Dip belt kopen? Bekijk & vergelijk de 6 beste dipping belts

Ben jij op zoek naar een manier om je workouts te verbeteren? Of wil je thuis trainen nog zwaarder maken voor jezelf? Dan is een dip belt iets voor jou!

Met een dipping belt kun jij je oefeningen namelijk zwaarder maken door bijvoorbeeld extra gewichten aan de dip riem te hangen.

Er zijn echter een hoop verschillende dip belts op de markt. Daardoor kan het vinden van de juiste dip gordel een flinke uitdaging zijn.

Om die reden heb ik voor jou een lijst gemaakt met de beste dipping belts. Daardoor kun jij stoppen met zoeken naar de juiste dip riem. Hieronder vind je de beste dipping belts op de markt.

De beste dip gordels op de markt

Er zijn een hoop goede dipping belts op de markt om uit te kiezen. Om die reden ben ik op zoek gegaan naar dip gordels met goede reviews.

Daarnaast heb ik een gekeken naar de populariteit in aantal verkopen van deze dip riemen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op deze lijst met de beste dipping belts.

1. Wolfpack Lifting – Dipping belt

Dipping Belt Wolfpack Lifting

De dipping belt van Wolfpack Lifting is de beste dip belt op de markt. Met deze riem kun jij namelijk moeiteloos extra gewicht aan je oefeningen toevoegen.

Verder vinden gebruikers dat deze dip riem erg goed blijft zitten. De dip gordel zakt namelijk niet af en past perfect.

Dit komt een uitdagende training natuurlijk ten goede. Je kunt namelijk zware gewichten aan de dipping belt koppelen zonder dat deze losraakt.

De dip riem is overigens niet zwaar, wat fijn is als je niet zo sterk bent. Hij weeg namelijk slechts 2 kilo. Hierdoor kunnen ook beginnende sporters deze riem kopen.


2. Corength dip gordel

Corength Dipping Belt

De dipping belt van Corength staat meer dan terecht hoog in dit lijstje. Deze dip riem is namelijk niet alleen voor ervaren sporters, maar ook geschikt voor beginners.

Je kunt aan deze dip gordel kleine, maar ook grote gewichten hangen. De dipping belt is namelijk tot maar liefst 50 kilo te belasten.

Daardoor kun jij als beginner dus snel stappen maken in je trainingen. Als je met een laag gewicht begint is er genoeg ruimte om sterker te worden.

Je kunt overigens naast schijven ook kettlebells aan deze dip gordel koppelen. Hierdoor is deze dipping belt erg veelzijdig.


3. ZEUZ Dip belt

Zeuz Dip Belt

ZEUZ heeft een dip belt uitgebracht van enorm goede kwaliteit. Dit is vooral te danken aan het hoogwaardige en duurzame materiaal.

Verder kun je deze dipping belt makkelijk tot 20 kilo belasten. Sommige gebruikers hebben er zelfs zwaardere gewichten aan gehangen.

Het grootste voordeel van deze dip gordel is de pasvorm. De dip riem is namelijk iets breder bij de rug dan bij de buik. Hierdoor krijgt je rug extra ondersteuning tijdens zware oefeningen.

Dit product is overigens, net als de meeste dipping belts, voor mannen en vrouwen. Dat maakt deze dip belt een must-have voor elke sporter.


4. VirtuFit Nylon Dip Belt

Dip Belt Virtufit

De Nylon Dip Belt van VirtuFit is een erg goed product voor een prima prijs. Je kunt deze dipping belt namelijk belasten tot maar liefst 100 kilo.

Hierdoor is deze dip gordel ook geschikt voor professionele lifters. Al kunnen ook starters gebruik maken van deze dip belt. Je hebt namelijk genoeg progressiemogelijkheid met dit product.

Verder is deze dip riem gemaakt voor elk lichaamstype. Het product heeft namelijk een universele pasvorm. Ideaal voor sporters die aan het afvallen zijn en dus constant in lichaamsvorm veranderen.

Al met al is dit product een geweldige toevoeging aan je sportspullen collectie.


5. U-Fit One Lifting Belt

U-Fit One Powerlift Riem

De dip gordel van U-Fit One is een comfortabele dipping belt voor iedere sporter. De reviews spreken namelijk van een mooi product dat erg aangenaam zit.

Verder is de dip gordel volledig symmetrisch en licht in gewicht. Dit maakt de dip riem ideaal voor zware en intensieve trainingen.

