Elektrische loopband kopen? Dit zijn de Top 5 beste!

Zoek je een elektrische loopband? Of deze nu voor thuis of in een sportschool is; op deze pagina vind je de top 5 beste elektrische loopbanden.

We hebben een hoop loopbanden met elkaar vergeleken en zijn zo bij de 5 beste modellen gekomen.

Hieronder vind je onze top 5, maar we vertellen je ook precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische loopband. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Lees snel verder!

De Top 5 elektrische loopbanden

Hieronder vind je de top 5 beste elektrische loopbanden. Deze zijn het beste uit onze test gekomen.

We hebben deze loopbanden beoordeeld op diverse factoren, zoals de prijs-kwaliteitverhouding en de specificaties. Daarnaast hebben we uiteraard de ervaringen van gebruikers meegenomen in onze beoordeling.

Dit zijn volgens ons de beste elektrische loopbanden:

  1. Focus Fitness Jet 7 iPlus
  2. Gymost Endurance EN3
  3. Focus Fitness Senator iPlus
  4. VirtuFit Elite TR-500i 
  5. Senz Sports M1000

Waarom een elektrische loopband?

conditie opbouwen loopband

Een elektrische loopband is een loopband die wordt aangedreven door een motor. De meeste mensen kiezen voor een elektrische loopband omdat deze eenvoudig in gebruik is.

Een niet-elektrisch model breng je namelijk met je eigen spierkracht in beweging. Dit kost over het algemeen iets meer moeite.

Maar waarom zou je een elektrische loopband kopen? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rij.

✔ Constant tempo

Op een elektrische loopband kun jij gemakkelijk op een consistent tempo blijven lopen. Je stelt het apparaat namelijk in op de gewenste snelheid. En vervolgens hoef jij alleen te (hard)lopen. 

Wil je toch op een ander tempo lopen? Dan stel je dit gewoon handmatig in via het display. Het is ook mogelijk om voor een trainingsprogramma te kiezen. Hierbij wordt de snelheid automatisch aangepast. 

Het is natuurlijk ook een mogelijkheid om buiten hard te lopen. Dan heb je geen loopband elektrisch nodig. Maar buiten kan het best lastig zijn om constant dezelfde snelheid aan te houden.

Je moet namelijk wel eens wachten voor stoplichten of andere weggebruikers. Dit kan een groot nadeel zijn als je traint voor een bepaald snelheidsdoel.

✔ Elektrische bediening

Vrijwel iedere elektrische loopband heeft een display vanaf waar jij de snelheid kunt veranderen. Ook selecteer je hier diverse trainingsprogramma’s en krijg je inzicht in je prestaties.

Zo bekijk je onder andere je huidige snelheid en verbrande calorieën.

Maar hier blijft het niet bij. In sommige gevallen kun je een geheel trainingsrapport bekijken en eerdere prestaties met elkaar vergelijken. 

Kies je voor een luxe model? Dan is het zelfs mogelijk om de loopband te verbinden met een trainingsapp. In deze app worden al jouw gegevens opgeslagen.

✔ Lopen op een helling

Wil je jouw workout nog zwaarder maken? Dan kan dit door op een helling te gaan lopen. Er zijn loopbanden verkrijgbaar met een elektrisch instelbare helling.

Op het display stel je in op welk hellingspercentage je wilt lopen. Vervolgens beweegt het loopvlak schuin omhoog. 

Zoek je de een loopband met helling? Dan adviseren we om voor een model met een elektrisch instelbare hellingshoek te gaan.

Er zijn namelijk ook varianten waarbij je het apparaat zelf schuin omhoog moet zetten. Dit kost echter meer moeite dan bij een elektrische variant. Hier regel je de helling gewoon vanaf het scherm. Wel zo makkelijk! 

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische loopband?

elektrische loopband thuis

Ben je overtuigd? Wil je graag een elektrische loopband kopen? Dan zijn er een aantal aspecten waar je op moet letten. Een loopband koop je natuurlijk niet iedere dag. En het zou zonde zijn als je een miskoop doet.

Houd de volgende zaken in de gaten als je een loop- of wandelband gaat aanschaffen. 

Het budget

Elektrische loopbanden komen in allerlei soorten en maten. En dus ook in verschillende prijsklassen.

Het is dus handig om van tevoren te weten hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan het sportapparaat. Dit maakt het vinden van de juiste loopband een stuk makkelijker.

Er zijn zowel dure als goedkope loopbanden. Uiteraard hoef je niet per se de duurste aan te schaffen, maar kijk wel altijd goed naar de kwaliteit.

Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal merken die bekend staan om de hoogwaardige kwaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Focus Fitness en VirtuFit. 

Lees ook altijd de reviews voordat je een wandelband koopt. 

Voor thuisgebruik of professioneel gebruik?

Nog een belangrijk punt: gebruik je de loopband voor thuis of voor professioneel gebruik? 

De beste loopband voor thuis kies je op basis van hoe vaak je traint. Als je het apparaat niet iedere dag gebruikt, kies je voor een model met het label ‘thuisgebruik’.

Ga je iedere dag een stukje lopen of rennen? Dan kies je voor een loopband die geschikt is voor intensief thuisgebruik.

Wanneer je een elektrische loopband zoekt voor in een sportschool of praktijk is het belangrijk dat deze van professionele kwaliteit is. 

De trainingsmogelijkheden

Loopband app Tunturi

Niet iedere loopband biedt dezelfde trainingsmogelijkheden. Het ene model heeft 20 verschillende trainingsprogramma’s terwijl de andere er maar 2 of 3 heeft.

Wil jij trainen met behulp van programma’s? En vind je het fijn om deze af en toe af te wisselen? Kies dan voor een elektrische loopband met veel trainingsmogelijkheden.

Het is ook een optie om voor een loopband te gaan die je kunt verbinden met trainingsapps, zoals Zwift. Op deze manier maak je gebruik van honderden verschillende programma’s en worden je trainingen nooit saai.

Over het algemeen geldt echter wel: hoe uitgebreider de trainingsmogelijkheden, hoe duurder het apparaat.  

Opklapbaar of niet?

VirtuFit TR-200i inklapbaar

Zoek je een elektrische loopband voor thuisgebruik? Dan wil je wellicht voor een model kiezen dat je kunt opklappen. Dit bespaart namelijk veel ruimte in huis.

Een opklapbare of opvouwbare loopband kun je na gebruik inklappen en eenvoudig opbergen. Steeds meer sportapparaten voor thuis bieden deze functie. 

Het geluid

Het geluid dat een elektrische loopband produceert is ook niet geheel onbelangrijk. Zeker als je het apparaat thuis gebruikt. Je kunt hier namelijk niet alleen jezelf, maar ook je huisgenoten of buren tot last mee zijn. 

In de beschrijvingen van sportapparaten wordt in de meeste gevallen benoemd of deze stil zijn of geluid produceren. Let hier dus goed op.

Er zijn nog veel meer zaken waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een loopband elektrisch. Maar hierboven hebben we de belangrijkste aspecten voor je op een rij gezet.

We hopen dat we je zo helpen bij het kiezen van de juiste elektrische loopband!