Droog Trainen Academie: Eerlijke Ervaringen en Review (2024)

Je vetpercentage verlagen terwijl je geen spiermassa verliest. Dat is in het kort gezegd droog trainen. De Droog Trainen Academie is hierin gespecialiseerd.

Inmiddels is dit een behoorlijk grote naam in de fitnesswereld. De belofte die ze doen is een lichaam waar je tot nu toe alleen maar van hebt kunnen dromen.

In dit artikel ontdek je of de Droog Trainen Academie die belofte ook voor jou kan waarmaken.

Is de Droog Trainen Academie betrouwbaar?

krachttraining

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je met de Droog Trainen Academie met een stel charlatans in zee gaat.

De oprichters hebben ruime ervaring op het gebied van krachttraining en weten echt wel waar ze over praten.

Niet alles is even wetenschappelijk onderbouwd (het meeste overigens wel), maar het principe van droog trainen heeft zich in het verleden al bewezen. In die zin doen Henry en Rinus dus niks nieuws.

Als je de website goed doorspit, zie je veel bekende namen uit de fitnesswereld op foto´s staan. Mede hieraan zie je dat de oprichters van de academie zich goed in de materie hebben verdiept en waar nodig advies inwinnen bij experts.

Bovendien schrijven ze talloze uren in de studieboeken te hebben gezeten, om alles over voeding en krachttraining te leren.

De trainingsprogramma´s zien er dan ook goed en professioneel uit. Verder staat het bedrijf keurig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en er staat een adres op de site.

Daar krijg je ook wel vertrouwen van. Tot slot komt het verhaal achter de Droog Trainen Academie oprecht en betrouwbaar over.

Henry en Rinus: de makers van de programma’s

henri-rinus

Henry heet voluit Henry van Es en Rinus gaat door het leven onder de naam Rinus van Offeren. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het fijn om de achternamen van mijn trainers of inspiratiebronnen te weten.

Anders krijg ik het idee dat ik met robots of verzonnen figuren te maken heb. Het was wel even zoeken naar hun achternamen, omdat dit op de website van Droog Trainen Academie niet wordt vermeld.

Henry heeft een verleden bij Defensie en de politie. Hij is in 1979 geboren in Rotterdam. Anderen omschrijven hem als een rustig persoon die vol voor zijn sportdoelen gaat en een doorzetter is.

Als je met Henry gaat werken, weet dan dat hij niet van slappe smoesjes houdt en ook van jou verwacht dat je vol voor je doelen gaat.

Henry heeft Rinus ontmoet bij zijn politiewerk. Ze maakten deel uit van dezelfde speciale dienst. Rinus komt uit Vlaardingen en is ook in 1979 geboren.

Tijdens het politiewerk ontstond bij Rinus het gevoel dat hij ondernemer wilde worden. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de Droog Trainen Academie. Maar daar ging nog wel iets aan vooraf.

Hoe het allemaal begon..

Rinus en Henry leerden elkaar in 2010 kennen. Op de website van de Droog Trainen Academie valt te lezen dat het snel klikte. Ze hebben dezelfde humor, interesses en gingen samen op vakantie.

De dagelijkse sleur van het werk ging de twee echter tegenstaan.

Voor de afwisseling begonnen ze met het maken van websites. Dit deden ze na hun politiewerk en dit zorgde voor (te) lange werkdagen.

Hoewel ze met het creëren van websites geld verdienden, was het niet genoeg om ervan te leven. Toen kwam Henry met wat later bleek hun gouden idee.

Met hun achtergrond bij de politie en gedeelde passie voor sport in het achterhoofd startten Henry en Rinus een website waarbij krachttraining en voeding centraal staat, met als grote doel een droomlichaam.

Zo is in 2013 de Droog Trainen Academie ontstaan. Ze schrijven op hun website dat ze inmiddels meer dan 10.000 leeruren hebben gespendeerd aan informatie over voeding, lifestyle en krachttraining.