Mensen die deze dip belt kopen zullen dus zeker niet teleurgesteld zijn. De dipping belt is wat duurder dan gemiddeld, maar de kwaliteit maakt dat weer goed.

Tenslotte is deze dip gordel door mensen van iedere lengte en gewicht te gebruiken. De lengte van de dip riem is namelijk volledig verstelbaar.


6. Bodytrading Dipping Belt

Bodytrading Leather Dipping Belt

Tenslotte mag de dipping belt van Bodytrading niet ontbreken op deze lijst. Deze dip gordel is zeer sterk en zit erg comfortabel.

Dankzij de lange ketting kun je gewichten comfortabel en makkelijk aan de dip belt hangen. Dit is natuurlijk ideaal als je lange intensieve workouts doet.

De dip gordel is afgewerkt met prachtig leer en stevig metaal. Hierdoor is dit product niet alleen handig in gebruik. Daarnaast is de dipping belt ook nog eens erg stijlvol.

Overigens is deze dip riem voor beginners en ervaren sporters. Je kunt namelijk moeiteloos zware gewichten aan deze dip belt hangen.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een dip belt?

Er zijn een aantal belangrijke aandachtspunten als je een dip belt koopt. Je wilt natuurlijk dat je comfortabel, maar toch intensief kunt trainen.

Om die reden heb ik wat dingen voor je op een rijtje gezet waar je op kunt letten. Zo kun jij je training met de dip belt op een juiste manier uitvoeren.

De maat van de dip belt

Dip belt verstelbaar

Allereerst is het belangrijk om te letten op de maat van de dip belt. Je wilt natuurlijk geen dip riem die te strak zit bijvoorbeeld. Een te strakke dipping belt zorgt onder andere voor kramp in je rug.

Ook een te losse dipping belt zorgt voor een onprettige manier van trainen. De kans is dan namelijk groot dat de dip gordel tijdens je workout afzakt. Dat is natuurlijk erg vervelend en niet goed voor de kwaliteit van je training.

Om die redenen moet je dus een dipping belt kopen die goed past. Het beste is om een dip belt te kopen die verstelbaar is in maat. Zo kun je de dip gordel ook gebruiken als je breder wordt of juist afvalt.

Het draaggewicht van de dipping belt

Ook het draaggewicht van de dip belt is een erg belangrijk onderdeel. Zeker als je van plan bent om zwaar te trainen is het draaggewicht een aandachtspunt.

Je wilt namelijk geen dip belt die stukgaat bij zware gewichten. De meeste dipping belts kunnen echter genoeg gewicht dragen. Toch is dit een aandachtspunt om op te letten.

Voor professionele of sterke sporters is een dip gordel met een hoog draaggewicht bijvoorbeeld belangrijk. Zij kunnen het beste een dip gordel kiezen met een draaggewicht van 100 kilo of meer.

De casual sporter komt echter al snel weg met een draaggewicht van 20 kilo. Een goede tussenmaat is een dip riem met een draaggewicht van zo’n 50 kilo.

Dip belt oefeningen

Er zijn een aantal oefeningen die je kunt doen met de dip belt. De meest voorkomende oefening is natuurlijk de dip voor je triceps. Daar komt de naam dipping belt namelijk vandaan. Hiervoor maak je meestal gebruik van een dip bar.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen die je met een dip belt kunt uitvoeren. Hieronder ontdek je enkele populaire oefeningen.

Pull up met dip belt

Dip Belt Pull Up

Te beginnen met de pull up. De pull up is een ander woord voor optrekken. Met optrekken train je je rug.

Kun jij jezelf makkelijk optrekken (aan een pull up bar) met je eigen lichaamsgewicht? Dan kun je het gewicht verzwaren met een dipping belt. Hang er bijvoorbeeld een kettlebell aan.

Squatten met dip belt

Dip belt squat

Ook de squat kun je met een dip belt zwaarder maken. Dit doe je door een gewicht tussen je benen aan de dip gordel te hangen.

Daarna doe je de squat zoals je deze normaal ook doet. Je zult merken dat de oefening een stuk zwaarder wordt!

Calf raise met dip belt

Dip belt calf raise

Tenslotte wil ik de calf raise ook nog benoemen. Met deze slopende oefening train je je kuiten.

Door een gewicht tussen je benen te hangen worden je kuiten enorm belast. Dit gewicht hang aan de dip riem, zodat jij de oefening gecontroleerd kunt uitvoeren.
Relevante artikelen: