Dianabol kuur: Alles over de werking, bijwerkingen & resultaten

Dianabol is zonder twijfel de bekendste AAS, wat staat voor androgene-anabole steroïden. Sterker nog, het wordt gezien als de stamvader der anabole steroïden.

Dianabol heeft overigens nog veel meer namen, waaronder D-Bol en Danabol. Officieel heet het Metandienone, wat vervolgens verkocht werd als Dianabol.

Deze AAS wordt gebruikt voor lichaamsbouw- en prestatiebevorderende doeleinden, wat in het verleden ook door veel professionele sporters is gedaan. Desondanks is Dianabol net als andere anabole steroïden tegenwoordig doping en dus verboden.

In dit artikel lees je meer over hoe deze AAS werkt en welke resultaten je ermee kunt verkrijgen.

Dianabol in het kort

dianabol pillen

Dianabol is dus eigenlijk de verkoopnaam van Metandienone, wat we ook wel kennen als Methandienone en Methandrostenolone.

D-Bol is een van de beste supplementen voor bodybuilders, al is deze AAS dus inmiddels verboden aangezien Dianabol beschouwd wordt als doping. Dit betekent desondanks niet dat het helemaal niet meer gebruikt wordt.

Vooral amateursporters slikken graag Dianabol om hun prestaties en lichaam te verbeteren. Je doet er dan goed aan om een Dianabol only kuur te nemen, waarbij je dus geen andere supplementen slikt.

Metandienone is overigens gecreëerd door CIBA in 1955. CIBA heet inmiddels Novartis sinds het in 1996 samen is gegaan met Sandoz Laboratories.

Deze AAS werd eerst verkocht in Duitsland en de Verenigde Staten, waar het net als SARMs al snel gebruikt werd door professionele sporters.

Ook tegenwoordig is Dianabol nog altijd de meest voorkomende oraal actieve androgene-anabole steroïde. Het loopt dus nog steeds voor op bijvoorbeeld Trenbolone.

Metandienone werd overigens ook een tijdje gebruikt voor androgeenvervangstherapie, maar dit is inmiddels niet meer het geval.

Wat is de werking van Dianabol?

resultaten anabolen

Dianabol heeft eigenlijk één echt belangrijke werking: deze steroïde wil je lichaam namelijk continu in een anabole staat houden. Hierdoor wordt het risico op androgene bijwerkingen van Dianabol vergroot, voorbeelden hiervan zijn acne en kaalheid.

Tegelijkertijd levert de werking van Dianabol vaak mooie resultaten op voor krachtsporters. Dit komt doordat de eiwitsynthese verhoogd wordt.

Dit bevordert de groei en ontwikkeling van je spieren, net als het herstel. Bovendien wordt dit door Dianabol in een verhoogde snelheid gedaan.

Ook stimuleert D-Bol je stikstofretentie. Je blijft hierdoor meer anabool. Deze werking van Dianabol is bovendien belangrijk omdat je volledige eiwitinname hierdoor gewicht wordt op je spieren.

Het volgen van een Dianabol kuur schema is bovendien een aanrader omdat je deze anabole steroïde eenvoudig gebruikt. Je hoeft om de werking van Dianabol te ervaren namelijk alleen maar pillen te slikken.

Pijnlijke injecties zijn dus niet nodig, wat wel bij sommige andere verboden spierversterkende middelen het geval is.

De werking van Dianabol zorgt er bovendien voor dat je lichaam je koolhydraten beter gebruikt. Dit komt je energie en kracht ten goede. Al met al heeft Dianabol als resultaat dat je beter presteert in de sportschool.

Heeft Dianabol bijwerkingen en/of gevaren?

puisten op gezicht

Dianabol heeft helaas veel bijwerkingen en gevaren.

Het is belangrijk om hier op de hoogte van te zijn en ze in gedachten te houden voordat je halsoverkop deze steroïde gaat gebruiken.

De bijwerkingen van Dianabol kunnen namelijk extreme gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, waaronder zelfs zaadbalkanker.

Dit zijn een aantal bijwerkingen van Dianabol waar je last van kunt krijgen bij het gebruik van deze AAS:

  • Dermatologische bijwerkingen van Dianabol: Striae, overmatige acne, haaruitval, seborrheic dermatitis en plotselinge haargroei op het lichaam
  • Cardiovasculaire bijwerkingen van Dianabol: Bloedproppen, trombose, hoge bloeddruk, hartaanval, myocardinfarct, cardiomyopathie en beschadiging van de slagader
  • Musculoskeletale bijwerkingen van Dianabol: Spierpijn, spierhypertrofie en verhoogd risico op peesblessures
  • Hormonale bijwerkingen van Dianabol: Testiculaire hypertrofie, prostaathypertrofie en gynaecomastie

Het volgen van een Dianabol kuur brengt dus de nodige gevaren met zich mee. Het is belangrijk om dit te onthouden.