Mijn ervaringen met de Droogtrain Academie

droogtrainen ervaringen

Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch toen ik met een protocol van de Droog Trainen Academie aan de slag ging. Het was voor mij het zoveelste bedrijf dat me topresultaten beloofde.

Die scepsis had niks met de Droog Trainen Academie te maken, meer met mijn eerdere ervaringen. Overal zie je foto’s van getransformeerde lichamen.

Resultaten van mij en andere deelnemers

Dat is bij de Droog Trainen Academie niet anders. Op de website staan verbluffende resultaten van andere deelnemers.

Ik heb me hier niet blind op gestaard, simpelweg omdat je de personen op de foto´s niet kent en het verhaal erachter al helemaal niet. Het zijn puur lichamen die een stuk gespierder zijn geworden.

Natuurlijk is het wel zo dat je niet zomaar foto´s op een website kunt plaatsen, dus helemaal ongeloofwaardig vond ik het ook weer niet. Maar ik wilde zelf resultaat zien en ben daarom aan de slag gegaan.

Omdat ik minder vet en meer spieren wilde, heb ik het droog trainen protocol gevolgd.

Ik moet toegeven, mijn lichaam is een stuk strakker en gespierder geworden. Niet om mezelf op de (wat meer gespierde) borst te kloppen, zonder flinke discipline was dat niet gelukt.

Het trainingsprogramma is de houvast, de rest – trainen en gezond leven – moet je echt zelf doen. Als je dit doet, ga je resultaat behalen.

In mijn geval resulteerde dit in een flink lager vetpercentage en meer spiermassa. Ook als je op zoek gaat naar ervaringen van andere deelnemers, zal je veelal deze resultaten zien.

Om je droomlichaam te behouden, is het wel slim om gezond te blijven leven en regelmatig te trainen.

Je hoeft niet als een monnik te leven, maar vijf keer per week fastfood is ook zeker niet de bedoeling.

Droog trainen Academie programma’s (overzicht)

Hieronder bespreek ik mijn ervaringen met de programma’s van de droogtrain academie.

Droogtrainen protocol mannen & vrouwen (PDF & meer)

droogtrainen mannen en vrouwen

Bij de Droogtrain Academie zijn er meerdere trainingsschema’s beschikbaar. Het droogtrainen protocol is er apart voor mannen en vrouwen.

De samenstelling van de protocollen is iets verschillend, omdat een vrouwenlichaam anders in elkaar steekt dan een mannenlichaam. Dat heeft andere trainingen en voeding tot gevolg.

Als je je aanmeldt, krijg je meteen toegang tot een PDF bestand met allerlei nuttige informatie. Een van de belangrijkste is het trainingsschema.

Je kunt kiezen voor 3, 4 of 5 dagen per week trainen. Het handige van PDF is dat je de schema’s makkelijk op je telefoon of tablet kunt zetten en meenemen naar de sportschool.

Je krijgt er ook een voedingslijst bij. De meeste mensen weten wel een beetje wat ze beter wel en niet kunnen eten. Deze voedingslijst is een handig steuntje in de rug.

De macrocalculator is minstens net zo bruikbaar. Daarmee kan je precies berekenen hoeveel calorieën je nodig hebt en hoe de verhouding koolhydraten, proteïne en vetten in je eten moet zijn.

Tot slot krijg je bij het droogtrainen protocol een E-book. Hierin staat alle benodigde informatie om droog te trainen.

Het is slim om dit te lezen voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je dat je onnodige fouten maakt tijdens het droog trainen.

Zie het als een handleiding. Die lees je ook eerst voordat je iets gaat installeren.
Spiermassa Protocol Mannen en Vrouwen

spiermassa mannen vrouwen

Ook het spiermassa protocol is gesplitst in een schema voor mannen en vrouwen. Dit schema is geschikt voor mensen die het niet zozeer om vetverlies is te doen, maar meer om het kweken van extra spiermassa.

