Elliptical trainer kopen? De top 5 elliptische trainers

Ben jij van plan om een elliptical trainer te kopen? Het ruime aanbod van elliptical machines maakt het lastig om het juiste product te kiezen.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar elliptical trainers met de hoogste waardering. Hierbij heb ik onder andere gelet op de reviews van sporters en de specificaties van het product.

Ook heb ik gekeken naar de algehele kwaliteit en populariteit van het product.

In dit artikel vind je daarnaast alles over de elliptical trainer. Zo kun je meer lezen over de toepassingen van het product en over de aandachtspunten. Veel sportplezier!

De top 5 meest gewaardeerde elliptische trainers

Een goede elliptische trainer kiezen doe je door rekening te houden met verschillende eigenschappen. De meest gewaardeerde elliptische machines worden door experts en gebruikers positief beoordeeld.

Hieronder vind je de 5 producten die van gebruikers en experts de hoogste waardering krijgen.

1. VirtuFit iConsole CTR 2.1 – Ergometer Elliptical Trainer

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Ergometer Crosstrainer

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 is de meest gewaardeerde elliptical trainer die er is.

Allereerst heeft deze elliptical machine een draaggewicht tot 150 kilo. Hierdoor kunnen ook zware mensen dit fitnessapparaat gebruiken. Mensen met overgewicht kunnen de elliptische trainer dus gebruiken om af te vallen.

Verder kun je dankzij de 32 weerstandsniveaus uitdagend trainen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen op een lage weerstand en stapsgewijs je niveau opbouwen.

Tenslotte kun je zeer gevarieerd trainen op deze elliptical trainer. Dankzij 24 trainingsprogramma’s kun je elke training namelijk op een andere manier vormgeven.
2. Focus Fitness Senator – Elliptische Trainer

Focus Fitness Senator

Deze elliptical machine van Focus Fitness is een geweldig apparaat om mee te trainen. Professionele sporters en beginners kunnen de Focus Fitness Senator namelijk gebruiken om uitdagend te trainen.

Allereerst kun je dankzij de 32 weerstanden op verschillende niveaus trainen. Beginners kunnen op een lagere weerstand starten en professionals kunnen de zwaardere niveaus gebruiken.

Verder kun je 12 verschillende trainingsprogramma’s gebruiken op deze elliptische trainer. Hierdoor wordt trainen op dit apparaat nooit saai en kun je elke workout gevarieerd doen.

Tenslotte is dit apparaat ook door zware mensen te gebruiken. Het maximale draaggewicht is namelijk 150 kilo.
3. VirtuFit iConsole Total Fit – Elliptische ergometer

VirtuFit iConsole Total Fit Ergometer

De iConsole Total Fit van VirtuFit is zeker de moeite waard om te gebruiken. Deze elliptical machine is namelijk geschikt voor mensen die uitdagend willen trainen.

Dankzij de 24 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus is geen enkele training hetzelfde. Hierdoor is trainen met de iConsole Total Fit nooit saai!

Verder kun je dankzij het display verschillende statistieken bijhouden tijdens je training. Zo kun je bijvoorbeeld je calorieverbruik en hartslag meten. Hierdoor kun je je trainingsprogressie over een langere periode bijhouden.

Tenslotte is dit apparaat ook geschikt voor lange mensen. Mensen tot 205 cm kunnen op deze elliptical trainer namelijk comfortabel trainen.
4. Senz Sports C7000 – Elliptische Machine

Senz Sports C7000 Elliptische Machine

Senz Sports heeft met de C7000 een zeer degelijke elliptische trainer op de markt gebracht. Niet voor niets wordt deze trainingsmachine aangeprezen door verschillende fitnessaanbieders.

Allereerst is deze elliptische trainer een apparaat waar je gevarieerd mee kunt trainen. Dankzij de 12 trainingsprogramma’s kun je elke training uitdagend en leuk maken.

Ook de 16 verschillende weerstanden zorgen ervoor dat jouw training altijd uitdagend is.

Verder kun je dit apparaat goed gebruiken om van je overgewicht af te komen. Deze elliptical machine heeft namelijk een maximaal draaggewicht van 150 kilo.

Tenslotte kun je dankzij het display verschillende statistieken bijhouden tijdens je training.
5. Focus Fitness Fox 3 – Elliptical Basic Trainer

Focus Fitness Fox 3 Elliptical Trainer

De Focus Fitness Fox 3 is een populair apparaat onder beginnende sporters die thuis trainen. Dankzij het geruisloze vliegwiel kun je namelijk trainen zonder overlast te bezorgen aan je huisgenoten.

Ook kun je gevarieerd en uitdagend trainen op dit fitnessapparaat. De 16 weerstanden zorgen namelijk dat jij je trainingen stapsgewijs kunt verzwaren.

De 18 trainingsprogramma’s zorgen er bovendien voor dat jij elke training verschillend kunt uitvoeren.

Tenslotte heeft deze elliptische trainer een mooi kleurendisplay. Dit display gebruikt je om tijdens het trainen je voortgang bij te houden. Zo kun je je trainingstijd, calorieverbruik, hartslag en je snelheid bijhouden.
Wat is een elliptical trainer?

De elliptische trainer is eigenlijk een ander woord voor een crosstrainer. In principe kun je met een elliptical trainer exact dezelfde trainingen doen. Het is dus niet gek dat je crosstrainers tegenkomt als je naar elliptical trainers zoekt.

Het grootste verschil tussen crosstrainers en elliptical trainers is de manier van bewegen.

Bij elliptische trainers wordt de focus namelijk meer gelegd op de beweging in je benen. Bij de crosstrainer maak je iets meer gebruik van je armen tijdens het trainen.

Tijdens het trainen op de elliptical machine gebruik je bijna alle spiergroepen. Vooral je armen en benen zul je met de elliptische trainer veel gebruiken.

Desondanks is de elliptische trainer niet bedoeld voor krachttraining. Dit apparaat wordt gezien als effectief middel om je cardio te trainen.

Voor wie is een elliptical trainer geschikt?

De elliptische trainer kan door elke sporter gebruikt worden. Het is namelijk een mooi apparaat dat je thuis en in de sportschool kunt neerzetten.

Er zijn echter wel specifieke trainingsdoeleinden waar je de elliptical machine voor gebruikt. De meest populaire trainingsdoelen van gebruikers vind je hieronder.

Sporters die willen afvallen

afvallen Elliptical Trainer

Allereerst gebruiken veel sporters de elliptische machine om af te vallen. Je kunt namelijk enorm effectief vet verbranden met dit apparaat.

Zeker in combinatie met een goed dieet zul je snel afvallen met de elliptical trainer.

Met trainen op de elliptische trainer verbrand je ongeveer 400 calorieën per half uur. Als je iedere dag een uurtje traint kun je een kilo per week afvallen.

Dat maakt de elliptische trainer een superapparaat om vanuit huis extra kilo’s kwijt te raken.

Sporters die hun conditie trainen

Ook kun je de elliptische trainer gebruiken om je conditie te trainen.

Zeker als het apparaat meerdere weerstanden heeft kun je je uithoudingsvermogen goed trainen. Hoe hoger de weerstand, hoe zwaarder de training wordt.

Je kunt je conditie trainen door bijvoorbeeld een afstand binnen een bepaalde tijd te behalen. Hierbij is het de bedoeling dat je dezelfde afstand in een steeds kortere tijd aflegt. Dat betekent namelijk dat je steeds harder moet trainen om binnen de tijd te blijven.

Dankzij trainen op de elliptical machine zal je conditie met sprongen vooruit gaan!

Beginnende cardiosporters

Groepstraining Elliptical Trainer

Ben jij nog maar net begonnen met cardiosporten? Dan kun je de elliptische trainer goed gebruiken. Dit fitnessapparaat staat namelijk bekend om zijn lage instapniveau.