Je moet zelf bepalen of je de bijwerkingen of het resultaat van Dianabol belangrijker vindt, maar wees hoe dan ook voorzichtig bij het gebruik van deze AAS.

Hoe werkt een Dianabol kuur?

Dosering pillen

Als je de bijwerkingen van Dianabol aandurft, kun je een kuur volgen. Heb je al eens Anavar of Testosteron gebruikt? Je kunt dan een Dianabol only kuur schema volgen. Je kunt dan uitzonderlijke winsten boeken.

Het is wel goed om te weten dat je waarschijnlijk kilo’s erbij krijgt, maar dit bestaat vooral uit extra spiermassa.

Normaal gesproken duurt een kuur waarin je Dianabol only neemt 6 weken. Tijdens deze periode verhoog je je dosering regelmatig om steeds betere resultaten met Dianabol te krijgen in de sportschool.

Hieronder vind je een Dianabol kuur schema voor beginners én ervaren rotten.

Dianabol kuur schema voor beginners

We zeiden net dat een kuur van Dianabol only normaliter 6 weken duurt. Beginners doen er echter goed aan om een korter schema te volgen tijdens hun eerste Dianabol kuur.

Bekijk het onderstaande tabel voor de dagelijkse doseringen:

WeekDosering
110 mg Dianabol per dag
210 mg Dianabol per dag
315 mg Dianabol per dag
415 mg Dianabol per dag
520 mg Dianabol per dag

Dit kuur schema van Dianabol only is zeer geschikt voor gebruikers die voor het eerst anabole steroïden gebruiken en snel hun spieren willen groeien.

Je hoeft hierbij niet te injecteren en bovendien zijn de doseringen zeer conservatief. Je loopt daardoor minder risico op de vervelende bijwerkingen van Dianabol.

Het volgende Dianabol kuur schema

Als je de eerste kuur met Dianabol only hebt gebruikt, kun je een hogere dosering gebruiken. Ook kun je de kuur verlengen om betere resultaten te behalen met Dianabol.

Hieronder vind je het schema dat je tijdens deze Dianabol kuur moet volgen:

WeekDosering
120 mg Dianabol per dag
220 mg Dianabol per dag
325 mg Dianabol per dag
425 mg Dianabol per dag
525 mg Dianabol per dag
625 mg Dianabol per dag

Je moet deze Dianabol only kuur dus eigenlijk zien als het vervolg op de eerste. Daarom is de dosering ietwat verhoogd, terwijl dit schema ook een week langer doorgaat.

Je zult hierdoor betere resultaten met Dianabol behalen, maar het is ook goed om te weten dat je waarschijnlijk meer last krijgt van de bijwerkingen.

Het uiteindelijke Dianabol kuur schema

Nadat je de eerste twee schema’s hebt gevolgd voor je eerste Dianabol kuren kun je eventueel een zwaardere cyclus volgen. Dit is overigens niet altijd verstandig.

Kreeg je tijdens de bovenstaande kuren veel last van bijwerkingen? Deze kuur met Dianabol only raden we dan zeker niet aan.

Dit schema duurt opnieuw zes weken, maar nu moet je dagelijks 30 mg Dianabol nemen. Eventueel kunnen ervaren rotten de kuur verlengen tot maximaal 8 weken en de dosering verhogen tot maximaal 50 mg Dianabol per dag.

Onthoud wel dat de bijwerkingen van Dianabol extra heftig zijn en voor veel gezondheidsschade kunnen zorgen.

Wat is het resultaat van Dianabol?

man in fitness

Je weet inmiddels wat de beste schema’s zijn om te volgen tijdens een kuur met Dianabol only, maar waarom zou je dit eigenlijk moeten doen? Nou, deze AAS kan geweldige dingen doen met je lichaam.

Dianabol levert bij veel mensen namelijk geweldige resultaten op. Binnen een paar weken kan je spiergroei al met meerdere kilo’s zijn aangekomen.

Je kunt dan zelf ook wel bedenken dat je aan het einde van de kuur nog veel gespierder bent geworden.

