Dikke bovenarmen – 5 tips voor het krijgen van slankere armen

Sommige mannen en vrouwen schamen zich voor hun dikke bovenarmen. Ze willen graag slankere armen, maar weten niet wat ze hiervoor moeten doen.

Dit artikel is er om je op dit vlak te helpen. Door onze tips toe te passen, krijg je zeker strakke armen in 30 dagen of misschien zelfs wel in 2 weken!

Eerst leggen we nog even uit waardoor je überhaupt dikke armen krijgt, je weet dan ook direct hoe je dit in de toekomst kunt vermijden.

Dikke armen in het kort

Dikke bovenarmen ontstaan over het algemeen door overtollig vet in je lichaam. Je lijf slaat dit normaliter op onder je huid, dus dit kan ook op je armen zijn. Het kan daarnaast terecht komen op je buik of op je dijen.

Hoe dan ook ontstaan dikke armen doordat je aankomt. Je kunt dus ook alleen slankere armen krijgen door deze vetreserves te verbranden.

Kun je strakke armen in 30 dagen krijgen?

Over het algemeen is het zeker mogelijk om strakke armen in 30 dagen te krijgen. Het is dan wel belangrijk om je levensstijl aan te passen.

Zo moet je een gezond dieet volgen. Eet en drink bijvoorbeeld geen bewerkte voedingsmiddelen en eet voldoende groente en fruit. Voeg daarnaast meer beweging toe aan je leven.

Je bent dan in staat om per week ongeveer een kilo af te vallen. Je vermindert hierdoor dus de hoeveelheid vet op je bovenarmen.

Je zult uiteindelijk strakkere armen in 30 dagen krijgen, al kan het ook wat langer duren.

Wat moet je doen voor slankere armen?

Als je van je dikke armen af wilt komen, doe je er goed aan om de onderstaande tips te gebruiken. Met een beetje geluk krijg je dan zelfs strakke armen in 2 weken, al duurt dit proces meestal iets langer.

1. Drink voldoende water

water drinken afvallen

Het is allereerst van groot belang om gehydrateerd te blijven. Het verhogen van je waterinname kan zelfs resulteren in gewichtsverlies, vooral als je water drinkt in plaats van calorierijke drankjes.

Dit onderzoek geeft bovendien aan dat het nut heeft om te hydrateren voor een maaltijd. Drinkwater is bovendien in staat om het overtollige vet in je lichaam te verbranden.

Water drinken kan dus helpen om dikke armen weg te werken!

2. Beweeg meer

Hometrainer scherm afvallen

Daarnaast is het ook absoluut belangrijk om meer te bewegen als je strakke armen in 30 dagen wilt krijgen. Je verliest met behulp van lichaamsbeweging nu eenmaal vet, zoals deze studie ook aantoont.

Er zijn meerdere manieren om meer te bewegen. Snel afvallen met een crosstrainer is bijvoorbeeld een optie. Je kunt daarnaast ook simpelweg meer wandelen en/of fietsen.

Hardlopen is een andere goede optie, net als afvallen door te roeien. Er zijn dus diverse opties om je dikke bovenarmen als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen door meer te sporten.

We raden je in ieder geval aan om een fysieke activiteit te kiezen die je daadwerkelijk leuk vindt. Dit zal je namelijk extra motivatie door te geven om meerdere dagen in de week deze sport te beoefenen.

3. Voeg vezels toe aan je voedingspatroon

vezels afvallen

Je doet er bovendien goed aan om je dieet aan te passen. Zo raden we je aan om meer vezels in te nemen. Je voelt je hierdoor langer vol, waardoor je minder snel tussendoortjes naar binnen werkt.

De kans is groot dat je hierdoor over de volledige dag minder calorieën binnenkrijgt, wat uiteindelijk resulteert in gewichtsverlies.

Er zijn meerdere manieren om meer vezels te eten, chiazaden zijn op dit vlak bijvoorbeeld fantastisch. Ze zitten niet alleen vol vezels, maar bevatten ook nog eens omega-3-vetzuren.

4. Eet meer plantaardig voedsel

Gezonde maaltijd

Nu we het toch over je voedingspatroon hebben, is het ook goed om te vermelden dat plantaardig voedsel kan helpen bij het wegwerken van je dikke bovenarmen.

Vers fruit is op dit vlak belangrijk, wat ook zeker voor groenten en granen geldt. Eventueel kun je ook vegetarisch eten als je slankere armen wilt.

Dit onderzoek toont namelijk aan dat mensen met een vegetarisch dieet meer afvallen dan mensen die een normaal dieet volgen.

5. Slaap genoeg

Goede nachtrust

Ook je nachtrust heeft invloed op dikke armen. Je verbrandt namelijk meer vet als je voldoende en goed slaapt, zo blijkt uit deze studie.

Het is allereerst belangrijk om dagelijks minstens zeven tot negen uur te slapen. Daarnaast is het verstandig om een consistente bedtijd aan te houden.

Ook doe je er goed aan om te streven naar een diepe slaap die gedurende de hele dag niet onderbroken wordt.

Samenvatting over dikke bovenarmen

Dikke armen ontstaan dus door overtollig vet in je lichaam. Dit heeft een plekje onder je huid nodig, waar je armen een van de opties voor zijn.

Als je slankere armen wilt krijgen, kun je dit doen op meerdere manieren. Je kunt je verbrandingsproces ook altijd wat ondersteunen met een goede fatburner.

In dit artikel hebben we je diverse tips gegeven waarmee je strakke armen in 2 weken kunt krijgen, al moet je dan zeker goed je best doen.

Waarschijnlijk duurt het iets langer voordat je van je dikke bovenarmen af bent, maar het resultaat zal het harde werk zeker waard zijn.