Je bepaalt bij dit apparaat allereerst zelf je tempo. Als je nog onervaren bent kun je de elliptische trainer op een lager niveau gebruiken. Zodra je meer ervaring hebt kun je het niveau van je training eenvoudig opschroeven.

Elliptical machine kopen? Hier moet je op letten!

Er zijn een aantal dingen om op te letten als je een elliptische trainer koopt. Zo voorkom je dat je een elliptical machine koopt die niet aansluit bij jouw wensen.

Dankzij deze aandachtspunten weet jij zeker dat je een product vindt dat bij jou past.

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een elliptische trainer.

Trainingsprogramma’s

Allereerst is het belangrijk om na te gaan hoe veel trainingsprogramma’s de elliptical trainer heeft.

Een groot aantal trainingsprogramma’s zorgt er namelijk voor dat jij gevarieerder kunt trainen. Hierdoor voorkom je dat trainen met de elliptische trainer saai wordt.

De beste elliptische trainers hebben net als de beste crosstrainers een ruim aanbod aan trainingsprogramma’s. Het is daarom belangrijk om goed uit te zoeken hoeveel trainingsinstellingen de elliptische trainer heeft.

Zoek jij dus variatie in je training? Koop dan een elliptical machine met veel verschillende trainingsprogramma’s.

Weerstandniveaus

VirtuFit iConsole CTR 2.1

Ook het aantal weerstandsniveaus is belangrijk om rekening mee te houden. Het aantal weerstandniveaus bepaalt namelijk hoe uitdagend je kunt trainen.

Hoe meer niveaus de elliptische trainer heeft, hoe langer jij jezelf kunt blijven uitdagen.

Daarnaast zijn de weerstandsniveaus belangrijk om je niveau stapsgewijs te kunnen verbeteren. Hoe meer niveaus, hoe kleiner de tussenstapjes zijn.

Zeker voor beginners is het dus belangrijk om een groot aantal weerstandsniveaus te kunnen gebruiken.

Verstelbare onderdelen

Tenslotte is het ook belangrijk dat je de elliptical machine naar wens kunt verstellen.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je het apparaat kunt afstellen op jouw lengte. Daardoor wordt je training namelijk een stuk leuker en comfortabeler om te doen.

Een goede elliptische trainer heeft een aantal onderdelen die je kunt verstellen. Zo kun je bij sommige elliptical machines de instaphoogte veranderen. Ook kun je de handvaten en peddels vaak omhoog of omlaag verstellen.

Hierdoor is het voor mensen die wat kleiner zijn bijvoorbeeld makkelijker om het apparaat te gebruiken. Ook mensen die slecht ter been zijn kunnen de elliptische trainer zo makkelijker gebruiken.

Conclusie – De elliptical trainer

De elliptische trainer is een geweldig apparaat om te gebruiken voor cardiotrainingen. Ook kun je dus effectief vet verbranden op dit sportapparaat.

Voor mensen die willen afvallen is de elliptical trainer zeker een aanrader!

Ook conditietrainingen kun je dus erg goed doen op dit fitnessapparaat. Je conditie gaat gegarandeerd flinke stappen vooruit als je traint met de elliptical machine.

Bekijk het volledige aanbod bij onderstaande winkels:
Veelgestelde vragen

Is de elliptische trainer ook professioneel te gebruiken?

Je kunt zeker professioneel trainen met een elliptische trainer. Net als met professionele crosstrainers kun je op elliptical machines namelijk op hoog niveau sporten.

Zijn er alternatieve cardioapparaten die ook effectief zijn om mee te trainen?

Er zijn verschillende cardioapparaten die je als alternatief voor een elliptical trainer kunt gebruiken. Hou je meer van hardlopen? Dan is een hardloopband een goed apparaat voor jou! Je kunt ook effectief cardiotrainingen doen op bijvoorbeeld een roeiapparaat of hometrainer.