Efedrine pillen kopen: Is dit mogelijk?

Efedrine pillen zijn al een lange tijd een bekende naam in de sportwereld. Ondertussen is het middel illegaal.

Met efedrine pillen verhoog je je bloeddruk. Tegelijkertijd versnel je ook je hartslag. Dit medicijn komt van een plant genaamd efedra, al wordt deze ook wel ma huang genoemd.

Efedrine pillen mogen inmiddels niet meer verkocht worden. Dit komt doordat het stofje verboden is onder de Geneesmiddelenwet. Dit werd al in 2004 gedaan, maar daarvoor kon je efedrine pillen, poeders en energiedrankjes gewoon kopen.

In dit artikel leggen we je uit waarom het middel illegaal is geworden en wat de alternatieven zijn.

Efedrine pillen in het kort

efedrine kopen

Efedrine pillen kopen kan dus niet meer in Kruidvat of een andere winkel in Nederland, maar dit stofje wordt nog wel gebruikt in het ziekenhuis.

Dit wordt namelijk gedaan als de patiënt na een ruggenprik een lage bloeddruk krijgt. De arts geeft dan geen efedrine pillen, het stofje wordt namelijk gegeven via een spuit.

In beide gevallen komt efedrine uit efedra, een plant die groeit in delen van Zuid-Amerika en China.

In de takjes van deze plant zit efedrine, wat de werkzame stof is. De werking van efedrine lijkt op die van amfetamine, wat net als illegale afslankpillen ook verboden is in Nederland.

De werking van efedrine in de medische wereld is natuurlijk heel anders dan in de ‘illegale’ wereld.

Wat doen efedrine pillen?

Efedrine pillen gebruiken levert een paar voordelen op. Zo zorgt de werkzame stof van de efedraplant ervoor dat je helder en alert bent.

Dit komt doordat je sympathische zenuwstelsel gestimuleerd wordt als je efedrine pillen slikt. Dit stofje stimuleert namelijk de afgifte van noradrenaline in je hersenen. Vervolgens wordt je lichaam geactiveerd.

Dit zie je bijvoorbeeld aan je stijgende hartslag en bloeddruk. Dit geldt ook voor je lichaamstemperatuur, terwijl je lichaam bovendien extra energie vrijmaakt. Daarnaast worden de bronchiën.

Efedrine pillen hebben dan ook ongeveer hetzelfde effect als cafeïne pillen.

Toch zijn efedrine pillen illegaal en dat is niet voor niets.

Wat zijn de risico’s van efedrine pillen?

Bijwerkingen hoofdpijn

Je kunt als je efedrine gebruikt onder meer de volgende bijwerkingen ervaren:

  • Slapeloosheid
  • Onrust
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn
  • Hartkloppingen

Je ervaart deze effecten nog meer als je efedrine pillen combineert met cafeïne, guarana of een ander stimulerend stofje. Bovendien kan je lichaam mogelijk oververhitten, wat ook een risico is van amfetamine.

Efedrine pillen zijn bovendien zeer belastend voor je hart- en bloedvaten, al helemaal als je ze gedurende een lange periode constant gebruikt. Buitensporig gebruik kan zelfs resulteren in een psychose.

Je loopt daarnaast het risico op een hoge bloeddruk, wat dan ook de reden is dat efedrine niet aanbevolen wordt als eetlustremmer.

Het is bovendien goed om te weten dat efedrine pillen kopen en gebruiken bepaald geen goed idee is als je antidepressiva slikt. Antidepressiva zijn MAO-remmers, wat een enzym is in je hersenen. Dit is verantwoordelijk voor het afbreken van diverse overdrachtsstoffen. Drugsgebruik kan deze afgifte stimuleren.

Als je zowel efedrine als antidepressiva slikt, kunnen deze overdrachtsstoffen dus opgehoopt worden. Dit is zeer gevaarlijk en mogelijk zelfs dodelijk.

Kun je efedrine pillen kopen in Duitsland of België?

illegale dieetpillen risico

Efedrine pillen kopen kan dus niet in Nederland aangezien dit stofje illegaal is. Wil je toch graag deze pillen gebruiken? Je moet dan zoeken naar een manier om ze alsnog aan te schaffen.

Efedrine pillen kopen in Duitsland ook niet mogelijk. Hier zijn deze pillen namelijk alleen op recept verkrijgbaar.

Efedrine pillen kopen lukt je ook niet in België, hier staan deze capsules namelijk ook op de lijst van verboden middelen. Dit is zelfs in de hele EU het geval.

Efedrine pillen zijn dus lastig te verkrijgen en dit is dan ook met een reden zo.

Samenvatting over efedrine pillen

Efedrine pillen kopen is dus onmogelijk in Nederland, Duitsland en België. Dit komt doordat dit stofje op de lijst met verboden middelen is geplaatst.

Dit stofje is afkomstig van de efedraplant en komt met veel risico’s. Dit is dan ook de reden dat deze pillen niet verkocht mogen worden in ons land en onze buurlanden.

Met de risico’s die het middel kan opleveren, is het dan ook zeker niét aangeraden om het middel ergens anders te kopen.

Kies in de plaats van Efedrine voor een ander, legaal alternatief. Je gezondheid is immers het allerbelangrijkst!

Klik hieronder op de knop om de beste afslankpillen van dit moment te bekijken: