Dumbbell rek kopen? Dit zijn de 5 beste halterrekken!

Ben jij op zoek naar een dumbbell rek? Wil je een halterrek voor thuis kopen? Er zijn genoeg soorten dumbbell rekken op de markt.

Echter kan het lastig zijn om het juiste gewichten rek te vinden. Voor elke sporter zijn er namelijk verschillende opbergrekken voor dumbbells die voor hun doeleinden geschikt zijn.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar de beste dumbbell racks op de markt. Daarbij heb ik gelet op de prijs, kwaliteit en de ervaringen van anderen.

Zo kun jij een dumbbell rek kopen die het best bij jouw wensen past.

De Top 5 dumbbell racks voor elke sporter

Er zijn dus veel goede halterrekken op de markt te vinden. Ieder gewichten rek heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen.

Omdat er verschillende maten dumbbell racks zijn, is de lijst verdeeld in een aantal categorieën.

Het ene rek heeft namelijk meer ruimte voor dumbbells dan de andere. Zo kun je ook met weinig ruimte een gewichten houder vinden die bij je past.

Hieronder vind je de beste dumbbell rekken die je online kunt kopen.

1. Het beste kleine opbergrek voor dumbbells – Powerline Dumbbell Rack

Powerline Dumbbell Rack

Het Powerline Dumbbell Rack is het kleinste rek uit de lijst. Desondanks heeft dit opbergrek genoeg ruimte om je dumbbells op te bergen.

Dankzij de lengte van 81 cm kun je namelijk ongeveer 6 paar dumbbells opbergen. Hierbij bepaalt de grootte en het gewicht van de dumbbells de opslagcapaciteit.

Daarnaast is dit kleine opbergrek slechts 56 cm hoog en 35 cm diep. Hierdoor kun jij je dumbbells compact opbergen. Verder kun je het rek in een opbergkast plaatsen.

Je kunt overigens elk soort dumbbell op dit rek opslaan. Dus ook als je verstelbare dumbbells hebt, kun je deze netjes opbergen.
2. Het beste dumbbell rek met twee lagen – Gorilla Sports dumbbell standaard

Gorilla Sports Professionele Dumbbell standaard

Het gewichten rek van Gorilla Sports is een populair product. Gebruikers zijn erg positief over de stevigheid van dit halterrek.

Dit gewichten rek is namelijk gemaakt van staal. Daardoor is deze stevig genoeg om maar liefst 10 dumbbells op te bergen. Dit betekent dat je vijf paar dumbbells kunt opslaan.

Ook neemt het product relatief weinig ruimte in beslag. De lengte van 120 cm zorgt ervoor dat je dit opbergrek makkelijk kwijt kunt.

De hoogte van 85 cm is daarnaast ook ideaal voor in een home gym. Dankzij de diepte van 75 cm blijft het gewichten rek wel stevig staan.
3. Het beste halterrek met drie lagen – Virtufit Dumbbellrek Pro

Virtufit halterrek pro

De dumbbell standaard van Virtufit is de grootste uit deze lijst. Dankzij de drie lagen kun jij namelijk 20 paar dumbbells van 1-20 kilo kwijt.

Verder is het halterrek volledig van staal gemaakt. Daardoor is dit opbergrek enorm stevig. Je kunt het dumbbell rack namelijk tot 300 kilo belasten.

Daarnaast is dit dumbbell rek geschikt voor alle soorten dumbbells. Ook hexagon dumbbells passen dus makkelijk op dit rek.

Als laatste kun je het gewichten rek dankzij de lengte van slechts 140 cm makkelijk kwijt. Ook de diepte van 60 cm en hoogte van 89 cm maken dit een compact product.
4. De beste dumbbell toren – Tunturi Pro Dumbbell toren

Tunturi Pro Dumbbell Opbergrek toren

Als je graag je dumbbells wilt opbergen, maar liever geen rek aanschaft, dan is de Tunturi Pro iets voor jou. Op deze toren kun je 10 paar dumbbells opbergen.

Dankzij de compacte uitvoering plaats je de dumbbell toren eenvoudig tussen je fitnessapparaten. De lengte en breedte is namelijk slechts 45 cm. Verder valt de hoogte van 129 cm ook reuze mee.

Verder kun je niet alleen kleine gewichten op deze dumbbell toren kwijt. In tegenstelling tot andere torens kun je namelijk dumbbells van 20 kilo of meer kwijt.

Dit alles maakt deze dumbbell toren een uniek en handig product. Zeker als je weinig opslagruimte hebt.
5. Het beste dumbbell rek compleet met dumbbells – Titanium Strength Set 2,5-25 kilo

Titanium Strength Set Dumbbells

Als je nog geen gewichten hebt kun je een set dumbbells met rek kopen. Op die manier ben je namelijk voorzien van een compleet opbergrek, inclusief gewichten.

Het beste set dumbbells met rek is de Titanium Strength Set met gewichten van 2,5 – 25 kilo. Met dit rek heb je namelijk alle belangrijke gewichten meteen in huis.

Dit halterrek komt met een complete set van maar liefst 10 paar dumbbells. Er zit een stap van 2,5 kilo tussen elk paar. Je kunt dus stapsgewijs je kracht opbouwen.

Het rek is daarnaast gemaakt van hoogwaardig metaal. Hierdoor is het product enorm stevig en duurzaam.
Waar je op moet letten bij het kopen van een dumbbell rek

Je moet rekening houden met een aantal dingen als je een dumbbell rek koopt. Je wilt natuurlijk een product kopen waar jij tevreden mee bent.

Daarom heb ik wat aandachtspunten op een rijtje gezet waar je op kunt letten als je een halterrek koopt.

Het draaggewicht van een gewichten rek

Je wilt allereerst weten hoe hoog het maximale draaggewicht van het gewichten rek is. Als je bijvoorbeeld zware gewichten hebt, moet het opbergrek dit kunnen dragen.

Een volledige set met meerdere dumbbells weegt namelijk al snel 100 of 200 kilo. In sommige gevallen wegen de dumbbells zelfs meer.

In de productomschrijving moet je dus goed lezen hoe zwaar de dumbbells maximaal mogen wegen. Zo voorkom je dat je tijdens het trainen opschrikt van een instortend opbergrek.

Hoeveel dumbbells kun je kwijt op een opbergrek?

Dumbbell rek groot

Verder is het belangrijk om te weten hoeveel dumbbells je kwijt kunt op een halterrek. Dit kan namelijk afhankelijk zijn van de grootte van de dumbbells.

Hoe zwaarder een dumbbell weegt, hoe groter deze is. Als je zware gewichten wilt opbergen ga je dus voor een groot gewichten rek.

Voor kleine gewichten kom je echter al snel weg met een compacter dumbbell rack.

Kan ik een halterrek ook zelf maken?

Je kunt een gewichten houder ook zelf maken. Het product is in de vorm namelijk niet zo bijzonder.

Het is echter wel belangrijk om te zorgen dat je het opbergrek sterk genoeg maakt. Als je een halterrek zelf wilt maken, doe je dit bijvoorbeeld liever niet van hout.

Ik raad echter wel aan om een dumbbell rack gewoon te kopen. Het risico dat deze instort is namelijk veel kleiner dan als je deze zelf maakt.