Ergonomische kruk kopen? De 5 beste bureaukrukken

Ben jij op zoek naar een ergonomische kruk? Dan wil je natuurlijk een ergonomische zitkruk kopen die voldoet aan jouw wensen.

Het vinden van een goede ergonomische bureaukruk kan nogal een uitdaging zijn. Er zijn namelijk flink wat goede ergonomische krukken om uit te kiezen.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar de top 5 ergonomische bureaukrukken. Hierbij heb ik allereerst gekeken naar de algehele beoordeling van de ergonomische zitkrukken. Ook heb ik de reviews van verschillende krukken naast elkaar gelegd.

Zo heb ik een lijst samengesteld waarvan jij zeker weet dat de kwaliteit goed is. Nu kun je zonder zorgen de ergonomische kruk kopen die bij jou past!

De top 5 ergonomische bureaukrukken

Een ergonomische bureaukruk is een goede aanvulling op je kantoorindeling, maar dan wil je er natuurlijk wel van verzekerd zijn dat je er een koopt van goede kwaliteit.

De ergonomische krukken hieronder zijn stuk voor stuk aangeprezen door andere gebruikers. Verder vind je in deze lijst alleen de populairste producten met een hoge beoordeling.

1. Dunimed Ergonomische Zadelkruk Met Rugleuning

Dunimed ergonomische zadelkruk rugleuning

De beste ergonomische kruk uit deze lijst is de ergonomische zadelkruk van Dunimed. Dit model wordt door gebruikers geprezen met hoge scores. Ook is deze kruk één van de meest verkochte modellen op de markt.

Deze ergonomische bureaukruk met rugleuning wordt door gebruikers allereerst gezien als erg comfortabel. Het zitvlak en de rugleuning zijn zo ontworpen dat je er geen rugklachten van krijgt. Om die reden bevelen specialisten en fysiotherapeuten deze kruk aan.

Verder ben je dankzij de wielen onder de stoel erg mobiel. Je kunt bij wijze van spreken de hele werkvloer bereiken zonder ooit op te staan!
2. Alora Ergonomische Tabouret

Alora zadelkruk tabouret

De ergonomische zitkruk van Alora wordt online ook erg positief beschreven. Veel gebruikers prijzen de actieve zithouding die door de kruk wordt gestimuleerd.

Dit is vooral te danken aan de tabouret vorm, oftewel een kruk zonder leuningen.

Verder kun je deze kruk makkelijk in hoogte verstellen. Daardoor kunnen langere en korte mensen deze ergonomische kruk comfortabel en makkelijk gebruiken.

Het zitvlak is daarnaast gemaakt van zacht maar stevig materiaal. Dankzij het comfortabele zitvlak zal jij niet snel de behoefte hebben om op te staan.

Tenslotte is het materiaal van het stalen onderstel erg stevig en stijlvol geproduceerd.
3. Dynaseat Ergonomische Bureaukruk

Dynaseat bureaukruk

De ergonomische bureaukruk van Dynaseat is een geweldige manier om je zithouding actief te houden. Daarom zijn veel gebruikers erg te spreken over deze kruk.

Deze ergonomische zadelkruk is ontwikkeld om tijdens het zitten druk op je rugwervel te verlichten.

Het zitvlak is namelijk zo gemaakt dat je tijdens het zitten onbewust steeds een beetje beweegt. Hierdoor blijft je rug soepel en blijven je spieren in beweging.

Deze kruk neemt daarnaast je rugklachten weg. Vooral als je elke dag lang op kantoor zit, kan deze kruk je rugklachten verminderen. Daarom is deze ergonomische kruk erg populair onder kantoormedewerkers.
4. Segenn Alexa Werkkruk

Segenn Alexa bureaustoel ergonomisch

Ook Segenn heeft een ergonomische bureaukruk die door veel gebruikers wordt gewaardeerd.

Deze zadelkruk met een rond zitvlak is namelijk erg mobiel en in hoogte verstelbaar. Daardoor kunnen de meeste mensen deze ergonomische zitkruk zonder problemen gebruiken.

Allereerst is het zitvlak 180 graden te draaien. Dit is ideaal als je op kantoor werkt en je veel contact hebt met collega’s.

Dankzij het draaiende zitvlak hoef je daarnaast je rug en nek niet onnodig veel te draaien.

Tenslotte kun je de kruk volledig verstellen. Van zitvlak tot voetensteun, alles is naar wens in te stellen. Daardoor is deze zadelkruk ergonomisch geoptimaliseerd.
5. ESSENTIALS Ergonomische Kniestoel

Essentials73 ergonomische kniestoel

De kniestoel van het merk Essentials is een bijzondere maar terechte toevoeging aan deze lijst. Wat deze ergonomische kruk bijzonder maakt is de manier waarop je het product gebruikt.

