Ecdysterone vs Turkesterone – Welke is beter?

Twijfel jij of je ecdysterone of turkesterone moet gebruiken? Dan wil je natuurlijk weten wat de verschillen zijn tussen deze supplementen. In dit artikel lees je daarom alles over ecdysterone vs turkesterone.

Allereerst worden de overeenkomsten van beide supplementen behandeld. Hierna lees je meer over de grootste verschillen tussen ecdysterone en turkesterone.

Zo weet jij na dit artikel alles over de verschillen tussen ecdysterone en turkesterone.

Overeenkomsten turkesterone en ecdysterone

ecdysterone vs turkesterone

Laten we allereerst de overeenkomsten van ecdysterone en turkesterone behandelen. Er zijn namelijk best veel overeenkomende eigenschappen die beide supplementen hebben.

Allereerst zijn ecdysterone en turkesterone beiden supplementen met anabole eigenschappen. Dat betekent dat allebei de supplementen je spiergroei effectief bevorderen.

Verder worden beide supplementen gezien als ecdysteroïden. Ze behoren tot dezelfde familie van verbindingen, die voorkomen in planten, insecten en bepaalde schimmels. Dat betekent dat beide supplementen een natuurlijke oorsprong hebben.

Tenslotte kunnen ecdysterone en turkesterone je allebei helpen bij het verbeteren van je conditie. Beide supplementen bevatten namelijk stofjes die je uithoudingsvermogen positief stimuleren

De verschillen

Het grootste verschil tussen ecdysterone en turkesterone zit in de samenstelling. Turkesterone heeft namelijk meer zogeheten ketonengroepen. Ketonengroepen zijn belangrijke energiebronnen waar je lichaam gebruik van kan maken.

Een ander verschil is dat ecdysterone beter is onderzocht door wetenschappers. In dit Engelstalige wetenschappelijke artikel wordt bijvoorbeeld exact beschreven wat ecdysterone en turkesterone verschillend maakt.

Tenslotte wordt ecdysterone ook gevonden in verschillende insecten. Turkesterone wordt echter alleen in planten gevonden.

Welk supplement is voor wie geschikt?

turkesterone resultaten

Ecdysterone en turkesterone zijn voor de meeste mensen veilig te gebruiken. Toch zijn er sporters die beter één van de twee supplementen kunnen kiezen.

Hieronder vind je een aantal soorten sporters die beter alleen ecdysterone of turkesterone kunnen gebruiken.

Ecdysterone – mensen met een hoge bloeddruk

Allereerst kunnen mensen met een hoge bloeddruk beter ecdysterone gebruiken. Ecdysterone verhoogt je bloeddruk namelijk niet, waar turkesterone dit wel doet. Het risico op problemen in je bloedwaarden is in ecdysterone dus veel lager.

Check natuurlijk altijd bij twijfel even of je dit supplement in combinatie met jouw huidige gezondheidssituatie kunt gebruiken.

Ecdysterone – effectiever spieren opbouwen

Ecdysterone is daarnaast een supplement dat spieropbouw effectiever stimuleert dan turkesterone. Beide supplementen zullen je spiergroei overigens effectief versnellen.

Echter is wetenschappelijk bewezen dat ecdysterone je spiergroei iets beter zal stimuleren. In hetzelfde onderzoek wordt de effectiviteit van turkesterone beschreven.

Turkesterone zal je spiergroei vooral stimuleren tijdens het bulken. Ecdysterone zorgt dan weer beter voor spierbehoud tijdens het afvallen. Daarnaast heb je van ecdysterone minder nodig om de anabole effecten te merken.

Turkesterone – een bekender supplement

Voor mensen die liever een bekend supplement gebruiken, is turkesterone beter. Dit supplement wordt namelijk al langer aangeboden in de fitnessindustrie dan ecdysterone.

Toch zegt dit natuurlijk niet veel over de werking. Wil je echter alsnog kiezen voor een vertrouwdere weg? Dan is turkesterone het supplement voor jou om te gebruiken.

Kan ik ecdysterone en turkesterone tegelijk gebruiken?

fitness supplement pil

In theorie is het mogelijk om ecdysterone en turkesterone tegelijk te gebruiken. Er is echter bijna geen onderzoek gedaan naar het gelijktijdig gebruik van ecdysterone en turkesterone.

Daarom is het wel een risico om beide supplementen tegelijk te gebruiken. Er kunnen namelijk reacties optreden tussen beide supplementen, wat bijwerkingen kan opleveren.

Het is daarom belangrijk om op te letten als je turkesterone en ecdysterone gelijktijdig gebruikt.

Is ecdysterone beter dan turkesterone? Conclusie

Om te bepalen of ecdysterone beter is dan turkesterone moet er meer onderzoek worden gedaan. Beide supplementen zijn namelijk nog te weinig onderzocht door experts.

Wel valt te stellen dat ecdysterone minder risico’s zoals een hoge bloeddruk met zich meebrengt. Daardoor is ecdysterone waarschijnlijk iets veiliger dan turkesterone.

Toch kun je beide supplementen gebruiken om je spiergroei effectief te stimuleren. Probeer beide supplementen dus uit om erachter te komen welk supplement voor jou effectief is.