dit had ze er graag voor over.

Anderen zeggen weer dat detox pleisters, van welk merk dan ook, niks doen. Ook zouden de pleisters snel los kunnen laten.

De mening van Consumentenbond

Consumentenbond logo

Hoewel je zeker je mening kunt baseren op ervaringen van anderen, heb je er ook weer niet zo heel veel aan. Je kent namelijk de omstandigheden niet, evenmin als de persoon.

Er zijn ook wel websites waar uitgebreide reviews op staan, alleen heb je niet de garantie dat deze reviews onafhankelijk zijn. Dat heb je bij de Consumentenbond wel.

Nog niet zo lang geleden heeft de Consumentenbond een artikel gewijd aan detox kuren. De conclusie was niet echt fijn voor mensen die een detox kuur willen volgen.

Een detox kuur, ook met een detox pleister, werkt namelijk niet, is onnodig en kan zelfs gevaarlijk zijn. Je nieren en lever kunnen de afvalstoffen prima afvoeren, zegt de Consumentenbond.

Dat een detox kuur gevaarlijk is, is overdreven. Het ‘gevaar’ zit hem vooral in het spul dat je binnenkrijgt tijdens een detox kuur. Dan gaat het vooral over sappen en supplementen die meer kwaad dan goed doen. Op dat gebied kan je gerust zijn. Een detox pleister is totaal ongevaarlijk.

Een detox voetpleister heeft ook nauwelijks bijwerkingen. Alleen een bepaald type azijn dat in sommige merken detox pleisters zit, kan bij direct contact met de huid tot irritatie leiden. De kans dat dat gebeurt is heel klein.

Je gaat wel meer zweten als je de pleisters draagt. Behalve dat dit een beetje kan ruiken en dat je hierdoor sneller je beddengoed moet verschonen, is dit geen probleem. Behalve misschien voor degene die naast je ligt.


Relevante artikelen:

Afslankthee

Afslank koffie


Werkt het echt, of is het onzin?

Werken detox pleisters echt? Het is heel lastig om deze vraag te beantwoorden. Wetenschappelijk bewijs voor de werking van detox pleisters is er namelijk niet.

Maar wat zegt dat? Dat de wetenschap een werking niet kan bewijzen, in dit geval van detox voetpleisters, wil niet meteen zeggen dat het pure onzin is.

Zowat de helft van de mensen die detox pleisters gebruiken of hebben gebruikt, zijn overtuigd van de werking ervan. Ze menen verschil te merken in hun lichaam.

Het antwoord op deze vraag zal ergens in het midden liggen. Via je zweetklieren wordt afval uitgescheiden. Als je een detox voetpleister plakt, ga je meer zweten. Met als gevolg dat er meer afval wordt weggevoerd. Dat is de theorie. Of de praktijk ook zo is, kan dus niet gezegd worden.

Zwarte pleisters

Detox pleisters

De discussie zit hem in de zwarte kleur die de pleisters in de ochtend hebben. Volgens de fabrikanten is dit het onomstotelijke bewijs dat detox voetpleisters hun werk doen.

Hoe zwarter de pleister, hoe meer afval er uit je lichaam is. En hoe beter de werking is.

Critici hebben een heel andere verklaring voor de zwart geworden detox pleister. Volgens hen is dit een reactie van het azijn in de pleister op het contact met zweet.

Het zegt helemaal niks over of en hoeveel viezigheid je lichaam via de pleisters heeft verlaten.

Wat met het placebo effect?

Misschien dat een deel van het positieve resultaat wordt behaald door het placebo effect. Mensen die de pleisters plakken, denken zich beter te voelen. Dus voelen ze zich daadwerkelijk een stukje beter.

Dan heeft het weinig met de detox voetpleister te maken, maar wat geeft dat? Het gaat om de werking. En als die er is, maakt het niet uit hoe deze is ontstaan.

Pleister om af te afvallen?

Een detox pleister zou behalve voor perfecte ontgifting ook kunnen bijdragen aan het verliezen van gewicht.

Een populaire detox pleister is de afslankende gember pleister. Deze plak je overigens niet onder je voet, maar op je buik, rug of armen.

Ze zouden je hongergevoel onderdrukken en de stofwisseling versnellen. Ook van deze pleisters is de werking niet bewezen.

Het advies bij gebruik van een afslankpleister is om deze naast een gezond dieet en voldoende sporten te gebruiken.

Wat zijn de beste detox voetpleisters uit de test?

Als je detox voetpleisters een keer wilt proberen, kan het moeilijk zijn om de beste te vinden. Iedere fabrikant belooft namelijk dé perfecte werking.

In deze top 3 van detox pleisters vind je van alles. Een detox pleister van een bekend merk, één die bekend is van televisie en een goedkope detox pleister met goede recensies.

1. Detox voetpleisters Lucovitaal

Lucovitaal detox voetpleisters

De detox pleisters van Lucovitaal zijn gemaakt van Bamboe Azijn poeder en volgens Lucovitaal 100 procent natuurlijk.

Lucovitaal is een bekende naam op het gebied van gezondheidsproducten. Al tientallen jaren worden allerlei van deze producten gemaakt. Dit kunnen vitaminepillen zijn, diverse soorten thee en detox pleisters.

Klanten hebben vooral positieve ervaringen met de pleisters. Er is alleen een nadeel. De kruiden in de detox pleister schijnen voor een niet erg aangename geur te zorgen.

Dat zal in combinatie met het zweet niet echt lekker ruiken in de ochtend.
2. Detox voetpleisters New Gold

New Gold Detox Voetpleisters Kiyome

Dit is een kuur van 10 dagen. Je krijgt er volgens de makers een mentale en fysieke boost van. De pleisters zouden spanning en stress kunnen verlichten, de slaap en vitaliteit bevorderen en je huid een mooiere glans geven.

In de pleisters zit gember en zeezout.

Deze gember detox pleister is bekend van televisie. De gember en het zeezout moeten voor de perfecte ontgifting zorgen, waar je dus ook van af kunt vallen.

In 10 dagen kan je natuurlijk op het gebied van afvallen geen wonderen verwachten. De gember pleisters zijn in ieder geval bij veel mensen die een detox kuur volgen populair.
3. Kinoki detox voetpleisters

Kinoki Detox Voetpleisters

De voetpleisters van Kinoki zijn goedkoop, maar dat zegt niets over de kwaliteit. In de reviews staat wel dat ze niet altijd even goed vast blijven zitten, maar die klacht zie je ook bij duurdere merken voorbij komen.

Voor de pleisters van Kinoki geldt dat het ongeveer fiftyfifty is. De helft van de ervaringen is positief, de andere helft is niet te spreken over de pleisters.

Bij dit merk komt wel vaak naar voren dat de pleisters na een week of iets langer nog net zo zwart zijn. Dit zou, als de kuur echt werkt, steeds minder moeten worden.
Conclusie: is een detox pleister het geld waard?

Je kunt het als volgt zien. Detox pleisters zijn niet overdreven duur. Als je naar de gember pleisters kijkt, dan betaal je acht euro voor een kuur die tien dagen duurt. Ook als het niet werkt, is het geen groot bedrag dat je niet meer terugziet.

Het is ook de beste manier om te ontdekken of de pleisters werken. Wetenschappelijk bewijs is er niet, en ervaringen van anderen bieden ook geen duidelijkheid. Daarom kan je daar het beste zelf achter komen door een kuurtje te volgen.