Soms is het resultaat van het Dianabol gebruik zelfs zo goed dat je aan het einde van de kuur ongeveer 12,5 kilogram aan spiergroei erbij hebt gekregen.

Weet overigens wel dat niet iedereen zo goed reageert op deze AAS. We raden je aan om zonder verwachtingen je Dianabol kuur schema te gaan volgen.

Je zult daardoor nooit teleurgesteld zijn met resultaat van je Dianabol gebruik aan het einde van de cyclus.

Gelukkig vinden teleurstellingen vaak niet plaats tijdens een Dianabol only kuur, wat we ook zeker zien aan de ervaringen van eerdere gebruikers. Hierover vertellen we later meer.

Wat zegt de wetenschap over Dianabol?

Dokter medicatie

Er zijn door de jaren heen meerdere goede onderzoeken uitgevoerd over de werking en resultaten van Dianabol. Fred Hartgens en Harm Kuipers hebben hierover bijvoorbeeld in 2004 een studie gepubliceerd.

De twee wetenschappers keken hierbij naar de effecten van androgene-anabole steroïden, waar D-Bol één van is, onder atleten. Hieruit bleek dat deze producten sterke invloeden kunnen hebben op de atletische prestaties van mensen.

Uit dit onderzoek bleek ook dat de androgene-anabole steroïden veel bijwerkingen hebben, waar atleten met enige regelmaat last van krijgen.

Ook andere wetenschappers hebben onderzoeken uitgevoerd over Dianabol. Deze studie van onder meer G. R. Hervey en A. V. Knibbs is hier een goed voorbeeld van, wat al in 1981 is gepubliceerd.

De wetenschappers keken in dit onderzoek naar het effect van Metandienone, wat dus de stof is die voor de werking van Dianabol zorgt, op de prestaties van lichaamssamenstelling van mannelijke atleten.

De deelnemers volgden een kuur waarin ze een placebo kregen en waarin ze daadwerkelijk D-bol kregen.

Lichaamsgewicht, kalium en stikstof, spieromvang en beenprestaties en -kracht namen aanzienlijk toe tijdens de training met het medicijn, maar niet tijdens de placeboperiode. Dit laat dan ook de werking en de behaalde resultaten van Dianabol goed zien.

Wat zijn de ervaringen met Dianabol?

fitness water drinken

Op Reddit hebben diverse mensen hun ervaringen met Dianabol gedeeld, waarvan de meeste erg positief en overtuigend klinken.

Dit zijn een aantal Dianabol ervaringen die op Reddit gedeeld zijn:

  • Critkton: “De goede gevoelens zijn letterlijk goede gevoelens. Ik raad 100% D-Bol aan aan iedereen die het niet heeft geprobeerd en een orale kickstart wil. Dianabol is de shit”.
  • Tyranobol: “D-Bol levert veel betere winsten op dan Anadrol voor mij. Dianabol laat me groeien als Anadrol, maar met betere kracht en pompen. Anadrol geeft me koppige gyno die behandeld moet worden met serms”.
  • Gridorr: “D-Bol is naast Tren de enige AAS die me een high gaf. Maakt je blij, trots, zelfverzekerd en weer blij”.

Ook op het forum van Bodybuilding.nl delen mensen hun ervaringen met Dianabol, hieronder lees je wat voorbeelden:

  • Trickster: “D-Bol is ****ing lekker! Unlike most people ben ik wel een fan. Pas je dieet erop aan, stack met test en tren en je heb een heerlijke kuur”.
  • Unstoppable: “Ik had toentertijd na 3 dagen al een krachttoename die niet mogelijk was van slechts placebo”.
  • Brian de Ve: “Ik had helemaal geen last van vermoeidheid o.i.d. Wel veel vocht, al na 1 week 3 kg erbij”.

Samenvatting over Dianabol

Als je je lichaam een steuntje in de rug wilt geven bij het groeien van je spiermassa dan is Dianabol een goede AAS. Weet desondanks wel dat deze pillen ook zeer vervelende effecten hebben.

Dianabol komt met diverse bijwerkingen die voor lange en ernstige gezondheidsgevolgen kunnen zorgen. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn en het schema voor je Dianabol kuur goed te volgen.

Al met al, het is altijd verstandiger om voor een legaal en veilig alternatief te kiezen. Wil je toch echt gaan voor een Dianabol kuur? Wees je dan bewust van de gevaren en risico’s en lees je goed in voordat je start met de kuur.