Je gaat namelijk op je knieën op de kruk zitten. Het zitvlak voor je billen zorgt er verder voor dat je houding constant actief is.

De meeste reviews zijn enorm positief over de manier waarop je de kruk gebruikt. Vooral de open en dynamische zithouding wordt door gebruikers gewaardeerd.

De bijzondere zithouding zorgt tenslotte voor meer zuurstof in de hersenen. Daardoor blijf je de hele dag actief.
Ergonomische bureaukruk kopen – Aandachtspunten

Zodra je daadwerkelijk een ergonomische kruk gaat kopen, moet je op een aantal dingen letten.

Je wilt namelijk dat je een kruk koopt die alles kan wat jij ervan verwacht. Al is het natuurlijk het belangrijkst dat je goed op de kruk kunt zitten!

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een ergonomische bureaukruk.

Het soort ergonomische kruk

Kantoor ergonomische kniestoel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welk type ergonomische kruk je wilt kopen. Er zijn namelijk een flink aantal verschillende ergonomische zadelkrukken.

Hierbij is het belangrijk om na te gaan wat jij prettig vindt zitten. Wil je bijvoorbeeld een kruk kopen met een rugleuning? Of ga je toch liever voor een ergonomische zitkruk met alleen een zadel? Misschien wil je wel iets heel anders en ga je voor een wiebelkruk.

Er zijn dus nogal wat keuzes om te maken voordat je een ergonomische zitkruk koopt. Door het soort ergonomische kruk vooraf te bepalen bespaar je jezelf later een hoop keuzestress.

De zitting van de ergonomische zitkruk

Daarnaast is de zitting iets wat erg belangrijk is om rekening mee te houden. Een zitelement met een goede zitting is erg belangrijk.

Zo wil je bijvoorbeeld dat de zitting van een bureaufiets een zadelvorm heeft. In het geval van de ergonomische kruk is de zitting ook erg belangrijk.

Sommige mensen houden bijvoorbeeld van een hardere zitting. Andere mensen zitten daarentegen liever op een zacht kussen of zadel.

Heb je rugklachten en gebruik je al jaren eenzelfde soort zitting? Dan is het slim om te experimenteren met een ander, hard of zacht zitelement. Wie weet verdwijnen je rugklachten door die nieuwe kruk met een andere zitting!

Het is ook belangrijk om na te gaan of de zitting kan draaien. In veel werksferen is het handig om een ergonomische kruk te hebben die kan draaien.

Gelukkig kunnen de meeste ergonomische bureaukrukken om de as draaien. Sommige krukken kunnen zelfs 360 graden om de as.

De afmetingen van de kruk

Ergonomische wiebelkruk

Tenslotte zijn ook de afmetingen van de ergonomische kruk erg belangrijk. Hierbij heb ik het niet alleen over de hoogte, maar ook de breedte.

Allereerst is het belangrijk om een ergonomische zitkruk te kopen die bij jouw lengte past. Heb je lange benen? Dan is het slim om een bureaukruk of zadelkruk te kopen die wat hoger is. Op die manier krijg je minder last van kramp of oncomfortabele opgetrokken benen.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de breedte van de bureaukruk. Zeker als je in een kleine ruimte achter een bureau zit is dit belangrijk. Je wilt namelijk soepel kunnen bewegen en draaien op je zitkruk.

Tenslotte wil je de ergonomische kruk wellicht combineren met bijvoorbeeld een stoelfiets of wandelband. Dan is het belangrijk om een kruk te kopen die daar hoog genoeg voor is.

De ergonomische kruk – Kopen of niet?

Dat veel gebruikers enorm positief zijn over de ergonomische kruk zegt eigenlijk al genoeg. De ergonomische bureaukruk is dus zeker een product om over na te denken.

Er zijn gelukkig veel modellen om uit te kiezen. Voor iedereen is er dus wel een geschikte ergonomische kruk. Mijn advies is dan ook: probeer eens een ergonomische zitkruk uit. Het zal mij niks verbazen als je er heel enthousiast van wordt!
Veelgestelde vragen

Kan ik actief bewegen op een ergonomische kruk?

De ergonomische zitkruk of zadelkruk is bedoeld om je houding te verbeteren. De kruk zelf zal je dus niet helpen om actiever te worden. Een kantoor loopband met bureau is een voorbeeld van een product wat dat wel doet. Ook zou je kunnen kiezen voor een combinatie van de ergonomische kruk met een sportapparaat.

Waar kan ik de ergonomische bureaukruk kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je ergonomische zitkrukken kunt kopen. Vooral online zijn er veel goede websites te vinden. Let echter altijd op de reviews van de producten. Dan weet je zeker dat de ergonomische kruk betrouwbaar is.