Het protocol is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen feiten. Behalve een ander doel ziet het protocol er grotendeels hetzelfde uit als voor het droog trainen.

Na de aanschaf krijg je toegang tot een E-book waarin bruikbare informatie staat over het opbouwen van spiermassa. Je ontvangt zelfs twee E-books.

Behalve het theorieboek krijg je ook een praktijkplan. Hier staat onder meer in wat je moet eten en hoeveel calorieën je nodig hebt, oftewel de macrocalculator en de voedingslijst.

Op de website van de Droog Trainen Academie kan je al een beetje spieken welke trainingen je staan te wachten.

Het trainingsschema duurt twaalf weken en ook hier kan je kiezen voor 3, 4 of 5 keer per week trainen. Je gaat onder meer squats doen, push ups en leg extensions. Er staat precies hoeveel sets en reps je moet doen.

Uiteraard wordt niet alles weggegeven, je kunt alleen de trainingen van de eerste week bekijken. Voor de rest moet je toch echt betalen.
En nog een paar overige programma’s..

home workout programma

Spiermassa en droog trainen zijn niet de enige programma’s van de Droog Trainen Academie.

Zo is er nog het Sixpack Protocol. Daarin werk je puur aan je buikspieren. Er zijn instructievideo’s van alle oefeningen en wat ik zelf leuk vind, is dat er ook wat feiten en fabels over buikspieroefeningen worden beschreven.

Als je liever thuis traint, kan je voor het Home Workout Protocol kiezen. Hierin vind je allerlei goede workouts die je bij jou in huis kunt doen.

Tussen de oefeningen zitten onder meer 6 TABATA Circuits. Dit zijn intensieve intervaltrainingen. Bij het Home Workout Protocol zitten ook allerlei tips, onder meer om je motivatie vast te houden.

Wat meer ervaren sporters kunnen kiezen voor de DTA Workout Builders. Dan krijg je templates om je eigen trainingsschema’s te maken.

Het is vrij eenvoudig om zo’n schema te maken, omdat je alleen maar de oefeningen en het aantal keer per week dat je wilt sporten hoeft in te vullen.

Voor alle programma’s van Droog Trainen Academie geldt dat ze wetenschappelijk onderbouwd zijn en dat je een compleet pakket krijgt. Dus met E-book, schema’s en advies op het gebied van voeding.
Conclusie: is een programma de aanschaf waard?

trainingsprogramma's droog trainen academie

Als je deze review hebt gelezen, zal je er vast al achter zijn gekomen dat ik zeer te spreken ben over de programma’s van de Droog Trainen Academie. Dat is een juiste conclusie.

Wat mij betreft is het zeker de moeite waard om een programma aan te schaffen, en wel om de volgende redenen.

De protocollen zijn stuk voor overduidelijk. Voor mij is het een pré dat je behalve een trainingsprogramma of voedingsadvies ook een E-book met allerlei handige informatie krijgt. Net als dat er tips worden gegeven om gemotiveerd te blijven.

Uiteindelijk is het het belangrijkst of het protocol werkt. Bij mij was dat zeker het geval. Zoals ik eerder al aangaf, je moet er wel iets voor doen. Maar als je je aan de trainingen houdt en je eet gezond, gaat het ook jou lukken.

Henry en Rinus weten waar ze het over hebben en hebben wetenschappelijk onderbouwde protocollen gemaakt.

Tot slot speelt de prijs ook mee. Je betaalt geen honderden euro’s voor een trainingsschema of voedingsdeskundige.

Het ‘duurste’ schema van de droogtrain academie is het Droog Trainen Protocol. Daar betaal je eenmalig 67 euro voor.

Mocht het protocol voor jou niet werken, dan gaat het om een klein bedrag dat je hebt weggegooid. Daar valt ook wel weer mee te leven.

Relevante artikelen:

De Goud Droog Challenge (Joel Beukers)

De beste fatburners